ΚΟΥΙΖ

Πέτρο Τατούλη, αφού συνειδητά δεν εξυπηρετείται τα συμφέροντα για την τουριστική ανάπτυξη μιας πόλης, καθώς επίσης και τα συμφέροντα των πολιτών για οικονομική και ασφαλή προς και από την πρωτεύουσα μετάβαση, ποίων τα συμφέροντα εξυπηρετούνται;
(160313)




Είπαν…

«Αν οι ψηφοφόροι στην τοπική κοινωνία δεν αλλάξουν νοοτροπία να γυρίσουν την πλάτη στο παλαιό και το φθαρμένο που μόνον σκοπό έχει την "πάρτη" του κι όχι την ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου, σαν την πλειοψηφία της παρούσης δημοτικής αρχής, κανείς δεν θα πρέπει να αναμένει και να προσδοκά πρόοδο και ανάπτυξη σ’ αυτόν τον τόπο. Είναι καταδικασμένος…»
(160313)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΣΥΓΧΥΣΗ ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ, ΔΕΝ
ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΉΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Εκόντες άκοντες οι πάντες, επί μία κατολισθητική σχεδόν διετία, ασχολούνται με την ακατάσχετη και ανοημάτιστη φλυαρία, τις θνησιγενείς επιλογές, τις ευφάνταστες δικαιολογίες του αυτοαναιρούμενου περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Ο οποίος εξακολουθεί να βαδίζει για το προαστιακό του Λουτρακίου, στην οδό της απώλειας και να συμπεριφέρεται σαν εκκρεμές μεταξύ θλίψεως και οδύνης (quasi osculatyrium inter fien-tium).
Ο Πέτρος Τατούλης με άκρως αμφιλεγόμενες ανακοινώσεις, όπως η εξαγγελία για μελέτη σκοπιμότητας σ’ ένα έργο που ήδη διέθετε τέτοια μελέτη και που μετά την καταληκτική ημερομηνία που είχε θέσει η περιφέρεια δεν παρουσιάστηκαν ποτέ τα αποτελέσματα της. Χωρίς να έχει κατακτήσει καμία ακλόνητη αλήθεια ο περιφερειάρχης, όπως π.χ. στην άποψη που εξέφραζε τότε πως ο ΟΣΕ θα εκπονήσει την μελέτη και όχι η ΕΡΓΟΣΕ και αποδείχθηκε αναληθές, αφού αποκαλύφθηκε πως ο ΟΣΕ δεν διαθέτει μελετητική ομάδα ή ακόμη η πολιτική αστάθεια που δήθεν εμπόδιζε την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του έργου, ενώ την ίδια στιγμή όλα τα υπόλοιπα σιδηροδρομικά έργα και μελέτες στην χώρα προχωρούσαν κανονικά.
Ακολούθησαν «ξεκούδουνες» εξαγγελίες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, όπως αυτή της 8/8/2012, που ανακοίνωνε  συνάντηση εργασίας με τους παράγοντες του ΟΣΕ για την πρώτη εβδομάδα του περασμένου Σεπτεμβρίου, χωρίς, όμως, μέχρι σήμερα, να έχει πραγματοποιηθεί. Η ολίσθηση του περιφερειάρχη προς τον πολιτικό ανορθολογισμό, φάνηκε και στην συνάντηση που πραγματοποίησε με μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην πόλη Λουτρακίου, την 1-2-2013 στην Κόρινθο, όπου παρουσία δύο αντιπεριφερειαρχών του, αλλά και του γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου Λάμπρου Μπούκλη, δήλωσε πως θα υλοποιήσει το έργο από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Jessica που αποδείχθηκε και από άλλες περιπτώσεις «πουκάμισο αδειανό» για τέτοιου είδους και μεγέθους έργα. Κι όλα αυτά, ενώ το Μάϊο του 2012 παρουσία του Λάμπρου Μπούκλη, στην τότε συνάντηση της Τρίπολης, ο περιφερειάρχης είχε δηλώσει στην Πρωτοβουλία πως έχει δεσμεύσει τα χρήματα που απαιτούνται για το εν λόγω έργο από το ΕΣΠΑ, γεγονός που αποδεικνύει, πως δυστυχώς, δεν υπάρχει λογική ακολουθία σε αυτά που λέει ο Πέτρος Τατούλης. Οι προαναφερόμενες κενολογίες και παραδοξολογίες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου προς την τοπική κοινωνία, προκάλεσαν τη δημόσια καταγγελία του με ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε σε όλα σχεδόν τα ιστολόγια, portals, και ηλεκτρονικές έντυπες εφημερίδες της Πελοποννήσου, αλλά και στην πανελλαδικής κυκλοφορίας «Εφημερίδα των Συντακτών». Με μεγάλο πολιτικό θέμα, την αντίθεση σε αυτά που κάνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, για πρώτη φορά, τόσο του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας όσο και του γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου.
Στην εκδήλωση που έκαναν πρόσφατα «οι Φίλοι για την Επανίδρυση του Μουσείου της Περαχώρας», η αναφορά του τελετάρχη Γιάννη Καραπανάγου για το θέμα του προαστιακού, προκάλεσε το έντονο και παρατεταμένο χειροκρότημα των δημοτών που είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα και πάλλονταν από ενθουσιασμό. Όμως, το γεγονός αυτό, όπως φάνηκε, προκάλεσε πανικό στον Πέτρο Τατούλη και τον ανάγκασε να κάνει ακόμη μια ανακοίνωση κενού περιεχομένου λέγοντας πως το έργο του προαστιακού το έχει εντάξει στον στρατηγικό σχεδιασμό του ΟΣΕ, χωρίς, όμως, να το έχει εντάξει στο στρατηγικό σχεδιασμό της περιφέρειας, όπως θα όφειλε εδώ και 17 μήνες αν τον ενδιέφερε πραγματικά το έργο.
Σοκ προκαλεί στους πολίτες η έμμεση παραδοχή του περιφερειάρχη στην καταγγελία της Πρωτοβουλίας πως δεν ξέρει τι κάνει και που πάει, αφού τώρα ύστερα από 17 μήνες που έχει λάβει γνώση για το θέμα και παρά το γεγονός πως η πρωτοβουλία τον έχει ενημερώσει διεξοδικά με στοιχεία τι πρέπει να πράξει, εκείνος ισχυρίζεται ότι θα το πράξει τώρα, που το έργο καρκινοβατεί! Γεγονός που οφείλεται στις επιλογές του, ερχόμενος εκ των υστέρων να ισχυρίζεται ότι τώρα θα δει πως θα αντιμετωπίσει το θέμα εγκαταλείποντας τόσο τα χρήματα που έλεγε πως είχε δεσμεύσει από το ΕΣΠΑ, όσο και τα περί Jessica που δήλωσε πρόσφατα, εξανεμίζοντας τα τελευταία ψήγματα της αξιοπιστίας του.
Με όλα τα προαναφερόμενα ο Πέτρος Τατούλης πετρώνει τις ελπίδες των πολιτών σαν τα παιδιά της Νιόβης, ενώ με την απροθυμία του, δείχνει καθαρά πως δεν επιθυμεί να σπεύσει προς βοήθεια τους, ώστε να επιτευχθεί το ποθητό και αναγκαίο αποτέλεσμα. Επί του πρακτέου, θυσιάζει το σκοπό στην σκοπιμότητα, δείχνοντας ένα ενδιαφέρον που μέχρι τώρα είναι πλασματικό και κάνει ορατή την ετερογωνία σκοπιμοτήτων που εμφορείται.
Είναι απορίας άξιο, αν έστω και τώρα που λέει ο Πέτρος Τατούλης πως έβαλε τον προαστιακό του Λουτρακίου στο στρατηγικό σχεδιασμό του ΟΣΕ, ενώ η χώρα έχει πολιτική σταθερότητα, αν θα σπεύσει να κάνει την συνάντηση εργασίας με τα στελέχη του ΟΣΕ και αν τελικά θα αποστείλει δεσμευτικό έγγραφο προς ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ για να ξεκινήσουν οι μελέτες του έργου ή θα συνεχίσει να ανήκει στην συνομοταξία των περιφερειαρχών που αγαπούν τόσο την κακοτυχία, ώστε θα τρέξει να τη συναντήσει πρώτος ο ίδιος για να μην προχωρήσει και πάλι τίποτα και εντέχνως να στείλει το έργο στις ελληνικές καλένδες;

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην πόλη Λουτρακίου.
(160313)
Return top