ΚΟΥΙΖ 1

Πώς είναι δυνατόν ο γραμματέας του δήμου Γιάννης Μαυροειδής να εισηγείται στην ΔΕΥΑΛ εξοπλισμό αξίας € 60.000(!), η προμήθεια να εκτελείται πάραυτα, και να τοποθετείται στον βιολογικό καθαρισμό, κάτω από το γεφυράκι της οδού Αιγαίου στην παραλία όπου διέρχεται ο αγωγός; Υπάρχει ή όχι διοικητικό συμβούλιο στην εταιρεία; Υπάρχει τεχνική έκθεση ανάγκης προμήθειας του συγκεκριμένου μηχανήματος διάσπασης των λιπών; Πραγματοποιήθηκε έρευνα αγοράς, δημόσιος διαγωνισμός, υποβολή προσφορών κι άνοιγμα φακέλων ενδιαφερομένων; Η συγκεκριμένη δαπάνη υποβλήθηκε προς τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Κορινθίας; Αν ναι, έχει εγκριθεί η συγκεκριμένη δαπάνη και βάσει ποίων δικαιολογητικών έγινε αυτό; Θα υπάρξει απάντηση;
(250417)




ΚΟΥΙΖ 2

Εκεί στην ΔΕΥΑΛ τί νέο βρίσκετε και περιφράζετε κάθε εβδομάδα; Αφού έχετε σκοπό να κάνετε περιφράξεις, επομένως υπάρχει σχεδιασμός, γιατί δεν κάνετε έναν δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό, αλλά σχεδόν κάθε εβδομάδα γίνεται απευθείας ανάθεση στον ίδιο επιχειρηματία; Μήπως, ενδεχομένως, με αυτόν τον τρόπο καταβάλλεται κάποια αποζημίωση, που αφορά άλλες μη σύννομες υποχρεώσεις της εταιρείας; Οι δημότες δεν θα πρέπει να το γνωρίζουν τι πράττει στην Δημόσια - δημοτική εταιρεία το ″παρεάκι″ με τους κολλητούς του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη; Αναμένεται η διευκρίνιση από την ΔΕΥΑΛ…
(250417)




ΚΟΥΙΖ 3

Τί είδους ασθένεια έχει πέσει στον δήμο Λουτρακίου και οι παραιτήσεις υπαλλήλων από τις αρμοδιότητές τους πέφτουν σαν «βροχή» στον δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη; Αληθεύει ότι μεταξύ των παραιτηθέντων είναι και συγγενικό πρόσωπο υποψηφίου συμβούλου της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών; Αληθεύει ότι ο Γιώργος Γκιώνης για δύο μηχανικούς της διεύθυνσης τεχνικών Υπηρεσιών είπε: «Τι είστε εσείς; Μουτζαχεντίν του Μπισμπίκη
(250417)




ΚΟΥΙΖ 4

Τι θα γίνει και τι σκοπό έχει η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Λουτρακίου σε σχέση με την καθίζηση του οδοστρώματος που έχει σημειωθεί στον δρόμο Λουτρακίου - Περαχώρας λίγο πιο πάνω στην θέση ″Βεράντα″;
(250417)




Είπαν… 1

«Όλα δείχνουν ότι ο δήμος Λουτρακίου θα απολέσει τελικά, όπως ισχυριζόταν η αρμόδια αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και αναπληρώτρια του δημάρχου Λουτρακίου Μαρία Πρωτοπαπά, το πρόστιμο των € 1.900.000 με τις αναλογούσες προσαυξήσεις που έχει επιβληθεί για πολεοδομικές παραβάσεις σε μεγάλη επιχείρηση με έδρα τον δήμο Λουτρακίου. Κι αυτό, όπως έλεγε η ίδια η αντιδήμαρχος, γιατί περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης είναι σε καθεστώς πλειστηριασμού από επισπεύδοντες, στον δήμο Λουτρακίου ξύπνησαν αργά για να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους και τις παραβάσεις καθήκοντος που απορρέουν, με συνέπεια να εγγραφούν στον κατάλογο των επισπευδόντων ένατοι στην σειρά. Το ζητούμενο είναι τί έκανε ο Γιώργος Γκιώνης και η ″παρέα″ του την προηγούμενη περίοδό τους 2006 - 2010, αλλά και τί έκανε ο τέως δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης με την δική του ″παρέα″ την περίοδο 2011 - 2014. Στο πλαίσιο αυτό είναι αλήθεια ότι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησής και η σύζυγός του, κάλεσαν στο τηλέφωνο τον Γιώργο Γκιώνη, φώναζαν και απειλούσαν, γιατί ο δήμος Λουτρακίου ενεγράφη ως επισπεύδων;»
(250417)




Είπαν… 2

«Αξιότιμη αντιδήμαρχε Οικονομικών και αναπληρώτρια του δημάρχου Μαρία Πρωτοπαπά, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι η ανάρτηση των εγγράφων στην ″Διαύγεια″ γίνεται για να ενημερώνεται ο κάθε δημότης και κάθε ενδιαφερόμενος συναλλασσόμενος με τον δήμο. Ο δημοτικός σύμβουλος, όπως προβλέπεται και από την νομοθεσία ενημερώνεται νόμιμα, ως έχουν υποχρέωση από τις ίδιες τις υπηρεσίες. Τώρα όσον αφορά η δημοτική σας αρχή, που δεν την αγαπάει η κοινωνία, με ποιους συναλλάσσεται, αφήστε το στην κρίση των πολιτών, γιατί έχουν μάτια και βλέπουν… Τέλος, το αν λειτουργείτε με πρόσωπα, από τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να βγαίνουν ονόματα ποιός είναι πού; Ποιές εργολαβίες έχουν δοθεί σε ποιούς και τί σχέση έχουν με την Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών;»
Πάνος Ηλιακόπουλος
(110317)




Είπαν… 3

«Καλή είναι η πίσσα που έπεσε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες στο πλάτωμα στον δρόμο προς την Περαχώρα, ωστόσο τώρα δεν είναι δυνατή η αποστράγγιση του εδάφους από τα νερά της βροχής, με συνέπεια να λιμνάζουν. Καλό θα είναι να ανοίξουν στο τοιχίο δύο τρεις οπές, λαμβανομένου υπόψη ότι ακριβώς από κάτω διέρχεται και ρυάκι που κατεβαίνει από το βουνό.»
(250417)




Είπαν… 4

«Τελικά, είχες δεν είχες, κολλητός με τον Καρακώστα έχεις γίνει! Δεν παίζεσαι… Οι πληροφορίες θέλουν, καθώς και τα μηνύματα που φθάνουν στο loutraki-press, είναι ότι σου έχει φέρει και συγγενείς του στο μαγαζί και το… γυάλισαν. Αληθεύουν αυτά;»
(250417)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΤΑ € 1.200 ΠΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ ΤΑ ΕΦΤΑΣΕ € 1.500
ΚΑΙ ΤΟ SPORT TRAVEL ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΡΑΒΟΥΛΗ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Νέα φαινόμενα, παρουσιάζει ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης μη απαντών ευθέως σε ερωτήματα, αλλά γενικά και αόριστα, χωρίς να θέλει να αποκαλύψει, ίσως έχοντας πάρει μαθήματα από τον μέντορα και σύμβουλό του, ειδικό στην παραπληροφόρηση και προπαγάνδα, ενώ στο τέλος λόγω έλλειψης ενδεχομένως, της ενδεδειγμένης για τις περιστάσεις συγκρότησης, τα ομολογεί…
Χαρακτηριστικότερη όλων είναι η τοποθέτησή του Γιώργου Γκιώνη στο ερώτημα του νεαρού δημοτικού συμβούλου εξ Αγ. Θεοδώρων Θοδωρή Πέτρου για τα € 1.200 που δόθηκαν με έκτακτο θέμα από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου για ιδιωτικές μετακινήσεις του Sport Travel Loutraki του επιστήθιου φίλου του Σπύρου Καραβούλη, «αν γνωρίζει ποιός έκανε τις μεταφορές και τελικά πόσο κόστισαν».
Αυτό που αναδείχθηκε είναι ότι ο Γιώργος Γκιώνης δείχνει να μην δίνει σημασία για τα € 1.500 όπως ο ίδιος αποκάλυψε κι όχι τα € 1.200 που αναζητούσε ο Θοδωρής Πέτρου που διετέθησαν, ενώ στο τέλος στο ίδιος μήκος κύματος και η αντιδήμαρχος Οικονομικών αναπληρώτρια του δημάρχου Μαρία Πρωτοπαπά, η οποία χαρακτηριστικά λέει: «…Ε, μα είναι δυνατόν να λέτε που πήγαν τα € 1.200, που πήγαν ταααα 1.000 την προηγούμενη φορά για τα άρματα; Πού πήγανε; Εμείς τα πήραμε σπίτια μας;»
Από αυτό και μόνον φαίνεται ότι οι διοικούντες τον δήμο Λουτρακίου δεν έχουν συναίσθηση για τον τρόπο που πρέπει να διαχειρίζονται το Δημόσιο - δημοτικό χρήμα και πρέπει με απόλυτη διαφάνεια να δικαιολογούν όχι μόνον στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και την τοπική κοινωνία πώς διαθέτουν τα χρήματά της μέχρι και το τελευταίο ευρώ;
Πάντως, μέχρι σήμερα, ουδείς γνωρίζει καθαρά και με απόλυτη διαφάνεια που έχουν πάει τα € 4.300 που φαίνονται ότι δήθεν διετέθησαν για την αγορά μεταχειρισμένων αποκριάτικων στολών από τον δήμο Πατρέων, οι οποίες όπως αποκαλύφθηκε ήταν δωρεάν.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έδωσε στην συνέχεια τον λόγο στον δήμαρχο, αλλά αξίζει ο κόπος να αφιερωθεί λίγος χρόνος για να διαβασθεί ο απίστευτος και απολαυστικός διάλογος, που ο Γιώργος Γκιώνης έδειχνε να μην γνωρίζει, όταν ο Θοδωρής Πέτρου του αποκάλυπτε ότι γνώριζε το κατάπινε και συνέχιζε αγέρωχος…
Γιώργο Γκιώνης: «Οι μεταφορές όλες, δεν ξέρω ακριβώς τί κόστισαν, διότι εμείς δεν έχουμε τα κοστολόγια. Εγώ θα πω ένα πράγμα. Ότι 13 ξενοδοχεία σχεδόν γέμισαν για να μην πω απόλυτα γέμισαν, σχεδόν γέμισαν, πάνω από 2.000 κάτοικοι μαζί με παιδιά στο Λουτράκι και στην ευρύτερη περιοχή, αφήσανε θεωρώ αρκετό κόσμο και είχε μια πάρα πολύ καλή κίνηση το τετραήμερο πριν το Πάσχα. Εμείς απλώς βοηθήσαμε και ενισχύσαμε, διότι σε αυτές τις περιπτώσεις να ξέρετε ότι οι ομοσπονδίες χρηματοδοτούνται κατά κάποιο τρόπο εμμέσως από τις διανυκτερεύσεις και από τα λοιπά που κάνουν την διοργάνωση, γιατί η διοργάνωση ξεκίνησε από την ομοσπονδία σκακιού. Το θέμα είναι ένα ότι μείναμε πολλοί ευχαριστημένοι, θεωρώ ότι όλες οι επιχειρήσεις μείνανε πολύ ευχαριστημένες και το αποτέλεσμα αυτό είναι το κυριότερο. Μπορούμε να κάνουμε μία ερώτημα στην ομοσπονδία, να ρωτήσουμε πόσο στοιχίσανε οι, οι μετακινήσεις. Ξαναείπα ότι κάθε φορά ότι αυτό το σκακιστικό πρωτάθλημα γινότανε σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες για να μην υπάρχουν μεταφορές, να είναι τα παιδιά μέσα στον ίδιο χώρο εκεί που μένανε κιόλας οι κάτοικοι, εδώ πέρα παρ’ όλο που έγινε πρώτη φορά, έγινε απόλυτα επιτυχημένο και ήταν πολύ μεγάλο γεγονός να βλέπεις εννιακόσια αθλητές μαθητές να αγωνίζονται και ταυτόχρονα πάνω από 2.000 γονείς να τα παρακολουθούνε από πάνω. Και θεωρώ ότι ήτανε μια πάρα πολύ επιτυχημένη, ένας πολύ, ναι μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση. Εάν θέλετε εγώ, πολύ ευχαρίστως να κάνω μία ερώτηση στην ομοσπονδία πόσο κοστίσανε. Πάντως το κόστη ήταν αρκετά νομίζω, διότι υπήρχαν μετακινήσεις ειδικά 900 παιδιών, να τα μεταφέρεις η πλειοψηφία σχεδόν με τα πούλμαν, να τα μεταφέρεις απ’ όλα τα ξενοδοχεία από τον ″Ποσειδώνα″ από την μια γωνιά, μέχρι τον ″King Saron″ από ’κει, δεν ήτανε μικρή και ήτανε και διαφορετικές οι ώρες. Διότι τα παιδιά δεν πάνε ταυτόχρονα όλα μαζί, δεν παίζουν όλα μαζί την ίδια και δεν τελειώνουν μαζί και την ίδια ώρα. Υπήρχαν αρκετές μετακινήσεις. Θεωρώ ότι το κόστος των μετακινήσεων ήταν αρκετά μεγαλύτερο απ’ ότι εμείς βοηθήσαμε. Εμείς απλώς βοηθήσαμε ώστε η διοργάνωση αυτή να έλθει εδώ στο Λουτράκι με αυτά τα ελάχιστα λεφτά.»
Δεν απάντησε ούτε πόσα χρήματα δόθηκαν, ούτε και ποιος έκανε τις μετακινήσεις, γιατί τον Θοδωρή Πέτρου δεν τον ενδιέφερε να αποκαλύψει το Sport Travel Loutraki για το μεταφορικό έργο, αλλά τον ιδιοκτήτη των πούλμαν.
Όσον αφορά τον πρόεδρο του Loutraki Tourism Organization (LTO) Σπύρο Καραβούλη, είναι προφανές ότι επιθυμούσε να αναδείξει ότι αν και πρόεδρος του LTO, δεν μερίμνησε από την πλευρά του να προβληθεί το Λουτράκι όπως είναι επιφορτισμένος λόγω της αρμοδιότητάς του, αλλά και ο Γιώργος Γκιώνης προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει υπερτονίζοντας τί έκανε η σκακιστική ομοσπονδία κι όχι τί έκανε επί του θέματος ακριβώς ο Σπύρος Καραβούλης, όπως ερωτήθη ο δήμαρχος.
Ο λόγος εδόθη από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου εκ νέου στον Θοδωρή Πέτρου ο οποίος απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο λέει: «Δεν απάντησε για μένα ο κύριος δήμαρχος όπως θα ήθελα, γιατί δεν είπαμε ούτε…»
Γιώργος Γκιώνης (ο οποίος σε έντονο και αυστηρό ύφος του λέει): «Κύριε Πέτρου μάλλον δεν καταλάβατε. Δεν έχουμε σχέση εμείς.»
Θοδωρής Πέτρου (Παρεμβαίνει αυθαίρετα και του λέει): «Γνωρίζετε ακριβώς τα δρομολόγια, αλλά δεν μου είπατε ποιός έκανε τις μεταφορές;»
Γιώργος Γκιώνης (ο οποίος σε έντονο ύφος συνεχίζει): «Δεν καν, ούτε καν γνωρίζουμε τα δρομολόγια, δεν κανονίσαμε εμείς τίποτα. Δεν είμαστε οργανωτές εμείς.»
Θοδωρής Πέτρου: Ποιός ήταν η σκακιστική ομοσπονδία;
Γιώργος Γκιώνης: Βεβαίως ναι…
Θοδωρής Πέτρου: Η Sport Travel δεν ήταν;
Γιώργος Γκιώνης: Τι είπατε;
Θοδωρής Πέτρου: Η Sport Travel δεν ήταν;
Γιώργος Γκιώνης: Η Sport Travel και τι σημασία έχω εγώ σχέση με την Sport Travel;
Θοδωρής Πέτρου: Ναι γιατί η Sport Travel είναι ιδιώτης.
Γιώργος Γκιώνης: Δεν διαφωνώ, εγώ θα πω στον ιδιώτη;
Θοδωρής Πέτρου: Όχι πήγαμε σε έναν ιδιώτη και δώσαμε κάποια χρήματα.
Γιώργος Γκιώνης: Εμείς; (Απαντάει όλο απορία).
Θοδωρής Πέτρου: Ναι, 1200 ευρώ για τις μεταφορές.
Γιώργος Γκιώνης: Ωραία, και τι; βοηθήσαμε την διοργάνωση, ναι.
Θοδωρής Πέτρου: Γιατί θέλω να μιλάω πάντα με στοιχεία…
Γιώργος Γκιώνης: …ναι
Θοδωρής Πέτρου: …γιατί άμα διαβάσουμε την συμπληρωματική διακήρυξη
Γιώργος Γκιώνης: …ναι
Θοδωρής Πέτρου: …της σκακιστικής ομοσπονδίας,
Γιώργος Γκιώνης: …ναι
Θοδωρής Πέτρου: …ανέλαβε η Sport Travel Loutraki,
Γιώργος Γκιώνης: …ναι
Θοδωρής Πέτρου: …μάλλον φαίνεται εδώ λόγω της τράπεζας του IBAN που κατατίθενται τα χρήματα ότι είναι νόμιμος εκπρόσωπος είναι ο κύριος ο Καραβούλης Σπυρίδων,
Γιώργος Γκιώνης: …ναι
Θοδωρής Πέτρου: …νομίζω ότι είναι ο ίδιος που τυγχάνει να είναι πρόεδρος του LTO, έτσι;
Γιώργος Γκιώνης: …ναι
Θοδωρής Πέτρου: Δεν μιλάμε για άλλον άνθρωπο,
Γιώργος Γκιώνης: …ναι
Θοδωρής Πέτρου: …ωραία για να μην εκθέσουμε κάποιον άλλον…
Γιώργος Γκιώνης: …ναι, ναι
Θοδωρής Πέτρου: …και φαίνεται ότι, γράφει ξεκάθαρα ότι το Sport Travel Loutraki
Γιώργος Γκιώνης: …ναι
Θοδωρής Πέτρου: …επί λέξει, θα διαθέσει λεωφορεία στις 8, 9 και 10/4. Τo Sport Travel Loutraki,
Γιώργος Γκιώνης: …ναι
Θοδωρής Πέτρου: γράφεται πουθενά η συνδρομή του δήμου. Δηλαδή εμείς δίνουμε χρήματα, χωρίς να ρωτάμε πόσο κόστισαν για έναν ιδιώτη που αναλαμβάνει την διεξαγωγή του σκακιστικού πρωταθλήματος,
Γιώργος Γκιώνης: …ναι
Θοδωρής Πέτρου: …αλλά παρ’ όλα αυτά, δεν ζητάμε ούτε να φανεί το όνομα του δήμου. Αυτό είναι η καλύτερη διαφήμιση θεωρείτε για το Λουτράκι; Από την μία δηλαδή να έχουμε έναν άνθρωπο που είναι πρόεδρος στον LTO και να προωθεί το Λουτράκι, αλλά από την άλλη όταν είναι θέμα διεξαγωγής κάποιου πρωταθλήματος να εμπλέκεται με προσωπική του εταιρεία; Δεν ξέρω, δεν λέω ότι είναι θέμα παρανομίας…
Γιώργος Γκιώνης (εκνευρισμένος με υποτιμητικό μέχρι υβριστικό ύφος): Μάλλον τα έχετε μπερδέψει όλα μαζί στο κεφάλι σας κύριε Πέτρου.
Θοδωρής Πέτρου: Δεν έχω μπερδέψει τίποτα!
Γιώργος Γκιώνης (εκνευρισμένος με υποτιμητικό μέχρι υβριστικό ύφος): Νομίζω ότι τα έχετε μπερδέψει στο κεφάλι σας πάρα πολύ.
Θοδωρής Πέτρου: Δεν έχω μπερδέψει τίποτα!
Γιώργος Γκιώνης: Το έχετε μπερδέψει πάρα πολύ πράγματα, μεταξύ LTO, Σπύρου Καραβούλη κ.λπ. Έγινε μια τεράστια διοργάνωση…
Παρεμβαίνει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να διακόψει την αντίδραση του Θοδωρή Πέτρου
Γιώργος Γκιώνης (που συνεχίζει ακάθεκτος στο ίδιο ύφος): Έγινε μια τεράστια προσπάθεια, ήλθαν 2.500 άτομα σχεδόν τρεις ημέρες ολόκληρες στο Λουτράκι και μου συζητάτε για χίλια πεντακόσια ευρώ που ενισχύσαμε την μετακίνηση των αθλητών. Διότι ήταν ένα θέμα το οποίο από την αρχή δεν το είχαμε εξασφαλίσει, ούτε είχε συζητηθεί. Διότι πάντοτε αυτό το μαθητικό πρωτάθλημα με εννιακόσιους αθλητές - μαθητές συν γονείς, γινότανε σε μεγάλα τουριστικά κέντρα. Και δεν υπήρχαν ούτε μετακινήσεις, ούτε τίποτα.
Σε αυτό το πράγμα ο δήμος έθεσε το αυτό, για να βοηθήσει την κατάσταση.
Ποιό είναι το πρόβλημά σας; Το χιλιοπεντακοσσάρι, ότι ήλθαν 2.500 και κινηθήκανε τρεις μέρες εδώ πέρα στον τόπο μας.
Ποιό είναι το θέμα; Εάν μας κατηγορήσετε για τα 1.500 κατηγορείστε και πέστε ότι θέλετε, αλλά δεν έχει σχέση αυτό που λέτε, το ένα με το άλλο.
Τι μπλέκεται τώρα ότι είναι πρόεδρος του LTO; Ναι με το τουριστικό του γραφείο ανέλαβε αυτό. Αυτό τί πάει να πει; Παντού ήταν ο δήμος σε όλα τα σάιτ ήταν ό δήμος, κάτω από την αιγίδα του δήμου. Ποιό είναι το θέμα σας εκεί πέρα που δεν βλέπετε κάπου τον δήμο; Όλες οι αφίσες ήταν στην κακιστική ότι ο δήμος βοηθάει και βοήθησε και με το κλειστό του το γυμναστήριο. Δεν ήταν μόνον αυτό. Ήτανε και το κλειστό. Δεν αμειφθήκαμε για το κλειστό, δεν ζητήσαμε λεφτά, προσφορά ήταν κι αυτή για να βοηθήσουμε να έλθει ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός με 7.500 διανυκτερεύσεις περίπου, τρεις μέρες στο Λουτράκι.
Κι έρχεται τώρα το θέμα για τα χίλια πεντακόσια;
Θα ρωτήσω την εταιρεία του κυρίου Καραβούλη ή την ομοσπονδία, όποιος πλήρωσε τααα, τα αυτό, να σας πω πόσο κόστισε. Για να δείτε πόσο ήτανε το κόστος.
Πάνω σε αυτό, πολύ ευχαρίστως να το ρωτήσω, εάν θέλουν να μου πούνε, να σας απαντήσω την επόμενη φορά.
Τέλος, αξιοσημείωτο είναι, ότι ο Γιώργος Γκιώνης δεν αποκάλυψε ποίου ιδιοκτησίας ήταν τα πούλμαν που έκαναν τις μεταφορές στο πλαίσιο της σκακιστικής διοργάνωσης.
(250417)




ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΑ «ΟΡΦΑΝΑ» ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΔΡΙΤΣΑ

Με καθυστέρηση δύο ημερών, στις 21-04-2017 η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση στο δελτίο Τύπου της ″Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων Έλευσης του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου″, με την οποία όχι μόνον δεν διασκεδάζει τις εντυπώσεις, αλλά εμμέσως πλην σαφώς τις επιβεβαιώνει.
Κι αυτό γιατί, για μία ανακοίνωση που δεν χρειάζεται να δοθεί απάντηση, αλλά λύνεται μεταξύ των ιδίων των στελεχών, είναι προφανές ότι οι κορυφαίοι -″ορφανά″, του αείμνηστου φίλου μου Μιχάλη Δρίτσα- της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου διαβουλευόντουσαν τρεις ημέρες μέχρι να καταλήξουν στο τελικό κείμενο, για να εξασφαλίσουν και την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι είναι όλα καλώς καμωμένα στην τοπική οργάνωση.
Ωστόσο, με την ανακοίνωσή τους αυτή επιβεβαιώνουν μέχρι κεραίας το δελτίο Τύπου της ″Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων Έλευσης του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου″, γιατί εμφανίζονται να μην ενοχλούνται σε τίποτα και να μην υπάρχει δυσαρέσκεια μεταξύ τους, που ένα έργο μείζονος σημασίας και σωτήριο για το Λουτράκι, για το οποίο προεκλογικά διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι θα κινήσουν γη και ουρανό για να το φτιάξουν, σήμερα ποδηγετημένοι επί 27 μήνες από τον ″πράσινο″ γραμματέα του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών Γιώργο Δέδε, αρέσκονται να διαδίδουν συνεχώς νέες ημερομηνίες εξαγγελίες χρηματοδότησης του έργου, σαν ιδρωμένα υποκάμισα που αλλάζει εκείνος από τα αλλεπάλληλα εγκαίνια και το κόψιμο κορδελών αυτοκινητοδρόμων.
Η πραγματικότητα είναι ότι και οι τρεις βουλευτές του νομού Κορινθίας Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Ψυχογιός, Γιώργος Τσόγκας παρά την λεκτική ζέση που έχουν επιδείξει, στην ουσία από την απόφαση του Νοεμβρίου 2015 της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν ασκήσει καμία πίεση προς τον ″πράσινο″ υπουργό Υποδομών & Δημοσίων Έργων Χρήστο Σπίρτζη, με συνέπεια και η νέα ημερομηνία που διαδίδουν τώρα για εξαγγελία του έργου στα μέσα Μαΐου, να αποτελεί άλλο ένα προσφιλές πυροτέχνημα του ″πράσινου″ Γιώργου Δέδε. Υπενθυμίζεται ότι ο ″πράσινος″ γραμματέας Υποδομών & Μεταφορών είναι αυτός που τεχνηέντως διέρρεε προς το  ότι το έργο θα εξαγγελθεί στα τέλη Αυγούστου 2016, μετά ενδεχομένως στα εγκαίνια του Κιάτου στο α΄ δεκαήμερο του περασμένου Σεπτεμβρίου, μετά η εξαγγελία του έργου μετατέθηκε για την 28η Οκτωβρίου, μετά νέα εξαγγελία για τα μέσα Δεκεμβρίου και πριν τις εορτές, μετά για τις αρχές Φεβρουαρίου 2017, μετά μέχρι τέλος του περασμένου Μαρτίου και τώρα η νέα ημερομηνία που έχει πέσει στο τραπέζι είναι περίπου για τα μέσα Μαΐου.
Αλήθεια, ποιός άραγε μπορεί να εμπιστευθεί στην Κορινθία και ειδικότερα για τα λεγόμενα και τις εξαγγελίες του τον ″πράσινο″ γραμματέα του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών Γιώργο Δέδε, που ενδιαφέρεται ως γνωστόν, να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τον Μάιο του 2019;
Ακόμα και ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης μετά όλα τα ευτράπελα που έχει εκστομίσει το 2016, μέχρι που τον «ξεφώνησε» και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης -λέγοντας ότι η δημοτική αρχή έχει αλλάξει την βούλησή της και να αποφασίσει τι θέλει;- για να μην εισέλθει ο προαστιακός στο Λουτράκι, νομίζοντας ότι κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του, όπως φαίνεται του έχουν υποδείξει οι σύμβουλοί του για να μην εκτίθεται περισσότερο και δέχεται δημοσιογραφικά πυρά, λέει: «Εμείς δεν έχουμε αλλάξει απόφαση (θου Κύριε φυλακήν τῷ πληκτρολογίῳ μου) η κυβέρνηση δεν κάνει το έργο!..»

Η ανακοίνωση στο facebook της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου
Η μεθόδευση που ακολουθήθηκε δείχνει ότι τα -″ορφανά″ του Μιχάλη Δρίτσα δεν τα ενδιαφέρει η ομόθυμη σκέψη και ταύτιση απόψεων να γίνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό, αλλά να ενημερωθούν τουλάχιστον τα κομματικά στελέχη και να επικρατεί ηρεμία ότι όλα βαίνουν καλώς και είναι καλώς καμωμένα, στην τοπική οργάνωση του κόμματος. Έτσι την συγκεκριμένη ανακοίνωση περιορίσθηκαν να την δημοσιοποιήσουν στο κομματικό facebook και να μην της δώσουν άλλη διάσταση.
Στο πλήρες κείμενο της ανακοίνωσής τους αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Ανακοίνωση της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου περί Προαστιακού
Με αφορμή ανάρτηση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών και Φορέων Έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι» σε τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και ειδικότερα σε σχέση με τα αναφερόμενα σε αυτήν για - δήθεν - αναβρασμό στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου σχετικά με το θέμα της έλευσης του προαστιακού στο Λουτράκι, δηλώνουμε ότι όσα αναφέρονται είναι ανυπόστατα και παραπλανητικά.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες του Λουτρακίου ότι ήταν, είναι και παραμένει θέση του ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου και των βουλευτών του νομού η άφιξη του προαστιακού στο Λουτράκι στην οδό ΑΙΓΑΙΟΥ. Επίσης ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Υποδομών η δημοπράτηση του έργου.
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εντατικά για την επίτευξη του στόχου αυτού.
Λουτράκι 21.04.2017
Γραφείο Τύπου Ο.Μ. Λουτρακίου»

Η αντίδραση ″Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων″
Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωσή της, έγινε ″βούτυρο στο ψωμί″ του επικεφαλής της ″Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων Έλευσης του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου″ Δημήτρη Καραπατά, από τον οποίο το περασμένο Σάββατο εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση, που έφερε τίτλο: «Η Ένοχη Σιωπή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου».
«Εκ των πραγμάτων η ″Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων Έλευσης του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου″ είναι υποχρεωμένη να σηκώσει το ″γάντι″ της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου και να τους ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι φαντασιώσεις τα περί αναβρασμού σε συγκεκριμένα κορυφαία στελέχη.
Εμμέσως πλην σαφώς, με την ανακοίνωσή σας επιβεβαιώνετε αφενός την προκλητική 27μηνη αδράνειά σας για την έλευση του προαστιακού στο Λουτράκι, αφετέρου δηλώνετε την πλήρη υποταγή σας στα κελεύσματα και τις βουλές του ″πράσινου″ γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργου Δέδε.
Μαζί με εσάς στην παρελκυστική τακτική του Γιώργου Δέδε, φαίνεται να είναι οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές του νομού Κορινθίας, που αναμένουν από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου την ανακοίνωση χρηματοδότησης του έργου, αλλά παραμένουν αδρανείς!
Η ″ευαίσθητη″ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να εξηγήσει στην κοινωνία του Λουτρακίου, γιατί δεν έσπευσε να επιδείξει ανάλογη ζέση, στην σοβαρότητα καταγγελία που έκανε η ″Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων Έλευσης του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου″ αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, όσον αφορά τις ατέρμονες προσπάθειες τορπιλισμού της έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, που έκανε -και κάνει- ο ″πράσινος″ γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενοχοποιώντας την σιωπή των βουλευτών της Κορινθίας για την κυβερνητική ηρεμία;
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου, είχε τον τίτλο "Οι Μωρολογίες του Γιώργου Δέδε και του Νεόκοπου Προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ Θανάση Βούρδα, Απειλούν να Κόψουν τα Δημόσια Συμφέροντα Σύριζα"!
Η ″ευαίσθητη″ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να εξηγήσει στην κοινωνία του Λουτρακίου, τι έχει κάνει και πώς έχει αντιδράσει μετά από 18 μήνες στην ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. Νοεμβρίου 2015 «να γίνουν συναντήσεις, με τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και την παρουσία των βουλευτών του νομού»;
Για ποιό λόγο δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα έστω και μία συνάντηση, παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει 18 μήνες από την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης;
Ποιά είναι η αντίδραση της πλειοψηφίας της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου;
Εν αναμονή λοιπόν της δεσμεύσεως σας για 21 ημέρες και θα επανέλθουμε…»
(250417)
Return top