ΚΟΥΙΖ

Δεν θα πρέπει οι δύο δικηγόροι της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργος Λιάππης και Χρήστος Τζοάννος να προχωρήσουν στη σύνταξη γνωμοδότησης για το δέον γενέσθαι με τις Club Hotel Casino Loutraki και Club Hotel Loutraki S.A. λόγω των ουσιαστικότατων και ουσιωδών οικονομικών διαφορών που υπάρχουν. Αφενός με τις απαιτήσεις που έχει η Λουτράκι Α.Ε., αφετέρου με τις διαγραφές δήθεν υποχρεώσεων της CHCL στην CHL, καθώς επίσης και την ανάληψη από την CHL υποχρεώσεων για λογαριασμό της από την CHCL και με την προϋπόθεση ότι αυτό είναι σύννομο;
(251013)




Είπαν… 1

«Ο καζινολόγος και υποψήφιος δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Παπαγεωργίου ως γνήσιος κλώνος του ως ώρας πρώην μέντορά του, έχει μια ετεροβαρή αντίληψη των πραγμάτων και δυσβάσταχτη σε βάρος των συμφερόντων του δήμου Λουτρακίου. Για παράδειγμα, θεωρεί:
Ως μη αναπτυξιακό έργο τον Τουριστικό Λιμένα Λουτρακίου, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορίνθου έχει εξασφαλίσει δύο κρουαζιερόπλοια να δένουν την εβδομάδα στο λιμάνι της πόλης και 3.000 τουρίστες να καθίστανται εν δυνάμει επισκέπτες των τοπικών επιχειρήσεων.
Ο καζινολόγος με τη φιλοϊσραηλινή διάθεση θεωρεί "φούσκα" τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, με την οποία η δημοτική επιχείρηση Λουτράκι Α.Ε. μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα των € 10.000.000 από οφειλές παρελθόντων ετών.
Ο καζινολόγος έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της μετατροπής της κοινοπραξίας σε Α.Ε. χωρίς καν να μπαίνει στον κόπο να διερωτάται τι γίνεται με τις οφειλές της CHL στη Λουτράκι Α.Ε. ή τι γίνεται με τις μαϊμού εγγραφές στον ισολογισμό της κοινοπραξίας;»
Π. Η.
(251013)




Είπαν… 2

«Ήταν προεκλογικό μπουλούκι, μεταμορφώθηκαν σε άτακτο στρατό και τελικά μετασχηματίσθηκαν σε άτακτη (κακο)μοίρα "βαλσαμωμένων πουλιών" με ζητούμενο πώς… θα φτερουγίσουν για να διεκδικήσουν ψήφους;»
(251013)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ
ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.

Ο «υπηρεσιακός» δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης συχνά πυκνά και από την ανάληψη των καθηκόντων του αρέσκεται να λέει ότι στη Λουτράκι Α.Ε. δεν βρήκε ευρώ. Κάτι, που ως συνήθως από τα ίδια και μόνον τα γεγονότα διαψεύδεται καθ’ ότι βρήκε μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του:
Τα € 2,3 εκατ. δεσμευμένα στην πιστώτρια τράπεζα, εκ των οποίων παρακρατήθηκε η δόση των € 750.000 και αποδεσμεύθηκαν το υπόλοιπο € 1,55 εκατ.
Αποδεσμεύθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους € 1,65 εκατ. για την κατασκευή του Loutraki Thermal Spa.
Την επιστροφή ΦΠΑ € 850.000 που εισέπραξε.
Όλα αυτά μαζί διαμορφώνουν ένα κονδύλι της τάξης των € 4,05 εκατ., εκ των οποίων καταβλήθηκε στην εργολήπτρια εταιρεία έναντι της οφειλής της το ποσό των € 1,2 εκατ.
Ο Κώστας Λογοθέτης παρέλαβε τη Λουτράκι Α.Ε. με υποχρεώσεις της τάξης των περίπου € 10 εκατ. Παρά τα περίπου € 4 εκατ. τα χρέη της εταιρείας υπερβαίνουν τα € 12 εκατ. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα νοικοκυροσύνης και υγιούς λειτουργίας της εταιρείας;
Σημειώνεται ότι και στις αρχές του 2011 οι οφειλές στην Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε. ήταν περίπου € 5 εκατ. και παρά τη συνολική οφειλή του περίπου € 1,4 εκατ. λόγω τόκων και δικαστικών δαπανών η οφειλή αυξήθηκε στα περίπου € 5,2 εκατ.
Φυσικά, ούτε λόγος για άλλους μικρότερους προμηθευτές, καθώς επίσης τη ΔΕΗ, υποχρεώσεις στο Ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
(251013)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΕΜΠΑΘΕΙΑ, ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ, ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΤΗΣ «ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ» ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Το μπάχαλο στη «σχεδίαση» και… δράση της «υπηρεσιακής» δημοτικής αρχής είναι αυτό που χαρακτηρίζει όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη της, έχοντας την αίσθηση ότι μπορούν να εξαπατούν τον οποιονδήποτε είναι απέναντί τους είτε παρανομώντας, είτε ερμηνεύοντας τη νομοθεσία κατά το δοκούν κομμένη και ραμμένη στις δόλιες επιδιώξεις τους. Το χειρότερο όλων είναι ότι διαθέτουν υπέρμετρο θράσος αν κι έχουν παντελή άγνοια της κείμενης νομοθεσίας. Κι αυτό, γιατί λόγω της τεμπελιάς τους δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ενημερωθούν για να έχουν γνώση όχι μόνον τι υποστηρίζουν, αλλά αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν και κάποιο παράθυρο στους διάτρητους με… πορτο-παράθυρα νόμους μας.
Μάρτυρες του φαινομένου αυτού έγιναν οι δεκατέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Λουτρακίου που παρευρέθησαν την Τετάρτη στη συνεχόμενη από την ματαιωθείσα της περασμένης Παρασκευής συνεδρίαση του διακοπέντος από την Δευτέρα 14/10 δημοτικού συμβουλίου. (Τα άλλα δεκατρία παλικάρια ήταν… κωλυόμενα.)
Μεταξύ των 23 θεμάτων που έπρεπε να συζητηθούν, τα τρία είχαν ιδιαίτερη πολιτική βαρύνουσα σημασία. Αξιοσημείωτο είναι ότι και για τα τρία γελοιοποιήθηκε η «υπηρεσιακή» δημοτική αρχή, δεδομένου ότι αναδείχθηκε να είναι στην κυριολεξία στο πόδι η προετοιμασία των εισηγητών και ο σχετικός φάκελος να είναι ελλιπής και χωρίς την απαιτούμενη τεκμηρίωση. Το κυριότερο είναι ότι αν και προφασίζονται τις αριστερές πολιτικές πεποιθήσεις τους τα πρασινοκόκκινα χμερ δεν μπορούν να κρύψουν τη φασιστική νοοτροπία που τους διακατέχει. (Ο δημοκράτης άνθρωπος χαρακτηρίζεται από τις πράξεις του κι όχι αν λέει ότι είναι ΠΑΣΟΚ ή αριστερός.)
Στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής βρέθηκε και πάλι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βαρελάς, τον οποίο με το έτσι θέλω τα "βαλσαμωμένα πουλιά" επεδίωξαν να καρατομήσουν από το Δ.Σ. του Προμηθέα. Αιτιολογία; Γιατί έχει διαγραφεί από το συνδυασμό "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω", γεγονός που συμβάλλει για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ότι χάνουν τον έλεγχο της πλειοψηφίας και δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Κάτι που αντίκειται στη νομοθεσία, όπως συνέβη με την καρατόμηση του Αργύρη Ψυχογιού από τη ΔΕΥΑΛ και οι εκτιμήσεις θέλουν να γίνεται αποδεκτή η ένστασή του στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίων Νήσων και να επιστρέφει στο Δ.Σ. της εταιρείας.
Με τις παρεμβάσεις του τέως προέδρου και του τέως γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Κακαβά και Δημήτρη Στάμου αντίστοιχα που τους εξηγούσαν την παρανομία που θέλουν να διαπράξουν, εξαναγκάσθηκαν να οδηγηθεί το θέμα σε αναβολή.
Την αντικατάσταση του προέδρου της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτη Βαρελά τα «βαλσαμωμένα πουλιά» επεδίωξαν κι επέτυχαν από την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή, δεδομένου ότι παρενέβη η πρόεδρός της -οικογενειακή φίλη του «υπηρεσιακού» δημάρχου- Σταυρούλα Λέζου, ισχυριζόμενη ότι δεν πατάει και δημιουργεί πρόβλημα στις συνεδριάσεις του σώματος.
Το τρίτο θέμα που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον «πυγμάχο» πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σπύρο Νικολάου, ο οποίος αν μη τι άλλο έπρεπε να γνωρίζει τη νομοθεσία για τα θέματα που συζητούντο στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, πραγματοποίησε προσωπική εισήγηση στο 11ο θέμα με περιγραφή «Εξουσιοδότηση δημάρχου για έκδοση ανακοίνωσης - πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επενδυτές». Ο δήθεν δημοκράτης πρόεδρος με την εισήγησή του ήθελε με την ενδεχόμενη απόφαση του νυν δημοτικού συμβουλίου να δεσμεύονται όλα τα επόμενα δημοτικά συμβούλια στην αιωνιότητα. Κάτι που αντιβαίνει κάθε έννοια λογικής και δημοκρατικής νοοτροπίας, με συνέπεια να υπάρξει αντίδραση ακόμα και από τον ίδιο το συνδυασμό τους και οι ίδιοι να οδηγήσουν το θέμα της επενδυτικής πρότασης προς αναβολή συζήτησης, κατόπιν ψηφοφορίας.
Στο συγκεκριμένο θέμα ο «υπηρεσιακός» δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης αναγκάσθηκε να αποκαλύψει, κατόπιν ερωτήματος που έθεσε ο Γιώργος Κακαβάς, ότι έχει συναντηθεί -με τον γνωστό τρισεκατομμυριούχο, όπως ισχυρίζονται άνθρωποι του περιβάλλοντός του- Άρτεμη Σώρρα.
Ο Γιώργος Κακαβάς εν κατακλείδι, ανέδειξε το αστείον και το ελαφρόν των χειρισμών της «υπηρεσιακής» δημοτικής αρχής.
(251013)
Return top