ΚΟΥΙΖ

Επιτέθηκε ο νομικός σύμβουλος της Λουτράκι Α.Ε., ο υπάλληλος της εταιρείας, Γιώργος Λιάππης στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Γκιώνη και δεν έχει πάει ακόμα σπίτι του μετά από 48 ώρες; Τόσο μπάχαλο έχει καταντήσει ο «υπηρεσιακός» δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης το Λουτράκι; Μετά που να κρατηθεί ο όμοιός του Σπύρος Νικολάου και να μην ρίχνει μπουνιές στο περιθώριο του δημοτικού συμβουλίου, αφού έχει και εξουσία στα χέρια του;
(150314)




Είπαν… 1

«Το loutraki-press απευθύνθηκε χθες το μεσημέρι σε δημοτικό σύμβουλο και τον ρώτησε αν θα παραστεί στη χθεσινό δημοτικό συμβούλιο για να εισπράξει την εξής αποστομωτική απάντηση: "Τι να κάνω να πάω να ακούσω τους δύο ψεύτες;" Όσο παραμένουν ολόκληρος ο δήμος Λουτρακίου θα αποσυντίθεται…»
Π. Η.
(150314)




Είπαν… 2

«Παύλου τέλος. Τι θέλει και παιδεύεται και ταλαιπωρεί τόσο κόσμο, να είναι υποψήφιος μόνον και μόνον για ένα καπρίτσιο; Ας αποδεσμεύσει τον τόπο από την παρουσία του;»
(150314)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ
ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΟΙ «ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Με δεξιότητα και αποτελεσματικότητα ο υποψήφιος δήμαρχος επικεφαλής της «Κίνηση» - Πρωτοβουλία Πολιτών Δημήτρης Στάμου πολύ προσεκτικά υπερκέρασε το καπέλωμα που επιχειρήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αφήσει αιχμή επιδεικνύοντας ότι όλα αυτά δεν τον αγγίζουν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι υπόθεση όλων όσους αφορούν τέτοιου είδους ενέργειες.
Στη χθεσινή γνωριμία του με τα τοπικά ΜΜΕ ο Δημήτρης Στάμου αξιοποιώντας την εμπειρία του στο πολιτικό ρεπορτάζ αντιπαρήλθε με περισσή μετριοπάθεια τους προβληματισμούς που ετέθησαν, ενώ αξιοποιώντας την επαγγελματική «διαστροφή» ήταν ενημερωμένος και είχε απαντήσεις στα ερωτήματα που του υποβλήθησαν.
Κυρίαρχο ήταν ότι έχει γνώση για τον προσανατολισμό και τη φυσιογνωμία που πρέπει να έχει ο δήμος, επιδεικνύοντας χωρίς να εισέλθει σε λεπτομέρειες ότι το Α και το Ω είναι ο τουρισμός. Αξιοσημείωτο είναι ότι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο brand name του Λουτρακίου, που δεν είναι άλλο από το Φυσικό Μεταλλικό Νερό.
Αντιπαρήλθε με ευκολία, χωρίς πάλι να αφήσει αιχμές, τα όσα διαδραματίσθηκαν την περασμένη Κυριακή στην εκλογική διαδικασία της «Κίνηση», ενώ απέφυγε να ασκήσει αρνητική κριτική για τις διαρροές ότι έχει υπογράψει κι αυτός το ξεπούλημα της μετατροπής σε ανώνυμης εταιρείας της κοινοπραξίας, προβάλλοντας τις θέσεις που είχε επισημάνει πριν ένα χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο, θέσεις οι οποίες έγιναν αποδεκτές από τη συντριπτική πλειοψηφία του σώματος. Υποστήριξε δε, ότι αυτό που είχε υπογράψει ήταν το κατ’ αρχήν ναι στην έναρξη διαλόγου.
Ο Δημήτρης Στάμου με διακριτικότητα ζήτησε να μην συζητηθεί σ’ αυτήν την πρώτη συνάντηση το πρόγραμμα του συνδυασμού, δεδομένου ότι δεν έχουν καταλήξει, διευκρινίζοντας ότι τα πάντα θα γίνουν με αμοιβαία αποδοχή και αμοιβαίο σεβασμό.
Έδειξε ότι δεν έχει σκοπό να υπερβεί τα συμπεφωνημένα και σε ερώτημα αν κινείται σε υψηλότερο επίπεδο και στο συνδυασμό δεν το αντιλαμβάνονται, άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι εγκλωβισμένος.
Τέλος κινήθηκε υπερβατικά στις τοπικιστικές εμμονές επιδεικνύοντας ότι συμφέρον είναι το όλον του δήμου.
Το μεγαλύτερο στοίχημα για να ευοδωθούν οι προσδοκίες του Δημήτρη Στάμου είναι η ποιότητα του ψηφοδελτίου που θα συγκροτήσει και κυρίαρχα τα στελέχη της Αριστεράς κατά πόσο είναι έτοιμα να κάνουν υπερβάσεις, να δεχθούν και να αφομοιώσουν διαφορετικές απόψεις με περιορίζονται στο κομματικό τους πιστεύω.

Εξέθεσε την «Κίνηση» ο ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου
Αν και «κρυμμένος» ο ΣΥΡΙΖΑ από πλευράς αριθμού στελεχών που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Πολιτών η χθεσινή πρωινή ανακοίνωσή του αδειάζει την «Κίνηση» που επιδιώκει να κινηθεί απαγκιστρωμένη από τον κομματικό εναγκαλισμό, απευθυνόμενη σε ένα ευρύτερο ακροατήριο.
Με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται η ασυνεννοησία που επικρατεί στο τοπικό γραφείο Λουτρακίου γιατί είναι προφανές ότι θέλουν να επιτεθούν σε όσους πήγαν να αμαυρώσουν την εικόνα των διαδικασιών, αλλά το κάνουν με έλλειμμα πολιτικής γνώσης, με συνέπεια να εκθέτουν την «Κίνηση» έναντι του πολυδιάστατου προσανατολισμού της.
Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα ακόλουθα:
Τον Οκτώβρη του 2013 η Οργάνωση Μελών Λουτρακίου του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας την κατάσταση στον Δήμο μας, αποφάσισε ομόφωνα στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές:
1 Να μην συνεργαστεί με τους ήδη υπάρχοντες συνδυασμούς που άσκησαν διοίκηση στον δήμο ,διότι έχουν τεράστια ευθύνη για την σημερινή κατάντια που έχει περιέλθει.
2 Να επιδιώξει μέσα από πλατιά συσπείρωση των δημοτών να εκφραστεί αυτοδιοικητικά η αντίθεση:
- στα μνημόνια, αφού στερείται η Τ.Α 60% των πόρων της,
- στον "Καλλικράτη" που την μετατρέπει σε γραφειοκρατικό θεσμό και γρανάζι περάσματος της κυβερνητικής πολιτικής,
- στο δημαρχοκεντρικό μοντέλο, που καταστρατηγεί την έννοια και την ουσία της αυτοδιοίκησης.
Γνωρίζαμε ότι το εγχείρημα θα ήταν δύσκολο επειδή στηρίζεται στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και όχι στο "αλάθητο" της μιας άποψης, επειδή πρόθεσή μας ήταν η διεύρυνση της Δημοκρατίας και όχι άλλο ένα κομματικό ψηφοδέλτιο.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν ακριβώς η προβλεπόμενη από το οργανωτικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Η γενική συνέλευση της οργάνωσης μελών αποφάσισε σύμφωνα με τις δημοκρατικές αρχές και το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκτιμάμε πως η επιτυχία του εγχειρήματος της Πρωτοβουλίας Πολιτών, η μεγάλη συμμετοχή στις διαδικασίες,οδήγησε σε πανικό τους αντιπάλους. Αυτό πήρε εκρηκτικές διαστάσεις μετά την εκλογή του επικεφαλής.
Πιστεύουμε πως: Συμπεριφορές που είναι έξω από το ήθος της Αριστεράς, δεν σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες και αποφάσεις είναι καταδικαστέες στο νου και την συνείδηση των αγωνιστών της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Καλούμε αυτές τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς να δυναμώσουν τις προσπάθειες τους,ν' αγκαλιάσουν την "Πρωτοβουλία Πολιτών" με την πεποίθηση ότι είναι η μόνη δύναμη για την ανατροπή στον δήμο.
(150314)
Return top