ΚΟΥΙΖ 1

Είναι αλήθεια ότι έχει ραγίσει η πισίνα στο Club Hotel Casino Loutraki, ενώ από κάτω δουλεύουν άνθρωποι, καθώς και ότι η αποκατάστασή της έχει ανατεθεί στην διεύθυνση συντήρησης κι όχι σε εξειδικευμένη - πιστοποιημένη εταιρεία;
(180915)




ΚΟΥΙΖ 2

Στην Βεράντα οι λακκούβες στον δρόμο καλύφθηκαν με πίσσα ή μόνον έριξαν συγκολλητικό για να φαίνεται το μαύρο κι έφυγαν οι εργάτες, με συνέπεια να «κοπανάνε» τα αυτοκίνητα; Θα τις κλείσετε;
(180915)




ΚΟΥΙΖ 3

Πόσο κόστισε τελικά, συνολικά, το φεστιβάλ του φετινού καλοκαιριού για τον δήμο Λουτρακίου;
(180915)




Είπαν… 1

«Συγχαρητήρια δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη. Η ποιοτική επισκεψιμότητα στο Λουτράκι θα επιτευχθεί με ιερόδουλες, μπράβους και νταβαντζήδες, την ώρα που δίνετε λυσσαλέο αγώνα να μην εισέλθει ο προαστιακός -το πλέον σύγχρονο μεταφορικό μέσο των πολιτισμένων λαών- στο Λουτράκι, γιατί δήθεν φοβόσαστε τα ″ταπεράκια″. Απλά, ο συνδυασμός σας λειτουργεί σαν εχθρός της πόλης. Μην ξεχάσετε να γεμίσουμε κόκκινα φωτάκια το Λουτράκι. Ωραίο όραμα… ανάπτυξης η εγκαθίδρυση στην πόλη οίκου ανοχής -συγνώμην ″studio″- όπως είναι της μόδας η ονομασία τους. Αλλάζετε το προφίλ του Λουτρακίου. Και πάλι μπράβο σας!»
(180915)




Είπαν… 2

«Μπούφο καλωσόρισες και μας έλειψες να ξέρεις, αλλά είσαι πάρα πολύ μεγάλο λαμόγιο, ίσως κι ένα από τα μεγαλύτερα στο Λουτράκι. Πάντως, μην νομίζεις ότι η κοινωνία δεν σε έχει πάρει πρέφα και μην έχεις την αίσθηση ότι την δουλεύεις, γιατί όλοι γνωρίζουν από που και πώς προσπαθείς να κάνεις αρπαχτές…»
(180915)




Είπαν… 3

«Βροχή οι καταγγελίες για την πλημμελή οργάνωση, αλλά και το απίστευτο μπάχαλο με το απροειδοποίητο κόψιμο της κυκλοφορίας την περασμένη Κυριακή για τον ποδηλατικό αγώνα των παλαιμάχων. Βροχή οι καταγγελίες και από τις επιχειρήσεις στο Φλάμπουρο που το πέρασμα των ποδηλάτων τους προκάλεσε μεγάλες ζημιές, ενώ δημοτικός σύμβουλος του Γιώργου Γκιώνη είχε καταπιεί την γλώσσα του και αδυνατούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα… Περαστικά σας!»
(180915)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ ΠΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ
ΣΥΝΝΟΜΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ;

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Με τις ευλογίες και την πλήρη γνώση του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, ο έμπιστος κι εξ’ απορρήτων φίλος του πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργος Ρουμελιώτης προβαίνει προκλητικά και ανερυθρίαστα σε σκανδαλώδεις αποφάσεις που παραβαίνουν κατάφωρα την κείμενη νομοθεσία. Το μόνον σίγουρο είναι ότι -όπως επισημαίνει πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας στο loutraki-press- ότι όταν θα αποσταλούν προς έγκριση στην Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίων Νήσων θα απορριφθούν για τέταρτη φορά.
Πρόκειται για δύο μελέτες των οποίων η πρώτη αφορά «Μελέτη κυματικών συνθηκών και μελέτη του έργου προστασίας ακτογραμμής για την περιοχή του τουριστικού περιπτέρου ″Καταρράκτες″ μέχρι το ξενοδοχείο ″Πευκάκια″» και η δεύτερε αφορά «Μελέτη αναβάθμισης ανωδομών κρηπιδότοιχου παλαιού τμήματος Αλιευτικού Καταφυγίου Λουτρακίου και μελέτη τοποθέτησης πλωτών προβλητών».
Κανείς δεν γνωρίζει τί έχει «μαγειρέψει» ο φίλος του Γιώργου Γκιώνη, αλλά την κείμενη νομοθεσία την έχει γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων του επικαλούμενος προφάσεις εν αμαρτίαις: «με ενδιαφέρει τί εισηγείται η Τεχνική Υπηρεσία επί νομικών θεμάτων»!.. Απορίας άξιον είναι, πώς μαζί με τον ίδιο υπερψηφίζουν τις παρανομίες και τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, πρέπει να… χοροπηδούσαν τα πλακάκια στον πεζόδρομο της Ιάσονος - τον ακριβότερο των € 900.000, όχι για το μέγεθος των αριθμών όσων συζητούντο μέσα, αλλά τη τακτική που ακολουθείτο, ενώ η «μπόχα» έπνιγε τους απέξω;
Τι λέει λοιπόν επί λέξει η κείμενη νομοθεσία για Προμήθειες - Υπηρεσίες - Μελέτες στην παράγραφο 9 του άρθρου 209 του Ν. 3463/06 Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων; «Οι δήμοι και οι κοινότητες, οι σύνδεσμοι τους, τα νομικά τους πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τα ιδρύματα τους δύνανται να αναθέτουν απευθείας ή με συνοπτική διαδικασία (πρόχειρο διαγωνισμό) παροχή υπηρεσιών, που δεν υπάγονται στις διατάξεις του ν. 3316/2005 (ΦΕΚ 42 Α), σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 83 του ν. 2362/1995 (ΦΕΚ 247 Α), ως προς τα επιτρεπτά χρηματικά όρια, όπως αυτά καθορίζονται με τις εκάστοτε εκδιδόμενες αποφάσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Για την απευθείας ανάθεση απαιτείται απόφαση δημάρχου ή προέδρου κοινότητας, προέδρου συνδέσμων, νομικών τους προσώπων δημοσίου δικαίου και ιδρυμάτων, χωρίς προηγούμενη απόφαση του συμβουλίου. Στην περίπτωση αυτή τα συντασσόμενα τεύχη εγκρίνονται από τον δήμαρχο ή τον πρόεδρο κοινότητας ή τον πρόεδρο του συνδέσμου, του δημοτικού ή κοινοτικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή ιδρύματος. Για τη συνοπτική διαδικασία (πρόχειρο διαγωνισμό) απαιτείται απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής ή του κοινοτικού συμβουλίου, του διοικητικού συμβουλίου συνδέσμων, νομικών τους προσώπων δημοσίου δικαίου και ιδρυμάτων, που εγκρίνει και τα συντασσόμενα τεύχη.»
Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών, το ύψος της δαπάνης απευθείας ανάθεσης συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ δεν μπορεί να υπερβαίνει τα € 5.000, καθ’ ότι μετά απαιτείται κανονική προκήρυξη διαγωνισμού.
Το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου όφειλε η απόφαση του να είναι ευθυγραμμισμένη με την κείμενη νομοθεσία κι όχι να υπερβαίνει το προαναφερόμενο ποσό, δεδομένου ότι θα απορριφθεί όταν θα αποσταλεί προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίων Νήσων. Με την στάση της η πλειοψηφία επέδειξε ότι είναι μια «ομερτά», έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τον νόμο και προχώρησε στην κατακύρωση των μελετών την μία με € 7.400 και την άλλη με € 7.550, αφού προηγουμένως άνοιξε προσφορές των ενδιαφερομένων εταιρειών, χωρίς προηγουμένως να έχει προκηρυχθεί δημόσιος διαγωνισμός!
Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Άρης Μαρίνης που παρενέβη στην διαδικασία ευθυγραμμιζόμενος με την κείμενη νομοθεσία επεσήμανε ότι δεν μπορεί να ληφθεί μία απόφαση κατάφωρα παράνομη, αλλά ο Γιώργος Ρουμελιώτης δεν άκουγε τίποτα, λέγοντας ότι η υπηρεσία υπερισχύει του νόμου(;) κι αν θέλει ας το απορρίψει η περιφέρεια. Ο έμπιστος κι εξ’ απορρήτων του Γιώργου Γκιώνη, βασίστηκε στην παράγραφο 3 του προαναφερόμενου νόμου που πρόβαλε η Τεχνική Υπηρεσία, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το συζητούμενο θέμα και αναφέρει χαρακτηριστικά τα ακόλουθα: «Με απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής ή του κοινοτικού συμβουλίου επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας περί εκπόνησης μελετών, η απευθείας ανάθεση της εκπόνησης μελέτης του δήμου ή κοινότητας σε πτυχιούχο μελετητή ή μελετητικό γραφείο Α ή Β΄ τάξης πτυχίου, εφ’ όσον η προεκτιμώμενη αμοιβή όλων των σταδίων της μελέτης δεν υπερβαίνει σε ποσοστό το τριάντα τοις εκατό (30%) του ανώτατου ορίου αμοιβής πτυχίου Α΄ τάξης που κάθε φορά ισχύει για την αντίστοιχη κατηγορία μελέτης. Σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, προκύψει μεγαλύτερη αμοιβή από αυτή που προεκτιμήθηκε και που έγινε αποδεκτή από τον ανάδοχο με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η επιπλέον διαφορά θεωρείται ποινική ρήτρα, σε βάρος του, για εσφαλμένη προεκτίμηση. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής εφαρμόζονται και από τα δημοτικά και κοινοτικά ιδρύματα, τα δημοτικά και κοινοτικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τους κάθε είδους συνδέσμους δήμων και κοινοτήτων».
Μετά από αυτά Άρης Μαρίνης - Μαρία Κάχρου - Ντίνα Αθανασάκου καταψήφισαν, ενώ υπερψήφισαν με πρώτο τον Γιώργο Ρουμελιώτη οι Ελένη Ζερβού - Σωτήρης Πέρρας - Κώστας Δήμου - Σάκης Παπαθανασίου - ο λιμενάρχης Κορίνθου Παναγιώτης Πολυζωίδης (προβλημάτισε αυτή η επιλογή του). Υπό διερεύνηση είναι τι έπραξε ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κώστας Δόσχορης, ενώ απουσίαζε ο έτερος σύμβουλος της αντιπολίτευσης Χρήστος Ασημακόπουλος.

Τι είχε προηγηθεί με τις δύο μελέτες
Πριν περίπου τρεις μήνες ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργος Ρουμελιώτης είχε απευθύνει και για τις δύο μελέτες Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Ανάθεση Εκπόνησης Μελέτης σύμφωνα με το προαναφερόμενη παράγραφο 3 του ως άνω νόμου που προαναφέρθηκε.
Μια προκήρυξη που ουδέποτε δημοσιοποίησε, ισχυριζόμενος τότε ότι δεν χρειάζεται, ενώ στον πίνακα αποδεκτών υπήρχαν δύο συγκεκριμένες εταιρείες (οι οποίες έκαναν την δουλειά τους) για την κάθε μελέτη, με την σύμπτωση μία εταιρεία να είναι αποδέκτης για προσφορά και στις δύο μελέτες;..
Η μη δημοσιοποίηση των δύο προσκλήσεων με αρ. πρωτ. 314/23-6-2015 η πρώτη και αρ. πρωτ. 316/23-6-2015 η δεύτερη ουδέποτε δημοσιοποιήθηκαν και η απόπειρα που έγινε ήταν να παρέλθει το απαιτούμενο διάστημα, έτσι ώστε στη συνέχεια χωρίς να έχει αντιληφθεί κάτι οι «αντιδρώντες σε μαγειρέματα» να ανοίξουν οι προσφορές και να κατακυρωθεί ο δήθεν ανοικτός «διαγωνισμός». Ωστόσο, έγινε προσφυγή για τον εν λόγω «διαγωνισμό» στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίων Νήσων, με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην ακύρωσή τους.
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Ρουμελιώτης δεν συνεμορφώθη, εισήγαγε το θέμα έτσι προς ψήφιση στο διοικητικό συμβούλιο, κι απλά άνοιξε τις προσφορές των εταιρειών που περιλαμβάνοντο στον πίνακα αποδεκτών της ακυρωθείσας προκήρυξης διαγωνισμού τον Ιούνιο του 2015, επιλέγοντας την μέθοδο της απευθείας αναθέσεως. Μιας απευθείας ανάθεσης που υπερβαίνει το ποσό των € 5.000 και δεν πρόκειται να εγκριθεί από την Πάτρα, όπως προανέφερε ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας του Λουτρακίου, που έχει πλήρη γνώση της κείμενης νομοθεσίας.
(180915)
Return top