ΚΟΥΙΖ 1

Τελικά την Δευτέρα, στην περιφορά του λειψάνου της Αγ. Παρασκευής στα Πίσια, θα υπάρχει φιλαρμονική ή όχι; Τι θα κάνει ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Τάσο Σακελλαρίου, που είναι πρεσβευτές του πολιτισμού του «αουα» και διέλυσαν τον υγιή πολιτισμό στον δήμο Λουτρακίου;
(220716)
ΚΟΥΙΖ 2

Αξιότιμε δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, μέχρι που έχετε σκοπό να φθάσει η κατάντια του συνδυασμού σας;
(220716)
ΚΟΥΙΖ 3

Είναι δυνατόν μετά την εκτόξευση του κόστους της ″τρύπας″ των Γιώργου Γκιώνη και Γιώργου Ρουμελιώτη στα ύψη, μετά την σκανδαλώδη απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο για μετεγγραφή βεβαιωμένων πολεοδομικών παραβάσεων και όχι εξόφληση, ο αντιπρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργος Ρουμελιώτης να παίρνει εργολαβία την ανακαίνιση με ξυλουργικές εργασίες της εισόδου του Loutraki Thermal Spa; Αφού προσφέρεται ο Γιώργος Ρουμελιώτης να κάνει τις εργασίες, δεν θα έπρεπε ως «πολιτικός» να τις κάνει δωρεάν και χωρίς αμοιβή; Αυτό δεν υπαγορεύει η κοινωνική προσφορά που θέλει να έχει το πολιτικό πρόσωπο; Από ευθυξία και μόνον, δεν θα έπρεπε σε μια δημοτική αρχή που διαθέτει πολιτική ηθική και πολιτική εντιμότητα, ούτε καν να φαντασθεί να συμμετάσχει ως επιχειρηματίας; Ολόκληρος ο συνδυασμός εκλεγήκατε και αναλάβατε τα ηνία του τόπου, για να προσφέρετε και να υπηρετήσετε την κοινωνία ή να κάνετε μπίζνες;
(220716)
Είπαν… 1

«Αξιότιμη αντιδήμαρχε Μαρία Πρωτοπαπά θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι όπως είναι και η ερμηνεία της λέξης, θεολόγος είστε - γνωρίζετε ετυμολογία, τα δημόσια έγγραφα είναι για να περιέχονται σε γνώση ολόκληρης της κοινωνίας. Όταν έναν έγγραφο -που πληροί κάποιες προϋποθέσεις, οι οποίες ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία- για κάποιους λόγους ασφαλείας που δεν πρέπει να δημοσιοποιηθεί διαβαθμίζεται και χρήση του μπορούν να κάνουν όσοι έχουν από την υπηρεσία την ανάλογη διαβάθμιση. Επίσης, όταν ένα έγγραφο δεν πληροί τις προϋποθέσεις και διαβαθμισθεί, τότε η ενέργεια αυτή δεν είναι τουλάχιστον σύννομη.»
(220716)
Είπαν… 2

«Άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους, σέβονται το δημόσιο - δημοτικό χρήμα (για να μην καταγραφεί τίποτα χειρότερο) προκειμένου με οικονομία να προχωρήσουν στην αναμόρφωση της πόλης τους και ειδικότερα της κεντρικής πλατείας της Ρόδου, ο δήμαρχος της Φώτης Χατζηδιάκος -τ’ ακούτε ή πιο ορθά το διαβάζετε Γιώργο Γκιώνη;- προκήρυξε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών, που αφορά την ανάπλαση της πλατείας Χαρίτου (μια από τις χαρακτηριστικές πλατείες της πόλης της Ρόδου) με την συνδρομή του συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Ως αμοιβή, θα απονεμηθούν τα παρακάτω χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους 20.000 ευρώ και θα κατανεμηθούν ως εξής: 1ο βραβείο (45%) 9.000 ευρώ, 2ο βραβείο (33%) 6.600 ευρώ, 3ο βραβείο (22%) 4.400 ευρώ. Αξιότιμε δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, θέλετε να μας πείτε τι κάνατε μαζί με τον έμπιστο κι εξ απορρήτων σας πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργο Ρουμελιώτη, επειδή ο μπεζαχτάς είχε μπόλικο παρά;»
(220716)
Είπαν… 3

«Κολλημένη στο ταβάνι η ανοησία στο ″παλάτι″ και το σάπιο σύστημα που περιβάλλει τον δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη. Νομίζουν ότι αποκλείοντας το loutraki-press από την αποστολή δελτίων Τύπου, δεν θα φθάνει η γνώση για τις ″εγκληματικές″ τους ενέργειες σε βάρος του τόπου. Να είστε ήσυχοι, ότι μόλις βγάλετε την οποιαδήποτε ανακοίνωση, με μηνύματα, τηλεφωνήματα, e-mail, το loutraki-press πληροφορείται από φίλους, αλλά κυρίαρχα από αυτούς που αγαπούν πραγματικά την πόλη και θλίβονται με την κατάντια που έχετε επιφέρει, για το τι συμβαίνει και τα κακά που δημιουργείτε σε βάρος του τόπου.»
Π. Η.
(220716)
ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)
Ο ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ
ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ… ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Η συνέντευξη την περασμένη Κυριακή του πρώην δημάρχου Γιάννη Γιωτάκη, στο τοπικό ιστολόγιο perahora.gr, για να φανεί εάν αυτή θα έχει αποτέλεσμα κι αν η τοπική κοινωνία τείνει ευήκοον ους, θα διαπιστωθεί μετά από καιρό, εάν υπάρξει αφύπνιση και αντίδραση, ειδικότερα δε, από τους προικισμένους νέους μας.
Ο Γιάννης Γιωτάκης είναι ως ώρας, από τον σεισμό που γκρέμισε το Λουτράκι και μετά, ο μόνος δήμαρχος που ήταν για το Λουτράκι κι όχι το Λουτράκι για εκείνον. Κι αυτό γιατί είχε παραλάβει ένα δήμο τσακισμένο και οικονομικά εξαθλιωμένο, χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα και πόροι από διάφορα ταμεία, ωστόσο, εκείνος πάνω στα ερείπιά του τον μετέτρεψε σε ένα εύρωστο, πλούσιο και πολλά υποσχόμενο δήμο για το μέλλον. Είχε και έχει, όπως φάνηκε, ακόμα και σήμερα, όραμα, γιατί απλά αγαπούσε και αγαπά τον τόπο του κι αυτό που τον ενδιέφερε ήταν η πρόοδος και η ανάπτυξή του.
Απεναντίας, όλοι ανεξαιρέτως οι διάδοχοί του, παρά τα δισεκατομμύρια δραχμές ή τα εκατομμύρια ευρώ που πέρασαν από τα χέρια τους, είχαν διαφορετική αντίληψη για τα δημόσια - δημοτικά πράγματα, με συνέπεια να φέρουν τον δήμο Λουτρακίου στην σημερινή κατάντια κι εξαθλίωση.
Το πιο σημαντικό, το πιο ουσιώδες και κύριο συστατικό για την σημερινή κατάντια, όπως επεσήμανε ο Γιάννης Γιωτάκης, είναι ο εκμαυλισμός που έχει υποστεί η σημερινή κοινωνία, με συνέπεια να είναι θανατηφόρο λάθος να περιμένει κάποιος αλλαγή νοοτροπίας και συνηθειών από αυτούς που έχουν εκμαυλιστεί, έχουν διαπλακεί, έχουν συναλλαχθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Γι’ αυτό ορθότατα επεσήμανε ότι ικμάδα ζωής στο… νεκροταφείο του Λουτρακίου μπορεί να περιμένει κάποιος μόνον από τους νέους μας.
Σήμερα, δυστυχώς, δεν υπάρχουν στον δήμο Λουτρακίου υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι και κυρίως να εμπλέκονται στα δημόσια - δημοτικά πράγματα, ενώ κι αυτοί που υπάρχουν δεν δημοσιοποιούν τις θέσεις τους, έχουν επιλέξει την απομόνωσή τους και τον στενό κύκλο τους να τα σχολιάζουν και να ανταλλάσσουν απόψεις, γιατί δεν αντέχουν να συνδιαλέγονται με όλη αυτή την σήψη, που σαν πέπλο έχει σκεπάσει την επικράτεια του δήμου Λουτρακίου.
Ξεπουλήσαμε ως δήμος την μαρίνα Λουτρακίου, ξεπουλιέται ή έχει ξεπουληθεί η αξία της άδειας καζίνο, ξεπουλιέται ο προαστιακός και σήμερα έχουμε μια κοινωνία υπνωτισμένη - «ψεκασμένη» (ως προς το πιο σύγχρονο) που δεν αντιδράει κανείς, ενώ το καράβι βουλιάζει και η μουσική παίζει - όχι της φιλαρμονικής Λουτρακίου που πρόλαβαν και την διέλυσαν, γιατί απλά ο εκμαυλισμός επισκιάζει ακόμα, τα πάντα!
Το δεύτερο πιο σημαντικό μεταξύ αυτών που είπε στην συνέντευξή του ο Γιάννης Γιωτάκης πέραν του εκμαυλισμού της τοπικής κοινωνίας και μην πει κάποιος ότι δεν το παραδέχεται ή δεν το πιστεύει και το από πότε ξεκίνησε αυτός ο εκμαυλισμός, ήταν το ζητούμενο ότι εξαρτάται αν η εκάστοτε «δημοτική αρχή έχει πρόθεση να εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα ή έχει σκοπό να εξυπηρετήσει το ένα και μόνον συμφέρον, που είναι το συμφέρον του δημότη».
Η τοπική κοινωνία, ενόψει των νέων δημοτικών εκλογών, αυτά θα πρέπει να έχει υπόψιν της και κατά νου και να κόψει τον ομφάλιο λώρο και την κληρονομικότητα του χθες και του σήμερα με το αύριο, που ενδεχομένως μπορεί να συνδέει τους χθεσινούς και νυν τοπικούς παράγοντες με τους διαδόχους τους, διαχωρίζοντας τους φερέλπιδες νέους που θα έχουν διάθεση πραγματικής προσφοράς και όχι διαιώνιση των σημερινών εγκληματικών τακτικών και πρακτικών σε βάρος του τόπου και των πολιτών του.
(220716)
ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ

ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ Η ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ «ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Είναι σίγουρο ότι για την πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών, δεν υπάρχει τσίπα, δεν υπάρχει η στοιχειώδης πολιτική ηθική.
Τις εξετάσεις τις έχουν δώσει!
Ωστόσο, αυτό που έκαναν, να μεταφέρουν και ορθά τις βεβαιωμένες οφειλές της συζύγου που είχαν καταλογισθεί στον έμπιστο κι εξ’ απορρήτων του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου κι αντιπροέδρου της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργου Ρουμελιώτη, την ώρα που βρίσκονται οι ίδιοι στην εξουσία, δείχνει περίτρανα ότι η πολιτική «ηθική» και η πολιτική «εντιμότητά» τους έχει ανοίξει λαγούμια.
Η σύζυγος του Γιώργου Ρουμελιώτη δεν είναι α΄ βαθμού συγγενείας με τον έμπιστο κι εξ απορρήτων του δημάρχου; Όταν μετεγγράφεται το πρόστιμο στην σύζυγό του, σημαίνει ότι ο ίδιος παύει να έχει οφειλές προς τον δήμο; Ένα σπίτι, ένας οικογενειακός προγραμματισμός και προϋπολογισμός δεν είναι; Μία φορολογική δήλωση δεν κάνουν; Γιατί δεν τις εξοφλεί ή τουλάχιστον δεν τις έχει ρυθμίσει; «Εξουσία είμαστε, εμείς παίρνουμε και τις πολιτικές αποφάσεις;»
Πόσα θέλετε να τρελάνετε ολόκληρη την τοπική κοινωνία;
Ντροπή και αίσχος για το δημόσιο αίσθημα, αφού πλέον ως δημοτική αρχή έχετε καταντήσει το Λουτράκι ως την χειρότερη μπανανία που υπάρχει στον πλανήτη!
Γιατί όμως προέβησαν σ’ αυτήν την μετεγγραφή;
Γιατί ο Γιώργος Ρουμελιώτης είναι αιρετός και σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» θα έπρεπε να έχει προχωρήσει από την ημέρα που ορκίσθηκε, τουλάχιστον στην ρύθμιση των οφειλών, για να μην οδηγηθεί μετά από καταγγελία σε ενδεχόμενη έκπτωση από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.
Όσα «βαλσαμωμένα πουλιά» υπερψηφίσατε την μετεγγραφή της οφειλής, εάν επιθυμούσατε να απολαμβάνετε της εκτίμησης των συμπολιτών σας, θα ζητούσατε να μην εισαχθεί το θέμα προς συζήτηση ούτε κατά διάνοια και να το παραπέμπατε στην επόμενη δημοτική αρχή. Αλλά αυτά, όμως, δυστυχώς για εσάς, αφορούν ανθρώπους που διαθέτουν τσίπα και την στοιχειώδη πολιτική ηθική!
Το πρόσωπο που εμπλέκονται στα κοινά, σκοπός του πρέπει να είναι η προσφορά και όχι η εξυπηρέτηση προσωπικών σκοπιμοτήτων, η εκμετάλλευση, η ιδιοτέλεια. Αυτές οι λογικές και αυτές οι πρακτικές παραπέμπουν σε νοοτροπία αρπακτικών.
Το επέκεινα της απόφασης που ελήφθη, ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου», αφενός από εδώ και πέρα δεν θα πρέπει να πληρώσει κανείς άλλος πολεοδομικές παραβάσεις και κάθε είδους παραβάσεις, αφετέρου κι όσοι έχουν πληρώσει θα πρέπει να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη και να διεκδικήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους από τον δήμο Λουτρακίου.
Αυτό εάν θέλουμε να γίνει και να λένε ότι ο δήμος Λουτρακίου είναι ένας ευνομούμενος δήμος -που προς το παρόν δεν είναι- όχι μόνον από την απόφαση της Δευτέρας, αλλά και από τον προαστιακό, τις σχέσεις με το Club Hotel Loutraki S.A. και ουκ έστιν αριθμός ενεργειών σε βάρος του τόπου και του δημοσίου - δημοτικού συμφέροντος.
(220716)
Return top