ΚΟΥΙΖ 1

Προδότες του Λουτρακίου και «εντεταλμένοι» των οικονομικών συμφερόντων, μήπως ήλθε η ώρα να σταματήσετε τα βρώμικα και άθλια παιχνίδια με την ΕΡΓΟΣΕ για τον προαστιακό σιδηρόδρομο, σε βάρος του δήμου Λουτρακίου και των πολιτών του; Πέραν της υπηρέτησης των οικονομικών συμφερόντων, μήπως θέλετε να γίνει νέα μελέτη από την ΕΡΓΟΣΕ για Βασιλόπουλο, προκειμένου να φθάσει πάλι τα € 2 εκατ., ενώ η κατασκευή του έργου εκτοξεύεται στα € 25 εκατ.; Γιατί η μελέτη από τον ΟΣΕ, για το τμήμα Ισθμός - Λουτράκι ολοκληρώθηκε με κόστος € 20.000, ενώ το κόστος του έργου εκτιμάται δεν θα υπερβεί τα € 7,5 - 8 εκατ. και σας χαλάει η μπίζνα; Σημειωτέον ότι μελέτη δεν υπάρχει, κάτι που υποδηλοί ότι μέλημα προς το παρόν είναι να κλωτσήσουν την μπάλα στην κερκίδα, για να πάει η υπόθεση πίσω, άλλα δύο χρόνια; Μόνον αφελείς και ανόητοι από εδώ και στο εξής θα πιστέψουν πλέον όλα αυτά τα γεράκια που θέλουν να κατασπαράξουν το Λουτράκι.
(190716)




ΚΟΥΙΖ 2

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, έχετε σκεφθεί την ονομασία της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών, να την μετατρέψετε σε Δημοτική Προδοτική Παρέμβαση Πολιτών; Τότε δεν θα πηγαίνει το όνομα του συνδυασμού σας «γάντι» με τις σκοπιμότητες των οικονομικών συμφερόντων που υπηρετείτε;
(190716)




ΚΟΥΙΖ 3

Ποιά γλώσσα ή ποιά διάλεκτος θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να αντιληφθεί το ″παλάτι″ ότι στην κεντρική λεωφόρο μέχρι τις 22:00 ή 10 μ.μ. να μην επιτρέπεται η στάθμευση, αλλά μόνον η στάση και από τις δύο πλευρές; Δεν είναι ούτε μαθηματικά, ούτε γρίφος για να μην μπορείτε να το αντιληφθείτε…
(190716)




Είπαν… 1

«Στο Γ.Σ. του μηνός Νοεμβρίου αποφασίσαμε ομόφωνα να αγωνιστούμε για να πραγματοποιηθεί το έργο της έλευσης προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι με τερματικό σταθμό στην οδό Αιγαίου. Για την επίτευξη του στόχου αποφασίσαμε να γίνει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό κύριο Σπίρτζη...»
Τάκης Ρέππας, συντονιστής της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου.
Μήπως θα πρέπει να σταματήσουν τα ύποπτα παιχνίδια και τα φλερτ αιρετών με την ΕΡΓΟΣΕ και τα οικονομικά συμφέροντα, κόντρα στην βούληση της τοπικής κοινωνίας του Λουτρακίου;
Π. Η.
(190716)




Είπαν… 2

«Κάποιοι να μην θεωρούν ότι όλοι έχουν ασθενή μνήμη κι έχουν ξεχάσει το άμεσο παρελθόν. Έτσι λοιπόν στις 10/4/ 2013 ο τότε αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας και νυν γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες, είχε αποπειραθεί πάλι να ανατρέψει τον ορθό σχεδιασμό του έργου πηγαίνοντας τότε, ως αντιπεριφερειάρχης με τους επικεφαλής δημοτικών συνδυασμών του Λουτρακίου, παρόντος και του βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα, στο υπουργείο Υποδομών προκειμένου να προωθήσουν τον εγκληματικό σταθμό κατά της κοινωνίας του Λουτρακίου, στην θέση Α-Β Βασιλόπουλος του Ισθμού!»
(190715)




Είπαν… 3

«Η κατάσταση δεν πάει άλλον με την βρώμα που αναδύουν λόγω ότι είναι άπλυτοι οι κάδοι απορριμμάτων στην λίμνη Βουλιαγμένης. Αυτό τονίζουν παραθεριστές και φέρονται αποφασισμένοι να προσφύγουν στην Εισαγγελία Κορίνθου. Η ίδια εικόνα με τους κάδους και στην Αγ. Παρασκευή. Ωστόσο, ολόκληρο το Λουτράκι βρωμάει και ζέχνει, όπου να σταματήσεις παντού θα ακούσεις τα ίδια παράπονα για την εγκατάλειψη της πόλης.»
(190716)




Είπαν… 4

«Θλιβερή για το Λουτράκι η αναγκαστική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας του τμήματος χάντμπολ του Ποσειδώνα, που έχασε την ευρωπαϊκή διάκριση, λόγω διαιτησίας… Πόση κατάντια ακόμα, έχει να γευθούν οι πολίτες του δήμου Λουτρακίου από τις δημοτικές αρχές που κατάντησαν τον τόπο εδώ που είναι σήμερα;»
(110315)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




«ΣΤΡΙΠΤΙΖ» ΣΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ
ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Σε αναγκαστικό «στριπτίζ», που αποκαλύπτει τους προδότες του Λουτρακίου, αλλά και τους δωσίλογους αξιωματούχους που κινούνται υπέρ των οικονομικών συμφερόντων σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας, υποβάλλουν οι κατηγορηματικές θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ Κώστα Πετράκη, με την επιστολή του οποίου ξεκαθαρίζεται ότι είναι άμεσης προτεραιότητας η εύρεση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου της κανονικοποίησης της υφιστάμενης μετρικής γραμμής Ισθμός - Λουτράκι.
Αξιοσημείωτο είναι, σύμφωνα με τον Κώστα Πετράκη, ότι πριν περίπου πενήντα ημέρες, ο οργανισμός από μόνος του είχε υποβάλλει νέο αίτημα χρηματοδότησης, χωρίς να υπάρχει τροποποίηση της ολοκληρωμένης μελέτης και πολύ περισσότερο να αναφέρεται, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «χωρίς αναφορά στη στάση Α-Β Βασιλόπουλος».
Καλόν λοιπόν θα είναι, οι προδότες του Λουτρακίου και οι εντεταλμένοι των οικονομικών συμφερόντων, να αναστείλουν τις προσπάθειές τους να καταστρέψουν την οικονομία του τόπου και τους πολίτες του, σταματώντας τις προσπάθειές τους ξεπουλήματος του προαστιακού, για ανταλλάγματα που δεν χρειάζεται κάποιος να διαθέτει φαντασία.

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου στο Λουτράκι αναφέρει τα ακόλουθα:
Τέλος, στις μεθοδεύσεις και στα δόλια σχέδια για τον εκτροχιασμό του προαστιακού από τον Ισθμό προς την οδό Αιγαίου του Λουτρακίου, βάζει ο ΟΣΕ, σε απαντητική επιστολή της 14ης Ιουνίου 2016, που έστειλε στην Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου στο Λουτράκι, σε ερώτημα που υποβλήθηκε για τις μεθοδεύσεις δημιουργίας σταθμού στην θέση Α-Β Βασιλόπουλος.
Με την επιστολή του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Ν. Πετράκης, που δεσμεύει τον οργανισμό, ξεκαθαρίζει ότι είναι φανερό πως για τον ΟΣΕ είναι άμεσης προτεραιότητας η εύρεση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου της κανονικοποίησης της υφιστάμενης μετρικής γραμμής Ισθμός - Λουτράκι.
Επιπρόσθετα, μας ζητεί να συνδράμουμε στην προσπάθεια που καταβάλλει ο ΟΣΕ, απευθυνόμενοι σε φορείς που διαθέτουν χρηματοδοτικά εργαλεία, καθ’ ότι από τον ΟΣΕ δεν υπάρχει καμία πρόθεση καθυστέρησης υλοποίηση του έργου.
Στην επιστολή του ΟΣΕ προς την Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα ακόλουθα:
Σε απάντηση της ανωτέρω δική σας επιστολής, σας πληροφορούμε τα κάτωθι:
1 Το έργο αφενός της κανονικοποίησης της υφιστάμενης μετρικής γραμμής Ισθμός - Λουτράκι και αφετέρου η μελέτη στην στάση Α-Β Βασιλόπουλος είχαν ανατεθεί αρχικά στην ΕΡΓΟΣΕ.
2 Με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών μελετητικής ωρίμανσης και δημοπράτησης του έργου Ισθμός - Λουτράκι αποφασίστηκε να υλοποιηθεί το έργο αποτέλεσε μετά και από την παρέμβαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
3 Ο ΟΣΕ για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών, με ίδια μέσα, εκπόνησε το 2013:
- την οριστική μελέτη χάραξης,
- την οριστική στατική μελέτη,
- την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την τροποποίηση της υπάρχουσας ΚΥΑ, η οποία και εγκρίθηκε το 2014 με τα αντίστοιχα τεύχη δημοπράτησης του έργου.
4 Ο ΟΣΕ, εκτός από την υποβολή του τεχνικού φακέλου του έργου προς την περιφέρεια Πελοποννήσου, με το υπ’ αρ 113565/10.07.2014 έγγραφο διαβίβασε τον τεχνικό φάκελο προς το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για χρηματοδότηση, χωρίς όμως κάποια θετική έκβαση.
Πρόσφατα με το υπ’ αρ. 112579/27.05.2016 έγγραφο, ο ΟΣΕ έκανε νέο αίτημα χρηματοδότησης προς την Εθνική Αρχή Συντονισμού του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, χωρίς να υπάρχει κάποια τροποποίηση στο αρχικό αντικείμενο του έργου και συγκεκριμένα, χωρίς αναφορά στη στάση Α-Β Βασιλόπουλος, μελέτη η οποία ανήκει στην ΕΡΓΟΣΕ.
5 Σε συνέχεια όλων των παραπάνω είναι φανερό πως για τον ΟΣΕ είναι άμεσης προτεραιότητας η εύρεση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου της κανονικοποίησης της υφιστάμενης μετρικής γραμμής Ισθμός - Λουτράκι, ενώ και η διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου αυτού.
Θα παρακαλούσαμε λοιπόν, όπως συνδράμετε σε αυτή την προσπάθεια μας απευθυνόμενοι σε φορείς που διαθέτουν χρηματοδοτικά εργαλεία (περιφέρεια, δήμο, υπουργεία κ.λπ.), δεδομένου ότι από τον ΟΣΕ δεν υπάρχει καμία πρόθεση καθυστέρησης υλοποίηση του έργου.
(190716) 




ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΩΣΑ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ
ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Άστραψε και βρόντηξε σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή τηλεόραση ″perahora.gr″ ο πρώην δήμαρχος -τελευταίος δήμαρχος που έστησε το Λουτράκι όρθιο στα πόδια του μετά τον τρομακτικό σεισμό του 1981 και το παρέδωσε όρθιο στον διάδοχό του, ενώ μετά από αυτόν, παρά το όσα κληροδότησε άρχισε η κατάρρευσή του δήμου σε όλα τα επίπεδα- Γιάννης Γιωτάκης, με έκκληση προς τους νέους που τους ζητεί να συστρατευθούν, να δημιουργήσουν ένα κίνημα, να κατεβάσουν ιδέες και προτάσεις για να σωθεί ο τόπος, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να γυρίσει σελίδα για τα παιδιά του τόπου, ώστε να μείνουν εδώ και να μην φύγουν, αφού ο τόπος έχει ψωμί για όλους.
Ο πρώην δήμαρχος διερωτήθηκε πολλές φορές πως καταντήσαμε έτσι, αποδίδοντάς το ότι χορτάσαμε, βολευτήκαμε, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται επανάσταση, προκειμένου μερικοί να ταρακουνηθούν για να ξυπνήσουν.
Το εύκολο χρήμα μας αποβλάκωσε, μας αδρανοποίησε και τέλος μας εκμαύλισε ως κοινωνία. Δεν μπορεί να συνεχισθεί η παρακμιακή κατάσταση που ζούμε σημείωσε ο Γιάννης Γιωτάκης, λέγοντας ότι χρειάζονται παρεμβάσεις για να τολμήσουμε για κάτι καινούργιο. Δεν είναι τυχαίο που φθάσαμε σήμερα ως εδώ.
Δεν μπορούμε να βλέπουμε τα τραίνα να περνούν, την ώρα μάλιστα που φρόντισαν να ρίξουν τον δήμο έξω, φρόντισαν να χρεώσουν τον δήμο και να μην κάνουν καμία κίνηση να διεκδικήσουν χρήματα από προγράμματα που μοιράζουν εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, οι ίδιοι οφείλουν να βρουν τις λύσεις. Πρέπει να πάψουν σήμερα να σκέφτονται το «καλή ζωή και κακή διαθήκη», τόνισε ο πρώην δήμαρχος.

Επίθεση σε Γ. Γκιώνη, Π. Τατούλη, βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ
Ο Γιάννης Γιωτάκης εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του νυν δημάρχου Γιώργου Γκιώνη λέγοντας ότι είναι εγκληματικό να μην μπαίνει ο ίδιος επικεφαλής να έλθει ο προαστιακός στην οδό Αιγαίου. Δεν πρέπει να προασπίζει μεμονωμένα και συγκεκριμένα συμφέροντα. Εξαρτάται η δημοτική αρχή έχει πρόθεση να εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα ή έχει σκοπό να εξυπηρετήσει το ένα και μόνον συμφέρον, που είναι το συμφέρον του δημότη. Η δημοτική αρχή θα πρέπει να ταρακουνηθεί.
Επίσης, ο πρώην δήμαρχος εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του Πέτρου Τατούλη, καθ’ ότι και ο ίδιος θύμα του εμπαιγμού, της κοροϊδίας και των ψεμάτων του περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τον Μάιο του 2013 στην Τρίπολη. Ακόμα, επιτέθηκε και σε κάποιους από τον ΣΥΡΙΖΑ, που κάνουν νερά, παρά την ομόφωνη απόφαση της τοπικής οργάνωσης.

Βολές κατά Γ. Γκιώνη και για την διάλυση του Πολιτισμού
Ο Γιάννης Γιωτάκης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την διαιώνιση του Πολιτισμού για τον τόπο, καθ’ ότι τον χαρακτήρισε «παιδεία για τον τόπο», επισημαίνοντας ότι το 1983 ίδρυσε το Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου με 13 τμήματα και ήλθαν και διέλυσαν το Πνευματικό Κέντρο, διέλυσαν τον Προμηθέα, διέλυσαν την Φιλαρμονική και την δεύτερη της Περαχώρας, με αυτήν του Λουτρακίου να μετράει 60 χρόνια ζωής. Είπε χαρακτηριστικά ότι από την δική μας Φιλαρμονική έχουν βγει 2.500 μουσικοί, κάτι που αναλογεί στο 25% του πληθυσμού μας, ενώ χαρακτήρισε έγκλημα να μην προωθούμε το δικό μας παιδί που έγινε αρχιμουσικός.
Σημείωσε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο και το επανέλαβε άλλες δύο φορές, ότι το 10% του προϋπολογισμού, παρά το γεγονός ότι δεν περίσσευαν τότε χρήματα κατευθυνόταν στον Πολιτισμό.
Ο πρώην δήμαρχος διερωτήθηκε σε 50 ημέρες είμαι περίεργος να δω ποια Φιλαρμονική θα είναι στην περιφορά της Παναγίας, καθώς και τι θα γίνει μεθαύριο στην Αγ. Παρασκευή.
Ο δήμος είπε οφείλει οι Φιλαρμονικές Λουτρακίου και Περαχώρας να λειτουργούν.

Απαράδεκτη η εγκατάλειψη των Καταρρακτών
Με πόνο ψυχής ο Γιάννης Γιωτάκης μίλησε για τους εγκαταλελειμμένους Καταρράκτες, το δικό του έργο, που όπως είπε, πρόκειται πλέον για ένα μνημειακό χώρο, που έμεινε μισός, δεδομένοι ότι ποτέ δεν προωθήθηκαν οι άλλοι δύο καταρράκτες, όπως είναι ο σχεδιασμός του έργου, αλλά καθ’ ότι ήταν και πάγια πρακτική όλων των δημοτικών αρχών να ρίξουν στο έργο για να το συντηρήσουν σωστά, ένα τσουβάλι τσιμέντο.
Δεν είναι απαράδεκτο διερωτήθηκε, αυτός ο χώρος που ο κόσμος θέλει να τον επισκεφθεί, εν μέσω καλοκαιριού να παραμένει κλειστός;
Απαράδεκτο χαρακτήρισε ο πρώην δήμαρχος και το γεγονός ότι ο διαγωνισμός έγινε πριν από λίγο καιρό, δεδομένου ότι ένα μνημειακό χώρο δεν είναι δυνατόν να τον αφήνεις κλειστό και εγκαταλελειμμένο, χωρίς ο δήμος τόσα χρόνια να έχει ρίξει ευρώ.
Αναφερόμενος στον ανάδοχο επιχειρηματία, τόνισε ότι θα πρέπει να ρίξει χρήματα, να δώσει πνοή και να φρεσκάρει τις εγκαταστάσεις, ενώ κάποια στιγμή θα πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί το έργο των καταρρακτών.
Αναφερόμενος στον ανάδοχο επιχειρηματία που τυγχάνει να είναι και ο κατασκευαστής του Loutraki Thermal Spa διερωτήθηκε γιατί να χρωστάει ο δήμος στον συγκεκριμένο κατασκευαστή, όταν έχουν περάσει από τον δήμο δισεκατομμύρια (εννοούσε δραχμές) και δεν έχει κατασκευασθεί άλλο μνημειακό έργο.
(190716)




ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ
ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Νέος πρόεδρος, μετά την εκδημία του Γιάννη Γκίκα, στο διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου είναι ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής γενικός γραμματέας (άλμα στην κορυφή) Κωνσταντίνος Λογοθέτης, ενώ στην σύνθεση του σώματος εισήχθη ο πρώτος επιλαχών Κωνσταντίνος Ζώης.
Η σίνθεση του νέου Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου, έχει ως εξής: Κωνσταντίνος Λογοθέτης, πρόεδρος, Ιωάννης Γιαννούλης, αντιπρόεδρος, Αγγελική Κορώνη, γενικός γραμματέας, Γεώργιος Βαρβέρης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Κωνσταντίνος Καψάλης, οργανωτικός γραμματέας, Αικατερίνη Πούλου, ταμίας, Ιωάννης Θώδης, έφορος, και σύμβουλοι οι Ευάγγελος Σέλλας - με αρμοδιότητα στις δημόσιες σχέσεις, Γεώργιος Πίστας, Αντώνιος Σταυρογιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Ζώης.
Σιδεροκέφαλος ο νέος πρόεδρος κι ολόκληρο το Δ.Σ., σε μια εποχή που απαιτούνται ρήξεις, καθ’ ότι οι προσκυνημένες μνημονιακές νομοθεσίες στους ευρωεγκληματίες, ισοπεδώνουν τους εργαζομένους, έτσι ώστε να απαιτείται διαρκής αντίσταση κι όχι συμβιβασμοί, που εξαθλιώνουν ακόμα περισσότερο την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας στο σύνολό τους.
(190716)
Return top