ΚΟΥΙΖ 1

Αξιότιμη αντιδήμαρχε Οικονομικών και αναπληρώτρια του δημάρχου Μαρία Πρωτοπαπά, σε συνέντευξή σας είχατε πει: «…εδώ κάποιοι παίζουν παιχνίδια, είμαστε ξεκάθαροι στην δημοτική αρχή». Πώς αξιολογείτε τις κάθε λίγο και λιγάκι δηλώσεις του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη για την δημιουργία στάσης στον Ισθμό, που πέραν του «ευχαριστώ» στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών Γιώργου Δέδε, για την έλευση του προαστιακού στην οδό Αιγαίου, δεν έχει προβεί έστω για δείγμα σε άλλη αναφορά για τερματισμό του προαστιακού στην Αιγαίου; Τελικά ποιος είναι αυτός που παίζει τα παιχνίδια με την τύχη του δήμου και των πολιτών του;
(171017)




ΚΟΥΙΖ 2

Αληθεύει ότι μετά το ράπισμα των παράκτιων επιχειρηματιών στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου ο πρόεδρος Γιώργος Ρουμελιώτης βάζει τον υπάλληλο του δήμου Λουτρακίου Γιάννη Σπινιάρη να καλεί στο τηλέφωνο τους εξοργισμένους επιχειρηματίες και να τους »ζητεί να συναντηθούν με τον πρόεδρο για να εκτονωθεί η κατάσταση και να μην δώσουν νομική μορφή στις αντιδράσεις τους;
(171017)




ΚΟΥΙΖ 3

Είναι αλήθεια, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι, οι δύο επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτα στην Πάτρα, που πλησίασαν την δημαρχιακή mercendes αγνοώντας τον δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, απευθυνόμενοι στον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργο Ρουμελιώτη, του έλεγαν «ουστ ρε, ουστ ρε»;
(171017)




Είπαν… 1

«Επαίρεσθε ότι μπορεί να τους έχετε όλους στα πόδια σας, αλλά οι μεγάλες μπίζνες προϋποθέτουν ότι πρέπει να είσαι γαλαντόμος κι όχι… τουρκόγυφτος. Προκειμένου να κάνετε την πολύ μεγάλη δουλειά σας, είχατε να επιλέξετε, όπως εσείς λέγατε ″μεταξύ φθηνής και ακριβής π@@τάνας″. Επειδή τα θέλατε όλα δικά σας, επιλέξατε την φθηνή... Δεν φαντασθήκατε ότι για να είναι φθηνή, όπως άλλωστε το έχει αποδείξει, είναι και ανόητη και αντί να σας λύσει τα προβλήματα, σας έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα και από πάνω;»
(171017)




Είπαν… 2

«Οι παράκτιοι επιχειρηματίες αφού το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου αρνείται να τους εκχωρήσει άδεια τραπεζοκαθισμάτων, γιατί με έναν δικηγόρο δεν απευθύνονται απευθείας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Δυτ. Στεράς - Ιονίου, να επισημάνουν την άρνηση της διοίκησης του προέδρου Γιώργου Ρουμελιώτη, να απαριθμήσουν τα πρόστιμα που έχουν καταβάλει, και με αγωγή να ζητήσουν να καταβληθούν από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου.»
(171017)




Είπαν… 3

«Οι ψυχίατροι χαρακτηρίζουν κάποιον νευρωτικό αν υποφέρει από τα προβλήματά του στη ζωή και ψυχωτικό αν κάνει άλλους ανθρώπους να υποφέρουν...»
Thomas Szasz, 1920 - 2012, Ουγγροαμερικανός ψυχίατρος.
(171017)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ «ΝΑΥΑΓΙΟ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΥ - ΜΑΡΙΝΗΣ - ΚΑΧΡΟΥ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

«Μας πας στον Καιάδα, μας πας στον γκρεμό» ήταν η μόνιμη επωδός του πρώην μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Ντίνας Αθανασάκου, προς τον πρόεδρο του σώματος «έμπιστου κι εξ απορρήτων φίλο» του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, Γιώργο Ρουμελιώτη, προκειμένου να αποτρέψει αδικαιολόγητες δαπάνες, που έπλητταν και περιόριζαν τα διαθέσιμα οικονομικά του νομικού προσώπου.
Οι παρεμβάσεις της και η παρουσία της Ντίνας Αθανασάκου ήταν ενοχλητικές για τα «μεγαλεπήβολα» σχέδια εξωπραγματικών δαπανών που επεδίωκε ο Γιώργος Ρουμελιώτης, προκρίνοντας έτσι την αποπομπή της μέσω μείωσης του αριθμού των μελών, μαζί με τον αντιπρόεδρο του σώματος Άρη Μαρίνη και το έτερο μέλος του Δ.Σ. Μαρία Κάχρου, ένα τρίο, που συνέβαλε να ματαιώνονται οι σχεδιασμοί του και γενικά λειτουργούσε ως εμπόδιό του, με αποτέλεσμα να μην σημειώνονται αδικαιολόγητες δαπάνες.
Σε αυτήν την παραδοχή οδηγεί ο ισολογισμός που συνέταξαν ορκωτοί λογιστές για τα αποτελέσματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου έτους 2016, ενώ η σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο 2015, επιβεβαιώνει την σημαντική παρουσία των τριών για την προστασία του Δημοσίου  δημοτικού χρήματος.
Ο Γιώργος Ρουμελιώτης έχοντας την ίδια ρότα με τον φίλο του Γιώργο Γκιώνη, έχει επιτύχει και είναι φαίνεται με την εν γένει συμπεριφορά που επιδεικνύει υπερήφανος για το δικό του «ναυάγιο», καθ’ ότι τα μικτά αποτελέσματα εκμετάλλευσης έχουν μειωθεί κατά το «σατανικό» 666%, αφού από το κέρδος των € 20.244 το 2015, χωρίς τους τρεις το 2016 και το σε όλα «ναι», έχει περάσει σε ζημίες € 114.749. Εδώ ακριβώς συνίσταται και η συνέργεια του Γιώργου Γκιώνη, που ενέκρινε να αποπεμφθούν οι τρεις, οι οποίοι στην ουσία λειτουργούσαν σαν «θησαυροφύλακες» των οικονομικών.
Το 2015 τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα € 82.325, ενώ το 2016 στα μόλις € 4.251, αλλά στις δαπάνες ο Γιώργος Ρουμελιώτης τις κατέστησε «φωτοβολίδα» και από τις € 62.081 το 2015, αυτές «πέταξαν» στις € 119.000!.. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι ότι από τα χρηματικά διαθέσιμα δαπανήθηκαν € 184.627 και μειώθηκαν κατά 47,51%, αφού από τις € 388.590 του 2015, αυτά περιορίζονται στις 31/12/2016 στις € 203.962.

Τί λένε τα στοιχεία του ισολογισμού
Όπως προκύπτει από τον ισολογισμό, ο Γιώργος Ρουμελιώτης παρά το γεγονός ότι είχε μεγαλεπήβολα σχέδια για δαπάνες, δεν φρόντισε να διαφυλάξει τους διαθέσιμους πόρους, αλλά επέλεξε να τους δαπανά, καθ’ ότι δεν ασχολήθηκε με την επίτευξη εσόδων από τις οφειλές πελατείας, καθ’ ότι και σε αυτό το πεδίο σημειώνει αρνητική επίδοση, δεδομένου ότι αυτά μειώθηκαν το 2016 κατά 19,11% από τις εισπράξεις των € 204.891 του 2015 σε € 165.744, μειωμένα κατά € 39.146, σε απόλυτους αριθμούς.
Αξιομνημόνευτη είναι και η μόνη θετική επίδοση για το Γιώργο Ρουμελιώτη, που μείωσε κατά € 999 τα έξοδα δημοσίων σχέσεων, από τα € 1.495 στα € 496!
Φυσικά, αν αναζητήσει κάποιος τα χρηματικά διαθέσιμα της 30ης Σεπτεμβρίου 2017, θα διαπιστώσει ότι αυτά υπολείπονται κατά πολύ αυτών που υπήρχαν στις 31/12/2016.
Κανείς δεν επιθυμεί να αναγορευθεί σε μάντη κακών ειδήσεων, αλλά στο «ναυάγιο» που οδήγησε ο Γιώργος Ρουμελιώτης το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου, με την υπάρχουσα σύνθεση του Δ.Σ., δεν υπάρχει η ικανότητα να αναστραφεί και το σκάφος θα κολλάει πιο βαθειά στην λάσπη του Κορινθιακού κόλπου.

Απόλυτη η ευθύνη του Γιώργου Γκιώνη
Ο Γιώργος Γκιώνης συνειδητά και φέρων την απόλυτη ευθύνη, στην συγκεκριμένη θέση που υπήρχαν πόροι και μπορούσε να παραχθεί έργο αναμόρφωσης εν μέρει της εικόνας του παραλιακού μετώπου, τοποθέτησε τον φίλο του, το πλέον ακατάλληλο πολιτικά πρόσωπα για να φέρει αποτέλεσμα.
Όσο οι Λουτρακιώτες θα ψηφίζουν τον Γιώργο Γκιώνη, το συνδυασμό του και πρόσωπα φίλα προσκείμενα σε αυτόν, τόσο το Λουτράκι θα περιέρχεται σε ακόμα μεγαλύτερη κατάντια.
Ποιές είναι οι πραγματικές προθέσεις και των δύο, αποδεικνύεται από τους χειρισμούς τους για την κολοβή αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου, που πέταξαν από το παράθυρο τις € 105.000 για μια έρευνα που δούλεψαν υπάλληλοι του δήμου Λουτρακίου, όπως είχε τονίσει ο Γιώργος Ρουμελιώτης, αλλά την είχαν βαφτίσει «μελέτη» για να παραμυθιάσουν τους «ιθαγενείς» πολίτες του δήμου Λουτρακίου.
Καληνύχτα Λουτράκι!
(171017)




ΤΟ… ΑΛΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ
«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΟΛΟΓΙΑ (14)

Με την ολοκλήρωση των 9 επίδικων κεφαλαίων που έχει επιλέξει ο Γιώργος Γκιώνης δια του δικηγόρου του Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τυγχάνει να είναι Λουτρακιώτης και παράλληλα υιός της πρώτη τη τάξει πρώην αναπληρώτριας του Γιώργου Γκιώνη αντιδημάρχου Σούζυς Παπακωνσταντίνου, έχει ιδία γνώση και άποψη, πέραν του τι ισχυρίζεται ο πελάτης του, αν αυτά που καταγράφονται στο δικόγραφο ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα ή όχι.
Κι αυτό, αφενός ως πολίτης του Λουτρακίου και υιός πρώην πολιτικού προσώπου που υπερψήφισε τερματισμό Παπανικολάου -πλάνη Γιώργου Γκιώνη προς το Δ.Σ., όπως καταγγέλθηκε εκ των υστέρων- στάση στην θέση Α-Β Βασιλόπουλος, απούσα από την ψηφοφορία στην υπερψήφιση της Αιγαίου - χωρίς να της ασκείται κριτική ποιά ήταν η άποψή της καταγράφεται το γεγονός, αφετέρου ως δικηγόρος, που σύμφωνα με τις πληροφορίες του γράφοντος, βρίσκεται συχνά πυκνά στην Ιάσονος για θέματα που αφορούν την επαγγελματική δραστηριότητά του.
Κατά συνέπεια όταν συντάσσει το συγκεκριμένο δικόγραφο, για τον ίδιο δεν πρόκειται για μια αόριστη υπόθεση, έχει ιδίαν αντίληψη περί τίνος πρόκειται, γιατί το Λουτράκι είναι ένας μικρός τόπος κι όχι το απέραντο της πρωτεύουσας, οπότε είναι και άριστα ενημερωμένος, ούτε το συγκεκριμένο έργο αφορά κάπου στην πρωτεύουσα, αλλά στο πλαίσιο του μικρού τόπου.
Στα πρώτο μέρος των συμπερασμάτων όπως δημοσιοποιούνται σήμερα (14), που αρχίζει να αναπτύσσει ο Γιώργος Γκιώνης όπως αποτυπώνονται στο δικόγραφο, μετατρέπει την μέχρι τώρα «πολιτική αλητεία» -με τα ασύστολα ψεύδη, την κατάφωρη συκοφάντηση, την ακραιφνή δυσφήμιση, την εξύβριση και υποτίμηση της προσωπικότητας του γράφοντος σε συνδυασμό με την απαξίωση της επαγγελματικής υπόστασης του, προκειμένου με δόλο να οδηγήσει σε πλάνη την δικαστική κρίση για να προσπορισθεί οικονομικό όφελος- σε άκρατη ελεεινολογία με την αντιστροφή της πραγματικότητας, καθ’ ότι αυτά που πράττει τα προσάπτει στον εναγόμενο, ενώ ως ενάγων δεν πράττει αυτά που πράττει ο εναγόμενος και είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένα με το συμφέρον του δήμου Λουτρακίου και των πολιτών του, καθ’ ότι προβάλλονται και υποστηρίζονται μέχρι κεραίας όσα προβλέπονται:
- στις τρεις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου,
- τις υποδείξεις προς τον ΟΣΕ της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Λουτρακίου,
- την ολοκληρωμένη μελέτη του έργου από το 2014, η οποία απολαμβάνει της σύμφωνης γνώμης της ως άνω Τεχνικής Υπηρεσίας.
Αξιοσημείωτο είναι, ότι πάνω σ’ αυτά που προβάλλει ο εναγόμενος και δεν αποτελούν φαντασιώσεις του, αντιγράφοντας τις τεχνικές εκθέσεις των αρμόδιων επιστημόνων, θα δημοπρατηθεί η σύνδεση του Ισθμού με την οδό Αιγαίου του Λουτρακίου, το αργότερο μέσα στις επόμενες τριάντα ημέρες.
Ωστόσο, δια της άθλιας τακτικής του ο Γιώργος Γκιώνης, την ώρα που κατέθεσε την αγωγή και η μελέτη του έργου ήταν πλήρως ολοκληρωμένη, απευθυνόμενος προς το δικαστήριο αποπειράται να το εξαπατήσει, ισχυριζόμενος ότι το «το ζήτημα της έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου, είναι τεχνικά πολύπλοκο και η αρτιότητα της κατασκευής του, αποτελεί ιδιαίτερα μεγάλη πολιτική ευθύνη». Δηλαδή, ο μελετητής του έργου, ο ΟΣΕ, καθώς και η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Λουτρακίου, όλα αυτά προσχηματικά που επικαλείται ο Γιώργος Γκιώνης, ποιός μπορεί να αμφιβάλλει ότι δεν τα έχουν λάβει υπόψιν τους; Αδίστακτος, χωρίς αιδώ προς την Δικαιοσύνη, προσποιείται ότι δεν γνωρίζει, όταν το έργο έχει αδειοδοτηθεί από τον Ιανουάριο του 2015 και απολαμβάνει της σύμφωνης γνώμης της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Λουτρακίου.
Εξόφθαλμα, προσπαθώντας να απαξιώσει τον εναγόμενο τονίζει ότι «αρέσκεται στο να αναγορεύεται σε αυτόκλητο κριτή», όταν δεν υπάρχει κρίση, αλλά η παρουσίαση των πραγματικών στοιχείων και περιστατικών, τα οποία έχει και υπόψιν του, αλλά με δόλο ο Γιώργος Γκιώνης παραπληροφορεί την τοπική κοινωνία, μέχρι και την περασμένη Τετάρτη 11/10/2017, δήλωσε στο ιστολόγιο moriasnews.gr «Η στάση στον ισθμό θα είναι ακόμα πιο εξυπηρετική. Μας ενδιαφέρει πιο πολύ η εξυπηρέτηση όλου του Δήμου από τον Ισθμό». Πότε τα λέει αυτά ο Γιώργος Γκιώνης; Όταν γνωρίζει ότι το τραίνο της Πάτρας θα έχει υποχρεωτική στάση και ίσως είναι και η πρώτη από την Αθήνα με προορισμό την Πάτρα και αντίθετα η τελευταία από την Πάτρα με προορισμό την Αθήνα, δεδομένου ότι από όλους τους άλλους σταθμούς θα είναι διερχόμενο! Δηλαδή, αυτός που μένει στο Λιβαδάκι, θα εξυπηρετηθεί πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο οικονομικά από την στάση Ισθμού, έναντι της στάσης Παπανικολάου; Ή επίσης αυτός που μένει στους οικισμούς εκατέρωθεν του δρόμου των Δημοσίων Υπαλλήλων ή στις περιοχές πάνω από την Shell στην Κατουνίστρα, θα εξυπηρετηθεί καλύτερα, πιο αποτελεσματικά και πιο οικονομικά από τον Ισθμό έναντι του σταθμού της Παπανικολάου που θα μεταβεί στον προορισμό του σίγουρα καθήμενος; Γιατί στην στάση Ισθμού δε, θα στριμώχνεται μαζί με όλους όσους προέρχονται από την περιοχή του Ισθμού, αλλά και αυτούς που αφικνούνται από την Βορειανατολική και Ανατολική Πελοπόννησο. Απόψεις για το Γκίνες!
Φυσικά, αυτό ανάγκασε την Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων Έλευσης του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου να του απαντήσει με μεστό τρόπο: «Ο Γιώργος Γκιώνης έχει υπόψη του, ότι η προκήρυξη του έργου σύνδεσης του Ισθμού με το Λουτράκι τον προσεχή Νοέμβριο, σύμφωνα με τα εκδοθέντα τεύχη δημοπράτησης, τα οποία φέρουν την σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Λουτρακίου προσαρμοσμένη στην επέκταση της Β΄ φάσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λουτρακίου και βασισμένη στις τρεις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, προβλέπει την κατασκευή σταθμού στον Ισθμό που μελλοντικά θα εξυπηρετεί και τα διερχόμενα τραίνα προς την Πάτρα, ενδιάμεσου σταθμού πλησίον του casino Λουτρακίου στην διασταύρωση με την οδό Παπανικολάου και η γραμμή θα τερματίζει στην οδό Αιγαίου.
Προς τι λοιπόν ο Γιώργος Γκιώνης, εντελώς αυθαίρετα, κατακερματίζει το έργο προπαγανδίζοντας μόνον την στάση του Ισθμού, όταν οι ισχυρισμοί του είναι ανεδαφικοί και δεν έχουν σχέση και ουσία με την πραγματικότητα;»
Αναδεικνύοντας την «πολιτική αλητεία» του προκλητικότατα ψευδόμενος υπογραμμίζει: «προφανώς, δεν θα είναι αυτός ο οποίος θα επωμιστεί με το βάρος της ευθύνη μίας ενδεχομένως μη λειτουργικής εγκατάστασης του Σταθμού είτε αυτή γίνει στην θέση επί της οδού Αιγαίου, είτε στην θέση Α-Β Βασιλόπουλος στον Ισθμό, είτε αλλού εάν αυτή δεν πληροί τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών δίχως συγχρόνως να επιφέρει οιαδήποτε ζημία στον ιστό της πόλης.» Με ποιά επιστημονική ίδια γνώση και τεχνική τεκμηρίωση ο δήμαρχος Λουτρακίου σπείρει την ανησυχία, δημιουργεί αμφιβολίες, προκαλεί την αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, όταν όλα όσα προβάλλει, έχουν επιμεληθεί και επιλύσει σε αγαστή συνεργασία, όπως προκύπτει και από τα σχετικά έγγραφα ο ΟΣΕ με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Λουτρακίου; Στην συνέχεια, ως εξειδικευμένος μηχανικός σιδηροδρομικών έργων τονίζει ότι «είναι ανεπίτρεπτο λοιπόν την προσεκτική μελέτη των προδιαγραφών για την ορθή ολοκλήρωση του έργου και κυρίως το γεγονός του ότι δημοσίως έχω καταθέσει και καταθέτω ότι την τελική απόφαση για την δημιουργία της στάσης θα την λάβει το δημοτικό συμβούλιο». Το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει όχι μία αλλά τρεις φορές για να εισέλθει το τραίνο στο Λουτράκι, ιδιαίτερα την τελευταία φορά στις 09/04/2014 και ο ίδιος ο Γιώργος Γκιώνης έχει υπερψηφίσει!.. Συνεχίζοντας υποστηρίζει... «όπου εκεί θα συζητηθούν όλα τα επιμέρους ζητήματα δημοσίως, με διαφάνεια, ανταλλαγή απόψεων και πολιτικό διάλογο», λαμβανομένου υπόψη ότι αν κι έχουν παρέλθει από την ομόφωνη απόφαση της 09/04/2017 42 μήνες, ενώ ο ίδιος βρίσκεται 38 μήνες στο τιμόνι του δήμου και περίπου 28 μήνες που κατέθεσε την αγωγή, ουδέποτε μέχρι σήμερα συγκάλεσε το δημοτικό συμβούλιο, ενώ το έργο, όπως και ο ίδιος τόνισε σε συνέντευξή του στο moriasnews.gr στις 11/10/2017 θα δημοπρατηθεί τον προσεχή Νοέμβριο. Όταν λοιπόν το δημοτικό συμβούλιο έχει λάβει τρεις αποφάσεις για ενιαίο και αδιαίρετο έργο με τερματισμό στην οδό Αιγαίου, με τον Γιώργο Γκιώνη πριν την κατάθεση της αγωγής να τονίζει απερίφραστα την δημιουργία στάσης στην θέση Α-Β Βασιλόπουλος, μετά την κατάθεση να το στρογγυλοποιεί και να κάνει λόγο για δημιουργία σταθμού στον Ισθμό, οπουδήποτε, όπως έλεγε, τεμαχίζοντας το έργο, όταν δεν υπάρχει για δείγμα νουνεχής άνθρωπος που να καταθέτει αντίθετη άποψη από την κυρίαρχη κι επικρατούσα ότι η σύνδεση του Λουτρακίου με την Αθήνα μέσω προαστιακού θα ωφελήσει τον τόπο και τους πολίτες του, πώς είναι δυνατόν, γιατί και ποίου το όφελος να προσπαθεί να ενσπείρει πανικό στην τοπική κοινωνία;
Όταν ο Γιώργος Γκιώνης, αν και υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου κι όχι να κάνει τα δικά του ή να εκτελεί τις επιθυμίες και τις προσταγές άλλων, χωρίς να εξηγεί στοιχειωδώς, έστω και μία φορά για δείγμα ποιός είναι ο λόγος -πέραν της μπουρδολογίας του- που είναι αντίθετος, όταν μάλιστα πρώτος και καλύτερος είχε ακολουθήσει τα οικονομικά συμφέροντα του Ισθμού το 2013 στο υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να εκτροχιάσουν το έργο και να μην μπει στο Λουτράκι με την δημιουργία στάσης στην θέση Α-Β Βασιλόπουλος, φεύγοντας τελικά όλοι τους με άδεια χέρια!
Επίσης ζητούμενο αποτελεί, γιατί ο Γιώργος Γκιώνης είχε συμπεριλάβει την έλευση του προαστιακού στα προεκλογικά προγράμματα του 2006 - 2010 - 2014, αλλά το κυρίαρχο είναι η επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, στις 16/12/2011 στην οποία είχε αναφέρει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: «Το δημοτικό συμβούλιο Λουτρακίου με την υπ’ αριθ. 303/8-10-2009 απόφασή του που ελήφθη επί των ημερών της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβαση Πολιτών ως δημοτικής αρχής, έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του όσον αφορά την έλευση του προαστιακού στο Λουτράκι, διακλάδωση από τον Ισθμό με στάση στην οδό Παπανικολάου και τερματισμός στην οδό Αιγαίου.
Σήμερα μετά την θετική στάση του ΟΣΕ ο οποίος λαμβάνει πλέον υπόψη του και προσαρμόζεται με την επέκταση του νέου ΓΠΣ Λουτρακίου, διαμορφώνονται οι κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου.
»Θεωρούμε ότι η σύγχρονη σιδηροδρομική σύνδεση, είναι η απαραίτητη υποδομή για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη όλης της περιοχής του Λουτρακίου.»
Επίσης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη προβαίνοντας σε επίδειξη γνώσεων για τα ωφελήματα της πόλης του Λουτρακίου αν κατασκευασθεί στάση στον Ισθμό, αυτονόητο δεν είναι ότι η πόλη θα είναι πολλαπλάσια ωφελημένη αν το τραίνο εισέρχεται στην καρδιά του Λουτρακίου;
Επομένως, ο Γιώργος Γκιώνης για να προβάλλει με τόση εμμονή την στάση του Ισθμού, χωρίς την είσοδο του τραίνου στο Λουτράκι, δεν αντιλαμβάνεται ότι ζημιώνει την πόλη του και τους πολίτες της; Γιατί αυτό δεν το αντιλαμβάνεται μόνον κάποιος που είναι άφρων κι αν είναι άφρων είναι επικίνδυνος για τον τόπο του και θα πρέπει πάραυτα να αποπεμφθεί. Άλλως και σε διαφορετική περίπτωση, εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα, όπως άλλωστε έχει γίνει και στο παρελθόν με τα συμφέροντα των μετόχων του Club Hotel Loutraki S.A., που είχε πει από την μία «δεν θέλω μαρίνα(!)» - την συμβατική υποχρέωσή τους, και από την άλλη ουδέποτε διεκδίκησε τις οφειλές της ως άνω εταιρείας;.. Αλλά και ο διευθυντής Επικοινωνίας - Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης του Club Hotel Loutralki S.A. Γιάννης Βραχάτης, ήταν αυτός που είχε πει σε συνάντηση του Γιώργου Γκιώνη με επαγγελματικό φορέα, «στο προεκλογικό πρόγραμμα είχαμε την κατασκευή κολυμβητηρίου, σας το φτιάξαμε, τί άλλο θέλετε;» όταν το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου κατασκευάσθηκε με αμιγώς δημοτικό χρήμα!
Όσον αφορά τον ρόλο των οικονομικών συμφερόντων του Ισθμού για την δημιουργία της στάσης στην θέση Α-Β Βασιλόπουλος, αυτό έχει αποκαλυφθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. (Τα περισσότερα στην ακροαματική διαδικασία...)
Ο Γιώργος Γκιώνης προσποιείται ότι δεν γνωρίζει κάτι από όλα αυτά και τονίζει «ο εναγόμενος να τα παρουσιάζει ως εκ μέρους μου σκοπιμότητες εξυπηρέτηση; οικονομικών συμφερόντων προς τα οποία με εμφανίζει ως ταγμένο, δέσμιο και αλληλέγγυο, προδοσία σε βάρος του τόπου, βρώμικα σχέδια και μεθοδεύσεις για λήψεις ανταλλαγμάτων και ωφελειών.» Όταν δεν υπηρετείς τα συμφέροντα του τόπου σου και αγωνίζεσαι κόντρα στα συμφέροντα των πολιτών σου, αυτό δεν ισοδυναμεί με προδοσία; Άλλωστε τί μας λέει ο ιστορικός Θουκυδίδης; «Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει…»
Ελεεινολογώντας με ασύστολα ψεύδη για την παραπλάνηση του δικαστηρίου, προσβάλλοντας κατάφωρα, συκοφαντώντας εξόφθαλμα, δυσφημώντας με δόλο, για να επιτύχει την καταδίκη του εναγομένου, υποστηρίζει ότι «είναι ανεπίτρεπτο, πριν καν παρθεί μία οριστική πολιτική απόφαση για την πραγματοποίηση ενός Δημοτικού Έργου», αν και έχουν ληφθεί, η τελευταία απόφαση ομόφωνα και την έχει υπογράψει και ο ίδιος -ας δηλώσει ότι είναι άφρων, να του ζητηθεί συγγνώμη σε όλους τους τόνους- συνεχίζει λέγοντας «ο εναγόμενος επειδή έχει την προσωπική του άποψη επί των ως άνω ζητημάτων, να συκοφαντεί οποιονδήποτε έχει την παραμικρή υποψία ότι δεν υιοθετεί την δική του γνώμη». Αθλίως, τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και την οριστική μελέτη του έργου, τις προβάλλει ως προσωπική άποψή μου κι επιτίθεμαι σε όποιον δεν την υιοθετεί, αλλά δεν μπορεί να επιδείξει έστω και μία περίπτωση, σε όλη αυτή την ακατάσχετη «λάσπη» που εκτοξεύει εν πλήρει συνειδήσει και δόλο, αδυνατώντας να αντικρούσει την πραγματικότητα, προβάλλοντας στοιχειωδώς έστω κι ένα επιχείρημα.
Με την ίδια ελεεινότητα και τον αυτό δόλο ισχυρίζεται ότι «δίχως να έχει διασταυρώσει το ποιά είναι η αληθινή βούληση του θιγόμενου προσώπου», την έχει επιδείξει κι έχει καταγραφεί τόσο σε διαδικτυακές τηλεοπτικές συνεντεύξεις, όσο και στον έντυπο Τύπο, που δεν κάνει σε όλες τις περιπτώσεις τίποτε περισσότερο ή λιγότερο για να δίνει μάχη, υπέρ της δημιουργίας στάσης στον Ισθμό, όπου αυτό επιδιώκουν τα οικονομικά συμφέροντα και να μην εισέλθει ο προαστιακός στο Λουτράκι.
Συνεχίζει γράφοντας «...και μάλιστα να καταδικάζει το θιγόμενο πρόσωπο όπως εν προκειμένω εμένα στο ότι έχω προδώσει τον Δήμο, εξυπηρετώ οικονομικά συμφέροντα και λαμβάνω ανταλλάγματα». Αν ο Γιώργος Γκιώνης δεν προέβαλε τοις αντιδράσεις από το 2007, ο προαστιακός θα έτρεχε στις ράγες από το 2008, όπως του ζητούσε τότε η ΕΡΓΟΣΕ. Όλα αυτά τα χρόνια, μια δεκαετία, οι πολίτες του Λουτρακίου έχουν ζημιωθεί, προς δόξαν των οικονομικών συμφερόντων, σε συνδυασμό και το όφελος που έχει προκύψει για το ΚΤΕΛ που μονοπωλεί το συγκοινωνιακό έργο για την πόλη του Λουτρακίου, ενώ πάμπολλα είναι τα παράπονα που προγραμματισμένα δρομολόγιά του, πραγματοποιούνται με ανταπόκριση και ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό. Όσον αφορά τα ανταλλάγματα, δύο περίπου μήνες πριν την κατάθεση της αγωγής του Γιώργου Γκιώνη, ο εναγόμενος έχει ξεκαθαρίσει σε ανάρτηση ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν υπονοεί ότι ο Γιώργος Γκιώνης έχει χρηματισθεί, αλλά προσποιούνται στην αγωγή ότι δεν το είδαν για να προβούν στην συγκεκριμένη «πολιτική αλητεία!»
«Κατόπιν αυτών, είναι απορίας άξιο για το αν ο εναγόμενος έχει συνειδητοποιήσει πως απευθύνεται σε πολιτικό πρόσωπο, εκλεγμένο μάλιστα από ένα σημαντικότατο εκλογικό ποσοστό που αποτυπώνει την εμπιστοσύνη των Δημοτών του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και πως ως εκ τούτου δεν συνάδει το εξευτελιστικό αυτό ύφος χειρίστου επιπέδου.» Ο εναγόμενος γνωρίζει άριστα, από την καλή και την ανάποδη για ποίο πρόσωπο αναφέρεται επʼ ακριβώς, που μέσω του κοινού προσωπικού φίλου μας επεδείκνυε μεταμέλεια, προσποιείτο ότι έχει μετανιώσει για όσα είχε πράξει στην πρώτη θητεία του ως δήμαρχος, επέτυχε λόγω των εγκληματικών λαθών του προκατόχου του Κώστα Λογοθέτη, να το εκμεταλλευθεί και να πείσει ότι έχει μετανιώσει, είναι κατά πολύ καταλληλότερος, επιδεικνύοντας μεταμέλεια σε όλα τα επίπεδα, γεγονός που συνέβαλε να πεισθεί και να παρασυρθεί στην συντριπτική πλειονότητά της η τοπική κοινωνία. Στην δεύτερη θητεία του αναδεικνύεται κατά πολύ χειρότερος της πρώτης, αλλά και χειρότερος του προκατόχου του (πολιτική κρίση), ενώ παράλληλα με το τεράστιο κενό που έχει δημιουργήσει στον δήμο Λουτρακίου, εξοργισμένη στην συντριπτική πλειονότητά της, είναι πλέον και η τοπική κοινωνία.
«Κυρίως όμως αναρωτιέμαι αν έχει αντιληφθεί πως διασύρει, συκοφαντεί και δυσφημεί έντιμους ανθρώπους που όπως επί της παρούσης εγώ, έχω την έξωθεν άριστη μαρτυρία ως επαγγελματίας και οικογενειάρχη ς ενώ ουδέποτε δικαίωμα προς τέτοια αντιμετώπιση έχω δώσει.» Ολοκληρώνει την ελεεινολογία του, για να συγκινήσει, προβάλλοντας την ιδιωτική ζωή του, αλλά προηγουμένως έχει φροντίσει τον αυτοεξευτελισμό του τόσο στην τηλεοπτική εκπομπή "Αποδείξεις" του γνωστού δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου, όσο και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, με πρωτοφανή στα χρονικά συμπεριφορά για θεσμικό πρόσωπο. Φυσικά, δεν μπορεί να εξεύρει στοιχειωδώς ένα στοιχείο που να αναφέρεται στην προσωπική, ιδιωτική, οικογενειακή, επαγγελματική (αυτή την διέσυρε ο ίδιος) του ζωή, αφού όλη η κριτική από το 2008 γίνεται στο πρόσωπο του δημάρχου και όχι τον επαγγελματία…
(171017)
Return top