ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ




«ΠΥΡΑΥΛΟ» ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ € 10 ΕΚΑΤ. ΤΟ ΧΡΕΟΣ
ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ

Το χρέος της Δημόσιας - δημοτικής εταιρείας πολύ περισσότερο από τα € 10 εκατ. που μπορεί να φθάνει και τα € 15 εκατ., εκτίναξε… επί των ημερών του ο ″τύποις″ δήμαρχος Λουτρακίου και πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργος Γκιώνης, παραλαμβάνοντας φυσικά χρέη και από τον προκάτοχό του Κώστα Λογοθέτη… (Να τον ξαναψηφίσετε, μαζί και τους 16 δημοτικούς συμβούλους του είτε κατέβουν μαζί του - είτε με δικό τους συνδυασμό κάποιοι, καθώς επίσης και την αξιωματική αντιπολίτευση -πλην Παναγιώτη Βαρελά- του «βετεράνου»(!) κατʼ ″ουσίαν″ δημάρχου Λουτρακίου Παύλου Παύλου -δεν αναφέρεται το παραμικρό για την οικογένειά σας…- όπως και τον συνδυασμό του Κώστα Λογοθέτη.)
Αυτό τονίζεται σε επιστολή που απέστειλε προς τα τοπικά ιστολόγια πριν λίγο, η ″Αλέξανδρος Τεχνική ΑΤΕ″ την οποία υπογράφει ο πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Βλάχος, με αφορμή την παραπληροφόρηση και παραφιλολογία που αναπτύσσεται γύρω από την υπόθεση λειτουργίας του Loutraki Thermal Spa (LTS), δίνοντας καυτές απαντήσεις γιατί εξαναγκάζεται η εταιρεία του να προβαίνει σε κατασχέσεις.
Η ″Αλέξανδρος Τεχνική ΑΤΕ″ στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού ″Ότι Να ʼΝαι - Ότι Κάτσει - Αούααα...″ Γιώργος Γκιώνης το μόνον που κάνει, όπως και ο προκάτοχός του είναι να παραπέμπουν, να προφασίζονται ως δικαιολογία και στην ουσία να αναμένουν την «εξωτερική βοήθεια» από το Club Hotel Casino Loutraki (CHCL) ως ″μάνα εξ ουρανού″, για να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς στην ουσία να προβαίνουν στοιχειωδώς σε ενδεδειγμένες κινήσεις για να συμμαζέψουν το λειτουργικό κόστος της εταιρείας, αλλά και να αυξήσουν την επισκεψιμότητά της.

Η ανακοίνωση της ″Αλέξανδρος Τεχνική ΑΤΕ″
Στο πλήρες κείμενό της η ″Αλέξανδρος Τεχνική ΑΤΕ″ επισημαίνει ότι κάθε χρόνο το χρέος αυξάνεται κατά € 600.00, χωρίς να γίνεται καμία απολύτως κίνηση συγκράτησής του… ενώ αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Σε συνέχεια διαφόρων σχολίων και τοποθετήσεων, επιθυμώ να ενημερώσω τους αναγνώστες σας και όλους τους ενδιαφερομένους για τα γεγονότα και τις προθέσεις μας.
Α. Η μόνη ουσιαστικά πρόθεσή μας είναι να εισπράξουμε το οφειλόμενο εργολαβικό αντάλλαγμα ύψους άνω των έξι εκατομμυρίων ευρώ (6.000.000 €), σύμφωνα με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Το ποσό αυτό οφείλεται από τις Διοικήσεις της ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ τόσο της περιόδου Λογοθέτη (2010-2014) όσο και της περιόδου Γκιώνη (2014-2018).
Β. Η τακτική των Διοικήσεων της ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ όλα αυτά τα χρόνια είναι να προσδοκούν σαν το μάννα εξ’ ουρανού «τα λεφτά από το CAZINO» για να λύσουν όλα τα προβλήματά τους. Καμία σκέψη για νοικοκύρεμα, ορθολογισμό, σοβαρότητα στη λειτουργία της εταιρείας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τηρηθούν οι γραπτές και προφορικές δεσμεύσεις τους αφού τα χρέη της ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ αυξάνονται κάθε χρόνο πάνω από 600.000 €. Σήμερα χρωστά σε Προμηθευτές, Εργολάβους, Τράπεζες, Εφορία, ΙΚΑ και εργαζομένους πολύ περισσότερα από 10.000.000 €.
Γ. Επειδή η πορεία της ραγδαία επιδεινούμενης κατάστασης πρέπει άμεσα να αναστραφεί προτείναμε την συνδρομή μας με Συμβουλευτικές Υπηρεσίες στη λειτουργία του SPA, με στόχο μείωση περιττών εξόδων, αύξηση επισκεψιμότητας και κερδοφορία. Η προσπάθεια αυτή συκοφαντήθηκε και καταπολεμήθηκε από συμφέροντα και μικροσυμφέροντα τοπικά και άλλα.
Εν καιρώ (σύντομα) θα ειπωθούν όλα με ονόματα και στοιχεία.
Δ. Σε κάθε περίπτωση είχαμε ενημερώσει τον Δήμαρχο και τη Διοίκηση της ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ ότι η υπομονή μας θα είναι μέχρι τέλος Αυγούστου. Βλέποντας ότι όχι μόνο δεν γίνεται κανένα βήμα αλλά συνεχώς η κατάσταση χειροτερεύει προχωρήσαμε στις ενέργειες της τελευταίας κατάσχεσης και φυσικά θα προχωρήσουμε και στις επόμενες νόμιμες ενέργειες.
Ε. Το SPA και η ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ δεν κινδυνεύει από εμάς αλλά από τις κατά καιρούς Διοικήσεις τους. Είναι ντροπή ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα η εταιρεία.
Είναι απορίας άξιο πώς το ανέχονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Κανείς τους δεν μπαίνει στον κόπο να διαβάσει τις άπειρες επιστολές μας και προτάσεις μας ούτε καν τους ισολογισμούς της ΑΕ.

Σε επόμενη επιστολή μας προς τα αρμόδια όργανα (Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕ, Δημοτικό Συμβούλιο) αύριο θα διατυπώσουμε τις ξεκάθαρες προτάσεις διεξόδου από το τέλμα.
Ελπίζουμε για πρώτη φορά να επικρατήσει η λογική και η νομιμότητα και όχι ο λαϊκισμός και οι εύκολες «πατριωτικές» κορώνες.»
(190918)
Return top