ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ,
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Η κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει πάντοτε ένα διακύβευμα. Έτσι και οι εκλογές για την πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το 2006, το διακύβευμα ήταν -ορθώς- να φύγει ο Παύλος Παύλου, με τα δώδεκα χρόνια διοίκησης του τόπου.
Το 2010, στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, το διακύβευμα είναι να φύγει ο σημερινός δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, γράφοντας τη δική του -μάλλον αρνητική- ιστορία με μία μόλις τετραετία.
Το 2006, συνασπίστηκε ολόκληρος ο δήμος, για να φύγει ο Παύλος Παύλου. Μα πιο πολύ την «ανατροπή» Παύλου υποστήριζαν και προωθούσαν παντοιοτρόπως, δια του διευθυντού Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Γιάννη Βραχάτη (σύμφωνα με την ιδία εμπειρία, αλλά και τις πολλές μαρτυρίες), οι μεγαλοεπενδυτές της Club Hotel Loutraki S.A.
Το 2006, δυστυχώς, έγινε -ως διάδοχης κατάστασης του Παύλου Παύλου- η χειρότερη δυνατή επιλογή για τον τόπο. Όσοι μπορούσαν να διαβάσουν από τον πρώτο κιόλας μήνα την περπατησιά Γκιώνη, μόνο να επαναπαυθούν δεν μπορούσαν. Ο χρόνος, όμως, δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω. Η λάθος επιλογή, που τεχνηέντως είχε επιβληθεί, ήταν γεγονός. Η πόλη φορτώθηκε τέσσερα χρόνια, όχι μόνο στασιμότητας, αλλά και πισωγυρίσματος.
Το 2006, είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία μια πρωτοφανής ανάμειξη επιχείρησης στο δημόσιο βίο μιας ολόκληρης πόλης. Ανάμειξη, που περισσότερο από ποτέ στην παρούσα φάση, προκαλεί κι εγείρει πλέον αρνητικά ανακλαστικά, παρά συμβάλλει στη θετική και ομαλή συνύπαρξη, καθώς επίσης και στην ομαλή διαβίωση της πόλης.
Ανάμειξη, που -όπως έχει αποδειχθεί- έγινε για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων, δεδομένου ότι είχε επιλεγεί και προκριθεί η στήριξη ως πρώτου πολίτη, ενός προσώπου που δεν διέθετε τις ικανότητες, την πυγμή, την πολιτική δεινότητα, λαμβανομένου υπόψη ότι και ο ίδιος έχει δηλώσει εκ των υστέρων ότι δεν είναι πολιτικός! Ως εκ τούτου, φυσικό ήταν, να μην επιτύχει να ανταποκριθεί με επάρκεια των απαιτήσεων του συγκεκριμένου κατ’ εξοχήν πολιτικού θώκου.
Ο σκοπός, μέχρι στιγμής, επιτεύχθηκε, γιατί στόχος ήταν να υποστηριχθεί, προωθηθεί κι εν μέρει να επιβληθεί ως καταλληλότερος για πρώτος πολίτης, ένα πρόσωπο που δεν θα προέβαλε αντιρρήσεις. Απεναντίας, θα συναινούσε ή θα φρόντιζε ο ίδιος με την παρέμβασή του, να συμβάλλει να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις εκδηλώνονταν σε επιθυμίες ή προσταγές, εξαργυρώνοντας ενδεχομένως τις «επιταγές» της εκλογής του κι όχι μόνον.

Κάνουν καλά τη δουλειά τους!
Όπως έχει επισημανθεί κατ’ επανάληψη, ο γράφων και το loutraki-press, είναι αναφανδόν υπέρ της παρουσίας της Club Hotel Casino Loutraki στο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων, με τα καλά που μπορεί να προσφέρει, για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, καθώς και για την ανάπτυξη, πρόοδο, προοπτική του, δεδομένου ότι μπορεί να λειτουργήσει ως πυλώνας ασφαλούς μετάβασής του, σ’ ένα ευοίωνο μέλλον. Ο γράφων και το loutraki-press θεωρούν ότι οι μεγαλοεπενδυτές και τα κορυφαία στελέχη τους, κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους για την προστασία των επιχειρηματικών επιδιώξεών τους.

Το πρόβλημα της πόλης…
Έτσι, το πρόβλημα, αυτό καθ’ εαυτό, ανήκει στην ίδια την πόλη του Λουτρακίου και ειδικότερα στη σημερινή δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη. Ένα φαινόμενο που έχει εξελιχθεί σε παθογένεια! Παθογένεια που συμβάλλει καταλυτικά, ο δημόσιος βίος του τόπου να καθίσταται με μικρές αντιστάσεις αντικείμενο εκμετάλλευσης.
Συνέπεια αυτού, είναι, το 2010, εν αντιθέσει με το 2006, να υποστηρίζεται και να προωθείται παντοιοτρόπως η υποψηφιότητα και παραμονή στην εξουσία του Γιώργου Γκιώνη. Από την άλλη, το πρόσωπο που εξακολουθεί να φοβίζει τους μεγαλοεπενδυτές, τέσσερα χρόνια μετά, με μόνο στόχο να μην προκριθεί στο δεύτερο γύρο, είναι ο Παύλος Παύλου. Σε τούτη τη χρονική στιγμή που διανύουμε, η υποστήριξη του Γιώργου Γκιώνη γίνεται στην πόλη του Λουτρακίου πιο διακριτικά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Στο παρασκήνιο. Παρ’ όλα αυτά, σε δορυφόρο της πόλης, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, έγινε άκομψη παρέμβαση υπέρ Γκιώνη. Εισπράχθηκε έντονη αντίδραση, γεγονός που έτρεψε σε φυγή τους επιδιδόμενους σε προσηλυτισμό.

Φυτεύουν «μισθοφόρους» για πλασματική υπεροχή Γκιώνη
Τρεις μήνες ακριβώς πριν τις εκλογές, ο επιδιωκόμενος στόχος παραμονής στην εξουσία του Γιώργου Γκιώνη, προωθείται και υποστηρίζεται με την ενίσχυσή της δημοτικής αρχής της μειοψηφίας, με άκρως ελεγχόμενο πολιτικό προσωπικό, αμφιβόλων δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Φυτεύονται στο στρατό του πρόσωπα, που αδυνατούν και δεν διαθέτουν το σθένος και το πολιτικό ανάστημα να πουν όχι στις διαταγές που λαμβάνουν από τους αφεντάδες τους. Να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, μένοντας ήσυχοι όχι μόνον με τη συνείδησή τους -προστατεύοντας παράλληλα τη φήμη της οικογένειάς τους, αλλά και έναντι των συνδημοτών τους, επιδεικνύοντας και καθιστώντας σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι κουμάντο στο συγκεκριμένο τόπο κάνουν οι πολίτες του κι όχι οι περαστικοί.
Δυστυχώς, στην Ποσειδώνία, θεωρώντας ότι οι σχεδιασμοί θα εξελιχθούν χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις, επιλέγουν τις «μετεγγραφές» του πολιτικού προσωπικού που ευελπιστείται ότι θα επιτύχει να καταστήσει δυνατή τη διαμόρφωση μιας πλασματικής υπεροχής για να μπορέσει να επιπλεύσει ο Γιώργος Γκιώνης. Θα είναι η πιο δυσβάσταχτη εξέλιξη για την προοπτική του τόπου, αν ο Γιώργος Γκιώνης παραμείνει στο τιμόνι του δήμου. Γιατί, σ’ αυτό το ενδεχόμενο, ουδέποτε ο νέος διευρυμένος δήμος και οι πολίτες του, από εδώ και στο εξής θα μπορέσουν να απολάβουν αυτά που δικαιούνται από τους συγκεκριμένους επενδυτές, ενώ με την παρουσία του, διατρέχεται και ο κίνδυνος οι συν αυτώ, να λένε κι ευχαριστώ με τα ψιχία που θα τους χορηγούνται.

Διαίρει και βασίλευε…
Η προεκλογική περίοδος, όπως εξελίσσεται, αλλά και η ανύπαρκτη μέχρι στιγμής δυναμική των υποψηφίων δημάρχων, ταιριάζει γάντι στους σχεδιασμούς και προσδοκίες της Club Hotel Loutraki S. A. Το δόγμα του διαίρει και βασίλευε με τους πέντε συν ένα υποψηφίους, εξυπηρετεί τα δέοντα στους σχεδιασμούς που μόνο προς το συμφέρον του νέου δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων δεν είναι.
Στο νέο διευρυμένο δήμο, απαιτείται η εκλογή ως δημάρχου, ενός νέου προσώπου, που δεν θα αφήνει σκιές το πέρασμά του, έτσι ώστε να απολαμβάνει -είτε αρέσει είτε όχι- το σεβασμό όχι μόνο των στελεχών, αλλά και των επενδυτών της Club Hotel Loutraki S. A. Αυτός ο δήμαρχος θα μπορέσει να οδηγήσει με ασφάλεια τον τόπο στο μέλλον.
(100810)

Return top