ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΤΑΤΗ Η ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ THERMAL SPA ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΗ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Αργά χθες το βράδυ τέθηκε σε πλήρη λειτουργία η υπαίθρια πισίνα του Thermal Spa Λουτρακίου, σκορπώντας τον ενθουσιασμό σ’ όσους την είδαν, δημιουργώντας παράλληλα την αισιοδοξία ότι θα δουλέψει και θα φέρει κόσμο στο Λουτράκι, ασχέτως, αν οι καιροί είναι χαλεποί.
Στολίδι, οι εσωτερικοί χώροι και η υπαίθρια πισίνα του Thermal Spa Λουτρακίου, ωστόσο το loutraki-press επιμένει ότι θα μπορούσε εξωτερικά ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός να είχε προσαρμοστεί στην εικόνα του παλαιού κτιρίου που θύμιζε λουτρά, όπως αυτό αποτυπώνεται σε φωτογραφίες της εποχής.
Το loutraki-press, επιμένει επίσης, στο έγκλημα της δημοτικής αρχής της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη, να φεσώσει το δήμο και τους δημότες του Λουτρακίου Περαχώρας με εκατομμύρια ευρώ, όπως ακριβώς έχει κάνει σε όλα σχεδόν τα έργα. Μόλις ανέλαβε ο Γιώργος Γκιώνης, του προτεινόταν να επαναδιαπραγματευθεί όλες τις συμβάσεις έργων, προκειμένου να επιτύχει καλύτερες τιμές προς όφελος των οικονομικών του δήμου. Απεναντίας, μόνο ο Γιώργος Γκιώνης μπορεί να μας αναλύσει πώς και γιατί πέτυχε το ακριβώς αντίθετο;
Ο Γιώργος Γκιώνης αν και τελικά κατασκεύασε το Thermal Spa Λουτρακίου, ως ένα διαφορετικό έργο μικρότερο κατά οκτακόσια πενήντα τετραγωνικά -έναντι αυτού που προέβλεπε ο σχεδιασμός του Παύλου Παύλου- τελικά πέτυχε να είναι το έργο ακριβότερο περισσότερο από δύο εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ.
Τα υπέρογκα κατασκευαστικά κόστη σ’ όλα σχεδόν τα έργα, είναι αυτά που πρέπει κι επιβάλλεται να προβληματίσουν τους δημότες, αν θα εμπιστευθούν την τύχη τους στο Γιώργο Γκιώνη ή αν θέλουν να έχουν έναν πρώην πλούσιο δήμο, που τελικά βουλιάζει από τα χρέη.
Αυτά να τα βλέπουν και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι που θέλουν να ξεπουλήσουν το ιαματικό νερό, όταν μάλιστα το υπάρχον, σύμφωνα με τις μελέτες επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του Thermal Spa Λουτρακίου. Θέλουν δηλαδή, να δεσμεύσουμε το δήμο Λουτρακίου με πωλήσεις συγκεκριμένων κυβικών έναντι ρητρών, οι διαθέσιμες ποσότητες να μην επαρκούν για το Thermal Spa Λουτρακίου και κάποιοι ιδιώτες να δουλεύουν σε βάρος των συμφερόντων του δήμου μας.
Ενόψει εκλογών, καιρός είναι, κάποιοι αν δεν έχουν διάθεση να προστατεύσουν τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, ας πάνε σπίτι τους και να μην κοιτάζουν πώς θα εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους ιδιοτελή συμφέροντα για να ευημερούν οι ίδιοι σε βάρος ενός τόπου και των πολιτών του!
(140810)




ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ... ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ

Μετά την επίσκεψή μας στην ομολογουμένως εντυπωσιακή υπαίθρια πισίνα του Thermal Spa Λουτρακίου, επελέγη με δημοτικό σύμβουλο να κάνουμε ένα περίπατο στην παραλία, περνώντας μέσω του παραλιακού πάρκου.
Βγαίνοντας στο μώλο, αφού σχολιάσαμε την καταστροφή της γραφικότητας της πόλης από τη δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη, είδαμε κάποια πολυτελέστατα σκάφη εκατομμυρίων ευρώ, να είναι αρόδο, έμπροσθεν του μώλου - έκτρωμα.
Ταυτόχρονα σχεδόν σκεφθήκαμε πώς είναι δυνατόν κάποιοι με τη στάση τους επί τόσα χρόνια να ξεπουλάνε κυριολεκτικά τη μαρίνα Λουτρακίου;
Αξίζει τον κόπο;
Ποιό είναι τελικά το οικονομικό τους όφελος;
Για πόσα αργύρια προδίδουν τους συμπολίτες τους και στερούν την ανάπτυξη του τόπου τους;
Αξίζουν περισσότερο οι όποιες απολαβές ενδεχομένως να έχουν, έναντι των περισσοτέρων των εκατό εκατομμυρίων ευρώ που έχουν οι υπόχρεοι του έργου και εκμεταλλεύονται επί τόσα χρόνια σε άλλες δραστηριότητες;
Μπορούν να φανταστούν αν η μαρίνα σήμερα λειτουργούσε πόσα πολυτελέστατα γιότ θα ήταν δεμένα και πόσος κόσμος υψηλής εισοδηματικής τάξης θα κυκλοφορούσε στην πόλη;

Το κρουαζιερόπλοιο που δεν έδεσε κι έφυγε
Αν λειτουργούσε ο Τουριστικός Λιμένας Λουτρακίου, το κρουαζιερόπλοιο που διέπλευσε χθες το απόγευμα τη Διώρυγα Κορίνθου προερχόμενο από το Σαρωνικό, δεν θα έδενε στο ντόκο και θα αποβίβαζε στην πόλη για κάποιες ώρες περισσότερα από χίλια άτομα;
Αυτό, δεν θα είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι επιβάτες του να δαπανήσουν κάποια χρήματα, κάνοντας μια ένεση στην τοπική οικονομία;
Επειδή ντόκος δεν υπάρχει, το κρουαζιερόπλοιο έκανε μια μικρή βόλτα μέσα στον Κορινθιακό κόλπο και ξαναεισήξθε στη Διώρυγα Κορίνθου για να επσιτρέψει στο Σαρωνικό και τα διαθέσιμα χρήματα των επιβατών του να τα καρπωθούν επιχειρηματίες από μέρη που θα μπορεί να δέσει όχι μόνο το συγκεκριμένο, αλλά το κάθε κρουαζιερόπλοιο.

Οι συνεχιζόμενες αστειότητες ανόητων ανθρώπων
Ας σταματήσουν λοιπόν κάποιοι την υποτέλεια έναντι των αφεντάδων τους, ας σκεφθούν υπέρ του τόπου και των πολιτών του και να μπει επιτέλους ένα τέλος με τις αστειότητές τους για αλλαγή του έργου.
Όλοι αυτοί οι κύριοι, επειδή δεν διαθέτουν στοιχειώδες νου και γνώση, το loutraki-press τους πληροφορεί ότι επιχειρηματικοί σύλλογοι σε μικρά νησιά του Αιγαίου μαζεύουν υπογραφές για να τους δώσει η πολιτεία άδεια κατασκευής μαρίνας και να την κατασκευάσουν με δημοτικούς και ιδίους πόρους, γιατί γνωρίζουν ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί ποιοτικά και ποσοτικά ο τουρισμός στον τόπο τους!
Στο Λουτράκι, τη μαρίνα, την έχει χαρίσει ως ανταποδοτικό ωφέλημα η πολιτεία και άκουσον - άκουσον κάποιοι ανόητοι προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο, να πείσουν την κοινή γνώμη, έτσι ώστε να έχουν συμβάλλει στο ξεπούλημά της με ευκολία, γηια να ικανοποιήσουν τους αφεντάδες τους.
Αιδώς Αργείοι!
(140810)




ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΩΡΙΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠO ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»

Την προσεχή Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010, έχουν αποφασίσει να συγκεντρωθούν τα κορυφαία στελέχη του συνδυασμού «Νέος Δήμος - Νέα Εποχή», για να συναποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι, μετά την αποχώρηση, για σοβαρότατο, αλλά αντιμετωπίσμο λόγο υγείας του τέως επικεφαλής του συνδυασμού, Δημήτρη Γέρου.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τα κορυφαία στελέχη έχουν ταχθεί κι έχουν προκρίνει τη διατήρηση της αρραγούς ενότητας του συνδυασμού. Η προοπτική αυτή -εν πολλοίς- θα κριθεί από κάποιους δογματικούς. Οι συγκεκριμένοι, ενδεχομένως να μη διαθέτουν την απαιτούμενη ευελιξία σκέψης και να αδυνατούν να προσδιορίσουν τους κινδύνους -κι αυτοί δεν είναι λίγοι- που ελλοχεύουν σε βάρος του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και κατ’ επέκτασιν του νέου διευρυμένου δήμου.
Ωστόσο, υπέρ της αρραγούς ενότητας του συνδυασμού, σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες, τάσσονται και τα στελέχη από τους Αγ. Θεοδώρους που είχαν συνταχθεί με το συνδυασμό «Νέος Δήμος - Νέα Εποχή». Τα συγκεκριμένα στελέχη, επιμένουν προς αυτή την κατεύθυνση, με αφορμή τους δέκα που υπέγραψαν τη μνημειώδη αστειότητας ανακοίνωση υπέρ του Γιώργου Γκιώνη. Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δέκα, οδηγεί μοιραία τα στελέχη των Αγ. Θεοδώρων σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις, με αποτέλεσμα να φοβούνται ότι ο τόπος τους θα υποστεί δεινά, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο Λουτράκι, από τη δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη.
Για το λόγο αυτό, ζητούν από τους ομογάλακτους τους στο συνδυασμό να εκλέξουν μεταξύ των κορυφαίων, νέο επικεφαλής και να προχωρήσουν με αρραγή ενότητα στη διεκδίκηση του νέου δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων.
Μακάρι, να επικρατήσουν οι συνετές πολιτικές απόψεις κι όχι υπερφίαλες δογματικές, που ενδεχομένως αν επικρατήσουν οι δεύτερες, ακούσια να συμβάλλουν σε δεινά σε βάρος του τόπου.
(140810)
Return top