ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ




ΚΟΥΙΖ 1

Πρόεδρε του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργο Ρουμελιώτη, γιατί ο νέος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας - Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Παντελέου, έβαψε τα κάγκελα των κλιμακοστασίων πρόσβασης στην παραλία και τα εντελώς σάπια τα αντικατέστησε με ανοξείδωτα; Εσείς δύο χρόνια το τόσο απλό, μαζί με τον επιστήθιο φίλο σας που τυγχάνει να είστε και ο εξ απορρήτων του, δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, γιατί δεν είχατε την θέληση να το κάνετε, όταν μάλιστα σας είχε υποδειχθεί; Έπρεπε να βγει κάποια εργολαβία μαμούθ, όπως κόστισε η «τρύπα Γκιώνη - Ρουμελιώτη»; Ο Κώστας Παντελέου γιατί χρησιμοποίησε το προσωπικό του δήμου και αποκατέστησε τα σκουριασμένα κάγκελα, ενώ εσείς δεν μπορούσατε να το κάνετε; Γιατί δεν χρησιμοποιούσατε το προσωπικό του δήμου και για την αποκατάσταση της «τρύπας Γκιώνη - Ρουμελιώτη»;
(020617)




ΚΟΥΙΖ 2

Γιατί ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης «αρπάζεται», όταν τον λόγο στο σώμα παίρνει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος εξ Αγ. Θεοδώρων Θοδωρής Πέτρου; Γιατί παρεμβαίνει; Είναι αυτός ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου που συντονίζει την συζήτηση; Θεμιτός ο διάλογος και η αντιπαράθεση, για να ενημερώνεται και μαθαίνει ο κόσμος, δεν νομίζετε Γιώργο Γκιώνη;
(020617)




ΚΟΥΙΖ 3

Μετά το αριστερό και γνώριμο «δεκανίκι» του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, ποιός είναι ο εθελοντής που έχει αναδειχθεί σε δεξιό «δεκανίκι» στο δημοτικό συμβούλιο;
(020617)




Είπαν… 1

«Επειδή το θέμα με τους κόμβους έχει ανοίξει, τι λέει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης για το υπερκόστος των κάτι λιγότερο των € 700.000 για τους δύο κόμβους των περίπου 60 μέτρων διάμετρο ο καθένας, που πρόκειται να κατασκευασθούν επί της Λεωφόρου Αθηνών και σε κοντινή απόσταση; Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που έχει άριστη γνώση από εργολαβίες, έχει υπόψιν του για τις συγκεκριμένες δαπάνες ή ο ελληνικός λαός θα πληρώσει τον κούκο αηδόνι, όπως προκύπτει από την μελέτη «μαμούθ» για ένα τέτοιο έργο; Το loutraki-press με γνώμονα και κριτήριο την προστασία και όχι κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, αναμένει δραστική και ουσιαστική παρέμβαση από τον Πελοπίδα Καλλίρη επί τους αρχικού κόστους της μελέτης και πριν καν δημοπρατηθεί το έργο. Γιατί απλά, δεν είναι δυνατόν ο προϋπολογισμός της μελέτης να υπερβαίνει και να υπερτερεί της στοιχειώδους λογικής…»
(020617)




Είπαν… 2

«Τέως δήμαρχε κι επικεφαλής του συνδυασμού ″Με τους Πολίτες Μπροστά″ Κώστα Λογοθέτη, κάθε εχέφρων νους ανέμενε τοποθέτησή σας σχετικά με την εμπλοκή του πολιτικού ″παιδιού″ σας πρώην αντιδημάρχου Γιώργου Δέδε στην προμήθεια πυροσβεστήρων από την Λουτράκι Α.Ε. για τον εξοπλισμό του Loutraki Thermal Spa. Πρόκειται για θέμα βαθύτατα πολιτικό, καθ’ ότι η πράξη έχει γίνει με απευθείας ανάθεση -το ψευδέστατο, συκοφαντικό, δυσφημιστικό και ρυπαρό εξώδικο- που δεν έχει τόση σημασία το ύψος της δαπάνης -γιατί εάν πρόκειται για υψηλό κόστος, αυτό θα παρέπεμπε σε ορισμό της διαπλοκής- αλλά πρόκειται για συναλλαγή μεταξύ μελών δύο αντιπάλων συνδυασμών Γιώργος Γκιώνης - Γιώργος Δέδες, που προκαλεί δυσωδία για το τοπικό πολιτικό σύστημα. Διαπιστώνεται πλέον, όχι μόνον η οριζόντια σκυταλοδρομία μεταξύ δημοτικών αρχών, αλλά πλέον αναδεικνύονται και κάθετες διαδρομές. Θλίψη… Πάντως, Κώστα Λογοθέτη να έχετε υπόψιν σας ότι το παρασκήνιο -αν δεν σας έχει ενημερώσει το πολιτικό «πουλέν» σας- όπως φθάνει στο loutraki-press και από άλλες πλευρές, είναι υπερβολικά θλιβερό και δεν νομίζω ότι τιμά το τοπικό πολιτικό σύστημα. Δεν θα πρέπει να κάνετε δημόσια παρέμβαση; Τι νομίζετε;»
Πάνος Ηλιακόπουλος
(020617)




Είπαν… 3

«Με την αποκατάσταση της πραγματικότητας έστω και σε… δεύτερο χρόνο όσον αφορά την αναφορά στον Γιώργο Ρουμελιώτη, το loutraki-press απέδειξε ότι δεν έχει πρόθεση να συκοφαντήσει, να βλάψει, να υποτιμήσει, να απαξιώσει τα πολιτικά πρόσωπα. Κι αυτό, γιατί όλα τα προαναφερόμενα τα κάνουν μόνοι τους, δεν έχουν ανάγκη να προσθέσεις ένα ″και″ στα όσα πράττουν. Το ενδιαφέρον του ιστολογίου είναι να αναδεικνύει και να προβάλλει όλα τα αρνητικά που πράττουν, προς ενημέρωση της κοινής γνώμης, δεδομένου ότι τα πιο πολλά αποσιωπούνται μεταξύ τους. Αυτονόητο είναι ότι, επικροτεί και προβάλλει αυτοβούλως και χωρίς «διαφήμιση» όπως έχουν μάθει τα πολιτικά πρόσωπα, το κάθε τι καλό που γίνεται για τον τόπο. Όλως δε περιέργως, αυτό που φθάνει προς τα έξω, που πληροφορείται η κοινή γνώμη, είναι ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και δεν καίγεται καρφί κανενός… Κατά συνέπεια, όσοι καταφέρονται κατά του γράφοντος -σίγουρα μπορεί να υποπέσει σε λάθος, ποτέ δεν θα προβεί σε μια λανθασμένη πληροφόρηση από πρόθεση ή σκοπό- με κάθε μορφής διώξεις, είναι άθλιοι συκοφάντες, που στόχο και μόνον έχουν να τον βλάψουν, να τον υποτιμήσουν και να τον απαξιώσουν στα όμματα της τοπικής κοινωνίας, για να δρουν ανενόχλητοι, να την εκμεταλλεύονται και να βιώνουν προκλητικά σε βάρος της, χωρίς να μεριμνούν για το παραμικρό υπέρ αυτής, που αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός της εκλογής τους κι όχι όλα τα άλλα για τα οποία κόπτονται…»
Π. Η.
(020617)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ «ΣΠΡΩΧΝΕΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ
ΤΟ LOUTRAKI THERMAL SPA ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Άκρως εξοργισμένος, χειμαρρώδης και ασυγκράτητος κατά του δημάρχου Λουτρακίου και προέδρου - διευθύνοντος συμβούλου της ″Λουτράκι Α.Ε.″ Γιώργου Γκιώνη, είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ″Κ. Γαλανόπουλος ΑΤΕ″ Γιώργος Γαλανόπουλος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press όπως εκμυστηρεύθηκε ο Γιώργος Γαλανόπουλος σε φιλικό του πρόσωπο, είναι πλέον αποφασισμένος να τραβήξει το σχοινί στ’ άκρα, αδιαφορώντας για την καταστροφή που θα επέλθει, δεδομένου ότι την καλή και θετική διάθεση την έχει επιδείξει, αλλά εμπαίζεται προκλητικά και ασύστολα από τον Γιώργο Γκιώνη, που «το έχει ρίξει κι επιδίδεται στην ″dolce vita″», όπως ο ίδιος υπογράμμιζε χαρακτηριστικά.
Αυτό που έχει εξοργίσει ειδικότερα τον επιχειρηματία, είναι ότι ο πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της ″Λουτράκι Α.Ε.″, όχι μόνον δεν έχει πράξει τα προσφάτως υπεσχημένα την ώρα που εξελισσόταν η απόπειρα πλειστηριασμού στις 19 Μαΐου 2017 του Loutraki Thermal Spa (LTS) κι εκείνος βρισκόταν ταξιδάκι στην Πορτογαλία, αλλά επειδή κρύβεται και δεν σηκώνει το τηλέφωνό του, στις κλήσεις που δέχεται από τον ίδιο. Σύμφωνα με το φιλικό πρόσωπο του επιχειρηματία ο Γιώργος Γαλανόπουλος πνέει μένεα και κατά του νομικού συμβούλου της Δημόσιας - δημοτικής εταιρείας Χρήστου Τζοάνου, ο οποίος τηρεί πανομοιότυπη στάση έναντι του επιχειρηματία.
Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς πριν δύο εβδομάδες, είχε μεταβεί στο LTS εκπρόσωπος της ″Κ. Γαλανόπουλος ΑΤΕ″, συνοδευομένη από τρεις δικαστικούς επιμελητές, εργάτες κι ένα φορτηγό που περίμενε σε πολύ μικρή απόσταση, να μην κλείνει την κυκλοφορία, αλλά πανέτοιμο να επέμβει και να μεταφέρει τα κατασχεμένα. Εκεί βρισκόντουσαν ο αντιπρόεδρος της ″Λουτράκι Α.Ε.″, επιστήθιος φίλος και εξ απορρήτων του προέδρου - διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Γιώργος Ρουμελιώτης, μαζί με τον νομικό σύμβουλο αυτής.
Στις διαπραγματεύσεις που έγιναν για να ματαιωθεί ο πλειστηριασμός, αν και η οφειλή ήταν μόλις € 15.000, σε επικοινωνία με τον Γιώργο Γκιώνη στην Πορτογαλία, συμφωνήθηκε να καταβληθούν επί τόπου τα € 8.000 που υπήρχαν στο ταμείο από εισπράξεις, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος δεσμεύθηκε να καταβάλλει τα υπόλοιπα € 7.000, εντός της περασμένης εβδομάδος. Μέχρι και χθες το βράδυ, δεν είχε καταβληθεί ευρώ προς την πιστώτρια ″Κ. Γαλανόπουλος ΑΤΕ″, με συνέπεια αυτό να έχει εξοργίσει τον Γιώργο Γαλανόπουλο.
Παράλληλα, εκκρεμεί και η συμφωνία να αρχίσει η Λουτράκι Α.Ε. να καταβάλλει στην ″Κ. Γαλανόπουλος ΑΤΕ″ € 20.000 τον μήνα, έναντι της οφειλής του περισσότερου του € 1 εκατ. που έχει στην κατοχή της σε διαταγές πληρωμής, ενώ η ανάλογη συμφωνία που δεν τηρείται έχει γίνει σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες και με τον πρόεδρο  διευθύνοντα σύμβουλο της ″Αλέξανδρος Τεχνική ΑΤΕ″ Γιώργο Βλάχο.
Εν μέσω του οξύτατου εκνευρισμού του για την κοροϊδία που υφίσταται από τον Γιώργο Γκιώνη, ο Γιώργος Γαλανόπουλος τον «στόλιζε» με τα χειρότερα επίθετα, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν είναι Γιώργος Βλάχος να τον κοροϊδεύει ο Γιώργος Γκιώνης, καθιστώντας σαφές ότι ένα πρωί, χωρίς προειδοποίηση, χωρίς διάθεση συμβιβασμού, θα «σηκωθούν» σε πρώτη φάση όλες ανεξαιρέτως οι κινητές αξίες της Λουτράκι Α.Ε., ενώ θα επακολουθήσει η συντηρητική κατάσχεση επί ακινήτων.
Απλά, δυστυχώς για το Λουτράκι, θα βιώσουμε εκ νέου τον εξευτελισμό που έζησε η πόλη επί των ημερών του τέως δημάρχου Κώστα Λογοθέτη.

«Σιωπή» συγκάλυψης στο δημοτικό συμβούλιο
Έχει διαπιστώσει κάποιος το πρόβλημα αυτό να απασχολήσει επί της ουσίας κι όχι για το θεαθήναι και τις εντυπώσεις το δημοτικό συμβούλιο και πώς θα βρεθεί λύση να κλείσει το συγκεκριμένο θέμα;
Υπάρχει κάποια στρατηγική αντιμετώπισης του θέματος, επίδειξης σοβαρότητας, υλοποίησης ενός προγράμματος που θα διαφυλάσσει το κύρος του δήμου Λουτρακίου;
Απλά, σιωπή συγκάλυψης απ’ όλους, να μην πάρει το θέμα μεγαλύτερη διάσταση και το πληροφορηθούν ακόμα περισσότεροι πολίτες.
Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυία. Απλά ρεαλιστής να είσαι. Το Λουτράκι έχει οδηγηθεί στην χρεωκοπία από τις τρεις δημοτικές αρχές του, με αυτό που αναλογεί στον καθένα εκ των επικεφαλής των συνδυασμών, για όσα έπραξε ή δεν έπραξε για να το θωρακίσει.
(020617)




ΤΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙ
ΤΟΥ LTO ΥΠΕΔΕΙΞΕ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εν ου παικτοίς αντιμετωπίζει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Πέτρου, γιατί στις τοποθετήσεις και παρεμβάσεις του, χωρίς περιστροφές, μιλάει για το αυτονόητο, κάτι που δείχνουν να είναι, λόγω και της πεπατημένης τους, άπιαστη πραγματικότητα και εν προκειμένω να υποτεθεί ότι αυτό οφείλεται στην έλλειψη σύγχρονης γνώσης κι όχι σε κάτι άλλο, γιατί ο x δικηγόρος «παραμονεύει» για αγωγή κατά του γράφοντος;
Ο Θοδωρής Πέτρου επεσήμανε την αναγκαιότητα κοινής χάραξης της τουριστικής πολιτικής του δήμου, μέσα από συγκρότηση Επιτροπής Τουρισμού με τον Loutraki Tourism Organization (LTO), όπως άλλωστε προβλέπεται και από τον ″Καλλικράτη″, υπογραμμίζοντας ότι αυτό έπρεπε να είχε γίνει από το 2011, αλλά πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση.
Υπενθυμίζεται ότι για τον δήμο Λουτρακίου υπήρχε Επιτροπή Τουρισμού στην πρώην ″ΔΑΕΤ Α.Ε.″, συνεχίσθηκε και στην ″Λουτράκι Α.Ε.″ -που πήγαιναν οι «εκλεκτοί» τα γνωστά ταξιδάκια, χωρίς αντίκρισμα- αλλά ο Κώστας Λογοθέτης στην ουσιαστική και νευραλγική ανασυγκρότησή της, ξαφνικά είχε αποφασίσει να την διαλύσει, την συγκρότησε με άλλη σύνθεση στον δήμο Λουτρακίου και τελικά την εκχώρησε και συγκροτήθηκε ο προικοδοτημένος LTO, που λειτουργεί και για λογαριασμό(!..) υποκαθιστώντας την υποτιθέμενη χάραξη της τουριστικής πολιτικής από τον δήμο Λουτρακίου ή θυγατρικό νομικό του πρόσωπο.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, με μεγάλη ευκολία αγγίζει τα θέματα στην ουσία και την βάση τους, δεδομένου ότι τα πάντα στον δήμο Λουτρακίου κινούνται σε ένα σαθρό υπόβαθρο, οπότε πολύ ορθά τοποθετήθηκε και ισχυρίσθηκε ότι στον LTO, δεν είναι δυνατόν να δίνονται χρήματα κατά το δοκούν και τις ανάγκες του, καθ’ ότι πρόκειται για ένα φορέα επιχειρηματιών. Ως παράδειγμα προέβαλε τον ψηφιακό τουριστικό οδηγό του Λουτρακίου, ο οποίος αν κι έχει χρηματοδοτηθεί τόσο από τον δήμο Λουτρακίου όσο και την περιφέρεια Πελοποννήσου, ωστόσο δεν περιλαμβάνει όλες ανεξαιρέτως τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά όσες διέθεταν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στην δαπάνη δημιουργίας του. Κατά συνέπεια υπογράμμισε ότι με την δαπάνη αυτή του δήμου και της περιφέρειας, δεν ωφελούνται ισόποσα όλοι οι επιχειρηματίες του δήμου Λουτρακίου, όπως άλλωστε θα έπρεπε να έχει διασφαλισθεί από δήμο και περιφέρεια.
Με αφορμή τις επιχορηγήσεις που έχουν δοθεί στον LTO ο Θοδωρής Πέτρου, επεσήμανε ότι δεν ξέρουμε αν τα χρήματα αυτά έχουν λειτουργήσει ανταποδοτικά για ολόκληρο τον δήμο λόγω της αδυναμίας που υπάρχει, επισημαίνοντας ότι από τα χρήματα που διαθέτει ο δήμος προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να προσδιορισθεί ο λόγος του επενδυόμενου κεφαλαίου προς την ανταποδοτικότητά του.
Τόνισε δε, την ανάγκη δημιουργίας εντός του δήμου, ενός γραφείου δημοσίων σχέσεων, που θα είναι προσανατολισμένο προς αυτήν την κατεύθυνση και επιφορτισμένο με την τουριστική προώθηση και προβολή του δήμου Λουτρακίου.
Ο Θοδωρής Πέτρου δεν ήταν αυτός την περασμένη Δευτέρα που ανακάλυψε τον τροχό, αλλά με τον τρόπο που τοποθετήθηκε και από στήθους, αυτό εισπράττετο από τους σιωπηλούς δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, που έδειχναν γι’ αυτούς τα αυτονόητα, καθ’ ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο κινούνται οι περισσότεροι δήμοι στην Ελλάδα, που για το Λουτράκι είναι άγνωστες διαδικασίες.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, πήρε την «ταυτότητα» των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, όταν με περισσή άνεση και χαμογελαστός, προσκάλεσε τον πρόεδρο του LTO Σπύρο Καραβούλη να καθίσει δίπλα του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει κάτι προσωπικό μαζί του, αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει, είναι η ουσία -έχει σημασία- και η τήρηση της θεσμικής τάξης, με διακριτό τον και τωνρόλο του κάθε εμπλεκομένου.
(020617)




Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ ΘΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΑΛΥΨΗ
ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΠΑΥΛΟ ΠΑΥΛΟΥ - ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ (2)

Στόχος του γράφοντος μέσα από την προβολή και παρουσίαση της αγωγής του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη σε βάρος του, δεν είναι να διαμορφώσει κλίμα προκειμένου να προκαταβάλλει την σκέψη και την απόφαση της Δικαιοσύνης, όπως ενδεχομένως μπορεί να κατηγορηθεί στην ακροαματική διαδικασία ή με την προσθήκη.
Στόχος του γράφοντος είναι να αναδείξει τον αήθη τρόπο, με τον οποίο ο Γιώργος Γκιώνης επιχειρεί να «φιμώσει» το loutraki-press με κυρίαρχο γνώμονά του να μην περιέχονται σε γνώση της κοινής γνώμης, όχι μόνον όσα πράττει ο ίδιος, αλλά να αποσιωπηθούν και όσα έχουν πράξει οι προκάτοχοί του, προκειμένου να μην αγγίζεται, ευαισθητοποιείται και αντιδράσει σε βάρος των δημοτικών ταγών η τοπική κοινωνία.
Αυτή άλλωστε οφείλει και πρέπει να είναι η δουλειά του ανιδιοτελούς δημοσιολόγου, που υπηρετεί την αντικειμενική πληροφόρηση της κοινωνίας και δεν έχει ενταχθεί και υπαχθεί σε κάθε είδους συμφέροντα.
Κι αυτό γιατί στα 22 χρόνια λειτουργίας του Club Hotel Casino Loutraki, μαζί με την κρατική χρηματοδότηση και τα δημοτικά έσοδα, έχουν περάσει από τον δήμο Λουτρακίου περίπου € 400.000.000, με κανέναν να μην είναι σε θέση να δικαιολογήσει που έχουν πάει και πώς έχει επενδυθεί όλος αυτός ο ποταμός των ευρώ. Χρήματα, που διαχειρίσθηκαν οι τρεις δημοτικές αρχές των «βετεράνου»(!) δημάρχου Παύλου Παύλου, του πρώην και νυν δημάρχου Γιώργου Γκιώνη, του τέως δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, ενώ στην αγωγή παρατηρείται ο Γιώργος Γκιώνης να πλέκει το εγκώμιο του Παύλου Παύλου!..
Στο σημερινό απόσπασμα ο δήμαρχος Λουτρακίου δια του δικηγόρου του Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου σχολιάζει ότι ο επισκέπτης «προσλαμβάνει άμεσα ως πρώτη εικόνα και εντύπωση το οξύτατο και επιθετικό ύφος αλλά και τον δριμύτατα καταγγελτικό χαρακτήρα που διέπει τον εναγόμενο ως γράφοντα και διαχειριστή του ιστολογίου αυτού», από τους τίτλους κι όχι επικεφαλίδες όπως γράφει, καθ’ ότι δεν ακολουθεί κείμενο, αλλά πρόκειται για άλλα σε προ ετών αναφορές γεγονότων που έχουν λάβει χώρα και αφορούν τον δήμο Λουτρακίου και σημαντικό αριθμό από τα πολιτικά πρόσωπα και άλλα που έχουν προστεθεί κατά την δεύτερη θητεία του Γιώργου Γκιώνη.
Παρατίθενται λοιπόν όλα τα προαναφερόμενα τιτλάκια ή κτυπήματα όπως ονομάζονται στην δημοσιογραφική γλώσσα, πλην των δύο τελευταίων που έχουν προστεθεί σε μεταγενέστερη φάση της ασκηθείσας αγωγής της 29/12/2016. Δεν δίστασε να παραθέσει ακόμα και το «ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει ότι το «άκρως καταγγελτικό περιεχόμενο τις οποίες διατηρεί μονίμως ανηρτημένες µε έντονα, κεφαλαία γράμματα και διαφορετικά χρώματα γραμματοσειράς».
Παρά αυτή του την επισήμανση, παρά το γεγονός ότι παραλείπει την απόσταση τεσσάρων αράδων που υπάρχει μεταξύ του ενός με το άλλο κτύπημα, για να γίνεται αυτονόητα αντιληπτό ότι το ένα είναι ανεξάρτητο του άλλου με διαφορετική σημασία και νόημα, ωστόσο, όπως διαπιστώνεται μετά την παράθεση των κτυπημάτων -πάλι καλά που δεν έχουν συμπεριλάβει το «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ», που ήταν ανηρτημένο τις ημέρες των εορτών- αναφέρει ότι «από την πρώτη λοιπόν ανάγνωση των ανωτέρω επικεφαλίδων, καθίσταται σαφές στον αναγνώστη ότι ο εναγόµενος τοποθετεί το πρόσωπό µου εν µέσω καταγγελιών, προϊδεάζοντας αμέσως έτσι αρνητικά σε βάρος µου τον επισκέπτη του ιστολογίου του ισχυριζόμενος ότι καλύπτομαι αλλά και συγκαλύπτω τους κ.κ. Παύλο Παύλου και Κωνσταντίνο Λογοθέτη, αφήνοντας σαφείς αιχμές για συγκάλυψη σε πράξεις µη σύννομες».
Ο Γιώργος Γκιώνης με τον προαναφερόμενο ισχυρισμό, θεωρεί ότι θα παραπλανήσει την Δικαιοσύνη υπογραμμίζοντας ότι τον αφορούν άμεσα και επί προσωπικού όλα τα κτυπήματα, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που θέλει να προβάλλει ότι τον ενοχλεί και να αποσείσει, ενώ ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα είναι το κτύπημα: Η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΑΛΥΨΗ Γ. ΓΚΙΩΝΗ - Π. ΠΑΥΛΟΥ - Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ!
Συνεχίζοντας, περιγράφει για τους άλλους δύο τις περιόδους που διετέλεσαν δήμαρχοι και την ιδιότητα στο δημοτικό συμβούλιο που έχουν σήμερα, με την προσφιλή τακτική του της «λάσπης στον ανεμιστήρα» κι επί του προκειμένου σε δικόγραφο, ισχυρίζεται ότι το κάνω για να προκαταβάλλω τον αναγνώστη, ενώ προσποιείται άγνοιαν, που από την μία τα κτυπήματα τα χαρακτηρίζει επικεφαλίδες -επομένως ακολουθεί κείμενο- και από την άλλη τονίζει ότι «η καταγγελία του αυτή σε βάρος μου, όλως εντέχνως αοριστολογικά διατυπωμένη και χάριν προκατάληψης του αναγνώστη, δίχως μάλιστα να υφίσταται-αναφέρεται εκ μέρους του εναγομένου καμία ειδικότερη αναφορά που να αιτιολογεί με απτά και συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία στο τι υφίσταται η ″αλληλοσυγκάλυψη!..″ για την οποία κατηγορεί εμένα αλλά και τους δύο ως άνω πρώην δημάρχους».
Ποιούμενος την νήσσαν, ότι τάχα δεν γνωρίζει, διαπιστώνεται προσπάθεια καθαγιασμού τόσο του ιδίου, όσο και άλλων δύο πρώην ομολόγων του, λες και δεν ζουν, πολιτεύονται στο Λουτράκι, αλλά σε κάποια άλλη πόλη, που ούτε έχουν ακουστά για το Λουτράκι, όπως συμβαίνει με γείτονες δημάρχους.
Ο Γιώργος Γκιώνης λοιπόν, που δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα και εκπλήσσεται στο δικόγραφο, είναι αυτός που το 2007, είχε παραγγείλει στο Σώμα Ορκωτών Λογιστών (ΣΟΛ), οικονομοτεχνική και διαχειριστική έρευνα στην προκάτοχο της Λουτράκι Α.Ε., ΔΑΕΤ Α.Ε., ενώ το πόρισμα ήταν ο ίδιος που το είχε παρουσιάσει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στο οποίο διαπιστώνονταν υπερβάσεις ύψους 62% κατά την κατασκευή του δημαρχιακού μεγάρου και του έμπροσθεν αυτού πεζοδρόμου.
Το συγκεκριμένο πόρισμα ο γράφων το είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, με τον Γιώργο Γκιώνη να είναι αυτός που μετά από πρόσκληση του αρμόδιου λειτουργού, να ζητεί η υπόθεση να σταματήσει εκεί, δεδομένου ότι εμπλέκονταν πολίτης, έτσι ώστε να μην τιμωρηθεί. Τα χρήματα των υπερβάσεων ήταν, με την στενή έννοια των δημοτών και με την ευρύτερη του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη. Ναι ή όχι; Η αποσιώπηση αυτού του εγκλήματος, που λόγω του ύψους, εάν η υπόθεση εξελισσόταν και θα χαρακτηριζόταν σε βαθμό κακουργήματος. Συγκαλύφθηκε ή όχι;
Όσον αφορά τον Κώστα Λογοθέτη ήταν αυτός που σας κατήγγελνε για υπερβάσεις και υπερκοστολογήσεις του Loutraki Thermal Spa, το οποίο από αρχικό προϋπολογισμό των περίπου € 11 εκατ. έκλεισε κάτι λιγότερο από τα € 22 εκατ. και παρ’ όλα αυτά παρέλαβε το έργο, αντί να απευθυνθεί στην Δικαιοσύνη; Σας παρείχε άπλετη συγκάλυψη ή όχι για την βλάβη που έχετε προκαλέσει στα οικονομικά της Δημόσιας - δημοτικής επιχείρησης Λουτράκι Α.Ε.;
Προεκλογικά καταγγέλνατε τον Κώστα Λογοθέτη και προ πενταμήνου συγκεντρώσατε και αποστείλατε μέσω τρίτου προσώπου στο loutraki-press, τις απευθείας αναθέσεις που είχε προβεί η προκάτοχό σας δημοτική αρχή. Αυτές γιατί δεν τις παραπέμψατε στην Δικαιοσύνη ως οφείλατε, αλλά τελικά το θέμα το αποσιωπάτε;
Είσαστε λοιπόν ο δήμαρχος που έχει συγκαλύψει δύο προκατόχους του, αλλά παρ’ όλα αυτά εξανίστασθε με την εν λόγω αναφορά. Εδώ λοιπόν δεν πάει η αλληγορική παροιμία -που στα τιτλάκια δεν αφορά το πρόσωπό σας, αλλά δήθεν ″μυγιάζεσθε″ για να προκαταβάλλετε αρνητικά την κρίση της Δικαιοσύνης- του λαού μας «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»;
Συνεχίζοντας στο κείμενο της αγωγής ο δήμαρχος Λουτρακίου, ισχυρίζεται ότι «κυρίως η στοχευμένη τοποθέτησή του ονόματός μου εν μέσω των προαναφερθέντων επικεφαλίδων στις οποίες μετέρχεται βαρύτατες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς όπως ″προδότης, προδοσία, υποταγή στα συμφέροντα, φωνάζει ο κλέφτης″, κάνουν σαφή την πρόθεσή του να με εμφανίσει στον αναγνώστη του ιστολογίου του ευθύς εξ’ αρχής, ως ένα πολιτικό πρόσωπο μειωμένης υπόληψης που συνδέομαι με παράνομες και αδιαφανείς ενέργειες». Όπως αποδεικνύεται από την αγωγή που θα προβληθεί σε ενότητες, ο Γιώργος Γκιώνης είναι μελετητής και παρακολουθεί τα ιστολόγια, ενώ για να υποστηρίξει το δικόγραφό του έχει ανατρέξει μέχρι τον Ιούνιο του 2014 για να επικαλεσθεί κείμενο, το οποίο όμως, προσαρμόζει και προβάλλει στα μέτρα του κι όχι όπως είναι το κείμενο… αλλοιώνοντας την ουσία και σημασία του δημοσιεύματος. Επομένως, τα όσα προαναφέρει δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα ότι έχω τοποθετήσει στοχευμένα το όνομά του εν μέσω ″επικεφαλίδων″, καθ’ ότι αυτό είναι άκρως παραπλανητικό. Αυτό αφορά τον ισχυρισμό του για το τελευταίο κτύπημα της περιόδου εκείνης που προβάλλει «φωνάζει ο κλέφτης…», το οποίο είχε τοποθετηθεί την Άνοιξη του 2016 -σκόπιμα μακριά από τα ονόματα- μετά από συγκεκριμένο γεγονός και δεν τον αφορούσε, αλλά παρεμβάλλονται και άλλα δύο κτυπήματα. Όσον αφορά τα περί ″προδότης, προδοσία, υποταγή στα συμφέροντα″, δηλαδή πρόκειται για τα τιτλάκια: ″Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ″, ″ΙΔΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!″, ″Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!″, τα δύο πρώτα εξ’ αυτών είναι από την περίοδο της δημοτικής αρχής του Κώστα Λογοθέτη, που πραγματοποιούντο οι συζητήσεις για την καταστροφική για τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου και των πολιτών του προοπτική, προκειμένου να διασωθούν οι μεγαλομέτοχοι ιδιώτες του casino.
Ακόμα και ο ιστορικός μας Θουκυδίδης τονίζει χαρακτηριστικά: «Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει...»
Με το τρίτο κτύπημα που ενοχλείται ο Γιώργος Γκιώνης είχε τοποθετηθεί για να δώσει έμφαση ότι οι δημοτικές αρχές δεν διεκδικούν τα συμφέροντα του τόπου, τελευταίο διάστημα ακούγεται σε κλειστούς φιλικούς κύκλους ο Γιώργος Γκιώνης να λέει μου είπε ο κυρ Νίκος, μου έκανε ο κυρ Νίκος, αλλά δεν λέει ποτέ κάτι που να έγινε υπέρ του Λουτρακίου.
Ο γράφων, δεν δημιουργεί και παραθέτει σε κοινή θέα ευφάνταστα σενάρια, αλλά τα ερεθίσματα τα δίνει ο ίδιος ο Γιώργος Γκιώνης, με τις παραλήψεις και παραβάσεις καθήκοντος που θα εκτεθούν από την άσκηση των καθηκόντων του, γιατί αυτό και μόνον κρίνεται από το loutraki-press, όχι το ψευδές - συκοφαντικό - δυσφημιστικό - υβριστικό - βλαπτικό - απαξιωτικό κατά του Πάνου Ηλιακόπουλου που προβάλλεται από την επίμαχη αγωγή κι επιχειρείται να παραπλανηθεί στην κρίση της η Δικαιοσύνη, για να προσπορισθεί οικονομικό όφελος.
Πάνος Ηλιακόπουλος
(020617)
Return top