ΚΟΥΙΖ 1

Υπάρχει αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου ή κάνει «screen» στον δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη για να μην αναδεικνύεται η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής του; Ποιοι ενθυμούνται τον «βετεράνο»(!) δήμαρχο Παύλο Παύλου ως αξιωματική αντιπολίτευση που «έτρωγε σίδερα» κατά του Γιώργου Γκιώνη, αλλά μόλις ο δήμαρχος συνέβαλε να «θαφτεί» το σκάνδαλο με την υπέρβαση του δημαρχείου και του πεζοδρόμου έμπροσθεν αυτού, έγιναν όλα «μέλι γάλα»; Μετά εξανίσταται ο Γιώργος Γκιώνης, το γράφει και στην αγωγή του, από πού κι ως που υπάρχει η συγκάλυψη μεταξύ των τριών δημάρχων;
(040417)




ΚΟΥΙΖ 2

Τελικά θα μάθουμε πώς η δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη, με ποιές προϋποθέσεις και με ποιά κριτήρια, αλλά και σε ποιούς μοιράζει τα δρομολόγια μεταφορικού έργου που αναλαμβάνει, υποτίθεται για να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες της πόλης;
(040417)




ΚΟΥΙΖ 3

Οι φοίνικες των € 300.000 στην κεντρική λεωφόρο, γιατί παρουσιάζουν αυτά τα χάλια; Ο δήμος Λουτρακίου διαθέτει γεωπόνο; Η υπηρεσία πρασίνου τι κάνει; Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σωτήρης Πέρρας τι έχει να πει;
(040417)




Είπαν… 1

«Επειδή το κόστος ξέφευγε τεράστιο, και όταν λέω ξέφευγε, γιατί η ομοσπονδία είχε μάθει και σας το εξήγησα, μάλλον δεν το καταλαβαίνετε να το ξαναεξηγήσω, η ομοσπονδία ως ώρας είχε μάθει να γίνει σ’ ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Αυτό γινόταν μέχρι τώρα. Και στην Χαλκιδική και στην Εύβοια. Εδώ παρακαλέσαμε από το να πάμε σε ένα ξενοδοχειακό κομμάτι, είτε λέγεται ″Ποσειδώνας″ που μπορούσε, είτε ″casino″ που μπορούσε, είπαμε μπορούμε να διαχέσουμε σε όλη την πόλη αυτό τον κόσμο.»
Γιώργος Γκιώνης, δήμαρχος Λουτρακίου
(040417)




Είπαν… 2

«Επειδή το παραλιακό μέτωπο είναι παραμελημένο επί δεκαετίες, άσχετα αν είναι η ″βιτρίνα″ του τόπου και οι δημοτικές αρχές έχουν γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το γεγονός αυτό, το δε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου έχει αναδειχθεί κατά πολύ κατώτερο των περιστάσεων, ο νέος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Παντελέου, έχει σκοπό, καθ’ ότι προλαβαίνει, εν’ όψει της νέας θερινής περιόδου να προχωρήσει με τις τεχνικές υπηρεσίες στον καλλωπισμό (τρίψιμο, στάρωμα, βάψιμο) όλων των παραλιακών φανών και των καγκέλων των κλιμακοστασίων που οδηγούν στην παραλία.»
(040417)




Είπαν… 3

«Σίγουρα, για τα δεδομένα που έχουν καθιερωθεί στο Λουτράκι -λόγω της κατάρρευσης και απαξίωσης του τόπου με ευθύνη των δημοτικών αρχών- μπορεί όλοι να ισχυρίσθηκαν ότι την 25η Μαρτίου είδαν πολλούς επισκέπτες, αλλά την ίδια ημέρα στο Ναύπλιο, οι επισκέπτες στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους μέχρι και 5 χλμ. μακρυά από την παλαιά πόλη. Άρα, για τον Αθηναίο να επισκεφθεί το Λουτράκι δεν είναι το κόστος, αλλά η εγκατάλειψη που έχει σημειωθεί στην πόλη. Αυτά, για όλους όσους στρουθοκαμηλίζουν και δήθεν κόπτονται για την ανάπτυξη του τόπου. Αυτοί είναι που πρώτοι συμβάλλουν στην περαιτέρω υποβάθμισή του.»
(040417)




Είπαν… 4

«Τα οικονομικά συμφέροντα του Ισθμού δεν θα πρέπει να ανησυχούν ότι ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, άλλαξε άποψη για την έλευση του προαστιακού στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου. Απλά το δημοσιογραφικό έθιμο, επιβάλλει την δημοσιοποίηση επίκαιρου γεγονότος, που συνήθως προβάλλεται η αλλαγή θέσης του πρωταγωνιστή του θέματος και αυτή προσεγγίζει ή ταυτίζεται με το αυτονόητο, όπως έγινε με την έκτακτη επικαιρότητα του loutraki-press την Πρωταπριλιά!»
(040417)




ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΤΑ € 4.300 ΓΙΑ
ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΔΩΡΕΑΝ

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών και αναπληρώτρια του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, Μαρία Πρωτοπαππά, προ μηνών είχε πει στο δημοτικό συμβούλιο «ο κόσμος να αγαπήσει και να εμπιστευθεί την δημοτική αρχή».
Όμως το πλήρωμα του χρόνου δημιουργεί ερωτήματα που προκαλεί η ίδια η Μαρία Πρωτοπαππά και αυτόματα όσο καλή πρόθεση και να έχεις όλα καταρρέουν…
Σε πίεση που δέχθηκε από τον ανεξάρτητο (ευτυχώς για τον ίδιο και την προστασία της προσωπικότητάς του) δημοτικό σύμβουλο Θοδωρή Πέτρου, εμμέσως πλην σαφώς αποκάλυψε ότι η δημοτική αρχή τους διαθέτει κρυφή ατζέντα. Δηλαδή, στην πλάτη της κοινωνίας, στην πλάτη του δημοτικού συμβουλίου, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, που όπως αποκαλύφθηκε, τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα, αλλά δημιουργούν και περισσότερο προβληματισμό για το ρόλο που παίζει η αντιπολίτευση και φαίνονται προς την τοπική κοινωνία όλα καλώς καμωμένα.
Ο προβληματισμός δε αυτός προκύπτει από το γεγονός ότι στην ″Διαύγεια″ κάνουν λόγο για δαπάνη € 4.300 προκειμένου να προμηθευτούν άρματα και στολές από τον δήμο Πατρέων για το καρναβάλι των Αγ. Θεοδώρων, σίγουρα το έγγραφο αυτό φέρει την υπογραφή της αντιδημάρχου ως προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά αποδεικνύεται ότι όλα αυτά έγιναν με ευγενική χορηγία του δήμου Πατρέων.
Ζητούμενο 1ο: Που πήγαν Μαρία Πρωτοπαππά τα € 4.300; Υπάρχουν σήμερα αυτά τα χρήματα διαθέσιμα και ποιός τα κατέχει; Αν ζητηθούν από μια προϊστάμενη αρχή θα επιστραφούν;
Ζητούμενο 2ο: Ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Θανάσης Μουζάκης που αποκάλυψε το γεγονός, θα περιορισθεί μόνον εκεί; Δηλαδή, κάναμε τον θόρυβο, εισπράξαμε τις εντυπώσεις ή θα κινηθεί όπως επιβάλλεται από το κράτος δικαίου; Και ποιό είναι αυτό; Να προσφύγει αφενός στο Επίτροπο Κορίνθου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αφετέρου στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου - Δυτικής Στερεάς - Ιονίων Νήσων, προκειμένου να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα από τον ″Καλλικράτη″ διοικητικά μέτρα.
Ο Θανάσης Μουζάκης θα πρέπει να έχει υπόψιν του ότι αν δεν προβεί στις προαναφερόμενες κινήσεις, δεν θα αποδείξει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο ότι όλοι τους είναι μια παρέα που παίζουν οικονομικά παιχνίδια στην πλάτη της τοπικής κοινωνίας και ο καθένας που αναλαμβάνει το τιμόνι του δήμου, συγκαλύπτει τους προκατόχους του.
Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά αναμένονται και οι κινήσεις του ως επί το πλείστον λαλίστατου Θανάση Μουζάκη και να αποδείξει ότι σέβεται και τιμά την ψήφο και το γεγονός ότι τον εμπιστεύθηκε μια μερίδα της κοινωνίας να την εκπροσωπήσει.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…
Ίδωμεν;
(040417)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΤΡΙΑ ΜΕΓΕΘΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Τα όσα συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου, δεν είναι δυνατόν και δεν μπορεί να συμβαίνουν σε άλλο δήμο της χώρας.
Όπως συνέβαινε πριν το ξεπούλημα της χώρας στην τρόικα και το ΔΝΤ, που στο τέλος του κάθε ημερολογιακού έτους η πενθήμερη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό ήταν η κορυφαία συνεδρίαση για το Ελληνικό Κοινοβούλιο, έτσι θα έπρεπε να είναι και για το δημοτικό συμβούλιο η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε ειδική συνεδρίαση την περασμένη Τετάρτη 29-03-2017 για την ″Έγκριση οικονομικού απολογισμού - ισολογισμού δήμου Λουτρακίου έτους 2015″.
Ωστόσο, αυτά θα συνέβαιναν σε έναν άλλο δήμο, όχι όμως για τον δήμο Λουτρακίου που η αντιπολίτευση απουσίαζε πλην του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Θανάση Μουζάκη, του Χαράλαμπου Γεωργίου από τον αξιωματική αντιπολίτευση που παρεστάθη, ζήτησε διευκρινίσεις, αλλά προβληματισμό δημιούργησε το γεγονός του ερωτήματός του προς τον Θανάση Μουζάκη γιατί δήλωσε «απέχω», καθ’ ότι στην Οικονομική Επιτροπή ο έτερος του συνδυασμού του Κώστας Δόσχορης (που όλα τα ψηφίζει, παρά τις εξόφθαλμες υπερβάσεις, όπως και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου) είχε υπερψηφίσει; Ακόμη παρευρίσκοντο η δημοτική σύμβουλος ορμώμενη εξ’ Αγ. Θεοδώρων της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αγγελική Θεοδώρου και ο επίσης ορμώμενος εξ Αγ. Θεοδώρων δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Πέτρου, ο οποίος έχει αποδείξει ότι βάζει τα δάκτυλά του επί τον τύπον των ήλων και τα λέει το κάθε τι με το όνομά του κι όχι φτιασιδωμένο.
Από την πλειοψηφία απουσίαζε ο δυσαρεστημένος για την καρατόμησή του τέως αντιδήμαρχος Θανάσης Γεωργίου. Όλοι οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι από την πλειοψηφία παρευρίσκοντο, δεν είχαν καμία απολύτως απορία για τον απολογισμό και τις σοβαρότατες παρατηρήσεις του ορκωτού λογιστή κυρίαρχα, που μερικές εξ’ αυτών «μύριζαν μπαρούτι», με συνέπεια να υπερψηφίσουν, αφού τεκμαίρεται ότι ήταν απόλυτα ενημερωμένοι, είχαν κατανοήσει τα οικονομικά μεγέθη και τις παρατηρήσεις και υπερψήφισαν ως όλα να βαίνουν καλώς!
Ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης ξεκίνησε με τον εκκαθάριση του ″Προμηθέα″ και την μεταφορά των υποχρεώσεών του στο δήμο Λουτρακίου, αλλά δεν είπε κουβέντα ότι διέλυσαν τον Πολιτισμό και ότι ο δήμος όφειλε στον ″Προμηθέα″ περίπου € 1,5 εκατ. από τα οποία θα μπορούσε να καλύψει τις υποχρεώσεις του και να έχει διαθέσιμο κεφάλαιο κίνησης και αντιμετώπισης εκτάκτων και τακτικών του αναγκών, αλλά με το κονδύλι αυτό βελτίωσε την εικόνα του ο δήμος Λουτρακίου!
Από τις ερωτήσεις του Θοδωρή Πέτρου όσον αφορά την ″αμαρτωλή″ ΔΗΚΕΠΑΘ, o ορκωτός λογιστής ισχυρίσθηκε ότι κανείς δεν είναι σε θέση και δεν μπορεί να εκτιμήσει τις οικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν για την πλήρη εκκαθάρισή της, δεδομένου ότι υφίστανται πολλά μέτωπα ανοιχτά, που τα περιέγραψε.
Επίσης, ένα δεύτερο ζητούμενο είναι το δέον γενέσθαι από την Ευρωπαϊκή Ένωση κι αν υπάρξουν πρόστιμα από τον Βιολογικό Καθαρισμό των Αγ. Θεοδώρων, που αν παρ’ ελπίδα συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι μια δυσβάσταχτη εξέλιξη για τα οικονομικά του δήμου Λουτρακίου, καθ’ ότι θα αποτελεί μία υποχρέωση -το πρόστιμο που θα επιβληθεί- που θα πρέπει να ικανοποιηθεί.
Αναπάντητο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις ανείσπρακτες οφειλές των πολιτών προς το δήμο Λουτρακίου από διάφορες αιτίες, καθ’ ότι επιδείχθηκε άγνοια από τις ρυθμίσεις που έχουν προβεί κάποιοι ιδιώτες δεν υπήρχε γνώση ποιοί τις ικανοποιούν και ποιοί έχουν διακόψει λόγω της οικονομικής συγκυρίας.
Το οικονομικό έτος του 2015 για τον δήμο Λουτρακίου έκλεισε με άνοιγμα - ζημιές € 3,65 εκατ., κατά κάποιο τρόπο διατηρήθηκαν επιφυλάξεις γιατί από τις εγγραφές που έχουν γίνει δεν υπάρχει ακριβής αποτύπωση, λέγοντας ο λογιστής του δήμου ότι την πραγματική εικόνα θα την διαπιστώσουμε με τον απολογισμό του 2016.
Σε αυτό που έδωσε έμφαση ο ορκωτός λογιστής, αλλά κανενός δεν ίδρωσε το αυτί… είναι οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν για τα οικονομικά του δήμου Λουτρακίου από την κατά 100% θυγατρική εταιρεία του Λουτράκι Α.Ε. της οποίας είναι ο μόνος και αποκλειστικός μέτοχος κι αυτή είναι ο τρίτος και μεγαλύτερος «πονοκέφαλος», αλλά ουσιαστικότερος «πονοκέφαλος» για τους έχοντες συναίσθηση κι αντιλαμβανόμενους τι σημαίνει οικονομικός ισολογισμός μιας εταιρείας ή ενός δημόσιου νομικού προσώπου.
Πάντως, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον ο ισολογισμός που θα παρουσιάσει για το 2016 ο λογιστής του δήμου Λουτρακίου, αλλά και πώς θα τοποθετηθεί επ’ αυτού ο ορκωτός λογιστής με τα νέα στοιχεία που θα αναγνώσει και θα έχουν συμπεριληφθεί και προβλήθηκε ότι θα δικαιολογούν τον ισολογισμό για το 2015;
(040417)
Return top