ΚΟΥΙΖ

Κώστα Λογοθέτη, που χάλασε η δουλειά με τον υπεύθυνο του Δημοτικού Κολυμβητικού Κέντρου Λουτρακίου και τον απολύσατε; Μυρίζει οχετό το παρασκήνιο ή όχι; Δεν θα πρέπει να το πληροφορηθούν οι δημότες στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τι πραγματικά έχει γίνει;
(050313)




Είπαν…

«Όταν εγκρίθηκε η εδαφική επέκταση της ΔΕΥΑΛ από το δημοτικό συμβούλιο, η εταιρεία είχε ενημερωθεί για το εγχείρημα; Ο πολιτικός προϊστάμενος, αρμόδιος αντιδήμαρχος τόσο του δήμου Λουτρακίου, όσο και ο συνάδελφός του των Αγ. Θεοδώρων, είχαν παραδώσει στη δημοτική εταιρεία τα απαιτούμενα στοιχεία; Άλλη μια φορά η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη έλαμψε δια της ανεπάρκειάς της, με την προσκόμιση προς ψήφιση άδειου φακέλου, χωρίς μελέτη και προϋποθέσεις. Παρ’ όλα αυτά το υπερψήφισαν. Κοροϊδεύουν ή όχι εν ψυχρώ την τοπική κοινωνία;»
(050313)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ!

Φαίνεται ότι η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη έχει ως πάγια πρακτική της τη διοίκηση του τόπου συνοδευόμενη μόλις δοθεί η ευκαιρία με σκάνδαλα, όπως με τη Λουτράκι Α.Ε. για την οποία έχει την αίσθηση ότι είναι η προσωπική του επιχείρηση.
Το δυστύχημα είναι ότι μ’ αυτή τη νοοτροπία διαχειρίζεται και το δήμο Λουτρακίου, έχοντας κατά τη φαντασίαν του αντίληψη ότι είναι «αυτοκράτωρ» και ο λόγος του είναι και νόμος που οι υπήκοοί του πρέπει να ασπάζονται και να εκτελούν.
Στο προαναφερόμενο πλαίσιο όλοι πρέπει να ενθυμούνται πόσες ώρες συνεδριάσεων έχουν σπαταληθεί στο δημοτικό συμβούλιο, για την παράνομη εκχώρηση του Δημοτικού Κολυμβητικού Κέντρου Λουτρακίου σε ιδιώτη, προκειμένου να αποκομίσει ίδιο οικονομικό όφελος.
Υπενθυμίζεται ότι για την εν λόγω υπόθεση αναγκάσθηκε πριν ένα περίπου χρόνο, ο νυν πολιτικός συνέταιρος του Κώστα Λογοθέτη, βετεράνος δήμαρχος Παύλος Παύλου να απευθυνθεί στην Εισαγγελία Κορίνθου καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά. Θα περίμενε κανείς ότι ο Κώστας Λογοθέτης, θα συμμαζευόταν και θα επέλεγε από τούδε και στο εξής διαφανείς διαδικασίες, προκειμένου να κλείσει και στόματα. Εις μάτην.
Απεναντίας, μάλιστα, ο «αυτοκράτορας» συνεχίζει αγέρωχος και ακάθεκτος την παρανομία, θεωρώντας ότι δεν έχει να δώσει λογαριασμό απολύτως σε κανέναν με συνέπεια να διαχειρίζεται όπως στον ίδιο αρέσει και την «πολιτική του ομερτά» τη δημοτική περιουσία κι εν προκειμένου το Δημοτικό Κολυμβητικό Κέντρο Λουτρακίου.
Όλα δείχνουν, ότι ο Κώστας Λογοθέτης, χωρίς να έχει μπει στον κόπο να ενημερώσει για τις αποφάσεις του το δημοτικό συμβούλιο, έχει διαπραγματευθεί κι έχει αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία την ενοικίασή του:
Χωρίς να έχει προηγηθεί διαγωνισμός.
Χωρίς να είναι γνωστό το τίμημα της ανάθεσης σε ιδιώτη.
Χωρίς να είναι γνωστό το λειτουργικό κόστος.
Χωρίς να είναι γνωστό μετά την απόλυση του Τάκη Ρέππα, ποιος θα είναι υπεύθυνος για το Κολυμβητήριο;
Χωρίς να είναι γνωστό και να έχει αποτιμηθεί το λειτουργικό κόστος της πισίνας των 50 μ. Γιατί δεν είναι μόνον το ωριαίο κόστος, αλλά το νερό πρέπει να θερμανθεί για να φθάσει στην απαιτούμενη θερμοκρασία και μετά να συντηρείται σ’ αυτό το επίπεδο.
Τα παραπάνω δεν είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας, αλλά προκύπτουν από το περιεχόμενο επιστολής ιδιωτικής εταιρείας προς αθλητικό σωματείο, στο οποίο πουλάει κάθετες ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενός προπονητικού camp.
Σίγουρα, η εταιρεία καλά κάνει κι όπως φαίνεται το κατέχει ορθά το αντικείμενο, ωστόσο, αυτό που ενδιαφέρει είναι πώς ο «αυτοκράτωρ» διαθέτει κατά το δοκούν και ανεξέλεγκτα τη δημοτική περιουσία.
Το loutraki-press έχει εξασφαλίσει την επιστολή, στην προκείμενη περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να δημοσιοποιηθεί τόσο το όνομα της εταιρείας, όσο και το σωματείο στο οποίο έχουν απευθυνθεί.

Η επιστολή κόλαφος για τον Κώστα Λογοθέτη
Αξιοσημείωτο είναι ότι η επιστολή από την ιδιωτική εταιρεία προς το αθλητικό σωματείο απεστάλη την 14η Φεβρουαρίου 2013, όταν πλέον ήταν γνωστό ότι το Δημοτικό Κολυμβητικό Κέντρο Λουτρακίου θα λάβει επισήμως άδεια λειτουργίας των εγκαταστάσεών του. (Εδέησε ο Κύριος μετά 26 μήνες εξουσίας. Μήπως η δημοτική αρχή θα πρέπει να γραφεί για το κατόρθωμά της στο βιβλίο Γκίνες;)
Στα βασικότερα σημεία της επιστολής μεταξύ άλλων αναφέρονται τα ακόλουθα:
Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας σχετικά με τη δυνατότητα διεξαγωγής camp προετοιμασίας στο Δημοτικό Κολυμβητικό Κέντρο Λουτρακίου από 25/04/2013 έως 03/05/2013 για 40 αθλητές, σας ενημερώνουμε για την πρότασή μας.
- Διαμονή σε ξενοδοχείο με το κόστος να ανέρχεται σε € …/άτομο και συμπεριλαμβάνει:
- 7 διανυκτερεύσεις σε 3κλινα δωμάτια.
- Πλήρης διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, απογευματινό σνακ, δείπνο).
- Χρήση 6 διαδρομών της 50άρας πισίνας του Κολυμβητικού Κέντρου 4 ώρες ημερησίως (σύνολο 28 ώρες - 14 προπονήσεις).
- 2 μετακινήσεις ημερησίως από και προς το Δημοτικό Κολυμβητικό Κέντρο Λουτρακίου.
- Μεταφορά από την Αθήνα στο Λουτράκι στις 25/04/2013 κι επιστροφή στις 03/05/2013.
Το συνολικό κόστος των προπονητών - συνοδών ανέρχεται σε € …/άτομο.
Το συνολικό κόστος του προπονητικού camp για 40 αθλητές και 2 προπονητές συνοδούς ανέρχεται σε € ……
Είναι προφανές, λοιπόν, από το κείμενο της επιστολής, ότι η ιδιωτική εταιρεία έχει πωλήσει τη χρήση των διαδρομών στο αθλητικό σωματείο. Ζητούμενο είναι, πόσα είναι τα χρήματα που θα εισπράξει ο δήμος Λουτρακίου, με ποία σύμβαση και με έγκριση ποίου συνετάχθη;
(050313)




ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Μπορεί από το ξεκίνημα της θητείας ως δημοτική αρχή, η παράταξη του ολέθριου δημάρχου Κώστα Λογοθέτη να εκτράπηκε εντελώς από την αποστολή της και με μια σειρά θνησιγενών επιλογών να μην επέδειξε ποτέ πνεύμα αυτονομίας, αλλά ούτε και η πιο ευτραφής φαντασία δε θα μπορούσε να προβλέψει πως στους 27 μήνες του «αμαρτωλού» της βίου (αμέτρητες υποθέσεις όζουν), θα είχε μετατραπεί σ’ ένα τεράστιο χειρουργικό τραύμα που ασταμάτητα πυορροεί για τα συμφέροντα του τόπου.
Κραυγαλέο παράδειγμα, οι κινήσεις του τρισμέγιστου μικρού πολιτικά δημάρχου, Κώστα Λογοθέτη για το έργο της σύνδεσης της πόλης μας με την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι. Αντί με την ανάληψη των καθηκόντων του να αναπτύξει διατοπική πρωτοβουλία και διεκδικητικό πλαίσιο για ένα έργο που σύμφωνα με έγκαιρη μελέτη θα εξασφάλιζε στον τόπο μας, ημερήσια επισκεψιμότητα 5.000 ανθρώπων από την πρωτεύουσα, το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, το λιμάνι του Πειραιά, αύριο της Πάτρας και θα λειτουργούσε ευεργετικά για την χειμαζόμενη τοπική επιχειρηματικότητα, εκτός από τους προφανείς συγκοινωνιακούς λόγους, αλλά επιπλέον θα απέτρεπε δυσμενέστατες καταστάσεις εις βάρος των συμφερόντων του δήμου, όπως η κατάσχεση του υδροθεραπευτήριο ή οι παραχωρήσεις - σκάνδαλο του Δημοτικού Κολυμβητικού Κέντρου Λουτρακίου που προκύπτουν από την έλλειψη επισκεψιμότητας εξ’ αιτίας τέτοιων έργων.
Το ανακτοβούλιο του Κώστα Λογοθέτη συνωμότησε και με μια πραξικοπηματική κίνηση, που αποτελεί την περίληψη και την επιτομή της πολιτικής τους αθλιότητας, μετέτρεψαν την δημοτική τους αρχή σε ένα άθλιο, γκεμπελίστικο δίκτυο, συκοφαντικών διαρροών, φημών και ψευδών ειδήσεων. Ενώ σ’ αγαστή συνεργασία με «λαχανοφυλλάδες» της αθεράπευτης και βλακώδους ματαιοδοξίας των σαβουροανίκανων χαχόλων εκδοτών τους, οι οποίοι αδυνατούν να συγκρατήσουν τη ψωμόλυσσα τους για μερικά ευρώ, ενορχήστρωσαν αθλιότητες και προσπάθησαν να διχάσουν τους πολίτες και να εμφυσήσουν στην τοπική κοινωνία μια άνευ προηγουμένου έριδα, ευτυχώς ανεπιτυχώς. Παρεμπιπτόντως, ο γράφων, αναρωτιέται αν γνωρίζουν τι πάει να πει (έχει ελυτεία πάμφωτη συνείδηση), καθώς κι όλες οι παρόμοιες πολιτικές «ζακέτες» της φθίνουσας πολιτικής του Κώστα Λογοθέτη, τι πραγματικά υπηρετούν;
Στο πανάθλιο αυτό αρχιτεκτόνημά του, όπου δεσπόζει η ασυνέπεια, η δημοκρατική στειρότητα, το όργιο των παρανομιών και των αυθαιρεσιών, αυτό μπατάρισε. Αφού οι εχέφρονες, άμεμπτοι και αμόλυντοι πολίτες, έχουν κατανοήσει πλέον πολύ καλά το ποίοι είναι οι προαναφερόμενοι πολιτικά αλλοπρόσαλλοι, από που έρχονται και που σκοπεί το αλλόκοτο σκηνικό που στήνουν. Ενώ είναι ανεπίδεκτο πάσης παρερμηνείας πως στο Λουτράκι δεν θα μπορέσουν να πετύχουν τα σχέδια τους αβρόχοις ποσί. Το σπαραξικάρδιο είναι ότι ενώ ο Κώστας Λογοθέτης και οι φιλόδοξοι του «ανθοί» με τη νοοτροπία Κουίσλιγκ κινούνται εμφανώς στα όρια της δολιοφθοράς και επενδύουν στην καταστροφή του τόπου για λογαριασμό τρίτων παριστάνουν και τους αδικημένους, ενώ είναι οι μόνοι και αποκλειστικά υπεύθυνοι για τραγικές καταστάσεις όπως αυτής της έναρξης της διαδικασίας κατάσχεσης του υδροθεραπευτηρίου. Με μια διαβρωτική ειρωνεία διασαλπίζουν νανουριστικές δικαιολογίες του τύπου «δεν φταίμε εμείς, οι προηγούμενοι φταίνε, ο δύσκολος «Καλλικράτης» φταίει, η οικονομική κρίση φταίει» κ.λπ., για να μπλέξουν το γαϊτανάκι των ευθυνών ρίχνοντας καρβουνόσκονη στα μάτια των πολιτών, θεωρώντας ότι έτσι θα ξεφύγουν των πελώριων ευθυνών τους.
Υπνωτικό των επαναστάσεων, πρέπει να εκλαμβάνεται και το μοιρολόι με τις φανταστικές αφηγήσεις του Κώστα Λογοθέτη που ξεπέρασαν σε καημό, ακόμη και το μοιρολόι της παπαδιαμαντικής φώκιας. Ο Κώστας Λογοθέτης που μέχρι στιγμής πουλάει χιόνι στη σούβλα και αέρα στο πιρούνι, ανήκει στην συνομοταξία των δημάρχων που αγαπούν τόσο πολύ την κακοτυχία τους, ώστε τρέχουν να την απαντήσουν πρώτοι. Τέτοιοι πολιτικοί καταστρέφουν τον τόπο μας και συνυπεύθυνοι γι’ αυτή την καταστροφή είναι οι συμπορευόμενοι μαζί τους «δημοσιογράφοι». Δήθεν ενημερώνουν την κοινή γνώμη, ενώ στην ουσία καταστρέφουν, εκτός από τον τόπο και τη δημοσιογραφία. Με τον ''τεϊλορισμό'' της ανθρώπινης σκέψης σκοπούν στο να αποτρέψουν τον πολίτη να γίνει αυτεπίτακτος, αυτοπροαίρετος, ελευθερόφρων και αυτεξούσιος, του εαυτού του.
Την ώρα που οι πάντες εκόντες άκοντες, ασχολούνται με τα ακραιφνώς οικονομικά (και όχι μόνο) σκάνδαλα του Κώστα Λογοθέτη και των «ευαγών καθιδρυμάτων του», όποιος κάνει το «λάθος» να εκφράσει δημόσια την αντίθεση του σε αυτά, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για συρρίκνωση των δημοκρατικών του δικαιωμάτων, αφού είναι βέβαιο πως θα πέσουν πάνω του διαποτισμένοι από μίσος αμφότεροι οι προαναφερόμενοι, σαν λυκόρνια να τον «φάνε. Είναι απορίας άξιο, τί τους επιτρέπει να μιλάνε με τέτοιο χυδαίο τρόπο; Μήπως οι σκοπιμότητες που εξυπηρετούν;
Όποιος, μετά από όλα αυτά, θεωρεί ακόμη την δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη βαθμίδα πολιτισμού, δημοκρατίας, άθληση ηθικής και άσκηση αρετής, όχι μόνο πλανάται πλάνην οικτράν, αλλά δεν θα πρέπει να εμπιστεύεται το μυαλό του. Τα ίδια τα στελέχη του Κώστα Λογοθέτη, έστω κι αν δεν θα το ομολογήσουν ποτέ, ex silentio, ξέρουν πως έχουν δίκιο όσοι τους οικτίρουν.

Υ.Γ.: Ξέρω πως αν μπορούσαν κάποιοι από αυτούς θα με ρωτούσαν βλοσυρά γιατί τα γράφω όλα αυτά. Κι εγώ θα απαντούσα ψυχρά, δεν τα γράφω εγώ, εσείς τα γράφετε. Το δίδαγμα είναι προφανές. Εγώ αυτά μπορώ, να γίνω άλλος δεν μπορώ . Άλλο δεν δύναμαι, εδώ ίσταμαι χρέος μου είναι να προειδοποιώ!

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας;
(050313)
Return top