ΚΟΥΙΖ

Τι περιμένουν σήμερα στη δημοτική αρχή να τους συμβεί; Ανέμους σπείρατε, θύελλες θα θερίσετε.
(250313)
Είπαν…

«Επιτέλους, η πόλη και το παραλιακό πάρκο γλίτωσαν από ολόκληρη αυτή την ασχήμια που είχαν εγκαταλείψει οι "κολλητοί" του δημάρχου Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη, με τη μηχανή που είχαν στήσει…»
(250313)
ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΧΡΕΙΟΤΗΤΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
Η ΑΠΟΠΑΣΟΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Είναι ανεπίδεκτο πάσης παρερμηνείας πως για να αναγεννηθεί ο τόπος πρέπει να κοπούν πάρα πολλά ξερά κλαδιά, που παρά την ξηρότητα τους, είναι συσσωματωμένα τόσο ισχυρά, ώστε αυτά να κάνουν τον κορμό. Εξ απαλών ονύχων ο Κώστας Λογοθέτης και οι «φιλόδοξοι του ανθοί» με την νοοτροπία Κουίσλινγκ, έδειξαν τις πραγματικές τους διαθέσεις και αναλώθηκαν σε απαγορεύσεις της πολιτικής κριτικής, στις αβελτηρίες τους, (και μάλιστα από το γραφείο Τύπου του δημάρχου), σε αφαίρεση του λόγου των πολιτών από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, (θυμίζοντας τιτοϊκούς τοπάρχες), σε κινητικότητα ενάντια στις δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις του σώματος, σε ατέρμονη προσπάθεια χειραγωγήσεως της δημοσιογραφίας, περνώντας έτσι σταδιακά από την αλλοτρίωση και στον εκφασισμό.
Όμως, αυτό που έλαβε χώρα στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν έχει προηγούμενο, αφού εξυφάνθηκε ένα σχέδιο αποπασοκοποίσης του Κώστα Λογοθέτη με θεσμικές αχρειότητες και με πρωταγωνιστή το συνήθη ύποπτο και όψιμο δημοκράτη αντιδήμαρχο του Κώστα Λογοθέτη Δημήτρη Δέδε. Ο οποίος με τους λεονταρισμούς του και την αλλόκοτη συμπεριφορά του έχει καταφέρει να κάνει τον δήμο μας, περίγελο ακόμη και των πλέον γυμνοσκελών περιοχών της Πελοποννήσου.
Αφού μετά τις επιθέσεις με αλαλαγμούς, (λόγω ένδειας επιχειρημάτων), στον περιφερειάρχη, τις αήθεις επιθέσεις με συκοφαντικά και υβριστικά υπονοούμενα στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργο Γκιώνη, δίχως ποτέ να παρουσιάζει στοιχεία για αυτά που λέει και στο τέλος να παριστάνει την μετανιωμένη Μαγδαληνή και να ζητά συγνώμη, εξαπέλυσε επίθεση και στον δημοκρατικά εκλεγμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα. Ο οποίος είχε πάρει δημοκρατικά το λόγο από το προεδρείο και μιλούσε, όταν ξαφνικά εισέβαλε στην αίθουσα ο «μπαχαλάκιας» αντιδήμαρχος του Κώστα Λογοθέτη κι εντελώς απρόκλητα επιτέθηκε φραστικά με το πενιχρό του λεξιλόγιο στο βουλευτή. Μ’ ένα μπερδεμένο κι άχρηστο λεξιλόγιο που θύμιζε Ελληνικά, με έντονες εξουσιαστικές και φασιστικές διαθέσεις, τον πρόσταξε να φύγει από την αίθουσα και μάλιστα όλα αυτά υπό την ανοχή του προέδρου του σώματος. Στο σημείο εκείνο ο έμπειρος πολιτικά Γιώργος Γκιώνης, όπως θα έκανε και με κάθε άλλο δημοκρατικά εκλεγμένο βουλευτή, όπως και ο γράφων φυσικά, βλέποντας την αδράνεια του προέδρου, έκανε δυναμική παρέμβαση, ζητώντας να απομακρύνει από την αίθουσα τον αποχαλινωμένο αντιδήμαρχο που συχνά πυκνά με τη λεκτική του ακράτεια, μετατρέπει τις συνεδριάσεις του σώματος σε «χαύρα Ιουδαίων». Το «μυστήριο» αυτής της απρόκλητης επίθεσης, αλλά και της υποτονικής αντίδρασης του προέδρου του σώματος, έλυσε ο Κώστας Λογοθέτης, ο οποίος αμέσως μετά το τέλος της επίθεσης αυτής, φαίνεται ξεκάθαρα στο επίμαχο βίντεο να κάνει το χέρι του γροθιά προς τον Δημήτρη Δέδε λέγοντας του στην ουσία πως τα πήγες δυνατά και καλά.
Επί του πρακτέου, η συγκεκριμένη επίθεση στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής που έκαναν οι ανθύπατοι του Κώστα Λογοθέτη, ήταν προαποφασισμένο ώστε να ξεκινήσει η δήθεν αποπασοκοποίηση του πράσινου δημάρχου, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο το μάτι στους ψηφοφόρους της αριστεράς, που στο Λουτράκι έχει αυξημένα ποσοστά.
Η τραγελαφική δημοτική αρχή, με τη στελεχιακή κολόβωση που δεν παράγει τίποτα το δημιουργικό παρά μόνο την οχλαγωγία, τους αλαλαγμούς, τις αισχρολογίες, τις ύβρεις, (επίθεση Νικολάου στους ανθρώπους του ΕΠΑΜ Λουτρακίου, αλλά και στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου- εκκρεμεί αγωγή μαμούθ εις βάρος του), μεταχειρίζεται όλους τους τρόπους για να μην καταρρεύσει ολοκληρωτικά και δεν διστάζει να κάνει βούκινο το πολιτικό της χάλι.
Στους δυσώδεις στάβλους της «δικτατορίας Λογοθέτη» φταίνε πάντα οι άλλοι, ποτέ τα στελέχη της δημοτικής αρχής κι ας μην βαυκαλιζόμαστε, στο δήμο δεν έχουμε δημοκρατία, έχουμε ανευθυνοκρατία και μια διοίκηση που είναι κάτι παραπάνω από ευεπίφορη προς τον φασισμό.
Η δημοτική αρχή Λογοθέτη εγκλωβισμένη στο φαύλο παθητικοποιημένο εαυτό της:
Έχει μετατραπεί σε ένα σουρεαλιστικό πίνακα, στον οποίο πάλλει η πολιτική ασχήμια, οι έκνομες και αντιδημοκρατικές πράξεις.
Εγκυμονεί μέγιστα δεινά για την Δημοκρατία και την ελευθερία του πολίτη.
Επιδιώκει την πόλωση μεταξύ των φαινομενικά αντίθετα πολιτικών στοιχείων ώστε να εμποδίσει την συμμετοχική δημοκρατία του πολίτη, καθιερώνοντας παράλληλα νέα κέντρα και πεδία υποπολιτικής τα οποία βρίσκονται πέρα από τους θεσμούς και τις μορφές της δημοκρατίας.
Ένα όμως είναι σίγουρο. Πως μ’ αυτές τις κατάπτυστες πρακτικές θα κονιορτοποιηθούν, όταν κληθούν να διαβούν τη στενωπό της λαϊκής βούλησης κι επιλογής.

Υ.Γ.: Η σημαντικότερη αρετή της Δημοκρατίας, είναι η αλήθεια.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(250313)
ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Την περασμένη Κυριακή, απογευματινές ώρες, ένας ασυνείδητος οδηγός λίγο έλειψε να κόψει το νήμα της ζωής στον συμπολίτη μας Παρασκευά Παύλου που επέστρεφε μετά την κοπιώδη και τίμια εργασία του, με την δίκυκλη μοτοσικλέτα του στο σπίτι του.
Ο παρ’ ολίγον θύτης με το τιμόνι, αγνόησε επιδεικτικά την οδοσήμανση που υπήρχε και τον υποδείκνυε να σταματήσει για να ελέγξει τον κάθετο δρόμο που είχε προτεραιότητα και διασταυρώνονταν με την πορεία του πριν προχωρήσει. Αδιαφόρησε και με το αμάξι του προσέκρουσε στην μοτοσικλέτα του άτυχου Παρακευά, ρίχνοντας τον στο έδαφος και τραυματίζοντας τον αρκετά σοβαρά.
Το θύμα Παρασκευάς Παύλου παρέμεινε κλινήρης στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Κορίνθου όπου έλαβε την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική αγωγή και περίθαλψη με το ευτυχές, μέχρι στιγμής να έχει ανακτήσει μέρος της υγείας του.
Στο νοσοκομείο, στο κρεβάτι του πόνου, δέχθηκε πολλές επισκέψεις φίλων και συμπολιτών που ενδιαφέρθηκαν για τον ίδιο. Δέχτηκε όμως και αρκετά τηλέφωνα μέσα στα οποία, ένα ήταν και του Κώστα Λογοθέτη. Ο οποίος δεν μπήκε στον κόπο να μεταβεί στο νοσοκομείο, όπως θα όφειλε, (όχι γιατί ο Παρασκευάς ήταν μαζί του υποψήφιος και βοήθησε με όλες τις δυνάμεις του να εκλεγεί δήμαρχος), αλλά καθαρά για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως το έπραξε για τον αδερφό του Θανάση Μουζάκη, (άριστα σε αυτή την περίπτωση για τον Κώστα Λογοθέτη). Ίσως ο Παρασκευάς «πληρώνει» το μεγάλο αγώνα που κάνει κι αυτός να υλοποιηθεί το έργο της σύνδεσης της πόλης μας με τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Όμως, το ανήκουστο ήταν ότι ο Κώστας Λογοθέτης έκανε το διαμεσολαβητή και κάλεσε στο τηλέφωνο τον Παρασκευά για να πάρει την άδεια του για να τον επισκεφτεί αυτός που παρ’ ολίγο θα έκοβε το νήμα της ζωής του, ώστε να του εκφράσει το εικονικό ενδιαφέρον του, για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης από την Δικαιοσύνη! Κι αυτά, ενώ όταν χτύπησε τον άτυχο Παρασκευά Παύλου, έσπευσε να αποποιηθεί των ευθυνών του λέγοντας ότι: «Δεν τον χτύπησα εγώ μόνος του έπεσε».
Ευτυχώς, που στο σημείο υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και το τρακαρισμένο αυτοκίνητο του για να πιστοποιήσουν το γεγονός. Με το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Κώστας Λογοθέτης αποκαλύπτει ακόμη μία άγνωστη πτυχή του εαυτού του, που είναι να εκφράζει το ενδιαφέρον του επιλεκτικά και μόνο στους ανθρώπους που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς του.
Με την ευκαιρία, θέλω δημόσια να μεταφέρω τις ευχές, τόσο τις δικές μου όσο και αρκετών συμπολιτών μου για ταχεία ανάρρωση στον Παρασκευά Παύλου και να θυμίσω σε μερικούς ότι πέρα από πολιτικές αντιπαραθέσεις πάνω απ’ όλα, είμαστε άνθρωποι!
Δημήτρης Καραπατάς
(160313)
Return top