ΚΟΥΙΖ

Υπάρχει διάθεση από τους ταγούς του τόπου να μείνει ελεύθερος και ανεξάρτητος ο δήμος Λουτρακίου ή θα τον προδώσουν και θα τον ξεπουλήσουν με τον πιο επαίσχυντο τρόπο για να υψωθούν ισραηλινές σημαίες;
(071013)




Είπαν…

«Το ζητούμενο είναι αν ο διαχειριστής της κοινοπραξίας Νικόλαος Δαούλης Ρεμαντάς έχει την Τετάρτη ζεστό χρήμα να παρουσιάσει στους δικαστές. Άλλως θα πρόκειται για άλλον έναν ελιγμό να κερδίσουν χρόνο οι ισραηλινοί εργοδότες του σε βάρος του δήμου Λουτρακίου.»
(071013)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ
ΣΤΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Μόνον κεραυνός εν αιθρία δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η υπαγωγή της Club Hotel Casino Loutraki (CHCL) για τους άριστα γνωρίζοντες, αρχής γενομένης από τους διοικούντες την κοινοπραξία και κατά δεύτερο λόγο τους ταγούς του Λουτρακίου. Κατ’ αρχήν τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Λουτράκι Α.Ε. Κώστα Λογοθέτη και τον αντιπρόεδρό του Κώστα Δόσχορη, μαζί με τον οικονομικό τους σύμβουλο Γιώργο Γιαννιτσόπουλο, που αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός του.
Κατά δεύτερο λόγο τον «βετεράνο»(!) δήμαρχο Λουτρακίου Παύλο Παύλου, «όψιμο φίλο» μετά το 2006 του διαχειριστή της CHCL Νικόλαου Δαούλη Ρεμαντά, τους οποίους πρέπει να θεωρείται υπέρ του δέοντος σίγουρο ότι τους είχε ενημερώσει ενδελεχώς όχι μόνον για τα βήματα που πρόκειται να ακολουθήσουν, αλλά είχε αναλύσει ενδελεχώς για τις κινήσεις που θα γίνουν και τους δύο συνδαιτυμόνες του για το δέον γενέσθαι (υπαγωγή στον Πτωχευτικό Κώδικα) στην περίπτωση που δεν εξελιχθούν τα πράγματα κατά το δοκούν - αντιδράσεις στη μετατροπή της κοινοπραξίας σε ανώνυμη εταιρεία.
Στο συμπέρασμα αυτό οδηγεί η υπέρβαση κάθε λογικής, που δεν θα την έπραττε άνθρωπος με στοιχειώδη λογική, όταν στη συνέντευξη Τύπου της CHCL ο διαχειριστής της επεσήμαινε σε δεύτερο τόνο ότι: «Σας λέω ότι αν μετατραπεί η κοινοπραξία σε Α.Ε. τα χρήματα υπάρχουν, αλλά μην μου ζητάτε και εγγυήσεις, επισημαίνοντας μάλιστα και την αβυσσαλέα κόντρα των δύο μεγαλομετόχων Moshe Bublil και Yigal Zilkha, για να δικαιολογήσει την αδυναμία του».
Πώς λοιπόν μετά από αυτό ο πολυχρονεμένος δήμαρχος Παύλος Παύλου βγαίνει στο γυαλί και υπερθεματίζει της ανώνυμης εταιρείας;
Να ρίξουμε δηλαδή τον τόπο στον γκρεμό για να γίνουν οι ισραηλινοί ακόμα πλουσιότεροι, που στην ουσία δεν έχουν προσφέρει ανάπτυξη στον τουρισμό του τόπου (που είναι η κατασκευή του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου - και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, την ηλιθιότητα του ΚΑΣ), αλλά στην ουσία κλείνοντας το στόμα με… φιλοδωρήματα σε συλλόγους και σωματεία, ενώ έχουν στραγγίξει την κοινοπραξία, ακόμη και με δωρεές στο δήμο Φενεού ή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμάτας;
Είναι αποδεδειγμένο ότι συνομιλητές του Νικόλαου Δαούλη Ρεμαντά, άμεσα ο «βετεράνος»(!) δήμαρχος Παύλος Παύλου, δι’ αντιπροσώπων ο νυν δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης (λαμβανομένων υπόψη των πληροφοριών ότι ο διαχειριστής δεν τον πάει) γνώριζαν κι έπαιζαν παρακολουθώντας τις κινήσεις πάνω στη σκακιέρα του, εν αντιθέσει με τους Γιώργο Γκιώνη -με τον οποίο έγινε τρικούβερτος τηλεφωνικός καυγάς τόσο με τον Νικόλαο Δαούλη Ρεμαντά, όσο και με τον επίδοξο «τοποτηρητή» του Λουτρακίου (επί των ημερών της δημαρχίας του) Γιάννη Βραχάτη, επειδή γύρισε την πλάτη και είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε.- και Γιώργο Πετρίτση, ο οποίος άλλοτε συρόταν κι άλλοτε απείχε από τις διαδικασίες.
Αυτονόητο είναι ότι ακέραια την ευθύνη μαζί με τους δύο πολιτικούς συνέταιρους την έχουν όλα τα μέλη του συνδυασμού του Κώστα Λογοθέτη, γιατί δεν έχουν αντιδράσει, αλλά αντίθετα έχουν συναινέσει σ’ αυτήν την καταστροφή. Κι αν δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα και νομίζουν ότι ο ρόλος τους είναι διακοσμητικός, ας αναλάβουν τις μέχρι σήμερα αστικές και ποινικές ευθύνες τους κι ας πάνε σπίτι τους.
Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι η Λουτράκι Α.Ε. δεν είναι μια οποιαδήποτε ανώνυμη εταιρεία, αλλά νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που διαχειρίζεται δημοτικό - δημόσιο χρήμα και κατά συνέπεια υπάρχει λογοδοσία όχι μόνον στους μετόχους, αλλά στην κοινωνία.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι διοικούντες την CHCL δεν έχουν αποθρασυνθεί τυχαία και αντιμετωπίζουν το Λουτράκι ως αποικία τους. Το δικαίωμα αυτό το έχουν δώσει από τη σύσταση της κοινοπραξίας οι εκάστοτε δήμαρχοι με την ενδοτικότητα και την υποτέλειά τους, που ουδέποτε ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν συμπεριφέρθησαν πατριωτικά, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τα συμφέροντα του τόπου. Χαρακτηριστικότερη όλων η χειρόγραφη επιστολή του ορκωτού λογιστή το 2004.
Οι υγιώς σκεπτόμενοι με πραγματικό κι αληθινό κι όχι προσχηματικό πατριωτικό φρόνημα θα καταβάλουμε προσπάθεια όλα αυτά να τα αναδείξουμε στη δικαστική διαδικασία της Γνωμοδότησης Τσοβόλα, την οποία όλοι αυτοί τη χαρακτήριζαν «φούσκα» επί τόσους μήνες για να κρυφτούν πίσω της και τελικά τους εξελίχθηκε σε ασκός του Αιόλου!
(071013)
Return top