ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
ΚΑΙ Η ΜΕΘΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Το φιλί της ζωής έδωσαν οι Αγ. Θεόδωροι στη «θνησιγενή» δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη και παρατείνουν τη ζωή και τις ελπίδες της, για τη μάχη των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου.
Μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη που διοικεί τον υφιστάμενο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας καταποντίζεται εκλογικά απ’ άκρου εις άκρον σε ολόκληρη την επικράτειά του.
Ο Γιώργος Γκιώνης, ακόμη και στους ψηφοφόρους οικιστές που ήλπιζε ότι θα μπορέσει να τους παρασύρει μαζί του και να τους προσδέσει στο άρμα του, τους χάνει, αφού έχουν ενημερωθεί και δεν πείθονται με τα παχιά λόγια, λόγω της υπερψήφισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, δεδομένου πλέον ότι γνωρίζουν, ότι δεν μπορεί να γίνει άμεση εφαρμογή του και απαιτούνται διαδικασίες που θα υπερβούν κατά πολύ το ένα έτος.
Έτσι, από μηχανής Θεός, έξι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας του υφιστάμενου δήμου των Αγ. Θεοδώρων, μετά τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν με αντιπροσωπείες των συνδυασμών του Γιώργου Γκιώνη και του Παύλου Παύλου, κάνουν τη χειρότερη δυνατή επιλογή, προκρίνοντας τη δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη. Όλα δείχνουν, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ότι μαζί τους συμπαρασύρουν και δύο δημοτικούς συμβούλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρατείνοντας το βίο της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών.
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να αξιοποιηθεί πολιτικά στο έπακρο, δεδομένου ότι θα επιστρατευθούν οι λιγδωμένοι κονδυλοφόροι γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου, να προβάλλουν το κοσμοϊστορικό γεγονός, που αν είχε διαφορετική τροπή, θα είχε σημάνει την ίδια ώρα ουσιαστικά, το τέλος της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών, βγάζοντας την από την εκλογική μάχη.
Είναι πρωτοφανές, πολιτικά στελέχη, έστω και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο να επιλέγουν την αυτοχειρία, έχοντας διαπιστώσει ιδίοις όμμασι σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τον πολιτικό λόγο που αρθρώνει ο δήμαρχος της μειοψηφίας, των υπερβάσεων, της αναιτιολόγητης υπερχρέωσης του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, Γιώργος Γκιώνης. Θα μπορούσαν ευθαρσώς να πουν δημοσίως ποιος είναι ο λόγος που επέλεξαν το Γιώργο γκιώνη και ποιος τους ώθησε σ’ αυτή την κατεύθυνση;
Σύμφωνα πάντοτε με τις εκτιμήσεις τοπικών παρατηρητών σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή πιθανολογείται ότι έχει παίξει ενδεχομένως ο διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικής Ευθύνης της Club Hotel Casino Loutraki Γιάννης Βραχάτης, δείχνοντας ότι θέλουν να κρατήσουν όρθιο και το Γιώργο Γκιώνη, μπας και πετύχουν να βγάλουν έξω από το δεύτερο γύρο τον Παύλο Παύλου. Ως γνωστόν, μόνον τον Παύλο Παύλου φοβούνται στην κυριολεξία, δεδομένου ότι δεν μπορούν να του πάρουν τίποτε με το έτσι θέλω, ενώ τους κτυπάει και το χέρι στο τραπέζι και «χοροπηδάνε» τα ποτήρια.
Το loutraki-press και ο γράφων προσωπικά δεν ανήκουν στην κατηγορία των μισθωμένων και λιγδωμένων κονδυλοφόρων που ξεπουλάνε τον τόπο έναντι ψιχίων, είτε €2.475 είτε €2.750 σε μηνιαία βάση. Ούτε ανήκουν στην κατηγορία κάποιων υποψηφίων τοπικών προσώπων που επιδιώκουν να εκλεγούν για να ξεπουλήσουν τον τόπο και να τον υποδουλώσουν σε ξένα συμφέροντα.
Η τοπική κοινωνία του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, όπως τονίζουν πρώην κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες, γνωρίζει καλά ποιοι είναι αυτοί που επιδιώκουν να γίνουν -και ήδη έχουν δείξει τις προθέσεις τους- οι σύγχρονοι Εφιάλτες του τόπου που είναι έτοιμοι να τον ξεπουλήσουν και να υποδουλωθεί. Οι πρώην κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες του Λουτρακίου, κρατάνε τις επιφυλάξεις τους και θέλουν να πιστεύουν ούτε η τοπική κοινωνία των Αγ. Θεοδώρων δεν επιθυμεί να γίνει μέρος ενός υποδουλωμένου δήμου.
Το loutraki-press και ο γράφων προσωπικά, μαζί με τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, θα συμμετέχει από αυτό το μετερίζι και στο βαθμό που έχει πέραση η γνώμη του να μείνει ο τόπος ανεξάρτητος και ελεύθερος, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας όλους αυτούς -πέραν των ήδη γνωστών- που θέλουν να ξεπουλήσουν τον τόπο.
Θα διεκδικήσουμε τα δίκαια του τόπου, θα πάρουμε αυτό που του αξίζει και του ανήκει για να μπορέσει να πορευθεί υγιώς στο μέλλον.
Οι πολίτες του πρέπει να είναι υπερήφανοι κι ελεύθεροι κι όχι καταδυναστευμένοι.
Δεν θα υποκύψουμε στο χρήμα, τις εφήμερες υποσχέσεις, το μικροσυμφέρον, τη συναλλαγή και τη διαπλοκή.
Πρέπει να αντισταθούμε και να βάλουμε φρένο στον κατήφορο του τόπου.
Να τον προστατέψουμε απομονώνοντας και αναδεικνύοντας τους αργυρώνητους Εφιάλτες του, κατονομάζοντάς τους για να περιέλθουν στην ανυποληψία ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.
Τώρα είναι η ώρα, όσοι ελπίζουμε και πιστεύουμε σ’ ένα ελεύθερο κι όχι υπόδουλο, ανεξάρτητο κι όχι κατευθυνόμενο Λουτράκι να μαζευτούμε για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να παραμερίσουμε ακόμη και τους ντόπιους, δήθεν πατριώτες, που προσβάλλουν και ξεπουλάνε αυτό τον υπέροχο τόπο, λέγοντας πάντοτε ότι τους φταίνε οι ξένοι, γιατί δεν συμμετέχουν στο ξεπούλημά του.
Θα αντισταθούμε σ΄ αυτό το τερατούργημα που επιχειρείται και θα δώσουμε μια υγιή μάχη για τον ανεξάρτητο κι ελεύθερο κι όχι υποδουλωμένο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων.

(030810)
Return top