ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ




ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ;

Η πολιτική έχει πρωτόκολλο. Και το πρωτόκολλο αυτό είναι υποχρεωτικό να το σέβονται και να το τηρούν όλοι. Όποιος δεν μπορεί να το σεβαστεί, καλόν είναι να πηγαίνει σπίτι του, για να μην ταλαιπωρεί πρώτα απ’ όλα τους πολίτες και μετά τον ίδιο του τον εαυτό.
Χθες, στην Περαχώρα, ήταν η εορτή του ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου εψάλλει Εσπερινός, έγινε Αρτοκλασία και στη συνέχεια περιφορά της ιερής Εικόνας.
Όπως είθιστε, αλλά και όπως απαιτεί η παράδοση, κάθε χρόνο τέτοια ημέρα τυγχάνει να ανεβαίνει στην Περαχώρα μεγάλη μερίδα δημοτικών συμβούλων, ενίοτε δε και κάποιοι πολιτικοί από την κεντρική πολιτική σκηνή.
Στην Περαχώρα, ανέβηκε σύσσωμη η δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη, αλλά παρεξήγησε τον τόπο και το χώρο της μετάβασής της. Τα ...παιδιά φαίνεται, ότι είχαν στο μυαλό τους πώς θα πάνε στο πανηγύρι και κατά λάθος βρέθηκαν στην Εκκλησία.
Δεν εξηγείται αλλιώς, ο δήμαρχος με τους αντιδημάρχους του και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να μεταβαίνουν επίσημα στον Ιερό Ναό και να ακολουθούν την περιφορά της ιερής Εικόνας με υποκάμισο και γυρισμένα μανίκια. Ο δήμαρχος, μάλιστα, να φοράει casual παπούτσι, ενώ άλλος αξιωματούχος του δήμου διαφανές παντελόνι;
Είτε σας αρέσει είτε όχι απαιτείται σεβασμός στους θεσμούς και το πρωτόκολλο. Το κυριότερο δε στην Εκκλησία. Δεν πάμε στην περιφορά για να μαζέψουμε ψήφους και να μας δει ο κόσμος!
Δυστυχώς, άλλη μια φορά, αποδείξατε ότι είστε κατώτεροι των περιστάσεων και δεν είναι δυνατόν να εμπλέκεσθε στα κοινά και να συμπεριφέρεσθε ως δημόσια πρόσωπα.
Μόνη εξαίρεση από τη δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη, ο πρόεδρος του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου, Μιχάλης Δρίτσας, ο οποίος εμφανίσθηκε μόνος του, τηρώντας διακριτές αποστάσεις από τους υπολοίπους, ενδεδυμένος με κοστούμι. Ειρήσθω εν παρόδω, αν δεν υπήρχε Μιχάλης Δρίτσας, αλλά και Λάμπρος Παπαθεοδώρου -στην αρχική κατασκευαστική του φάση- σήμερα, δεν θα υπήρχε κατ’ ουσία το Thermal Spa Λουτρακίου. Τώρα, όσα πολιτικά πρόσωπα προσπαθούν να εμπλακούν στη λειτουργία του, είναι για το θεαθήναι...
Να επιστρέψουμε στη χθεσινή εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Στην Περαχώρα, παρευρέθηκε με μέλη του συνδυασμού του και νέα πρόσωπα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου.
Ο Παύλος Παύλου ευπρεπώς ενδεδυμένος, όπως ακριβώς απαιτεί το πρωτόκολλο και η περίσταση, απέδειξε σημειολογικά ποιός δικαιούται να ασχολείται με τα κοινά και ποιός πρέπει να πάει σπίτι του;
Στην Περαχώρα, επίσης, παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Λόης (σεβόμενος πλήρως το πρωτόκολλο), Μαρία Πρωτοπαππά, Γιάννης Γιαννούλης, Εβίτα Κούτμου, Μάικ Θυμής, Κώστας Χατζόπουλος και Θανάσης Γεωργίου. Επίσης, παραβρέθηκαν και οι επικεφαλής δύο συνδυασμών. Ο Κώστας Λογοθέτης και ο Γιώργος Πετρίτσης.
Όλοι εσείς, που νομίζετε ότι ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται τις κινήσεις και πρακτικές που υιοθετείται, σχολίασε θετικά ακόμη και τη ζακέτα που πρόσθεσε στην ευπρεπέστατη ενδυμασία της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Φαρμάκη, σε αντιδιαστολή με την τοπική πολιτική ηγεσία του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας που νόμιζε ότι είχε πάει σε πάρτι!..
(150810)
Return top