ΚΟΥΙΖ 1

Αληθεύει, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι ο επιστήθιος φίλος του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, επιχειρηματίας του εκδρομικού - ταξιδιωτικού γραφείου Δημήτρης Βλάσσης, στην συνεδρίαση του Loutraki Tourism Organization, όπου έκανε την παρουσίαση για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Κύκλος Συναντήσεων Νεολαίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου με τους τσούχτρες, όταν έλαβε τον λόγο αναφέρθηκε στον επικείμενη έλευση του προαστιακού στην οδό Αιγαίου και μεταξύ άλλων είπε: «Ο προαστιακός δεν πρόκειται να μπει στο Λουτράκι, ξεχάστετο, μόνον πάνω από το πτώμα μου, θα έχει στάση στον Ισθμό»; Ανέφερε και άλλα, ωστόσο θα δημοσιοποιηθούν σε επόμενη ανάρτηση.
(241017)




ΚΟΥΙΖ 2

Είναι αλήθεια ότι κατά την παρουσίαση στον Loutraki Tourism Organization (LTO) από τον Θάνο Θεοχάρη εκ μέρους των νέων και της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει για την αντιμετώπισή του φαινομένου με τις τσούχτρες, όταν ο Πάνος Θεοχάρης απευθυνόμενος στον δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη τον ρώτησε «κύριε δήμαρχε εσείς ποιά πρωτοβουλία έχετε αναλάβει», τότε πετάχθηκε ο μυστικοσύμβουλος του Γιώργου Γκιώνη, μέλος του LTO, διευθυντής Επικοινωνίας  Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης του Club Hotel Casino Loutraki Γιάννης Βραχάτης και σε έντονο ύφος του είπε: «Ο δήμαρχος προσπαθεί για να δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματα». Παρενεβλήθη ο Πάνος Θεοχάρης και επανέλαβε, ζητώ να πληροφορηθώ για το συγκεκριμένο θέμα, ποιές ενέργειες έχει αναλάβει; Ο Γιάννης Βραχάτης αυτόματα, δείχνοντας ενοχλημένος, ύψωσε τον τόνο της φωνής του, με έντονο ύφος που μπορούσε να εκληφθεί και ως απειλητικό του είπε: Πάμε έξω να τα πούμε»; Αντιλαμβάνεται κάτι κάποιος για οικονομικά συμφέροντα, που ενοχλείται ο Γιώργος Γκιώνης και υποβάλλει αγωγή, στηριζόμενη σε αθλιότητες; (Το θέμα δεν υποβαθμίζεται όπως παρουσιάζεται, αλλά το loutraki-press θα επανέλθει, αναφερόμενο σε περισσότερες λεπτομέρειες.)
(241017)




ΚΟΥΙΖ 3

Ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι η πυρκαγιά στο Loutraki Thermal Spa προκάλεσε σημαντική βλάβη στον κλιματισμό, με συνέπεια για δύο ημέρες να μην λειτουργούν τα air condition; Θα πληροφορηθεί η τοπική κοινωνία ποιά ήταν η αιτία της πυρκαγιάς, αλλά και αν έχει προσωπική ευθύνη κάποιο άτομο;
(241017)




ΚΟΥΙΖ 4

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, τί σκοπό έχετε και σε ποιές ενέργειες θα προβείτε για τον υπάλληλο της Λουτράκι Α.Ε. που οδηγούσε το τζιπ της εταιρείας και προσέκρουσε σε μοτοσυκλέτα, ενώ παλαιότερα είχε κάψει ο ίδιος υπάλληλος και την μηχανή η επισκευή της οποίας κόστισε € 3.300, ισχυριζόμενος τότε ότι το ηλεκτρονικό ταμπλώ δεν έδειχνε κάποια ένδειξη;
(241017)




Είπαν… 1

«Η αγωγή που έχει ασκήσει ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης στο loutraki-press τον αναγκάζει να λέει ″Ότι Να ’Ναι″ για την στάση του Ισθμού, να τα μπουρδουκλώνει και όλοι να αντιλαμβάνονται τι πάει να αποφύγει, ενώ σε ερώτηση του τέως αντιδημάρχου Πολεοδομίας - Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Γεωργίου, ″αμόλησε νέα μπαρούφα″ για να δικαιολογήσει ότι ο προαστιακός έχει πρόβλημα να εισέλθει στο Λουτράκι, ισχυριζόμενος ότι ″αριστερά και δεξιά η γραμμή θα πρέπει να έχει πλάτος από 5 μέτρα″. Το αληθές είναι ότι ο υπάρχων διάδρομος της σιδηροδρομικής γραμμής, που αποτελεί οικοπεδική περιουσία του ΟΣΕ έχει εύρος 5 μέτρα και στο μέσον είναι η γραμμή. Διαπιστώνεται λίγο πριν την ένταξη στο ΕΣΠΑ, ότι ο Γιώργος Γκιώνης προσπαθεί απεγνωσμένα, να κάνει ζημιά στο έργο, που αυτό όπως είναι φυσικό θα πλήξει οικονομικά τον τόπο και την τοπική κοινωνία. Αν ο Γιώργος Γκιώνης που έχει εμπλακεί με το Β΄ ΓΠΣ από την προηγούμενη θητεία του και δεν γνωρίζει πόσο είναι το πλάτος της γραμμής, είναι κακώς στην θέση που βρίσκεται. Άλλως, δεν σέβεται τους πολίτες και λέει συνειδητά ψέματα στον τοπικό ναό της Δημοκρατίας. Επισημαίνεται ότι το πλάτος της Κορίνθου σύμφωνα με το Β΄ ΓΠΣ έχει πλάτος 45 μέτρα, εκ των οποίων τα 5 μέτρα ανήκουν στον ΟΣΕ και τα υπόλοιπα για να κατασκευασθούν πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομος και δύο λωρίδες αυτοκινήτων ανά κατεύθυνση. Κόντρα δηλαδή και στην διάνοιξη της οδού Κορίνθου για να απελευθερωθεί η παραλία!»
(241017)




Είπαν… 2

«Τις συνήθεις δικαιολογίες, καινές περιεχομένου και χωρίς αντίκρισμα, που δεν πείθουν ακόμα και ανοήτους, εκστόμισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργος Ρουμελιώτης, όταν ερωτήθηκε από τον έναν και μόνον σύμβουλο της αντιπολίτευσης που παρίστατο στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τον ορμώμενο εξ Αγ. Θεοδώρων Θοδωρή Πέτρου, σε ποιά φάση βρίσκεται η πρόοδος της μελέτης για την Μαυρολίμνη. Στην πεπατημένη του φίλου του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, ο οποίος του προσφέρει άπλετη κάλυψη σε ότι κάνει, ισχυρίσθηκε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τις προϊστάμενες αρχές και προχωράνε την μελέτη, η οποία σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθεί. Η απόφαση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου είχε ληφθεί τον Νοέμβριο του 2014 και τώρα βρισκόμαστε στον Οκτώβριο του 2017. Επί 35 ολόκληρος μήνες δεν έχει ολοκληρωθεί, γιατί ενδεχομένως δεν έχουν ξεκινήσει κι αν ξεκίνησαν την παράτησαν, ενώ η αντίστοιχη μελέτη στον Κόρφο ολοκληρώθηκε σε μόλις πέντε μήνες. Το loutraki-press ρωτά ευθέως τον Γιώργο Ρουμελιώτη σε ποια εταιρεία έχει αναθέσει την μελέτη, σε ποιά φάση βρίσκεται η πρόοδός της, αλλά και τι ακριβώς του λένε οι προϊστάμενες αρχές που επικοινωνεί; Πείτε μας Γιώργο Ρουμελιώτη για να αντιληφθούμε τι πρέπει να πιστέψουμε, γιατί έχει μείνει η εντύπωση ότι ενδεχομένως δεν λέτε την αλήθεια. Αναμένεται η τοποθέτησή σας…»
Πάνος Ηλιακόπουλος
(241017)




Είπαν… 3

«Πρόεδρε του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργο Ρουμελιώτη, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας να περιδιαβαίνετε πάνω κάτω την κεντρική λεωφόρο και ρίχνοντας ″λάσπη″ στο πρόσωπο του γράφοντος να τον εξυβρίζετε. Ωστόσο, δεν απαντάτε στο ερώτημα κι αυτό επιδιώκει α ενημερωθεί η τοπική κοινωνία. Με ποίον τρόπο και σε ποιές υποχρεώσεις δαπανήσατε τα € 184.627 του νομικού προσώπου που προΐστασθε; Θεμιτό δεν είναι να γνωρίζουν οι πολίτες πώς διαχειρίζεσθε όλοι εσείς τα χρήματά τους;»
Π. Η.
(241017)




Είπαν… 4

«Δάσκαλος(;) του λωλού, είναι οι συμφορές που θα φέρει…»
(241017)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ
€ 40.022 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ;

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργος Ρουμελιώτης, μπορεί να μην δίνει λογαριασμό στους πολίτες για τον τρόπο πως διαχειρίσθηκε και που δαπάνησε τα € 184.627, αλλά η συγκεκριμένη έκθεση των ορκωτών λογιστών έχει ανοίξει «τα ασκιά -είναι ο ασκός- του Αιόλου», όπως είχε πει χαρακτηριστικότατα ο προστάτης προϊστάμενός του δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης.
Η έκθεση των ορκωτών λογιστών μας δείχνει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα την 31/12/2016 ανέρχονται στο ποσόν των € 203.962,71, ενώ όπως αποκάλυψε ο λογιστής της εταιρείας, τα χρηματικά διαθέσιμα αυτήν την στιγμή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου διαμορφώνονται περίπου στα € 170.000, δηλαδή έχουν δαπανηθεί περίπου € 33.000 από την αρχή του έτους.
Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί σοβαρότατα υπ’ όψιν ότι μόλις τις προηγούμενες ημέρες, στις 16/10/2017 εκταμιεύθηκαν τα € 21.000 υπέρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, για εκείνη την δήθεν «μελέτη», που οι ίδιοι ζήτησαν να μην την αποκαλούμε πλέον «μελέτη», αλλά έρευνα. Αυτή, όπως είπε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο Γιώργος Ρουμελιώτης, οφείλεται στους υπαλλήλους του δήμου Λουτρακίου. Τότε γιατί την πληρώσαμε; Ποιός είναι άραγε ο λόγος;
Οπότε, όπως προκύπτει, από την αρχή του έτους έχουν δαπανηθεί μόλις € 12.000!..
Σύμφωνα λοιπόν με τις αποφάσεις που έχει λάβει το διοικητικό συμβούλιο στις 29/06/2017 αποφασίσθηκαν οι ακόλουθες εκταμιεύσεις:
- € 5.133, ως αμοιβή παροχής υπηρεσιών για την διεκδίκηση υδατοδρομίων λιμένος Λουτρακίου,
- € 500 για την υπερωριακή απασχόληση δημοτικού υπαλλήλου,
-18.889 που αφορά λοιπά έξοδα. Τι σόι έξοδα είναι άραγε αυτά;
Σύνολον, αποφασίσθηκε την ως άνω ημερομηνία, εδώ και περίπου τέσσερις μήνες δηλαδή, να εκταμιευθούν συνολικά € 24.522!
Στις 03/07/2017 αποφασίσθηκε η εκταμίευση δαπάνης € 1.500 για την ενοικίαση χημικής τουαλέτας. Μέχρι εδώ, έχουν εκταμιευθεί € 51.022.
Οι πληροφορίες θέλουν δε να έχει εξοφληθεί ήδη και η δαπάνη των € 25.000 για την βάρκα καθαρισμού της θάλασσας και την αμοιβή απασχόλησης των ναυαγοσωστών και του εξοπλισμού αυτών. Σύνολο δηλαδή, € 76.022!
Την ίδια ημερομηνία, στις 29/06/2017 εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δαπάνες:
 Αμοιβή για την τήρηση του διπλογραφικού συστήματος βάσει των διατάξεων του προεδρικού διατάγματος 31599, ύψους € 15.000!
- Προμήθεια αναβαθμίσεων εφαρμογών οικονομικών - διοικητικών υπηρεσιών, ύψους € 5.000. Δηλαδή, ο δήμος αγόρασε λογισμικό δικό του -ο λογιστής που αμείβεται δεν διαθέτει;- για την τήρηση των οικονομικών στοιχείων, καθώς επίσης και διοικητικών υπηρεσιών. Ποιο είναι το τόσο μεγάλο αντικείμενο του νομικού προσώπου;
- Υπηρεσίες μηχανοργάνωσης συμβουλευτικής υποστήριξης € 5.000. Η συγκεκριμένη δαπάνη θα είχε νόημα, αν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου είχε όγκο εργασίας, είχε σύνθετες και περίπλοκες εργασίες, ενώ η δαπάνη αυτή γινόταν και επενδυόταν στο νομικό πρόσωπο. Η εν λόγω δαπάνη λοιπόν, υπέρ ποίου έγινε;
Ολόκληρη η δαπάνη που προαναφέρθηκε, διαμορφώνεται στα € 97.022, ενώ από την αρχή του έτους σύμφωνα με τον ισχυρισμό του λογιστή, έχουν δαπανηθεί μόλις € 33.000.
Ζητούμενο είναι περίπου € 64.022 από ποία πηγή έχουν εισρεύσει στο ταμείο του νομικού προσώπου, όταν οι παράκτιες επιχειρήσεις δεν έχουν καταβάλλει το αντίτιμο του ενοικίου, αρνούμενοι γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει αδειοδοτηθεί η δραστηριότητά τους;
Αν δεν δοθούν αναλυτικές και επαρκείς εξηγήσεις, ποιός μπορεί αν είναι δυνατόν να πεισθεί, αλλά και ποιόν να πιστέψει;
(241017)




Ο Γ. ΓΚΙΩΝΗΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ»
ΕΝΩ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ… (16)

Είναι αδιανόητο στο τελευταίο 16ο τμήμα της αγωγής του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη που παρουσιάζεται από το loutraki-press, χωρίς να έχει προκληθεί προβαίνει σε αναφορά δια του δικηγόρου του Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του στους οποίους τα χρήματα που εμπεριέχονται, όπως ισχυρίζεται, είναι προϊόν της δημαρχιακής αποζημίωσης και της επαγγελματικής δραστηριότητάς του.
Η σπουδή αυτή, είναι προφανές ότι επιδιώκει να στρέψει την προσοχή αλλού, όταν μάλιστα, από τον εναγόμενο δεν έγινε αναφορά σε αυτό το επίπεδο, λαμβανομένου υπόψη ότι σκόπιμα ο Γιώργος Γκιώνης αναδεικνύοντας την «πολιτική αλητεία» του όσον αφορά την συγκεκριμένη αγωγή, παρέβλεψε ανάρτηση «Είπαν…3» της 22ας Νοεμβρίου 2016, αν κι έχει διαβάσει το ιστολόγιο «κάνοντας βουτιά στο παρελθόν» μέχρι και τον Ιούνιο του 2014, που ξεκαθάριζε ότι «To loutraki-press στα περίπου 8,5 χρόνια παρουσίας του σχολιάζοντας και δημοσιολογώντας για τα τοπικά πολιτικά δρώμενα κι ότι εμπλέκεται μ’ αυτά, έχει αποδείξει ότι λέει τα πράγματα με το όνομά τους, ακόμα και όταν πρόκειται για χρηματισμό, όπως άλλωστε το έχει πράξει, γιατί φυσικά προϋποθέτει ότι υπάρχουν αποδείξεις»!
Όπως είναι φυσικό, κάτι τέτοιο δεν συνέφερε να προβάλει ο Γιώργος Γκιώνης για την επίτευξη του άθλιου σκοπού του, μετερχόμενος όλα τα μέσα, κάνοντας στην κυριολεξία το «άσπρο μαύρο», προκειμένου να επιτύχει να παραπλανήσει το δικαστήριο, ευελπιστώντας να καταδικασθεί ο εναγόμενος, για να προσπορισθεί οικονομικό όφελος με πρόσχημα ότι δήθεν θίγετο.
Έτσι λοιπόν αναφέρεται στο δικόγραφο: «Κατά την διάρκεια και των δύο θητειών μου ως δημάρχου, τα μόνα χρήματα που ελάμβανα και λαμβάνω από τον δήμο, ήταν και είναι η εκ του νόμου προβλεπόμενη αποζημίωση που λαμβάνουν τα αιρετά πρόσωπα και τούτο αποδεικνύεται από τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς από τους οποίους προκύπτει ότι εγώ δεν χρησιμοποιώ τον δήμο και το αξίωμα για το οποίο με τίμησαν οι δημότες μου για να πλουτίσω και μάλιστα παράνομα και εις βάρος των δημοτικών συμφερόντων.
»Αντιθέτως εγώ, εργαζόμουν και εξακολουθώ να εργάζομαι μέχρι και σήμερα ακάματα, τίμια και με αξιοπρέπεια ως ελεύθερος επαγγελματίας στην επιχείρηση του λογιστικού μου γραφείου που διατηρώ σε κεντρικό σημείο του ιστού της πόλης του Λουτρακίου, γνωστός σε όλους τους συνδημότες μου για τον επαγγελματισμό και το ήθος μου, αποκτώντας τα προς το ζην από την εργασία μου αυτή και ουδέποτε επεδίωξα την ανάρρηση μου στον δημαρχιακό θώκο για να αποκομίσω χρήματα.»
Σίγουρα, με θρασύτατο τρόπο, υποτιμά την νοημοσύνη όλων, καθ’ ότι είναι γνωστό τοις πάσι, ότι τα δημόσια πρόσωπα υπέβαλαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δήλωση «πόθεν έσχες» από την αυγή της δεκαετίας του 21ου αιώνα, ενώ παράλληλα όλοι γνωρίζουν - χωρίς να υπονοείται το παραμικρό σε βάρος του ότι το παράνομο χρήμα, το «μαύρο χρήμα», δεν διακινείται μέσω ονομαστικών τραπεζικών λογαριασμών γιατί είτε καταβάλλεται μετρητοίς, είτε μέσω των γνωστών σε όλους παράκτιων εταιρειών - off shore.
Ουδέποτε αναφέρθηκα στην προσωπική ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του, ακόμα δε και στην επαγγελματική δραστηριότητά του, εν αντιθέσει με τον ίδιο που φρόντισε μα τον καλύτερο τρόπο να γελοιοποιήσει σε πανελλήνιο επίπεδο την επαγγελματική «ακεραιότητά» του και έναν τρόπο λειτουργίας που δεν κινείται στο πλαίσιο της νομιμότητας, με όσα είχε ομολογήσει στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ-1 «Αποδείξεις» με τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο!
Ο Γιώργος Γκιώνης στην συνέχεια ισχυρίζεται ότι: «Θλίβομαι βαθύτατα και νιώθω έντονα προσβεβλημένος που καθημερινά απολογούμαι στους δημότες μου για όσα συκοφαντικά διαδίδει ο εναγόμενος σε βάρος μου, προκειμένου να καταδείξω την αλήθεια αφενός και αφετέρου το μέγεθος των συκοφαντιών του».
Εδώ απλά δεν υπάρχει λόγος για τίποτα περισσότερο, ούτε λιγότερο, ει μη μόνον να του παραθέσω τι είχε δημοσιοποιήσει πριν επτά χρόνια και τέσσερις μήνες το loutraki-press, καταγράφοντας τι είχε συμβεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της αμέσως προηγουμένης ημέρας.
Πιο συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 23ης Ιουνίου 2010 και στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της αμιγώς θυγατρικής εταιρείας του δήμου Λουτρακίου τότε ΔΑΕΤ Α.Ε. - νυν Λουτράκι Α.Ε., ο τότε, όπως και τώρα, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παύλος Παύλου -τότε ήταν «θανάσιμοι» εχθροί, τώρα συμπεριφέρονται δίκην «πολιτικών συνεταίρων», με συνέπεια να μην υπάρχει αντιπολίτευση στον δήμο Λουτρακίου και να το ομολογούν χωρίς να ερυθριάζουν έναντι της κοινωνίας- τον είχε καταγγείλει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είσαι υποτελής στο καζίνο!»
Παρατίθεται εκ νέου το ρεπορτάζ που είχε δημοσιοποιήσει στις 24/06/2010 το loutraki-press με τίτλο «ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΣΕ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ: ″ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ″!»
Συγκεκριμένα είχε καταγραφεί από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 23/06/2010: «Σε μια κατ’ εξοχήν παράνομη νόμο και τύποις συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, αναδείχθηκε το δράμα για τον τόπο το μεγάλο τσίρκο, που ντροπιάζει όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας. Είναι αναγκαίο για το καλό και την προοπτική του τόπου, αυτή η δημοτική αρχή με τους νταήδες συμβούλους της, να φύγει και να μην υπάρχει στο νέο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές του Νοεμβρίου, ούτε ως ελάσσονα αντιπολίτευση!
Ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Μάρκελλος με την έναρξη της συνεδρίασης πήρε αμέσως το λόγο κι ανέδειξε την αναφορά που είχε κάνει το loutraki-press την περασμένη Τρίτη, για την απόκρυψη του εγγράφου ανακήρυξης ως δημοτικού συμβούλου του πρώτου επιλαχόντος της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών των δημοτικών εκλογών του 2006, Γιώργου Κοντού.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μπάμπης Γεωργίου, φέροντας ακέραια την ευθύνη, πραγματοποίησε μια παράνομη συνεδρίαση, δεδομένου ότι ο αριθμός των συμβούλων ήταν είκοσι, ενώ απαιτούνται είκοσι ένας σύμβουλοι, γιατί ο Περικλής Θηβαίος έχει κηρυχθεί από το γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου έκπτωτος.
Με το τέλος των θεμάτων της προ Ημερήσιας Διάταξης το λόγο πήρε ο δήμαρχος της μειοψηφίας Γιώργος Γκιώνης κι αναφέρθηκε σε λογίδριο το οποίο του είχαν γράψει για να ωραιοποιηθούν γεγονότα και καταστάσεις, καθώς και σε ορισμένα οικονομικά μεγέθη της ΔΑΕΤ Α. Ε., τα οποία μετά από λίγη ώρα διέψευσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Μιχάλης Δρίτσας. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Δημοτικής Παράταξης Παύλος Μίχας, ο οποίος κατ’ ουσίαν επισφράγισε τις διαψεύσεις Δρίτσα, στα όσα προηγουμένως είχε ισχυριστεί ο Γιώργος Γκιώνης. Κάτι κατάλαβε απ’ όλα αυτά ο Γιώργος Γκιώνης, πήρε το λόγο και μίλησε εκτός κειμένου, παρασυρόμενος από αυτά που γνωρίζει και όχι από αυτά που του γράφουν να λέει. Ξαφνικά, παρενέβη ο Παύλος Μίχας ζήτησε το λόγο και είπε: ″Να πω ένα πράμα. Δήμαρχε, ειλικρινά σε απόλαυσα που μίλησες από στήθους κι όχι διαβάζοντας κείμενο″. Που να το πιάσει ο Γιώργος Γκιώνης, όμως; Που διέψευδε τον εαυτό του, με όσα προηγουμένως είχε αναγνώσει από τα γραπτά κείμενα!
Να επανέλθουμε στην εισήγηση του Γιώργου Γκιώνη που προσπάθησε να πείσει -δεν αντιλαμβανόμεθα ποιόν;- ότι όλες ανεξαιρέτως οι υπερβάσεις στα έργα είναι δικαιολογημένες. Αλλά πώς να είναι δικαιολογημένες, όταν το κατασκευαστικό τους κόστος υπερβαίνει τις οκτώ φορές από τις τρέχουσες τιμές της αγοράς. Μπορεί, ενδεχομένως να είναι στο σύνολό τους οι υπερβάσεις των έργων νόμιμες. Ωστόσο, κάποιος θα πρέπει να ψιθυρίσει στο Γιώργο Γκιώνη ότι το νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Η κοινωνία έχει ξυπνήσει πλέον, όλα αυτά τα αντιλαμβάνεται και θα τους τιμήσει με την αποστροφή της στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Η πλέον βαρύτερη προσβολή
Όταν πήρε το λόγο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Παύλος Παύλου, σήκωσε το χαλί και είπε στο ναό της Δημοκρατίας, αυτό που ψιθυρίζεται σε διάφορους κύκλους της πόλης.
Πιο συγκεκριμένα ο Παύλος Παύλου απευθυνόμενος στο δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη σε πρώτο ενικό πρόσωπο του είπε: «Είσαι υποτελής του καζίνο»!
Από την πλευρά του ο Γιώργος Γκιώνης δεν έβγαλε άχνα και με το γνωστό του ύφος συνέχισε να μειδιά, ως να ψιχαλίζει, γεγονός που σημαίνει ότι αποδέχθηκε το χαρακτηρισμό. Πρόκειται για μία από τις βαρύτατες προσβολές, αλλά ο Γιώργος Γκιώνης με την αποδοχή του βαρύτατου χαρακτηρισμού, απέδειξε πόσο έχει τιμήσει με το παραπάνω όσους τον εμπιστεύθηκαν και τον ανέδειξαν στην κορυφαία θέση της πόλης.
Στην εισήγησή του ο Παύλος Παύλου, όπως ήταν φυσικό, ανέδειξε άλλη μια φορά, τις παρανομίες του Γιώργου Γκιώνη που τον οδηγούν στην έκπτωση, ενώ παράλληλα κάποιες αποτελούν ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τους παρόντες νομικούς.
Ο τέως αντιδήμαρχος Λάμπρος Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε σε οικονομικά μεγέθη της κοινοπραξίας Club Hotel Casino Loutraki και τις απώλειες που σημειώνονται στα έσοδα του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, με την πολιτική των δωρεάν διανυκτερεύσεων στο ξενοδοχείο, που υπερβαίνουν κατά πολύ τα πραγματικά έσοδα από τους πελάτες.
Ο Λάμπρος Παπαθεοδώρου, αναφέρθηκε κι σ’ ένα άλλο κεφάλαιο το ″χρήμα″ που ρέει σε ″δημοσιογράφους και εκδότες″ από ένα ειδικό κωδικό και ζήτησε από τους ορκωτούς λογιστές διευκρινίσεις.
Ο δημοτικός σύμβουλος -πρώην συνεργαζόμενος με τη δημοτικά αρχή της μειοψηφίας- Νίκος Λόης ανέπτυξε προτάσεις σύμφωνα με τις οποίες, αν υπήρχε θέληση και διάθεση από τη δημοτική αρχή της μειοψηφίας να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του τόπου, σήμερα δεν θα μιλάγαμε για κρίση στη ΔΑΕΤ Α. Ε.
Ο Μιχάλης Δρίτσας, ως συνήθως, προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και δυστυχώς μένει εκτεθειμένος, υπερασπιζόμενος άνευ λόγου και αιτίας το «παλάτι», το οποίο δεν έχει να προσφέρει τίποτε απολύτως στον τόπο, αλλά δεν υπάρχει και αύριο γι’ αυτό.
Η Μαρία Πρωτοπαππά (νυν αναπληρώτρια του δημάρχου, τότε στην αντιποίτευση) από την πλευρά της κατήγγειλε ευθέως το δήμαρχο της μειοψηφίας Γιώργο Γκιώνη, ότι με τη στάση του συνέβαλε να χαθεί το μεγαλύτερο έργο στη σύγχρονη ιστορία του τόπου, η μαρίνα Λουτρακίου κι επί τρία χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτε, ούτε έφερε μια εναλλακτική πρόταση για να προστατέψει στοιχειωδώς τα συμφέροντα του τόπου.
Το λόγο, στο τέλος, πήρε και ο υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό Νέα Εποχή Δημήτρης Γέρου, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρωτάκουστο εν έτει 2010 μια επιχείρηση δημοσίων συμφερόντων να μην τηρεί τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, ενώ ανέδειξε τις ανακολουθίες σε σχεδιασμούς για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ο Γιώργος Γκιώνης, προσπάθησε να τον παρασύρει και να τον εκτρέψει από τα πραγματικά στοιχεία που ήθελε να αναφερθεί, αλλά ο Δημήτρης Γέρου δεν ενέδωσε, του το επεσήμανε και συνέχισε τις αναφορές που είχε κάνει. Πάντως επεσήμανε την πρακτική που ακολουθείται στους απολογισμούς των εταιρειών. Δηλαδή, η συζήτηση να ξεκινάει -όπως γίνεται κατά πάγια πρακτική- με παρουσίαση, ανάλυση και αιτιολόγηση μεγεθών του ισολογισμού.
Ο Γιώργος Γκιώνης επέλεξε αυτή τη στάση, δεδομένου ότι γνωρίζει ο Δημήτρης Γέρου θα είναι ο ένας από τους άλλους τέσσερις υποψήφιους δημάρχους που θα του στερήσουν το πέρασμά του στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.»
Με όσα αρνητικά έχουν συμβεί κατά καιρούς στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Λουτρακίου στην νυν και την προηγούμενη θητεία του, αλλά και όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας είτε στον έντυπο είτε στον ηλεκτρονικό Τύπο, φαίνεται ο Γιώργος Γκιώνης ότι τα έχει διαγράψει από την μνήμη του και ως εκ παρθενογένεσης ισχυρίζεται στο δικόγραφο: «Περισσότερο όμως θλίβομαι που έρχομαι στην εξαιρετικά δύσκολη θέση, εξαιτίας του εναγόμενου, να απολογούμαι ενώπιον των παιδιών και της οικογένειάς μου. Μία ολόκληρη ζωή πάσχιζα και πασχίζω με κόπους και θυσίες, να αποτελέσω υπόδειγμα πατέρα και οικογενειάρχη προκειμένου να μεταλαμπαδεύσω στα παιδιά μου αρχές και ήθος, ώστε να είναι περήφανα για εμένα, όπως περήφανος ήμουν και εγώ για τον δικό µου πατέρα που µου δίδαξε προσωπική και πολιτική εντιμότητα, αξιοπρέπεια.»
Ο Γιώργος Γκιώνης αν χρειάζεται να απολογείται στα παιδιά του, απολογείται για όσα λέει και όσα πράττει, εκτός αν επιθυμία του είναι ο δημοσιογράφος να «πνίγει» το γεγονός για να αναδειχθεί ο ίδιος «λάδι» και να μην ενημερωθεί τουλάχιστον η τοπική κοινωνία, λαμβανομένης υπόψη και της πρακτικής που προαναφέρει στο επαναδημοσιευθέν κείμενο ο πρώην αντιδήμαρχος Λάμπρος Παπαθεοδώρου.
Αλήθεια, στα παιδιά του ο Γιώργος Γκιώνης τι είπε μ’ αυτά που είχαν συμβεί στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 21 Ιουλίου 2009 και δημοσίευσε απόσπασμα των καταγγελιών του τέως προέδρου του σώματος -ανήκε στον συνδυασμό του- αειμνήστου Γιώργου Μάρκελλου η τοπική εφημερίδα της Κορίνθου ″Πολίτης της Κορινθίας″ στις 24 Ιουλίου 2009 ή αυτά δεν είχαν σημασία; Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μάρκελλος είχε τονίσει:
«- ΜΑΡΚΕΛΟΣ (απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο): Δεν ντρέπεσαι; Τράβα φύγε. Ντροπή. Ο δήμαρχος να διώχνει την μαρίνα µε το ζόρι. Υποκαθιστάς το κράτος; Την διώχνετε! Θα κάνω εμετό. Σας έχει δώσει κανείς το δικαίωμα να την διώχνετε;
- ΔΡΙΤΣΑΣ: Ρε Γιώργο...
- ΜΑΡΚΕΛΟΣ: Τι ρε Γιώργο; Αυτά είναι για να ξερνάτε. Είναι δική σας; Τσίπα δεν έχετε.
- ΔΡΙΤΣΑΣ: Τότε εσύ γιατί ζητάς δημοψήφισμα;
- ΘΥΜΗΣ: Ποιός σου είπε ότι εσύ έχεις την καλύτερη τακτική;
- ΚΟΦΙΝΑΣ: Έλεγες ότι παίρνεις την ευθύνη. Εσύ στην Φινλανδία µου είπες ότι δεν θέλεις τη μαρίνα.
- ΜΑΡΚΕΛΟΣ: Σιγά µην σου έλεγα. Για να το πεις; Στα φιλαράκια σου; Εσύ όταν πήγαμε στο καζίνο έκανες βόλτες γύρω - γύρω. Μίλησε κανείς σας στο καζίνο; Όλοι μούγκα. Μόνο εγώ. Είσαστε προδότες. Προδότες του δήμου.
- ΘΥΜΗΣ: Όταν τα χάλασες μαζί τους, τότε θυμήθηκες να φέρεις το θέμα.
- ΜΑΡΚΕΛΟΣ: Να ντρεπόσαστε και να κοκκινίζετε. Δεν έχετε φιλότιμο. Εσείς γλύφετε το γλειφιτζούρι και το ξεροκόμματο που σας δίνουν.
Ακολούθως αποχώρησε στο λόμπι εκτοξεύοντας απίστευτους χαρακτηρισμούς...
Ας έχετε υπ’ όψιν ότι οι παραπάνω διάλογοι είναι οι µόνοι δημοσιεύσιμοι, καθώς υπάρχουν και άλλοι που εμπίπτουν στο νόμο περί Τύπου. Πλήρες το... πακέτο μπορείτε να δείτε µε τα ματάκια σας και να ακούσετε µε τα αυτάκια σας, είτε στο www.sfedona.gr, είτε στο http://www.politis-news.blogspot.com»
Συνεχίζοντας την άθλια συκοφαντία, την κατάφωρη δυσφήμιση και την ελεεινή πρακτική της διαστρέβλωσης των γεγονότων κάνει λόγω για «τυχοδιωκτική πρακτική» από τον δημοσιογράφο, όταν ο ίδιος κάνει καθημερινά «πολιτικό χαρακίρι». Λέει χαρακτηριστικά: «Θα έπρεπε λοιπόν πέραν αυτών να γνωρίζει ο εναγόμενος ως ασκών το λειτούργημα του δημοσιογράφου, πως η αναζήτηση της πραγματικής αλήθειας δεν είναι συνισταμένη τυχοδιωκτικών πρακτικών αλλά και πρακτικών ηθικής και πολιτικής εξόντωσης.»
Αυτό που εκπλήσσει είναι ότι ο Γιώργος Γκιώνης για πρώτη φορά σε δημόσιο λόγο φιλοσοφεί και αναφέρει στο καταληκτικό σημείο των περιστατικών και της κρίσης που ανέπτυξε, χωρίς όμως να μπορεί να σταματήσει την «πολιτική αλητεία», πο εδώ λειτουργεί σαν «το κερασάκι στην τούρτα»: «Οφείλει να γνωρίζει πως όπως ο σοφότατος Σωκράτης εδίδαξε πως δια του διαλόγου και δια της μαιευτικής μεθόδου μπορεί να γίνει γνωστή και να ανακαλυφθεί η αλήθεια, έτσι και ιδιαίτερα ένας ερευνητής της αλήθειας ως όφειλε να είναι ο εναγόμενος, οφείλει να αναζητά την αλήθεια εκμαιεύοντάς την µε βάση τα πραγματικά περιστατικά, ενθυμούμενος πάντα την ρήση ″εν οίδα, ότι ουδέν οίδα″ . Παρόλα ταύτα, η πρακτική του εναγόμενου απέδειξε περίτρανα πως ″εν οίδεν″ και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά η τέχνη της σπίλωσης προσωπικοτήτων.»
Αποστολή και ιερό καθήκον κάθε ανθρώπου που εκ πεποιθήσεως και εξ επαγγέλματος έχει ταχθεί στην υπηρεσία της αντικειμενικής ενημέρωσης των συμπολιτών του, πρωτίστως με ανιδιοτέλεια, είναι το να αναδεικνύει την αλήθεια αποκαλύπτοντας την ανομία και στηλιτεύοντας την ανηθικότητα. Η καθημερινή αυτή μάχη είναι τιτάνια, διότι όσοι δρουν πίσω από τα σκοτεινά παραπετάσματα της εξουσίας είναι «τυφλοί τα τε ώτα τον τε νουν τα τ’ όμματα» εξαιτίας της ιδιοτέλειας, από την οποία εμφορούνται, και μάχονται να κρατούν στο σκοτάδι της άγνοιας τους έντιμους πολίτες, για να μην διαταραχθεί η «omerta» που έχουν επιβάλει. Προτάσσουν το ατομικό συμφέρον έναντι του συλλογικού καλού και καταστρέφουν τόσο τους άλλους όσο και τον εαυτό τους. Ποιός και υπό ποίαν έννοια θα θυμόταν σήμερα τον Σωκράτη, αν εκείνος είχε ακούσει τους μαθητές του και είχε διαφύγει για να σωθεί θυσιάζοντας το κύρος της έννοιας του Δικαίου;

Υ. Γ.: Κουράστηκα υπερβολικά και κούρασα για να αναδείξω σε ολόκληρη την έκτασή του το πολιτικό ποιόν του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη που τον έσπρωξε στην συγκεκριμένη «πολιτική αλητεία», ο οποίος αντί να σιωπά για την κατάντια που έχει φέρει τον τόπο, απεναντίας, επιδιδόμενος σε ακατάσχετη ελεεινολογία, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, με δυσφημεί, με συκοφαντεί, με εξυβρίζει, επιδιώκει να με απαξιώσει ως προσωπικότητα, βάλλοντας ευθέως και στην αξιοπιστία μου ως δημοσιογράφου, θεωρώντας ότι έτσι θα επιτύχει να με φιμώσει, προκειμένου να σταματήσω να αποκαλύπτω, να αναδεικνύω και να «ρίχνω φως στα γεγονότα» που καταστρέφουν τον τόπο. Επί τη ευκαιρία δε, ευελπιστώντας ότι θα οδηγήσει σε πλάνη -επειδή έχει το αξίωμα του δημάρχου- την δικαστική κρίση, θα επιτύχει την καταδίκη του δημοσιογράφου για να αποσπάσει και χρήματα για δήθεν ηθική βλάβη.
Οι 16 συνέχειες ήταν η πρώτη ενότητα της αγωγής που υπογράφει ο δικηγόρος του Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου. Η δεύτερη ενότητα αφορά το καθαρά νομικό σκέλος της αγωγής, που αυτό πλέον είναι δουλειά των αρμόδιων επιστημόνων, ενώ θα επανέλθω πριν την ακροαματική διαδικασία της 16ης Μαΐου 2018, προκειμένου να αναπτυχθεί και να απαντηθεί ενδελεχώς η τρίτη ενότητα της αγωγής με όσα περιγράφονται σ’ αυτήν. Φυσικά, όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, που αναδεικνύουν το μέγεθος της αθλιότητας του κειμένου της αγωγής θα παρουσιασθούν στην ακροαματική διαδικασία.
Φυσικά η αγωγή σε βάρος του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη θα κατατεθεί στις 19 Μαΐου 2018, ημερομηνία που κλείνει ο φάκελος της δικογραφίας.
Πάνος Ηλιακόπουλος
(241017)
Return top