ΚΟΥΙΖ 1

Είναι η αλήθεια ότι η ΔΕΥΑΛ έδωσε € 40.000 σε ιδιώτη με απευθείας ανάθεση για αποκατάσταση βλαβών του δικτύου στους Αγ. Θεοδώρους την ώρα που είναι σταθμευμένα στα αμαξοστάσια του δήμου σε Λουτράκι και Αγ. Θεοδώρους δύο DCB που λειτουργούν; Επίσης, είναι συμπτωματικό ότι η σύζυγος του εν λόγω επιχειρηματία ήταν υποψήφια και εξελέγη με τον συνδυασμό της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών στους Αγ. Θεοδώρους; Πώς η ΔΕΥΑΛ προβαίνει σε αυτή την δαπάνη, ενώ την ίδια ώρα δεν εξοφλεί βυτιοφορείς, προμηθευτές, υπερωρίες εργαζομένων, προφασιζόμενη ότι δεν διαθέτει χρήματα; Πόσο θα κόστιζε για την ΔΕΥΑΛ αυτή η δαπάνη αν την πραγματοποιούσε με ίδια μέσα; Όπως λέει και η αντιδήμαρχος Οικονομικών αναπληρώτρια του δημάρχου Μαρία Πρωτοπαπά, «Ε, μα είναι δυνατόν που πήγαν τα € 1.200, που πήγαν τα € 1.000 την προηγούμενη φορά για τα άρματα που πήγανε, που πήγανε; Εμείς τα πήραμε στα σπίτια μας;» Μαρία Πρωτοπαπά δεν νομίζετε ότι είσθε υποχρεωμένοι να λογοδοτείτε μέχρι και το τελευταίο ευρώ, πού το διαθέτετε; Εκτός, επειδή ενδεχομένως να θεωρείτε, όπως άλλωστε απορρέει από το ύφος των περισσοτέρων εξ υμών, ότι είστε υπεράνω του δήμου και του ελέγχου από την κοινωνία, δεν πρέπει να δίνετε λογαριασμό;
(280417)




ΚΟΥΙΖ 2

Τελικά το «δεκανίκι» του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου, μαζί με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Μαρία Θελερίτη - Γιώργος Ψυχογιός - Γιώργος Τσόγκας, ποδηγετημένοι από τον «πράσινο» γραμματέα του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών Γιώργο Δέδε, κατάπιαν την απόφαση του Νοεμβρίου 2015 ότι για να δοθεί λύση στο θέμα της έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου, θα επισκεπτόντουσαν τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη; Γιατί η γραμματέας του υπουργού, όταν της ζητείται συνάντηση, παραπέμπει το θέμα στον Γιώργο Δέδε;
(280417)




ΚΟΥΙΖ 3

Τέλος εποχής για τον Τάσο Μαστραντωνάκη από την ΔΕΥΑΛ, καθ’ ότι αντ’ αυτού έγγραφα της εταιρείας υπέγραψε ο επιστήθιος φίλος του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, Κώστας Μπεκιάρης; Την συγκεκριμένη θέση ο Κώστας Μπεκιάρης πώς την κατέλαβε; Είχε προκηρυχθεί μέσω ΑΣΕΠ, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία ή γιατί είναι φίλος του δημάρχου; Να αναμένονται οι διευκρινήσεις;..
(280417)




Είπαν… 1

«Τελικά, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ την περασμένη Δευτέρα ενέκρινε την αγορά αφαλάτωσης δυναμικότητας 1.000 κυβικών ημερησίως, αξίας € 300.000, για τους Αγ. Θεοδώρους, ενώ στην εταιρεία υπάρχει παλαιότερη προσφορά αξίας € 56.000 + ΦΠΑ, διαθέτοντας την δυνατότητα με την προσθήκη δύο μεμβρανών, η δυναμικότητα να ανέλθει στην διύλιση 1.200 κυβικών ημερησίως. Ωστόσο, η προμήθεια αφαλάτωσης θεωρείται περιττή, αφενός γιατί δεν υπάρχουν οι προσδοκώμενοι όγκοι ύδατος, αφετέρου οι υπάρχουσες γεωτρήσεις με λελογισμένη χρήση, υπερεπαρκούν για να καλύψουν τις υφιστάμενες ανάγκες ζήτησης. Πραγματοποιήθηκε για τέτοια αγορά ανοικτός μειοδοτικός διαγωνισμός; Πόσες ήταν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες; Υποβλήθηκαν άλλες προσφορές; Ανοίχθηκαν κανονικά οι φάκελοι των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό; Ο Επίτροπος Κορίνθου του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα την εγκρίνει την περιττή δαπάνη; Θα ελέγξει κατά πόσον οι ενέργειες και η διαδικασία που ακολουθήθηκε αν ήταν σύννομες; Ή θα πρέπει να γίνει προσφυγή για να μην δαπανώνται έτσι τα κεφάλαια της εταιρείας;»
Π. Π.
(280417)




Είπαν… 2

«Τόοση υποτέλεια η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών στον επιχειρηματία πρόεδρο του Loutraki Tourism Organization (LTO) Σπύρο Καραβούλη; Γιατί δεν του φτιάχνουν ένα άγαλμα μόλις μπαίνουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, πρώτα να το προσκυνάνε και μετά να καταλαμβάνουν την θέση στο έδρανό τους; Δημοτικοί σύμβουλοι άνοιξαν πρώτη φορά το στόμα τους για να πουν ευχαριστώ στον Σπύρο Καραβούλη! Αλήθεια, ποιά είναι η τόσο μεγάλη προσφορά στον δήμο Λουτρακίου, να την πληροφορηθούμε, κι αν είναι να τον ανακηρύξουμε, γιατί όχι ευεργέτη; Καμία αντίρρηση. Αλλά να πληροφορηθούμε τι έχει προσφέρει στο Λουτράκι. Αλλιώς, οι δημοτικοί σύμβουλοι ας συγκρατηθούν λιγάκι. Απλά, είναι ντροπή…»
Γ. Γ.
(280417)




Είπαν… 3

«Θανάση πρέπει να αντιληφθείς ότι γιάφκα στην Περαχώρα δεν μπορείς να φτιάξεις. Γιάφκα υπάρχει μόνον μία, ανήκει στον συνονόματο γείτονά σου κι αυτή είναι στην Λίμνη Βουλιαγμένης. Πήγαινε από άλλο δρόμο…»
(280417)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών του Γιώργου Γκιώνη, με την νοοτροπία που διαθέτει και την αντίληψη των πραγμάτων περί του τρόπου διοίκησης του δήμου Λουτρακίου, όπως προκύπτει από τον τρόπο που δρα, δεν συμβάλλει όχι μόνον στην εύρυθμη και αυτονόητη εξασφάλιση της καθημερινότητας, αλλά και στην δημιουργία της στοιχειώδους προοπτικής για την ανάπτυξη του τόπου.
Στους 31 και πλέον μήνες παρουσίας τους, δεν έχουν βάλει ένα λιθαράκι που να δείχνει, να προϊδεάζει, ότι σε αυτόν τον τόσο προικισμένο τόπο, αλλά ταυτόχρονα και «μουτζωμένο;» κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο, θα βελτιωθούν οι συνθήκες. Απογοήτευση και θλίψη για τα πάντα, με τους δημοτικούς συμβούλους να καμαρώνουν για την παρουσία τους, αλλά οι ίδιοι ποτέ δεν έχουν διερωτηθεί και βασανισθεί για το μηδενικό έργο τους, που έχει προκαλέσει αγανάκτηση στην κοινωνία, καθ’ άπασαν την επικράτεια του δήμου Λουτρακίου.
Αποκορύφωμα του τίποτα ως δημοτική αρχή, ήταν οι ελλιπείς και υπολειπόμενες των ρεαλιστικών αναγκών και συνθηκών, κατευθύνσεις που έδωσαν στην ομάδα μελετητών αναμόρφωσης του παραλιακού μετώπου και το αποτέλεσμα που παρουσιάσθηκε από τον δήμο Λουτρακίου προς «διαβούλευση», αλλά δεν έτυχε -αναμενόμενο για τους νοήμονες- της αποδοχής που προσδοκούσαν, αφού αυτό που εξέλειπε για την υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος ήταν η ολοκληρωμένη αντιμετώπισή του, με συνέπεια και η κοινωνία επιδεικτικά να τους γυρίσει την πλάτη.
«Ωσεί απούσα» από τον ουσιαστικό ρόλο της η δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη, δεν μπορούμε να προσδοκούμε και να αναμένουμε ότι κάτι μπορεί να διορθωθεί που θα βάλει τις βάσεις για το μέλλον, με εξαίρεση αν κάποιος εξ’ αυτών, με προσωπικές πρωτοβουλίες, ενδεχομένως ξεφύγει και κάνει την διαφορά, αλλά θα αποτελεί την παραφωνία έναντι του συνόλου, λαμβανομένου υπόψη ότι δόγμα τους είναι: «είμαστε ή δεν είμαστε ομάδα». Γι’ αυτό άλλωστε, καθημερινά, ο τόπος διολισθαίνει…
Με αφορμή τα σχέδια που παρουσιάσθηκαν, άκρως πεπειραμένος και κορυφαίος δημοτικός παρατηρητής, λόγω της εμπειρίας του και της επαγγελματικής ιδιότητάς του, σχολίαζε ότι «με την συγκεκριμένη έρευνα που παρήγγειλε η δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη, σε συνδυασμό με τον χρόνο που θα μεσολαβήσει μέχρι την λήψη απόφασης από την Δικαιοσύνη λόγω της προσφυγής των παράκτιων επιχειρηματιών, κερδίζει χρόνο να πάει στις εκλογές του Μαΐου του 2019 με το ″θα″, έχοντας επιτύχει να παρέλθει άγονη μια ολόκληρη τετραετία, απ’ όταν δηλαδή πρόεκυψε το πρόβλημα. Επομένως, δεν έχουμε να περιμένουμε και να ελπίζουμε σε κάτι»…

Οι επιχειρηματίες επενδύουν, χωρίς στήριξη…
Σε αντίθεση με την δημοτική αρχή που κερδίζει χρόνο να φθάσει στις προσεχείς εκλογές -αλλά τι φαντάζεται ότι μπορεί να κερδίσει άραγε, όταν η ίδια έχει κάνει χαρακίρι και υποσκάψει το οποιοδήποτε μέλλον της;- υπάρχει ο ζωντανός οργανισμός, οι επιχειρηματίες που δρουν στο παράκτιο μέτωπο, οι οποίοι όχι μόνον κοιτάζουν να επιβιώσουν, αλλά να βελτιώσουν και τις συνθήκες επενδύοντας χρήματα, έτσι ώστε να μπορέσουν να προσελκύσουν επισκέπτες, αλλά με την δημοτική αρχή, απούσα στην ουσία, αφού ακόμα δεν τους έχει διαθέσει άδειες τραπεζοκαθισμάτων, καθώς και τοποθέτησης ξαπλωστρών και ομπρελών επί της παραλίας, αφού από σήμερα θα έχουν αναπτυχθεί σχεδόν από όλες τις επιχειρήσεις, λόγω και της ανόδου της θερμοκρασίας. Αυτή η αρρυθμία, το ραχάτι της δημοτικής αρχής, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τις επιχειρήσεις, αλλά στην Ιάσονος, πέρα βρέχει…
Στο πλαίσιο της επένδυσης των παράκτιων επιχειρηματιών, εμφανίζεται μια νέα επιχείρηση, παλαιού πλέον στο Λουτράκι επιχειρηματία, που με την πρωτοτυπία της για τα δεδομένα του Λουτρακίου αναβαθμίζει και πηγαίνει στην επόμενη δεκαετία την εικόνα της παραλίας. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας επένδυσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά ακόμα δεν μπορεί να ολοκληρώσει το εγχείρημά του στον εξωτερικό χώρο εν έτει 2017, γιατί οι «εγκέφαλοι του παλατιού» δεν είναι σε θέση, να διεκπεραιώσουν άρτια την ολοκλήρωση αναμόρφωσης του παραλιακού μετώπου.
Πώς λοιπόν, με αυτούς που διοικούν και διαχειρίζονται την τύχη του τόπου και τις τύχες των πολιτών του, να περιμένει κάποιος σώφρων ότι υπάρχει ελπίδα να σημειωθεί πρόοδος και να υπάρχει προοπτική, όταν στον δήμο Λουτρακίου το πρόβλημα ξεκινάει από την κεφαλή του;
(280417)




ΟΤΑΝ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΠΡOΕΛΑΥΝΟΥΝ...

Του Δημήτρη Καραπατα*

Εκ προοιμίου ο γράφων διευκρινίζει ότι δεν αναζητά τα εύσημα, ούτε επιχειρεί να παρουσιάσει μια εξιδανικευμένη εικόνα του εαυτού του και σίγουρα δεν επιθυμεί τίτλους πατριωτισμού, αφού ούτως ή άλλως, τους έχει κερδίσει με τα αλτρουιστικά του κίνητρα, δρώντας ανυστερόβουλα τόσα χρόνια, υπέρ των συμφερόντων του Λουτρακίου και μόνον.
Ωστόσο, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές, οι θρασείες επιθέσεις, ορισμένων "φανταιζί" ταγών της δημοτικής αρχής, που είναι φρικτοί στην πολιτική όψη, πάσχουν από άμβλυνση συνείδησης και άλλη δουλειά δεν έχουν, από το να σουλατσάρουν στα κηφηνεία και να διακονούν τον σκανδαλοθηρισμό, την χυδαιότητα και τον γκεμπελισμό τους, εκτοξεύοντας κρουνηδόν λάσπη και ποταμηδόν ψέματα, ατιμάζοντας έντιμους πολίτες, όπως επί του προκειμένου, τον γράφοντα.
Μεταξύ όσων ακούσθησαν τις τελευταίες ημέρες, ήταν ότι δήθεν ο γράφων, προχώρησε σε καταγγελία κατά του δήμου στον ΟΣΕ, για την αφαίρεση από την τεχνική Υπηρεσία του δήμου Λουτρακίου, των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων, που βρισκόταν μέχρι πρότινος στις σιδηροδρομικές γραμμές επί της οδού Κορίνθου!
Η αλήθεια, όμως, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη και οι επίδοξοι συκοφάντες διαψεύδονται από τα ίδια τα γεγονότα!
Αφού για άλλη μία φορά, ο πολυβασανισμένος τόπος μας, που είχε ανάγκη την έξωθεν εξισορροπητική βοήθεια, ο γράφων έσπευσε να του την προσφέρει, αφενός χωρίς δεύτερη σκέψη, αφετέρου χωρίς κάποιου είδους ιδιοτέλεια, έναντι της πεπατημένης αυτών.
Έτσι, τις προηγούμενες ημέρες, με τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις του, ενεργοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΣΕ, για να επιτραπεί η νόμιμη παρέμβαση του δήμου στην σιδηροδρομική γραμμή, από την οδό Αιγαίου έως τον υφιστάμενο παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό, ώστε να εξωραϊσθεί και να αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο κομμάτι ως πάρκινγκ, ανακουφίζοντας το υφιστάμενο οξύτατο πρόβλημα και συμβάλλοντας στην όσο το δυνατόν στην βελτίωση λειτουργίας της πόλης.
Ως αποτέλεσμα ήταν, μόλις χθες, να αφιχθεί στην πόλη κλιμάκιο μηχανικών του ΟΣΕ, για πραγματογνωμοσύνη και προώθηση των διαδικασιών!
Λεχθέν και αποδειχθέν, αποτελούν όλες οι σχετικές τηλεφωνικές συνεννοήσεις, τόσο με τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Λουτρακίου Δημήτρη Μακρίδη, όσο και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολεοδομίας - Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνο Παντελέου.
Μάλιστα, κατόπιν συνεννοήσεων με τον Δημήτρη Μακρίδη, προτάθηκε στον αντιδήμαρχο, ο πλήρης εγκιβωτισμός της σιδηροδρομικής γραμμής σε πέτρα ή σε άλλου τύπου λιθόστρωτο, κατά τα γερμανικά πρότυπα αστικών τροχιόδρομων, έτσι ώστε να γίνει η πλήρης ανάπλαση και η ανάδειξη της συγκεκριμένης περιοχής, με την διατήρηση του σιδηροδρομικού ίχνους, για λόγους ιστορικούς. Όπως άλλωστε, έκανε και ο δήμος Βόλου, σε ανάλογη περίπτωση!
Ειρήσθω εν παρόδω, επειδή το ψέμα είναι τεχνητό, αλλά η αλήθεια φυσική, και για να μην σπεύσουν κάποιοι να περιαυτολογήσουν (δεν αναφέρομαι στο νέο αντιδήμαρχο Κωσταντίνο Παντελέου) η λύση του εξωραϊσμού του προαναφερόμενου τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής και της μετατροπής της σε οργανωμένο σημείο στάθμευσης, την είχε προτείνει ο γράφων, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου το 2009, αλλά ορισμένα πολιτικά… αγιόπαιδα και οπαδοί της παλαιοντολογίας, τότε περί άλλων ετύρβαζαν και απλά, ύψωναν εμπόδια για να μη φθάσει ποτέ ο προαστιακός την οδό Αιγαίου, με επιχειρήματα «ορφανά» από επιστημονική στήριξη!
Με αφορμή όλα τα προαναφερόμενα, αποτελεί συνειδησιακό καθήκον για τον νυν αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Παντελέου, στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, να αποκαταστήσει την αλήθεια και να σταματήσει το όργιο ψευδολογίας σε βάρος του γράφοντος.
Γιατί σε διαφορετική περίπτωση "ο σιωπών δοκεί συναινείν".
Καλόν είναι να έχουμε κατά νουν τα λόγια του Αλεξανδρινού ποιητή μας Κωνσταντίνου Καβάφη και ειδικότερα όσοι θυμίζουν αυτούς που οικτίρει ο Καβάφης στο ποίημά του "Η Μάχη της Μαγνησίας", να σταματήσουν να λένε ψέματα εις βάρος μου, διότι ο γράφων θα υποχρεωθεί να γράψει για αυτούς αλήθεια και τότε… θα μειδιάσει και η ποικιλόχρους αιξ!

Υ.Γ.: "Το ανοήτως φιλοσοφείν της εσχάτης μαλακίας και αφροσύνης εστίν".

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων Έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου.
(280417)
Return top