ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ...
Ο ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ολοκληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος από την αποφράδα ημέρα, που εγκατέλειψε τα εγκόσμια ο Τάσος Παπαδημητρίου.
Κλείνει ένας χρόνος που λείπει από τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του, καθώς επίσης και τους υπόλοιπους οικείους του. Ωστόσο, λείπει από το χωριό του, αλλά και γενικότερα το δήμο Λουτρακίου Περαχώρας.
Πάει ένας χρόνος από τότε που έφυγε ο καλοσυνάτος με το χαμόγελο άνθρωπος, ο καλός οικογενειάρχης, ο καλός καθηγητής, ο πολιτικός, ο Ευπατρίδης Τάσος Παπαδημητρίου.
Σήμερα το πρωί, οι οικείοι του, φίλοι, συγχωριανοί, άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του, άνθρωποι που τον θαύμαζαν για τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά του, βρέθηκαν στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Περαχώρας για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ξεχωριστό Τάσο.
Ο Τάσος Παπαδημητρίου άφησε ανεξίτηλη τη δική του σφραγίδα στον τόπο που γεννήθηκε, ανδρώθηκε, έζησε, υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια, μα πάνω απ’ όλα αγάπησε και μόνιμα ζητούσε να κάνουν το ίδιο συγχωριανοί και συμπατριώτες.
Μόνιμη επωδός του: «Προστατέψτε τον τόπο μας».
Το έλεγε αυτό όχι τυχαία. Καθημερινά διαπίστωνε τα τελευταία χρόνια τον αδιέξοδο, κατηφορικό, χωρίς επιστροφή δρόμο που ακολουθούσαν οι πολιτικοί ταγοί του και έκρουε διαρκώς τον κώδωνα του κινδύνου. Αν ζούσε σήμερα, σίγουρα θα θλιβόταν, από την ξετσιπωσιά και το χαμαιλεοντισμό κάποιων, που εκόν άκον σε διατεγμάνη υπηρεσία σπεύδουν να ξεπουλήσουν κάποια από τα μείζονος σημασίας συμφέροντα του τόπου.
Ενδεχομένως, κάποιοι από τους πολιτικούς αυτούς να βρέθηκαν σήμερα το πρωί στον ίδιο τόπο, όχι να τιμήσουν τη μνήμη του, αλλά για να τους δουν οι συγχωριανοί του Τάσου, καθ’ ότι προεκλογική περίοδος.

Τα πολιτικά πρόσωπα
Φυσικό ήταν, λόγω της παρουσίας πολιτικών προσώπων να δημιουργηθούν πηγαδάκια και να γίνουν διαφόρων ειδών σχολιασμοί.
Παρών, ήταν ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος πέρασε σχεδόν απαρατήρητος, καθ’ ότι οι συγχωριανοί του Τάσου δεν σήκωναν ούτε το βλέμμα τους να τον κοιτάξουν. Ήταν διακριτό το αρνητικό έως αποστροφής κλίμα που διαπερνούσε την ατμόσφαιρα σε βάρος του. Αντίθετα χειραψίες και χαιρετισμούς εισέπραξαν Παύλος Παύλου και Κώστας Λογοθέτης.

Η προπαγάνδα του «παλατιού»
Ο αποπροσανατολισμός, η διαστρέβλωση της αλήθειας, τα μεγάλα ψέματα της δημοτικής αρχής της μειοψηφίας, δεν έχουν προηγούμενο και παρασύρουν την τοπική κοινωνία σε λάθος δρόμους που εγκυμονούν κινδύνους, αλλά αυτό δεν τους ενδιαφέρει καθόλου.
Το loutraki-press ήταν αυτήκοος μάρτυς σε περιστατικό, που πολίτης διαμαρτυρόταν γιατί δεν υπερψηφίστηκαν τα πρόσθετα € 500.000 για ασφαλτοστρώσεις, με αποτέλεσμα να μην ασφαλτοστρωθεί αγροτικός δρόμος στη Στέρνα.
Η δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη αποδίδει τις ευθύνες στους δημοτικούς συμβούλους που δεν ψήφισαν το αίτημά της, ισχυριζόμενη ότι γι’ αυτό το λόγο δεν έφθασαν τα κονδύλια. Κατά την άποψη του loutraki-press κακώς υπερψηφίσθηκαν και τα € 350.000.
Εις επίρρωσιν της άποψης αυτής, καταλυτική τη συγκεκριμένη ημέρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ήταν η άποψη του «προσχωρήσαντος ή σταλθέντος όπως λέγεται» Θανάση Γεωργίου, ο οποίος την ίδια περίοδο του 2006 ασφαλτόστρωνε τα πάντα.
Ο Θανάσης Γεωργίου, σε ερώτηση του loutraki-press, «αν έπρεπε να διατεθούν πρόσθετα χρήματα για ασφαλτοστρώσεις», με το χαρακτηριστικό του ύφος είχε δηλώσει αφοπλιστικά: «Με τα δύο εκατομμύρια εγώ θα ασφαλτόστρωνα όχι μία, αλλά δύο φορές το δήμο Λουτρακίου Περαχώρας». Από αυτή τη δήλωση του Θανάση Γεωργίου και μόνον, μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας το πάρτι που γίνεται…

Τα έχει βρει σκούρα!..
Όλα δείχνουν ότι το χωριό, η Περαχώρα, θα τιμωρήσει στις προσεχείς εκλογές το Θανάση Γεωργίου που «αλλαξοπίστησε»! Συγχωριανός του μετέφερε παρουσία κι άλλων Περαχωριτών τον προβληματισμό του Θανάση, τι θα κάνει τώρα που έφυγε από το μαντρί; Κάποιος από τους παρισταμένους είπε: «Ας πάει μόνος του στο χασάπη»! Καθ’ ότι η λαϊκή παροιμία λέει ότι: «Το πρόβατο όταν φύγει από το μαντρί ή του λύκου ή του μαχαιριού».
Επίσης, σε μια ηλικιωμένη κυρία που απευθύνθηκε για ψήφο ο Θανάσης Γεωργίου, η ίδια ήταν έντονα επικριτική μαζί του για τα κατορθώματα και τις επιλογές του και ο Θανάσης Γεωργίου της απάντησε: «Θα μας ψάλλεις κι εσύ μετά τη λειτουργία;»
Κάποιοι άλλοι διερωτώντο: «Τι θέλει ο Γιώργος Γκιώνης στην Περαχώρα; Νομίζει ότι θα μας συγκινήσει; Αυτός και οι δικοί του ζήτημα είναι να βρουν ακόμη και τη ψήφο τους στο χωριό», που λέει ο λόγος!

Στο Σχίνο
Το μεσημέρι, τα πολιτικά πρόσωπα παραβρέθηκαν στο Σχίνο, όπου μίλησαν στη γενική συνέλευση του τοπικού συλλόγου.
Τα μέλη της γενικής συνέλευσης, έβαλαν μπροστά κι επιτέθηκαν στο Γιώργο Γκιώνη, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς επίσης τις παραλήψεις και την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής.

Περνάνε τα μηνύματα στους Αγ. Θεοδώρους;
Όλα αυτά που διαδραματίζονται και συμβαίνουν στο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας, φθάνουν στους Αγ. Θεοδώρους και ειδικότερα στους δημοτικούς συμβούλους που έσπευσαν να στηρίξουν το Γιώργο Γκιώνη;
Μήπως ημέρα με την ημέρα ωριμάζει ο χρόνος που οι δέκα δημοτικοί σύμβουλοι των Αγ. Θεοδώρων, θα πρέπει να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις στους συγχωριανούς τους, γιατί επέλεξαν έναν συνδυασμό που καταρρέει και με δεκανίκια προσπαθούν να το στηρίξουν όρθιο;
(080810)

Return top