ΚΟΥΙΖ 1

Με δεδομένη την εκλογική συνεργασία Γιώργου Γκιώνη - Παύλου Παύλου, πόσο πιθανόν είναι να δούμε τους συνδυασμούς της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών και Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης, «έσονται εις ψηφοδέλτιον ένα»;
(130617)




ΚΟΥΙΖ 2

Δεν θα έπρεπε να προβλέπει η νομοθεσία την έκπτωση από αιρετό αξίωμα του οποιοδήποτε, φέρει ευδιάκριτη ψυχιατρική ασθένεια βαριάς μορφής, με το να παριστάνει τον συγκοινωνιολόγο, πολεοδόμο κ.λπ., όταν με καταγέλαστα μυθεύματα και αδόκιμες πρακτικές που η επιστήμη δεν αποδέχεται, να προσπαθεί να σταματήσει μεγάλα κοινωφελή έργα; Ωστόσο, αν αυτός που μετέρχεται αυτές τις αδόκιμες μεθόδους είναι ψυχικά ισορροπημένος, τότε δεν είναι ξεκάθαρο ότι κάνει, το κάνει για το προσωπικό οικονομικό όφελός του; Τότε πάλι, δεν θα έπρεπε να παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα η αδέκαστη Δικαιοσύνη και να μην απαιτούνται μηνυτήριες αναφορές;
(130617)




ΚΟΥΙΖ 3

Η δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη το έφερε το δημοτικό συμβούλιο στα μέτρα της; Την επόμενη φορά δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης που τολμήσει να ασκήσει κριτική, θα κινδυνεύσει να υποστεί προπηλακισμό και βία; Τι άλλο άραγε μας περιμένει με όλους αυτούς να συμβεί στο πολύπαθο Λουτράκι; Γιώργο Γκιώνη μπορείτε να το καταλάβετε με τον πολιτικό συνεταίρο σας, ότι έχετε κλείσει ο καθένας σας τον κύκλο του, μην ταλαιπωρείσθε, αλλά κυριότερα μην ταλαιπωρείτε τον τόπο;
(130617)




Είπαν… 1

«Όταν το κόμμα της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου ήταν στην αντιπολίτευση, κτυπούσε και κατηγορούσε τον τότε βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κόλλια για τις δηλώσεις του για τον προαστιακό «με την αναγκαιότητα δημιουργίας σταθμού στον Ισθμό», ταυτιζόμενος με τον δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη. Η ″ουρίτσα του Γιώργου Γκιώνη″ σήμερα, γιατί δεν διαμαρτύρεται κατά των τριών κυβερνητικών βουλευτών Μαρίας Θελερίτη - Γιώργου Ψυχογιού - Γιώργου Τσόγκα που δεν πράττουν το παραμικρό να έλθει ο προαστιακός στην οδό Αιγαίου, αν κι έχουν παρέλθει 30 μήνες στην εξουσία, ενώ παράλληλα καλύπτουν και τον δήμαρχο Λουτρακίου; Φοβούνται, μην δυσαρεστήσουν τον δικό τους άνθρωπο, καθ’ ότι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές γι’ αυτόν δεν δούλεψαν;»
(130617)




Είπαν… 2

«Πρόθεση να δημοσιοποιηθεί το παρακάτω γεγονός δεν υπήρχε επ’ ουδενί από το loutraki-press. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δημοσιοποιείται με πρωτοβουλία του γράφοντος, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η νοοτροπία και ο τρόπος που διοικείται το Λουτράκι από την σημερινή δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη. Επειδή δεν είναι ικανοί για τίποτα, ανίκανοι να προγραμματίσουν και να δημιουργήσουν δεκαετίες τώρα, υποδομές θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων, αποφάσισαν ενόψει του καλοκαιριού να καταλάβουν την αδρανή γραμμή επί της Κορίνθου μέχρι και τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό και τον χώρο αυτό να τον μετατρέψουν σε δημοτικές θέσεις στάθμευσης. Πρόσβαση στον ΟΣΕ δεν είχαν, απευθύνθηκαν στον επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων Έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου Δημήτρη Καραπατά, ενώ ακριβώς την επομένη, στελέχη από την διεύθυνση γραμμής του ΟΣΕ, ήλθαν στο Λουτράκι και σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες συνεννοήθηκαν τις προϋποθέσεις για να δανεισθεί προσωρινά ο χώρος, χωρίς να πειραχθούν οι υφιστάμενες γραμμές. Ο Δημήτρης Καραπατάς, δεν ζήτησε ούτε αναφορά να γίνει, ούτε να δημοσιοποιηθεί το συγκεκριμένο γεγονός, γιατί ότι κάνει το κάνει για να ωφεληθεί ο τόπος. Όμως, όταν άνθρωποι της δημοτικής αρχής, επιδιώκουν να καπηλευθούν την προσφορά πολίτη, αυτό είναι κρίμα κι άδικο, με συνέπεια να πρέπει να χαμηλώσουν πολύ οι τόνοι από την Ιάσονος!»
(130617)




Είπαν… 3

«Είναι τίτλος τιμής να σε υβρίζει και να σε συκοφαντεί, κάποιος που δεν έχει, συνεπεία των πράξεων και πρακτικών του, συναίσθηση της πολιτικής του ευθύνης…»
(130617)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΦΕΤΟΣ 
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Το φετινό καλοκαίρι για το Λουτράκι, με τα σημερινά δεδομένα και κρατούντα θα είναι δυστυχώς -με θλίψη αναφέρεται- το χειρότερο στην ιστορία του!
Είναι μια αρνητική πρόβλεψη, που δυστυχώς -μακάρι να διαψευσθεί ο γράφων- δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να κοιτάξει με ανοικτή ματιά στο καλοκαίρι που διανύουμε...
Η αναφορά δεν γίνεται επειδή το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος δεν είχε μεγάλη επισκεψιμότητα το Λουτράκι ή το τελευταίο Σαββατοκύριακο ο αριθμός των επισκεπτών υπολείπετο σημαντικά έναντι ενός μέτριου Σαββατοκύριακου του χειμώνα.
Η αναφορά γίνεται με αφορμή τις τσούχτρες που έχουν κατακλύσει ολόκληρο τον Πατραϊκό και Κορινθιακό κόλπο, με αρνητική συνέπεια να το γεγονός αυτό να λειτουργεί αποτρεπτικά για κάποιον να υποβληθεί σε δαπάνες διαμονής, μετακίνησης και να μην μπορεί να απολαύσει το δώρο Θεού, την θάλασσα.
Ήδη, οι πληροφορίες που έχουν φθάσει στο loutraki-press, θέλουν σε ξενοδοχεία που δραστηριοποιούνται στον εισαγόμενο τουρισμό, να δέχονται ακυρώσεις σε κρατήσεις, γιατί φυσικό είναι οι αλλοδαποί επισκέπτες, το φθηνό τουρισμό τους, να τον αναζητήσουν σε άλλη περιοχή για να απολαύσουν τον ήλιο με την θάλασσα.
Σε όλα τα αρνητικά, να προστεθεί και το γεγονός ότι για την προβολή του Loutraki Thermal Spa δεν έχει γίνει ποτέ στα οκτώ χρόνια λειτουργίας του, ολοκληρωμένη προώθηση προβολής και πώλησής του σε Ελλάδα και εξωτερικό, που θα μπορούσε κάπως το γεγονός αυτό να λειτουργεί εξισορροπητικά στο πρόβλημα που θα βιώσουμε…
Το πρόβλημα με τις τσούχτρες δεν ανέκυψε φέτος. Ήταν το ίδιο έντονο πέρυσι και οι πρώτες ενδείξεις είχαν αρχίσει να εμφανίζονται από πρόπερσι το καλοκαίρι. Κανείς δεν ανησύχησε και δεν επέδειξε από όλους τους παράκτιους δήμους Πατραϊκού και Κορινθιακού κόλπου την δέουσα προσοχή, με συνέπεια το πρόβλημα σήμερα, να μην είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο, αλλά να απαιτούνται και να είναι μονόδρομος γενναία μέτρα, προκειμένου να μπορέσουν να επανέλθουν οι δύο κόλποι στην πρότερη κατάστασή τους.
Το πλήγμα φέτος το καλοκαίρι, θα είναι μεγάλο για τις παράκτιες επιχειρήσεις, των οποίων δεν έχουν αποπληρωθεί οι υποχρεώσεις του 2016, ευελπιστούσαν να είναι καλύτερη η φετινή από την περσινή χρονιά, αλλά τα φίδια άρχισαν να τους ζώνουν, από τις αρχές Μαΐου που οι πρώτοι έμπαιναν στην θάλασσα, είχαν υποστεί τσίμπημα κι έκαναν γνωστό το πρόβλημα. Όλα αυτά μετά και το τέταρτο μνημόνιο σε συνδυασμό και με τα μέτρα που υπερψηφίσθηκαν την περασμένη εβδομάδα συνθέτουν ότι πιο αρνητικό για το επιχειρείν, να αντιμετωπίσει τις αξεπέραστες καταστάσεις που δημιουργούν, φόροι, εισφορές, ασφάλιση, σε συνδυασμό με τα πάγια λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων και το πανάκριβο κόστος χρήματος.
Επειδή αυτή η αρνητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, στο μεγαλύτερο βαθμό από όλους τους άλλους παράκτιους δήμους αρνητικά θα επηρεάσει το Λουτράκι, στην Ιάσονος προβληματίζονται πώς μπορούν να αμβλύνουν τις επιπτώσεις ή ανέλαβε το ΕΛΚΕΘΕ και την λύση θα μας την δώσουν με ότι εκείνοι αποφασίσουν;
(130617)
Return top