ΚΟΥΙΖ 1

Είναι αλήθεια δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη ότι την αποκομιδή των σκουπιδιών στον Σχίνο την είχατε κάνει απευθείας ανάθεση σε γνωστό σας εργολάβο από την Αθήνα, ο οποίος δεν ήλθε ποτέ να τα συλλέξει και αναγκασθήκατε να προβείτε σε δεύτερη απευθείας ανάθεση σε εργολάβο του Λουτρακίου; Στον πρώτο εργολάβο κατεβλήθησαν χρήματα κι αν ναι αυτά επεστράφησαν ή δεν βαριέσαι πληρώνουν τα κορόιδα;
(150915)




ΚΟΥΙΖ 2

Περιφερειάρχα Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, επειδή όλα δείχνουν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι ο νικητής των εκλογών της Κυριακής ή τουλάχιστον θα φέρει υψηλότερα ποσοστά έναντι του προκατόχου του. Σκέπτεσθε την… επομένη των εκλογών να αμφισβητήσετε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και να ζητήσετε έκτακτο συνέδριο και εκλογή προέδρου, έστω κι αν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει γίνει ακόμα και πρωθυπουργός της χώρας;
(150915)




Είπαν… 1

«Όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έσκιζε ″μνημόνια″ και ο νυν δήμαρχος Λουτρακίου… τον Νικόλαο Δαούλη Ρεμαντά. Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος με το που πήραν την εξουσία σκίζουν καλσόν και περιμένουν ο μεν πρώτος από τον Σόιμπλε, ο δε δεύτερος από τον ισχυρό άνδρα των μετόχων του casino Λουτρακίου να τους φτιάξουν από μια βιομηχανία καλσόν για να έχουν να σκίζουν…»
(150915)




Είπαν… 2

«Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης χθες μας διαφήμιζε την έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης. Μήπως ο περιφερειάρχης μας δεν θέλει να ασχολείται και να προωθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ τα έτοιμα έργα που του δίνουν στο πιάτο όπως ο Αρχαίος Δίολκος κι επιθυμεί να εμφανίζεται ως ο εμπνευστής τους; Ή τον Πέτρο Τατούλη τον κρατάει κάποια άλλη αιτία και δεν τον εντάσσει 18 μήνες τώρα, έχοντας στα χέρια του ολοκληρωμένο το φάκελο του έργου;»
(150915)




Είπαν… 3

«Αφού πέρασε το καλοκαίρι, έχουμε καλύψει και τα ¾ του τρέχοντος έτους, τώρα θυμήθηκε η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου να προχωρήσει στην συζήτηση αιτημάτων παράκτιων επιχειρήσεων για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην χερσαία ζώνη ή ομπρελών (για χειμερινά μπάνια) στον αιγιαλό, καθώς και κινούμενων ελεύθερων επαγγελματιών. Τόση προκοπή πια; Τόσο φορτωμένο ήταν το πρόγραμμα του ΝΠΔΔ που δεν προλαβαίνατε αυτά τα θέματα να τα συζητήσετε από την αρχή της χρονιάς;»
(150915)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΑΥΛΑΙΑ
ΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ» ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Αυλαία ανεβάζει σήμερα το «θέατρο του παραλόγου» του δήμου Λουτρακίου με αυτοτελή επεισόδια - τα θέματα που έχουν εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη, προκειμένου να διαμορφώσει μια «ζεστή» χρονιά για την δημοτική αρχή, η οποία αφού δεν μπορεί να διακριθεί για την θετική της, να διακριθεί για την αρνητική της παρουσία.
Ο λόγος φυσικά για το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου για του οποίου τα επιτεύγματα συμπεριφέρονται σαν «θιασάρχης» ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, ενώ σαν «σκηνοθέτης - σεναριογράφος - πρωταγωνιστής» ο πρόεδρός του Γιώργος Ρουμελιώτης.
Το… σενάριο στην πρώτη πράξη της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, προβλέπει ένα δημιούργημα του ευφάνταστου για τέτοιου είδους υποθέσεις -αλλά όχι για δουλειά και αποτελεσματικότητα έμπιστου και εξ’ απορρήτων φίλου του δημάρχου- που δεν τον πίστεψε η πλειονότητα των συμβούλων σε όσους το διέδιδε, ισχυριζόμενος ότι του συνέστησαν από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίων Νήσων στην Πάτρα, επειδή ο γραμματέας δεν πρόσεξε τι υπέγραφε(!..) να κάνουν ένσταση κατά των αποφάσεών του, έτσι ώστε να επανεξετασθούν εξ’ αρχής οι αποφάσεις στον αέρα του διοικητικού συμβουλίου που του εισηγήθηκαν να εγκρίνει, για να μπορέσει να ανατρέψει την αρχική του απόφαση, έτσι ώστε να «δικαιωθεί» ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι εδώ δεν πρόκειται για μία ή δύο αποφάσεις, αλλά για τρεις αποφάσεις που δεν πρόσεξε ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίων Νήσων.
Οι πληροφορίες του loutraki-press θέλουν, ο Γιώργος Ρουμελιώτης με τις ευλογίες του Γιώργου Γκιώνη να επιχειρεί να ανατρέψει στην συνεδρίαση του σημερινού διοικητικού συμβουλίου τις παλαιότερες αποφάσεις, προκειμένου να ληφθεί μια νέα απόφαση σήμερα κομμένη και ραμμένη στις επιδιώξεις του, έτσι ώστε στη συνέχεια να προωθηθεί και να εγκριθεί από την Πάτρα. Έστω λοιπόν ότι ο γραμματέας έχει κάνει λάθος και δεν κατάλαβε τι υπέγραφε. Η νέα απόφαση που φιλοδοξεί να ληφθεί σήμερα ο Γιώργος Ρουμελιώτης, είναι ένα διαφορετικό κείμενο για ένα θέμα που ήδη έχει απορριφθεί τρεις φορές από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια. Πώς θα αποδεχθεί ο γραμματέας την νέα απόφαση που θα του εισηγηθούν; Η υπόθεση δεν θα μυρίζει;

Χωρίς ευφυία το δεύτερο επεισόδιο
Δεύτερο αυτοτελές επεισόδιο του σεναριογράφου είναι η επανεξέταση αδειών στην χερσαία ζώνη Λουτρακίου για τις παράκτιες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα ψυχαγωγικά παιχνίδια για μικρά παιδιά.
Ο λόγος είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, να ληφθεί μια νέα απόφαση είτε που θα κρίνει ως λανθασμένη την απόφαση χορήγησης άδειας στην επιχείρηση που ασκεί σύννομα την δραστηριότητά της, είτε να εκληφθεί ως λανθασμένη η απόφαση να μην χορηγηθεί άδεια στην επιχείρηση στην οποία ο Γιώργος Ρουμελιώτης αν και πρόεδρος του σώματος ανέλαβε ιδιωτικές εργασίες και με τις ευλογίες του Γιώργου Γκιώνη κάλυπτε μια επιχείρηση να λειτουργεί παράνομα και χωρίς άδεια στην χερσαία ζώνη Λουτρακίου.
Όπως σημείωνε δημοτικός παρατηρητής, ο Γιώργος Ρουμελιώτης επιδιώκει να νομιμοποιήσει την επιχείρηση εκ των υστέρων λόγω των εκκρεμών ποινικών διώξεων που έχουν συσσωρευθεί από την μη σύννομη λειτουργία της, λόγω έλλειψης της απαραίτητης άδειας, με συνέπεια ο επιχειρηματίας της αν τελικά καταδικασθεί από την Δικαιοσύνη να απειλείται -σε γνώση του πάντοτε- από δυσβάσταχτα πρόστιμα.
Έτσι επέλεξε, συνεχίζει ο ίδιος παρατηρητής, να φέρει και την άλλη επιχείρηση που σύννομα λειτουργούσε στην ίδια μοίρα, οδηγώντας το Δ.Σ. σε μια παράνομη απόφαση για να σώσουν και τις δύο επιχειρήσεις, είτε τα μέλη του σώματος να αναγκασθούν έστω και εκ των υστέρων να εγκρίνουν την άδεια για να ελαφρύνει την θέση της η επιχείρηση.
Αυτά συμβαίνουν εν έτει 2015 στον δήμο Λουτρακίου, με την αντιπολίτευση να γνωρίσει τα πάντα, αλλά να κλείνει τα μάτια για να γίνονται οι δουλειές…
Πρόκειται για μια χορταστική πρεμιέρα στο «θέατρο του παραλόγου» Λουτρακίου, ενώ να ελπίσουμε ότι ο θιασάρχης με τον σκηνοθέτη θα μας κρατήσουν ζεστούς για ολόκληρο τον χειμώνα!
(150915)
Return top