ΚΟΥΙΖ

Ποιός είναι ο λόγος που τους συντηρεί… εκεί στην Ιάσωνος ακάθεκτους στον καταστροφικό σχεδιασμό τους;
(220813)




Είπαν… 1

«Επειδή κάποιοι άρχισαν να φοβούνται και να το εκδηλώνουν πλέον, καλόν είναι να γνωρίζουν ότι τα σίδερα της φυλακής είναι για τα λαμόγια.»
Γ. Κ.
(220813)




Είπαν… 2

«Όταν έχεις διαπράξει ποινικά αδικήματα κι έχεις βλάψει ακόμα και από αφέλεια την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, η ασυλία της θέσεως δεν σε προφυλάσσει από τη γοητεία που παρέχουν τα… κάγκελα.»
(220813)




ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

Η ΙΑΣΩΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ… ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ
ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΞΟΥΝ ΕΡΓΟ!

Η καταστροφή του Λουτρακίου είναι το απόλυτο έργο και η παρακαταθήκη του «υπηρεσιακού» δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, των «εξαπτέρυγών» του και των αυλικών του, που όλοι μαζί συνθέτουν τα «βαλσαμωμένα πουλιά» της άτακτης διμοιρίας ως απομεινάρι ενός συνδυασμού.
Αντί να μη μιλούν και να σιωπούν για τα δεινά που έχουν φέρει στον τόπο με οτιδήποτε ασχοληθεί, όταν ξεχωρίζει ένας από αυτούς όλοι οι άλλοι κοιτούν να του κάνουν τη ζωή δύσκολη και να του δημιουργήσουν προβλήματα. Την εντύπωση αυτή απεκόμισαν χθες μέλη οργάνου, με συνέπεια να υπομειδιούν με την αλαζονεία «εξαπτέρυγου» του Κώστα Λογοθέτη.
«Τριάντα δύο μήνες τα ποτίζουν κάτι τα εξαιρετικό. Τι περιμένετε ότι θα δούμε;» Αυτό σχολίασε στο loutraki-press πρόσωπο που παρευρισκόταν στην εν λόγω σύναξη… καταλήγοντας: «Ανίκητη η βλακεία».
(220813)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο)




Η «ΠΟΛΥΦΕΡΝΗ ΝΥΦΗ» ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΙ
ΤΑΓΚΟ ΜΕ ΣΥΝΕΠΗ ΚΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΒΑΛΙΕΡΟ…

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Μπορεί ο «υπηρεσιακός» δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, μαζί με τον οικονομικό του σύμβουλο Γιώργο Γιαννιτσόπουλο και περίπου δώδεκα δημοτικούς συμβούλους στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Λουτράκι Α.Ε. να έχουν αποφασίσει να παραδώσουν και τα… ασημικά του Λουτρακίου στους επικυρίαρχους του προτεκτοράτου, ωστόσο, στην πόλη έχει αρχίσει και διαμορφώνεται έντονα και με δυναμική η αντίδραση στους σχεδιασμούς ξεπουλήματος του τόπου.
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι εχέφρονες πολίτες τονίζουν σε έντονο ύφος ότι δεν πρέπει με τίποτα να αλλάξει το σημερινό καθεστώς, ενώ θέτουν ανοικτά και με ιδιαίτερη έμφαση το ερώτημα: Πότε οι μεγαλομέτοχοι της Club Hotel Loutraki (CHL) S.A. συμπεριφέρθηκαν με αξιοπιστία, συμπεριφέρθηκαν ως πραγματικοί επενδυτές, τήρησαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και πρέπει τώρα να ξεβρακωθεί για άλλη μια φορά το Λουτράκι, για να μην βάλουν το χέρι στην τσέπη τους; Με ποια εχέγγυα θέλουν να τους εμπιστευθούμε και να ντους πιστέψουμε;
Κάποιοι εξ’ αυτών, πιο οξείς στις τοποθετήσεις τους, επισημαίνουν ότι όσοι αποφασίσουν να μπουν μπροστά για το ξεπούλημα του τόπου να είναι σίγουροι ότι κανείς δεν θα βρεθεί να τους προστατέψει από την οργή της κοινωνίας.
Όλοι διαπιστώνουν κι αυτό αρχίζει να διαχέεται και στις ευρύτερες κοινωνικές μάζες ότι όπως σχεδιάζονται τα πράγματα δεν είναι προς το συμφέρον του Λουτρακίου, με πάρα πολλούς να λένε, χωρίς να διεισδύουν σε λεπτομέρειες που τότε θα γίνει πιο έντονη η άρνησή τους, ότι είναι καλύτερα να κλείσει το casino, παρά να το χαρίσουμε…
Με όσα έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία με όσους συνομίλησε ο γράφων, επεσήμαιναν στο loutraki-press ότι δεν υπάρχει ορίζοντας κι όλα αυτά είναι ασκήσεις στη σκακιέρα για να κερδηθεί χρόνος, όπως ακριβώς πράττει και ο Κώστας Λογοθέτης.
Οι συγκεκριμένοι κύκλοι πολιτών έστελναν μήνυμα προς τους εργαζομένους ότι ενδεχομένη αλλαγή του νομικού καθεστώτος, δεν εγγυάται τη θέση εργασίας τους και πολύ περισσότερο, μετά από ένα διάστημα μη δουν στις θέσεις τους αλλοδαπούς από πρώην ανατολικές χώρες να εργάζονται με τις μισές αποδοχές, έναντι αυτών που πρόκειται να λάβουν με το νέο νομικό πρόσωπο. Αξιοσημείωτο είναι το σχόλιο πρώην κορυφαίου δημοτικού παράγοντα: «Ας πει κάποιος στο Σωματείο να αντιληφθούν ότι δεν θα είναι έκπληξη αύριο αν στα πλυντήρια εργάζονται πακιστανοί, στην καθαριότητα αλβανοί, στην ασφάλεια γεωργιανοί και στο gaming βούλγαροι ή όποιας άλλης εθνικότητας με φθηνότατες αποδοχές.»

Αυτοχειρία, η πρόταση…
Η έλλειψη σοβαρής ουσιαστικής επενδυτικής πρότασης από την πρώτη στιγμή εκ μέρους της CHL όχι μόνον τώρα, αλλά και το 2006 που διεξάγονταν οι διαπραγματεύσεις, μόνον τυχαία δεν κόπηκαν και η επίκληση της προεκλογικής περιόδου μόνον προσχηματική είναι. Γιατί αν και τότε οι προϋποθέσεις διέθεταν επενδυτική λογική και σοβαρότητα δεν θα κατέληγαν σε αδιέξοδο για τους γνωστούς λόγους που πάρα πολλοί ανεπίσημα γνωρίζουν!
Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος και προεδρεύων της CHL Νικόλαος Δαούλης Ρεμαντάς το ταγκό για να το χορέψεις χρειάζεται δύο. Κατά συνέπεια, δεν είναι δυνατόν ο «καβαλιέρος» να είναι ο αναξιόπιστος και ο ασυνεπής από την εν γένει παρουσία του και να απαιτεί την αιχμαλωσία της «πολύφερνης νύφης», όπως είναι η Λουτράκι Α.Ε., παρά τα όποια προβλήματά της που με μια χρηστή διοίκηση, που θα φροντίσει για το νοικοκύρεμά της, αυτά θα ξεπερασθούν!
Καλόν θα είναι ο Νικόλαος Δαούλης Ρεμαντάς να διαμηνύσει στον μεγαλομέτοχο Moshe Bublil, ότι οι πρακτικές του έχουν ακυρώσει οποιαδήποτε προοπτική για σοβαρό και ουσιαστικό διάλογο.
(220813)
Return top