ΚΟΥΙΖ

Ποιό πολιτικό πρόσωπο της Κορινθίας ο Μητροπολίτης Διονύσιος τον αποκαλεί Πούτιν;
(071112)




Είπαν…

«Η γελοιοποίηση του Κώωτση με το νερό του Σχίνου δεν έχει προηγούμενο, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά για σύμπασα τη δημοτική αρχή του. Τον άδειασε ακόμη και ο δικός του πρόεδρος του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου. Πάντως, η ηθοποιία του Κώωτση, έχει ξεφτίσει εντελώς. Αυτό σχολιαζόταν σε ομήγυρη που παρακολουθούσε το σχετικό video από το διαδικτυακό ιστολόγιο tvtv
(Έχει πολύ ψωμί το video, για να αναδειχθούν οι παθογένειες…)
(071112)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΔΙΔΑΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Όταν το πολιτικό «πανόραμα» του δήμου μας συμπεριφέρεται άλλοτε σαν βραχυκυκλωμένος δρομέας κι άλλοτε σαν τον ήρωα που δεν έχει ηρωικό ήθος, ενώ με οβιδιακές μεταμορφώσεις, υπεραπλουστεύσεις, πολιτική ψιμύθια και με την ονειδίστικη τακτική της σιωπής προσπαθεί να μας οδηγήσει στην πλαναίσθηση της επιτυχίας, τότε σίγουρα ασημαντοποιείται η πολιτική και οι προαναφερόμενοι τελούν υπό εξάτμιση.
Κατά τον Ζαν Πωλ Σάρτρ ελεύθερος είναι εκείνος που μπορεί να επιλέγει. Η επιλογή όμως αποτελεί δυναμική έκφραση της ανθρώπινης λογικής και είναι μια δυνατότητα που στην εν λόγω πολιτική κάστα είναι ιδιαίτερα υποτονική. Θέλοντας με την δικιά μου γραφίδα να δώσω ένα στίγμα, φέρνω σαν κραυγαλέο παράδειγμα, τις συνεδριάσεις του ανωτάτου θεσμικού οργάνου του δήμου. Εδώ και πολύ καιρό οι προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις του σώματος θυμίζουν… προσκλητήρια νεκρών. Κι αυτό γιατί η κουφότητα, η αλαλιά, και ο ενδοιασμός μεγάλου και υπολογίσιμου αριθμού μελών του σώματος, για μείζονα προβλήματα του τόπου, κεφαλαιώδους σημασίας για τον πολίτη, μαρτυρούν πως δεν υπάρχει η βούληση για την άμβλυνση αυτών, ενώ στην καλύτερη των περιπτώσεων χρησιμοποιούνται για μικροπολιτική αντιπαράθεση και έριδα μόνο για το θεαθήναι που στην ουσία ρίχνουν νερό στον μύλο της διόγκωσης και της κύρτωσης τους. Κι αυτό όποιος παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις και δεν το κατανοεί, όχι μόνο είναι αιθεροβάμων και ονειροβατεί, αλλά προφανώς έχει διανοητικά κενά και δεν θα πρέπει να εμπιστεύεται το μυαλό του.
Ταυτόχρονα, το προαναφερόμενο γεγονός, αποδεικνύει πως, δυστυχώς για τους πολίτες, επήλθε η υπαλληλοποίηση των εκπροσώπων του, αφού κάθε πραγματικό ενδιαφέρον για αυτούς ατρόφησε.
Είναι περιττό να γράψουμε πως αυτή η υπαλληλοποίηση είναι ενταγμένη σε αλλότρια και εξωθεσμικά συμφέροντα, ενώ σε όλες τις διαστρωματώσεις και στην ολότητα της αναβλύζει εξωνημένες πολιτικές επιλογές. Επιλογές που είναι ντυμένες σε εύηχο πλουμιστό περιτύλιγμα για να περνάνε απαρατήρητες και να μην εγείρουν πολλαπλασιαστικές αντιδράσεις στους πολίτες. Τα προαναφερόμενα πάντοτε με την κάλυψη και την υποστήριξη ξενόφερτων δημοσιο-κάφρων-γράφων που έχουν παρεισφρήσει στην τοπική κοινωνία και εμποτισμένοι από «Εφιαλτισμό» και «Νενεκισμό», στόχο έχουν την ανατροπή της αλήθειας, την εξαπάτηση του αναγνώστη, αλλά και την κατασυκοφάντηση των ανυπότακτων πνευμάτων που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για να σταματήσει ο καλπασμός του ανέφικτου.
Όμως, γι’ αυτούς, είναι το λεχθέν: «Οι κατ’ ουρανών και κατ’ άνεμο πτύοντες τα εαυτών πρόσωπα πτύουσι».
Οι αργοναύτες του πνεύματος και της ακηδεμόνευτης δημοσιογραφίας, θεωρούνται από αυτό το ανελαστικό και τριγωνικό σύστημα εξουσίας, «εξωθεσμικά συμφέροντα - εντολογράφο - ενταγμένοι ταγοί», σκουριασμένα γρανάζια που πρέπει να αλλαχθούν και να πεταχτούν στα τάρταρα. Το εν λόγω τριγωνικό σύστημα εξουσίας με την άκαμπτη στάση και την ορατή τηλοψία, ποντάρει πολύ στην μιντιοκρατία και λειτουργεί ως διαβρωτικό ρεύμα, μια διαβρωτική ροή, που στο πέρασμα της αποφλοιώνει τα δικαιώματα του πολίτη και αγόγγυστα εκδηλώνει το μίσος του ενάντια σε οτιδήποτε αποτελεί καταπιεστική δομή για την βιωσιμότητα του. Και μπορεί για λόγους επικοινωνιακούς να αυτοπροσδιορίζονται σαν τον Ηρακλή που ήρθε να καθαρίσει τον κόπρο του Αυγεία, αλλά με την είσοδο στο στάβλο δεν αφαίρεσαν αλλά πρόσθεσαν. Η δε αλαζονεία της εν λόγω εξουσιαστικής συντεχνίας «λυκοσυμμαχίας» και η βλαπτική πολιτική της τροφή, οδηγεί μαθηματικά στην ύβρη και με πιο πιθανό επακόλουθο την «τίσιν», ενώ ευφρόσυνα αποδέχονται την κουλτούρα της πλάνης για να αχρηστευθεί ο πολίτης και να καταστεί ευκολοκυβέρνητος. Με μια λέξη αιδώς.
Αποτέλεσμα έχουμε να απογεωμετρείται η πολιτική και να κλονίζεται η ροή των επιθυμητών εξελίξεων, βαθαίνοντας την ανισομετρία ανάμεσα στους πολίτες και τους ισχυρούς, ενώ οδηγούμεθα όχι σε μονοπάτια φωτεινά και αυτονομιστικά, αλλά σε μονοπάτια σκοτεινά και αχαρτογράφητα. Μελλοντικά, όλα αυτά, θα έχουν επιπτώσεις τραγικές και προβλέψιμες.
Τα μέχρι στιγμής επιχειρήματα και θεωριολογήματα της εν λόγω κάστας, είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας και τεχνουργήματα μιας λοξομανίας, οι οποίες ενέχουν τον κίνδυνο να μετατρέψουν τους εμπνευστές και εκφραστές τους σε έμψυχα πτυελοδοχεία. Όλα τα παραπάνω λείψανα ευτραπελίας με τις πολλές επιδόσεις πολιτικής λωποδυσίας κι απάτης, κάνουν τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες να μην εφησυχάζουν και να βρίσκονται επί ποδός πολέμου ενάντια σε όλα τα ετεροκίνητα δημοσιογραφικά και πολιτικά πιόνια με την μεγάλη καθηκοντολογία. Και εν κατακλείδι εκτός από την δικαιοσύνη της πολιτείας και των πολιτών υπάρχει και άλλη η ανώτερη που εκπροσωπείται από το εσωτερικό δικαστήριο της συνείδησης.
Υ.Γ. 1: Η ιστορία των ανθρώπινων πράξεων διδάσκει ότι οι μεγάλοι άνθρωποι έχουν θέληση  ενώ οι μικροί πόθους.
Υ.Γ.2: Δεν είναι σφάλμα του ανθρώπου η ατέλεια του. Αντίθετα σφάλμα του είναι η παραμέληση της προσπάθειας για βελτίωση.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς είναι επιχειρηματίας;
(071112)




Ο ΛΟΥΚΑΣ ΛΟΥΚΑΣ ΕΒΑΛΕ… ΜΠΡΟΣ ΤΟ ΔΟΚΟΠΑΠ
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση νιώθει ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΔΟΚΟΠΑΠ) - «ΜΕΡΙΜΝΑ» του δήμου Λουτρακίου Λουκάς Λούκας, που κατάφερε μετά από έξι χρόνια να τον επανδρώσει με ιατρικό προσωπικό κι άλλες ειδικοτήτες, έτσι ώστε ν’ ανταποκρίνεται της αποστολής του, που δεν είναι άλλο, από το να παρέχει υπηρεσίες στους δημότες.
Ο Λουκάς Λούκας, έχει τηρήσει κι ακολουθήσει το γράμμα του νόμου, γεγονός που υποδηλοί ότι οι προσλήψεις των δύο ιατρών και ψυχολόγου, έγιναν με δωδεκάμηνες συμβάσεις, μέσω ΑΣΕΠ.
Έτσι, τη θέση του καρδιολόγου αναλαμβάνει ο γνωστός Γιώργος Κανέλλος και της γενικής ιατρικής ο Δημήτρης Νικολάου.
Επίσης έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ μία νοσηλεύτρια από τη Νιγρίτα Σερρών, καθώς επίσης κι ένας οδηγός που θα μετακινείται με το ασθενοφόρο του ΔΟΚΟΠΑΠ, μόνον κατόπιν εντολής των αρμόδιων ιατρών, ενώ θα εξυπηρετούνται κατ’ οίκον ασθενείς σε Ίσθμια, Αγ. Θεοδώρους, Περαχώρα, Πίσσια - Σχίνο.

Η ανακοίνωση του ΔΟΚΟΠΑΠ
Ο "Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας" (ΔΟΚΟΠΑΠ) του δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων γνωστοποιεί ότι από 1 Νοεμβρίου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Δημοτικά Ιατρεία:
Ιατρός Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής 08:00 - 12:00.
Ιατρός Ειδικότητας Καρδιολόγου 08:00 - 10:00.
Ψυχολόγος 08:00 - 15:00.
Επίσης, σε συνεργασία με τον όμιλο Unesco νομού Πειραιώς και νήσων και στα πλαίσια του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, παρίστανται και εξυπηρετούν το έργο του νομικού προσώπου οι εξής ειδικότητες:
Κοινωνική Λειτουργός - Ψυχολόγος - Φυσικοθεραπεύτρια.
Έπονται και άλλες κοινωφελείς ενέργειες  και δράσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου του δήμου.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα γραφεία του Νομικού Προσώπου, στη διεύθυνση Ελ. Βενιζέλου 4 στο Λουτράκι και στο τηλέφωνο 27440 62000.
(070412)
Return top