ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, θα γνωστοποιηθούν τελικά οι μετρήσεις του ΙΓΜΕ στα πηγάδια του Σχίνου, για να πληροφορηθούν κάτοικοι, επαγγελματίες και παραθεριστές τι πραγματικά συμβαίνει;
(041112)




Είπαν…

«Γιατί κάποιοι ενοχλούνται όταν δημοσιοποιούνται απόψεις αντίθετες ή ακόμη κι αν δεν συμφωνούν; Οπαδοί της a la carte Δημοκρατίας είναι;»
(041112)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ

«Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις
αυτά που ο άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν…
Οτιδήποτε άλλο είναι δημόσιες σχέσεις!»
George Orwel

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί κανείς να αμφισβητήσει και το σύγχρονο φιλόσοφο, για το ποια ακριβώς είναι η αποστολή της ανεξάρτητης κι αδέσμευτης δημοσιογραφίας κι όχι της κατ’ επίφασιν ή της στρατευμένης.
Ευτυχώς τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, όπως, αλλά κυρίως το διαδίκτυο με τα εργαλεία του, έδωσε τη δυνατότητα σ’ όποιον έχει συνείδηση να μπορεί να εκφρασθεί και να την καταθέσει, έτσι ώστε να μην πηγαίνουν οι απόψεις του στον κάλαθο των αχρήστων, γιατί δεν εξυπηρετούν ή είναι αντίθετες σε εκάστοτε και κάθε λογής συμφέροντα.
Φυσικά, δεν πρέπει να αγνοούμε ή να παραβλέπουμε ότι τα εργαλεία αυτά μπορούν να επιτύχουν τα αντίθετα αποτελέσματα του αποπροσανατολισμού, της τύφλωσης και του σκοταδισμού.
Αυτό το μετερίζι, το ελεύθερο βήμα του loutraki-press, από τη στιγμή που στήθηκε, στήθηκε για να αποκαλύπτει ότι υποπίπτει στην αντίληψή του -άσχετα αν κάποιοι ενοχλούνται- κι όχι να στάζει χολή κατά την προσφιλή τακτική κάποιων για να αποπροσανατολίσουν το φιλοθεάμον κοινό, καλύπτοντας ανομίες…
Οι αποκαλύψεις γεγονότων και θεμάτων από το loutraki-press, είναι αποτέλεσμα της προσήλωσης κι αφοσίωσής του στο δόγμα πάνω απ’ όλα ο τόπος και οι πολίτες του σε συνδυασμό με το όλα στο φως σ’ ότι αντίκειται και υποσκάπτει αυτό το δόγμα.
Από την πρώτη αράδα που έχει γραφτεί σ’ αυτό το ιστολόγιο, φιλοσοφία ήταν η καταλυτική πολιτική παρέμβαση στα τοπικά πράγματα κι όχι η δημιουργία εντυπώσεων ή η αριθμολαγνεία των επισκέψεων.
Από τη σύσταση του loutraki-press ουδέποτε δόθηκε έμφαση στην τρέχουσα ελληνική ή διεθνή ειδησεογραφία, αλλά ο προσανατολισμός περιοριζόταν αποκλειστικά και μόνον σ’ ότι έχει σχέση με το Λουτράκι και κυρίαρχα ότι διαδραματίζεται σ’ ολόκληρη την επικράτεια του δήμου Λουτρακίου και στην πολιτική του διάσταση. Φυσικά, κάποιες φορές, κάποια γεγονότα, από καθαρή τύχη κι όχι επιδίωξη, έτυχε να αποκαλύπτονται πρώτα από το loutraki-press, χωρίς και πάλι αυτή να είναι η πρόθεσή του.
Οι τακτικοί αναγνώστες του, στα τέσσερα και πλέον χρόνια αυτής της εμπιστοσύνης, έχουν διαπιστώσει και γνωρίζουν ότι ακόμη κι ένα γεγονός που στη δημοσιογραφία είναι είδηση, από αυτό το βήμα απλά καταγράφεται με την έμφαση να δίνεται στην ανάλυσή του και κυρίαρχα στις επιπτώσεις που έχει αυτό καθ’ εαυτό το γεγονός στο μέλλον του τόπου και των πολιτών του.
Η ασυμβίβαστη τακτική αυτή -στάση ζωής- ήταν γνωστό εκ των προτέρων ότι θα δημιουργήσει περισσότερες αντιπάθειες, έναντι συμπαθειών, εκ των οποίων οι περισσότερες περιστασιακές. Όμως είναι επιλογή, αν θέλουμε να κοιτάμε στο μέλλον κι όχι ευκαιριακά να βάζουμε τις υποθέσεις κάτω από το χαλί για να κερδίσουμε χρόνο, άσχετα με τη βλάβη ή την καταστροφή που έχουμε προκαλέσει -δυστυχώς οι περισσότεροι το επιλέγουν και το έχουν πράξει, το χειρότερο είναι ότι νιώθουν και υπερήφανοι σαν να έπραξαν ανδραγαθία- σε βάρος της κοινωνίας που δεν το αντιλαμβάνεται εκείνη την ώρα, αλλά τα δυσάρεστα αποκαλύπτονται μετά από χρόνια.
Από το loutraki-press όσο διάστημα υπάρχει εμπλοκή του στα κοινά, ποτέ δεν θα αποσιωπήσει μια πληροφορία ή ένα γεγονός που αντίκειται στα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών του, προς χάριν κάποιων εξουσιών πολιτικών ή οικονομικών, που θεωρούν από τους πρόθυμους που συναντούν, συνδιαλέγονται και συναγελάζονται, ότι τα πάντα είναι υπόθεση τιμής, τελευταία και σε πολύ ευτελή επίπεδα...
Επειδή δε, το φαινόμενο αυτό στο δήμο Λουτρακίου αποτελεί παιδεία, το loutraki-press θα είναι δύο φορές πιο σκληρό και πιο έντονα αποκαλυπτικό προς όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι, έχουν εκπαιδεύσει, έχουν συμβάλλει κι επιβάλλει αυτού του είδους τη συνδιαλλαγή και τη διαφθορά, προκειμένου μ’ αυτούς τους τρόπους να επιβιώσουν και να καρπωθούν οφέλη.
Πάνος Ηλιακόπουλος
(041112)
Return top