Το να είσαι φτωχός
σήμερα, δεν είναι
πρόβλημα λύνεται.
Το να είσαι φτωχός
στο μυαλό.
Ναι, αυτό είναι πρόβλημα.
Και δεν λύνεται.
Αριστοτέλης Ωνάσης




ΚΟΥΙΖ 1

Τα ημιαδειανά πιάτα των οικογενειών των εργαζομένων στο Club Hotel Casino Loutraki με την μείωση της εργασίας στο μισό, θα κλείσουν την τρύπα χωρίς πάτο που έχουν δημιουργήσει οι διαχειριστές του Club Hotel Loutraki S.A.; Εξ’ ου και η συμμετοχή στην στάση εργασίας, στα πρωτοφανή επίπεδα περίπου του 98%! Λέτε να αποτελεί προμήνυμα για νέα διαρκείας απεργία 90 ημερών;
(270415)




ΚΟΥΙΖ 2

Ποιος είπε ότι ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης δεν είναι απόλυτα ενημερωμένος και δεν έχει πλήρη γνώση για όσα πράττει ο εξουσιοδοτημένος εν λευκώ επιστήθιος φίλος του και εξ’ απορρήτων του πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργος Ρουμελιώτης;
(270415)




ΚΟΥΙΖ 3

Ξέρετε πότε ο Γιώργος Γκιώνης είχε εξασφαλίσει την αποτυχία του ως δήμαρχος; Την ώρα ακόμα που ήταν στον προθάλαμο της εξουσίας, είχε αναλάβει την διοίκηση της Λουτράκι Α.Ε. και ως αντιπρόεδρο στην εταιρεία τοποθετούσε τον επιστήθιο και εξ απορρήτων, αλλά πλέον ακατάλληλο γι’ αυτή την θέση Γιώργο Ρουμελιώτη. Συνολικά μέχρι το 2019, είκοσι τέσσερα χρόνια χαμένα και καμένα για το Λουτράκι;
(270415)




Είπαν… 1

«Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη όταν εις επήκοον ακροατηρίου απειλείται και στέλνετε τελεσίγραφα στους συνεργάτες των μεγαλομετόχων του Club Hotel Loutraki S.A. ότι ″αν δεν μπορείτε να τα παρατήσετε και να φύγετε″, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι υπάρχουν και τα pretty bra! Τελικά, είχαν δεν είχαν, έχουν βάλει μέσα περισσότερο από τρεις εβδομάδες -και οδεύουν ολοταχώς για τον μήνα(;)- καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων.»
(270415)




Είπαν… 2

«Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, παρά την φωτιά που είχαν πάρει τα Βαλκάνια στις αθηναϊκές εφημερίδες η ανησυχία διατυπωνόταν για τον κίνδυνο που απειλεί την Ευρώπη από το νότο, με το ερώτημα πότε θα ξυπνήσει ο τρίτος κόσμος. Αυτός ξύπνησε. Στα καθ’ ημάς το ερώτημα είναι πότε θα αντιδράσει η τοπική κοινωνία προς όλους αυτούς που την αντιμετωπίζουν ως ″ιθαγενή″ κι έχουν την αίσθηση ότι ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται τίποτα. Απλά, οι ίδιοι, ως μικρόνοες δεν αντιλαμβάνονται ότι ήδη έχουν εκνευρίσει τους πολίτες με τις ανοησίες τους λόγω των σκοπών τους, με συνέπεια να είναι θέμα χρόνου το πότε θα τους επιτεθούν;»
(270415)




Είπαν… 3

«Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, ορθή η επιθεώρηση στο παραλιακό μέτωπο, αλλά θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι Λουτράκι και ο νόμος πρέπει να τηρείται τόσο επί της Ελ. Βενιζέλου όσο και επί της Γ. Λέκκα.»
Ο παλαιός φίλος σας
(270415)




ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ
ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ!

Ο δύστυχος τέως δήμαρχος με την φαντασίωση του «τεράστιου έργου» -στην ουσία του τεράστιου τίποτα- Κώστας Λογοθέτης, σήμερα θα χτυπιέται με αυτά που βλέπει να γίνονται από την διάδοχή του δημοτική αρχή. Ξεπέρασαν σε αμετροέπεια τον ίδιο και τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του και δεν δίνουν δεκάρα αν η κείμενη νομοθεσία ισχύει για όλους ή οι κολλητοί κι έμπιστοι του δημάρχου ασκούν διοίκηση στον τόπο, ως να επρόκειτο είτε για την προσωπική επιχείρησή τους, είτε για το μαγαζί του πατέρα τους.
Η «Νεραϊδοχώρα» για την οποία υπέστη σφοδρότατη κριτική και ορθότατα ο Κώστας Λογοθέτης, ωχριά και φαντάζει ως σταγόνα στον ωκεανό σε σύγκριση με την πρόκληση που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου λόγω κατάληψης του χώρου έμπροσθεν του παλαιού ξενοδοχείου Beau Rivage στην πλατεία Κρήνης. Κι αυτό γιατί ο μεγάλος δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης την περασμένη εβδομάδα έσπευσε να επιτηρήσει τους παράκτιους επιχειρηματίες αν συνεμορφώθησαν προς τις εντολές του να περιορίσουν τα τραπεζοκαθίσματά τους εντός των της προέκτασης των ορίων των καταστημάτων τους.
Μετά την επιθεώρηση, το οποίο ήταν πρόσφορο για τον «άρχοντα» της παραλίας - πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργο Ρουμελιώτη, ο οποίος συνεννοήθηκε προσωπικά με νέο επιχειρηματία -ενοικιαστή καταστήματος στα ανατολικά του Beau Rivage, καλοδεχούμενος και καλή επιτυχία που επενδύει σε μια δύσκολη οικονομική εποχή- να καταλάβει με τα προϊόντα του τον χώρο έμπροσθεν του ξενοδοχείου. Δηλαδή πέραν των ορίων του μισθίου. Όταν στον επιχειρηματία -που δεν έχει λάβει ακόμα άδεια λειτουργίας- έγινε σύσταση να περιορίσει τα μηχανήματά του στο «νόμιμο» χώρο έμπροσθεν του μισθίου, επικαλέσθηκε την άδεια -προφανώς προφορική- που του είχε παράσχει ο Γιώργος Ρουμελιώτης και αρνήθηκε να συμμορφωθεί.
Όπως αντιλαμβάνεται ο κάθε επιχειρηματίας του παραλιακού μετώπου, θα πρέπει να απευθυνθεί στον Γιώργο Ρουμελιώτη που κρατάει το «μαχαίρι και το πεπόνι» αποφασίζοντας κατά το δοκούν.
(270415)




ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

ΟΣΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΚΤΙΘΕΣΘΕ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ!

Όταν οι ισχυρισμοί ως δικαιολογία φλερτάρουν με τα όρια της ανοησίας, βλάπτουν και υποτιμούν τον άνθρωπο που κατέχει θεσμικό ρόλο, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως κακώς να βρέθηκε στην θέση που κατέχει.
Αφορμή για το συγκεκριμένο σχόλιο οι ισχυρισμοί του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, προκειμένου να καλύψει τον επιστήθιο φίλο του και εξ απορρήτων του πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιώργο Ρουμελιώτη, προκειμένου αφενός να δικαιολογήσει το «πνίξιμο» της μελέτης, το κόστος της οποίας ήταν χαμηλότερο του ημίσεως έναντι αυτής που εγκρίθηκε, αφετέρου για να αποτινάξει και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με το δυσθεώρητο ποσό των € 105.000 της μελέτης των πέντε υπογραφών.
Ο Γιώργος Γκιώνης ερωτώμενος στην πόλη γιατί «πνίγηκε» η άλλη μελέτη απαντά ότι οι € 50.000 ήταν πλασματικές, δεδομένου ότι το πραγματικό κόστος της ήταν στα € 340.000! Όντως, αν επρόκειτο για ένα τέτοιο νούμερο, ορθώς έπραξαν και μπράβο τους. Ποιά είναι όμως η πραγματικότητα; Ποιά είναι όμως η αλήθεια; Γιατί ο Γιώργος Γκιώνης προβάλλει τις € 340.000;
Όντως, το νούμερο των € 340.000 ακούσθηκε σε γενόμενη συζήτηση, χωρίς να έχει απολύτως καμία σχέση με την μελέτη. Το προαναφερόμενο νούμερο δεν είναι de facto, αλλά ως ποσοστό επί του ύψους του υποτιθέμενου κόστους του έργου, σε περίπτωση που επιλεγεί η κατασκευή του έργου «Αναμόρφωσης του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου» προς ένταξη και χρηματοδότηση στο τρέχον ΕΣΠΑ, όπου απαιτείται η σύνταξη προς υποβολή και των τευχών δημοπράτησης του έργου.
Δηλαδή, το κόστος υποβολής του φακέλου του έργου προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, καθορίζεται ως ποσοστό επί του συνόλου της αξίας του έργου. Διευκρινίζεται δε, ότι τον φάκελο υποβολής του έργου δεν τον αναλαμβάνει και δεν τον συντάσσει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά ανεξάρτητη ιδιωτική εταιρεία.
Με την σπουδή που επέδειξε Γιώργο Γκιώνη ο φίλος σας Γιώργος Ρουμελιώτης, αλλά και όλα όσα ισχυρίζεσθε, αυτονόητα συμπεραίνει κανείς ότι με την μελέτη των € 105.000 συμπεριλαμβάνεται και το κόστος υποβολής του φακέλου με τα τεύχη δημοπράτησης του έργου. Επειδή δε το κόστος του φακέλου προσδιορίζεται ως ποσοστό επί του προϋπολογισμού του έργου, επομένως γνωρίζετε από τώρα τον προϋπολογισμό του έργου, έχετε εγκρίνει σχέδια και τα πάντα είναι συμπεφωνημένα.
Είναι έτσι δήμαρχε Λουτρακίου ή κρατάτε γερά από τον προκάτοχό σας την μολυσμένη με ψέματα σκυτάλη εμπαίζοντας και μη έχοντας γνώση ανυποψίαστη κοινωνία;
(270415)




ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ (Γιώργος Γκιώνης)

ΕΜΜΕΣΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ LOUTRAKI THERMAL SPA!

Το Loutraki Thermal Spa (LTS) κατασκευάσθηκε για να αποτελέσει τον πόλο έλξης και να γεμίσουν τα ξενοδοχεία ναι ή όχι; Αυτό δεν ήταν το πνεύμα για να γίνει το Λουτράκι ελκυστικό ως ιαματικός προορισμός όχι μόνον στην ημεδαπή, αλλά και στην αλλοδαπή τουριστική αγορά;
Τελικά τι γίνεται; Ο λόγος κατασκευής του αναθεωρείται; Αποτύχατε σε άλλο ένα μέτωπο; Απλά κάνατε ένα έργο για τα μάτια των «ιθαγενών» έχει εξελιχθεί σε μια ενεργοποιημένη ωρολογιακή βόμβα και τώρα αναμένουμε όλοι μαζί πότε θα σκάσει;
Γιατί, όλες αυτές οι πρωτοβουλίες που λαμβάνετε είναι να δώσετε παράταση ζωής στον ασθενή με κωματώδη κατάσταση που βρίσκεται εν ζωή λόγω μηχανικής υποστήριξης.
Την Παρασκευή το απόγευμα ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, μαζί με το γνωστό κουαρτέτο της τελευταίας περίπου δεκαετίας, τα τελευταία χρόνια ως Loutraki Tourism Organization, που έχει πνίξει το Λουτράκι από τον τουρισμό και οι «ιθαγενείς» δεν έχουν από πού να περάσουν -φέτος δυστυχώς η μείωση στις κρατήσεις εκτιμάται περίπου στο 70%- αποφάσισαν να πετάξουν την μπάλα στα ξενοδοχεία να πωλήσουν Spa με προμήθεια 15%, μήπως και αυξηθεί η επισκεψιμότητά του. Απλά ομολογείται η αποτυχία στη διοίκηση της Λουτράκι Α.Ε., δεδομένου ότι επί τόσα χρόνια, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα μεθοδευμένο και ουσιαστικό για την προβολή και προπαγάνδισης τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και σε αυτήν του εξωτερικού.
Όσον αφορά του νέους dealer του Loutraki Thermal Spa, τα τοπικά ξενοδοχεία που το ποσοστό είναι ικανοποιητικό και αποτελεί δέλεαρ να αυξήσουν τα έσοδά τους, ανταπόκριση θα βρουν μόνον από τους αλλοδαπούς επισκέπτες, δεδομένου ότι όσοι εγχώριοι παραθεριστές καταφθάνουν στο Λουτράκι, έχουν υπόψη τους και το LTS. Με την πρωτοβουλία αυτή, οι μόνοι που θα ωφεληθούν κατ’ ουσίαν είναι οι ξενοδόχοι, ενώ το LTS στην ουσία θα έχει απώλεια εσόδων από την συγκεκριμένη πελατεία.
(270415)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΠΟΥ ΘΑΒΡΕΙΤΕ 11 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ;

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

«Με την πλήρη σύμφωνη γνώμη, την αποδοχή και την έγκριση του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, προχώρησε στην ανάρτηση στην «Διαύγεια» των παραποιημένων, έναντι των πραγματικών περιστατικών, πρακτικών ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργος Ρουμελιώτης
Αυτό τόνισε χθες το πρωί στο loutraki-press πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας που έχει γνώση από πρώτο χέρι των διαδικασιών, αλλά γνωρίζει και πάρα πολύ καλά πως λειτουργεί ο Γιώργος Γκιώνης, δίνοντας την συγκατάθεσή του να λογοκριθεί η παρέμβασή του και να μείνει διπλά εκτεθειμένος.
Κι αυτό, επισημαίνει ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας γιατί η συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε μεταξύ δύο, τριών το πολύ ατόμων, αλλά παρευρίσκοντο κατ’ αρχάς εννέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, η πρακτικογράφος, ο δήμαρχος, κάποιοι δημοσιογράφοι και δημοτικοί παρατηρητές. Ο Γιώργος Γκιώνης είχε αναφερθεί στην άλλη μελέτη και είχε συνταχθεί με την αναβολή της συνεδρίασης. Αυτό είναι το πρώτο κρατούμενο.
Το δεύτερο είναι, υπογραμμίζει στο loutraki-press ότι για την «δεύτερη μελέτη γίνεται απλή αναφορά γράφοντας χαρακτηριστικά: ″Στη συνέχεια ο Αριστείδης Μαρίνης πρότεινε την αναβολή του θέματος, προκειμένου να εξετασθεί και μία Προγραμματική Σύμβαση άλλου τμήματος του ΕΜΠ″. Η εν λόγω μελέτη που αναφέρθηκε ο Αριστείδης Μαρίνης είχε υποβληθεί νόμιμα, αλλά ενδεχομένως χάλαγε τα σχέδια του Γιώργου Ρουμελιώτη με συνέπεια να την ″πνίξει″ και ουδέποτε να συζητηθεί στην συνεδρίαση του οργάνου. Αυτό είναι το δεύτερο κρατούμενο.»
Όπως αντιλαμβάνεται ο κάθε εχέφρων νους, υποστηρίζει ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας, αν ο Γιώργος Γκιώνης ήταν αμέτοχος θα έπρεπε να ζητήσει από τον πρόεδρο να την ανακαλέσει και να δημοσιοποιήσει διορθωτική στην οποία να εμφανίζονται τα πραγματικά περιστατικά. Αν ο Γιώργος Ρουμελιώτης αρνείτο, τότε θα έπρεπε να ζητήσει την παραίτησή του, γιατί δεν κάνει τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από το να λογοκρίνει τον ίδιο τον δήμαρχο.
«Είδατε να συμβαίνει κάτι από όλα αυτά; Σε αγαστή συμφωνία και συμπαιγνία σε βάρος του τόπου να τον πλήξουν! Εξάλλου, να μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι ο Γιώργος Γκιώνης έχει εξαπολυθεί στην πολιτική πιάτσα, προσφέροντας κάλυψη στον Γιώργο Ρουμελιώτη».
Τώρα ποιά είναι τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δύο «συνέταιροι στην μελέτη». Η απόφαση θα εισαχθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο και πολύ πιθανόν να πάρει την «ευλογία» του προς υλοποίηση, ένεκα απουσίας αντιπολίτευσης. Όμως, τα δύσκολα θα τα αντιμετωπίσουν όταν θα σταλεί προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου δεν θα φέρει τουλάχιστον τρεις υπογραφές μελών του Δ.Σ. οι οποίοι είναι κάθετα αντίθετοι να συνυπογράψουν την έγκριση της συγκεκριμένης μελέτης. Ως εκ τούτου, αν αποτολμήσουν να την εμβάσουν στην Πάτρα, θα τους σταλεί πίσω, με ενδεχόμενο η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους τα τρία μέλη αρνούνται να συνυπογράψουν μια τέτοια απόφαση.
Πάντως, επισημαίνει ο πρώην κορυφαίος δημοτικός παράγοντας, «ο Γιώργος Γκιώνης θα εκτίθεται όλο και περισσότερο με τον Γιώργο Ρουμελιώτη κι αυτό είναι που θα τον σβήσει από τον τοπικό πολιτικό χάρτη».
Το loutraki-press δημοσιοποιεί την απόφαση που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια», χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η εγκριθείσα μελέτη, δεδομένου ότι είναι ανηρτημένη από τις 17 Απριλίου. (Όποιος επιθυμεί μπορεί να ανατρέξει στις προηγούμενες ημερομηνίες και παράλληλα να αναγνώσει και την μελέτη που «έπνιξαν» από κοινού Γιώργος Ρουμελιώτης και Γιώργος Γκιώνης.)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
Από το πρακτικό συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου αριθ. 7 της 7ης Απριλίου 2015.
Αριθμός Απόφασης 23
ΘΕΜΑ 2ο: Σύναψη ή μη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΝΠΔΔ ″Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου - Περαχώρας″ και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) με θέμα «Ερευνητική συνδρομή ΕΜΠ προς ένα Στρατηγικό Σχέδιο για τη βιώσιμη κινητικότητα και την ανάδειξη του θαλάσσιου μετώπου στο Λουτράκι».
Ορισμός εκπροσώπων με τους αναπληρωτές τους στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης.
Στο Λουτράκι σήμερα την 7η του μηνός Απριλίου του έτους 2015, ημέρα της εβδομάδος Μ. Τρίτη και ώρα 16:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως), συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου - Περαχώρας, μετά την υπ’ αριθ. 153/2- 04-2015 πρόσκληση του προέδρου Γεωργίου Ρουμελιώτη, η οποία νόμιμα και εμπρόθεσμα επιδόθηκε, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 σε κάθε ένα σύμβουλο προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι επί συνόλου έντεκα (11) μελών του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου - Περαχώρας βρέθηκαν παρόντα εννέα (9) ο πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.
Παρόντες: 1. Γεώργιος Ρουμελιώτης, πρόεδρος, 2. Αριστείδης Μαρίνης, 3. Σωτήριος Πέρρας, 4. Χρήστος Ασημακόπουλος, 5. Κων/νος Δήμου, 6. Ελένη Ζερβού, 7. Μαρία Κάχρου Λογοθέτη, 8. Κων/να Αθανασάκου, 9. Παναγιώτης Πολυζωίδης λιμενάρχης Κορίνθου.
Απόντες: 1. Κων/νος Παντελέου, 2. Κων/νος Δόσχορης.
Επί του 2ου θέματος της ημερησίας διάταξης ο πρόεδρος έθεσε υπόψη των μελών του διοικητικού συμβουλίου τον οικείο φάκελο στον οποίο περιλαμβάνεται η από 6-04-2015 εισήγηση του προέδρου Γεωργίου Ρουμελιώτη, η οποία αφενός αναφέρεται στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου - Περαχώρας (ΔΛΤΛ-Π) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) με θέμα «Ερευνητική συνδρομή ΕΜΠ προς ένα Στρατηγικό Σχέδιο για τη βιώσιμη κινητικότητα και την ανάδειξη του θαλάσσιου μετώπου στο Λουτράκι» κι αφετέρου βεβαιώνεται ότι στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2015 και συγκεκριμένα στον Κ.Α. 00-6736.002 υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση ποσού € #50.000,00# για τη σύναψη της εν λόγω σύμβασης (το υπόλοιπο της πίστωσης θα βαρύνει τον προϋπολογισμό έτους 2016).
Με την ανωτέρω εισήγηση προτείνονται ως εκπρόσωποι του ΔΛΤΛ-Π στην Επιτροπή Παρακολούθησης της εν λόγω Προγραμματικής Σύμβασης οι:
Γεώργιος Ρουμελιώτης - πρόεδρος ΔΛΤΛ-Π με αναπληρώτρια την Ελένη Ζερβού - τακτικό μέλος Δ.Σ.
Δημήτριος Μακρίδης με αναπληρωτή τον Ιωάννη Νικολάου,
Μιλτιάδης Παπαδημητρόπουλος με αναπληρωτή τον Σπυρίδωνα Καρακούση υπάλληλοι της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας του δήμου μας.
Ως πρόεδρος της επιτροπής προτείνεται ο Γεώργιος Ρουμελιώτης.
Το λόγο πήρε ο Χρήστος Ασημακόπουλος, ο οποίος πρότεινε οι Προγραμματικές Συμβάσεις να εκπονούνται από την περιφερειακή ενότητα και να μην επιβαρύνουν οικονομικά τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα.
Στη συνέχεια ο Αριστείδης Μαρίνης πρότεινε την αναβολή του θέματος, προκειμένου να εξετασθεί και μία Προγραμματική Σύμβαση άλλου τμήματος του ΕΜΠ.
Η πρότασή του τέθηκε σε ψηφοφορία και ψηφίστηκε από τον ίδιο, την Μαρία Κάχρου Λογοθέτη και την Κωνσταντίνα Αθανασάκου, συνεπώς απορρίφθηκε.
Το διοικητικό συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του τα ανωτέρω, μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών του
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι κ α τ ά π λ ε ι ο ψ η φ ί α (μειοψηφούντων των Χρήστου Ασημακόπουλου, Αριστείδη Μαρίνη, Μαρίας Κάχρου Λογοθέτη, Κων/νας Αθανασάκου).
1 Εγκρίνει τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΝΠΔΔ ″Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου - Περαχώρας″ και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) με θέμα «Ερευνητική συνδρομή ΕΜΠ προς ένα Στρατηγικό Σχέδιο για τη βιώσιμη κινητικότητα και την ανάδειξη του θαλάσσιου μετώπου στο Λουτράκι», σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου με τους κάτωθι όρους που αναφέρονται στο Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης (170415).
(270415)
Return top