ΚΟΥΙΖ 1

Αν κάποιος βάλει μια σωλήνα 1,5 ίντσας και κλέβει νερό από το δίκτυο, όταν τον πιάσετε το διοικητικό πρόστιμο με αλλεπάλληλα συμβούλια θα το συμπιέσετε στο 25% του αρχικού; Το νερό που έχει κλαπεί και έχει υπολογισθεί η αξία του, αυτό θα το κάνετε δώρο; Καλά, τι γίνεται τέλος πάντων εκεί στην ΔΕΥΑΛ; Καλά όλοι οι άλλοι. Ο Μάικ Θυμής τι έχει να πει; Γιατί δεν μιλάει όχι μόνον γι’ αυτό, αλλά και για όλα τα κακά που συμβαίνουν ένα χρόνο τώρα στον δήμο Λουτρακίου;
(040915)




ΚΟΥΙΖ 2

Περιφερειάρχα Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για ποιό έργο κομπορρημονείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει και διαθέτετε εμπειρία, με την προχθεσινή ανακοίνωσή σας και ισχυρίζεσθε ότι εσείς γνωρίζετε πώς θα βγάλετε την Ελλάδα από τα καταστροφικά μνημόνια; Εδώ αποδείχθηκε ότι αδυνατείτε να εντάξετε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου ένα έργο πλήρως ολοκληρωμένο που σας παρέδωσαν στα χέρια αρχικού προϋπολογισμού € 11,5 εκατ., το οποίο με τις εκπτώσεις εκτιμάται από τους αρμοδίους, ότι θα κοστίσει περίπου € 8 εκατ.; Αναμένετε να εμπιστευθεί ολόκληρη χώρα τις τύχες της στα χέρια σας;
(040915)




ΚΟΥΙΖ 3

Αληθεύει ότι τα σχολεία στους Αγ. Θεοδώρους παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης; Ποιός έχει την ευθύνη γι’ αυτά τα χάλια; Με τί κονδύλια θα γίνει η αποκατάσταση των ζημιών; Ποιός θα πληρώσει για να μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά για την νέα σχολική σεζόν;
(040915)




Είπαν… 1

«Το εκλογικό παιχνίδι ήταν απόλυτα στημένο, με την σύμφωνη γνώμη και των μέσα, ενώ η προσδοκία του forecast ήταν όπως εξελίχθηκε η κούρσα, δεδομένου ότι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα χάλαγε την συνταγή. Απλά, προτιμήθηκε και πάλι η φθηνή έναντι της ακριβής…»
(040915)




Είπαν… 2

«Διευθυντά Στρατηγικού Σχεδιασμού του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Ελλάδας Γρηγόρη Σαμπατακάκη, οι πληροφορίες του loutraki-press θέλουν, όταν κυκλοφορείτε στην λουτρόπολη, πολίτες που γνωρίζουν την φυσιογνωμία σας να κουνούν συγκαταβατικά το κεφάλι, ενώ κάποιοι άλλοι να σας δείχνουν με το δάχτυλο. Αυτό είναι αλήθεια ή ψέματα;»
(040915)




Είπαν… 3

«Εσύ αξιωματούχε του δήμου Λουτρακίου που διερωτάσαι ποιός είναι ο γράφων, εάν πραγματικά σε ενδιαφέρει, είναι εύκολο να μάθεις το τηλέφωνό του από συναδέλφους σου, προκειμένου να τον γνωρίσεις. Πάντως, αν το τολμήσεις, απέναντί σου δεν θα έχεις ένα πρόσωπο, σαν αυτούς που έχεις γνωρίσει… Αν θέλεις για να είναι πιο ωφέλιμη η γνωριμία για εσένα, μια βόλτα στο Σχίνο θα προσδώσει έτι περαιτέρω. Ο γράφων είναι παρών κι όσο είναι δυνατόν στο πλαίσιο της γραφίδος του, δεν θα σας επιτραπεί σε όλους μαζί, να διαλύσετε περισσότερο τον δήμο Λουτρακίου. Έχετε την αίσθηση ότι σας τιμά η άδεια αίθουσα όταν συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο; Θα το αντιληφθείτε στις εκλογές του 2019, καθ’ ότι δεν έχετε υπόψιν σας, τί συνέβη το 2010; Λίγη τσίπα λοιπόν δεν βλάπτει…»
Πάνος Ηλιακόπουλος
(040915)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ
«ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Μετά βίας να αντέξει τουριστικά - παραθεριστικά και η προσεχής εβδομάδα, καθ’ ότι το Λουτράκι αποχαιρετά την θερινή σεζόν, εισερχόμενο πλέον στην αδήριτη για τις επιχειρήσεις πραγματικότητα και με το οξύτατο πρόβλημα που είναι πλέον ορατό, καθ’ ότι εκπνέει ο χρόνος κατεδάφισης της παραλιακής παράγκας στα τέλη Οκτωβρίου.
Ζητούμενο -λόγω της αρρυθμίας στην κεντρική πολιτική σκηνή ενδεχόμενες καθυστερήσεις σχηματισμού ή αδυναμίας νέας κυβέρνησης, αν δοθεί από την επισπεύδουσα Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ)- αναβολή μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης, για τον εξωραϊσμό της εικόνας του παραλιακού μετώπου.
Μια αναβολή που θα είναι χωρίς αντίκρισμα, λόγω της έλλειψης σοβαρότητας στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου και τον δήμο Λουτρακίου ως εποπτεύουσα αρχή του, που καλύπτει τις ανομίες του, με προσωποποιημένες πλέον τις ευθύνες ένθεν κακείθεν.
Ως γνωστόν, η ελεγχόμενη για την νομιμότητά της και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου να προωθήσει προς έγκριση την μελέτη των € 100.000, στην ουσία δεν επρόκειτο να τύχει θετικής απήχησης, δεδομένου ότι κανείς δεν διακινδυνεύει να μπει μέσα και να κοιτάει έξω, πλην κάποιων «τολμηρών» στο Λουτράκι. Κι αυτό γιατί τρεις σύμβουλοι ενώπιον του προδιαγραφόμενου σκανδάλου, ηρνούντο να υπογράψουν τα πρακτικά της συνεδρίασης του συγκεκριμένου Δ.Σ.
Τελικά, ο «γίγαντας» δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης βρήκε τις άκρες στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και έγινε αποδεκτό να αποσταλούν τροποποιημένα κι αυθημερόν πρακτικά με τις υπογραφές και των 11 μελών του οργάνου. Στο σημείο αυτό ο Γιώργος Γκιώνης για να προσφέρει κάλυψη στον έμπιστο κι εξ’ απορρήτων φίλο του Γιώργο Ρουμελιώτη αναγκάσθηκε να δεχθεί να συμπεριληφθεί επ’ ακριβώς τί είχε συμβεί στην συγκεκριμένη συνεδρίαση -καθ’ ότι και ο ίδιος παρευρισκόταν, έχει ιδία αντίληψη για το τι πραγματικά συνέβη, αλλά έκλεινε τα μάτια- και με ποιά τεχνάσματα ο πρόεδρος του Δ.Σ. είχε «πνίξει» την μελέτη των € 50.000 για να προκριθεί αυτή με την διπλάσια τιμή των € 100.000, έτσι ώστε να κατακυρωθεί στην συγκεκριμένη μελετητική ομάδα.
Στο loutraki-press από στέλεχος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ετέθη το ερώτημα, «πώς είναι δυνατόν το κόστος μελέτης κατασκευής ενός μεγάλου εμπορικού λιμένα να διαμορφώνεται περίπου στις € 50.000, το Λουτράκι να μας εμφανίζει μελέτη € 100.000 και να έχουν την αίσθηση ότι θα γίνει αποδεκτή; Οι εποχές είναι δύσκολες και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να βρεθεί μπλεγμένος. Η υπόθεση έχει πάρει διάσταση, συζητείται παντού και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να περάσει…»
Επομένως, το θέμα για την πόλη του Λουτρακίου βρίσκεται στον αέρα, ενώ οι παράκτιες επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι με το αλαλούμ της Ιάσονος και την αδυναμία λήψης κι εφαρμογής σύννομων αποφάσεων, αν η ΚΕΔ προχωρήσει στην εφαρμογή των αποφάσεών της, δυστυχώς θα βρεθούν ενώπιον λυπηρών καταστάσεων, με την λειτουργία των επιχειρήσεών τους να τινάζεται στον αέρα.
Οι παράκτιες επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι λόγω ανικανότητας της δημοτικής αρχής δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα, δεν έσπευσαν να επανορθώσουν τα μεθοδευμένα ανομήματά τους με τις μελέτες και κανείς δεν διασφαλίζει ως ώρας, όπως προαναφέρθηκε ότι η παραλιακή «παράγκα» δεν θα γκρεμισθεί. Μία επιφύλαξη μόνον, αν ο «γίγαντας» δήμαρχος καταφέρει με τις γνωριμίες του να σταματήσει την ΚΕΔ και δεν υπάρξει πρόβλημα, δεδομένου ότι το γκρέμισμα παρά το χάλι που παρουσιάζει το συγκεκριμένο θέαμα, θα είναι ανεπανόρθωτο πλήγμα για την επισκεψιμότητα στην πόλη του Λουτρακίου από την άνοιξη κι ολόκληρο το επόμενο καλοκαίρι.
(040915)



ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ... ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ 
ΓΙΑ ΤΟ «ΓΑΛΑΖΙΟ ΟΝΕΙΡΟ» ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ

Τον αιθεροβάμονα περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη κατακεραυνώνει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για Έλευση του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου, καλώντας να επιστρέψει στην πραγματικότητα λόγω της ουτοπίας του στο «γαλάζιο» σύννεφο να γίνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όταν πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού στο κόμμα της Ρηγίλλης.
Ο Πέτρος Τατούλης αδυνατεί σήμερα να «δει» ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εντός του μνημονιακού και συνθλιπτικού τοπίου για την ζωή των Ελλήνων, θα φέρει την Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα, με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη εκ των πραγμάτων η αμφισβήτησή του σε μελλοντικό συνέδριο του κόμματος.
Επομένως, ορθά εγκαλείται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων να επιστρέψει στον ρεαλισμό, να αναλάβει τις ευθύνες του και το κυριότερο να σταματήσει τα ψέματα, αγνοώντας ότι το ψέμα φέρνει ψέμα, ενώ το κόστος της αλήθειας, όποιο κι αν είναι αυτό, είναι μόνον μία φορά.
Ο Πέτρος Τατούλης πριν περίπου ένα χρόνο είχε χαρακτηρίσει ανήθικους όλους όσους γράφουν για τον προαστιακό και δεν τον πιστεύουν. Σήμερα, με την επιστολή του της 15ης Ιουλίου 2015, έναν χρόνο μετά κι όσα αποκαλύπτει η Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων, θα μπορούσε ο λαλίστατος και λέγων επί σχεδόν τέσσερα χρόνια ψέματα περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφενός να κατονομάσει ποιος είναι ο ανήθικος τελικά, αφετέρου να εξηγήσει γιατί ενέπαιζε μαζί με τα γνωστά και μη εξαιρετέα -ελεγχόμενα για την νοημοσύνη τους- «εξαπτέρυγα», την κοινωνία του Λουτρακίου;
Παρήγορο είναι πάντως, ότι στην επιστολή του προς τον πρώην υπουργό Οικονομίας, ευτυχώς έχει παρουσιάσει την πραγματικότητα του έργου, αποτυπώνει δηλαδή τον μελετητικό σχεδιασμό του που «κοσκινίζει» επί δεκαοκτώ μήνες στο γραφείο του, αντί από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου να το έχει προωθήσει προς ένταξη στο ΕΣΠΑ κι όταν ξεκλειδωθούν τα κονδύλια να αρχίσει την επομένη η κατασκευή του.
Το επαίσχυντο για τον Πέτρο Τατούλη που τον κονταίνει και πολιτικά, είναι η απόπειρά του να οικειοποιηθεί τις ανιδιοτελείς προσπάθειες της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων να προωθήσει με αγώνα όχι μόνον το έργο και να είναι σήμερα απόλυτα ολοκληρωμένο, αλλά και να συμπιέσει το κόστος του από τα αρχικά € 25 εκατ.(;;;) στα € 11,5 εκατ. με τους αρμοδίους του ΟΣΕ να εκτιμούν ότι μετά τις εκπτώσεις το κατασκευαστικό κόστος θα ολοκληρωθεί στα περίπου € 8 εκατ.
Αυτά λοιπόν περιφερειάρχα Πελοποννήσου είναι έργο της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων και μην επιχειρείτε να το προβάλλετε ως επίτευγμά σας. Έχετε ήδη εκτεθεί!

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων
Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων για Έλευση του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου αναφέρονται τα ακόλουθα:
Ο ασθμαίνων στο κατόπι της πολιτικής ειλικρίνειας αδυνατώντας να πείσει περί του αγαθού των προθέσεών του περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, εξέδωσε -την περίοδο με τα «μπάνια του λαού»- για να ωραιοποιήσει προς όφελός του αφενός, αποσείοντας τις εγκληματικές ευθύνες του αφετέρου, δελτίο Τύπου που βρίθει ψεμάτων και με το οποίο σκοπεί να κρύψει από τους πολίτες, πως είναι ο μοναδικός υπεύθυνος που σταμάτησε το μεγαλύτερο -σήμερα- αναπτυξιακό έργο για την λουτρόπολη, που δεν είναι άλλο από την διασύνδεση του Λουτρακίου με την Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων της ΠΑΘΕ.
Τον Πέτρο Τατούλη εκθέτει ο τετραετής εμπαιγμός των πολιτών του Λουτρακίου διανθισμένος με επίσημες ανακοινώσεις της περιφέρειας Πελοποννήσου και τις κορώνες των ελεγχόμενων για την νοημοσύνη τους «εξαπτερύγων», που στόχο είχαν τον καιροσκοπισμό, παραπλανώντας την κοινωνία για ψηφοθηρία, όπως συνέβη στις τελευταίες εκλογές πριν δεκαέξι μήνες.
Με την τελευταία προ τριών εβδομάδων ανακοίνωσή του, ο Πέτρος Τατούλης έχει την αίσθηση ότι καθαγιάζεται και η κοινωνία ξεχνά. Νομίζει ότι «έκανε πάσα» το έργο στην κεντρική διοίκηση και ειδικότερα στο αρμόδιο υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων, έτσι ώστε στην ουσία να μην δυσαρεστηθούν τα οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή Α-Β Βασιλόπουλος του Ισθμού.
Ακόμα, γι’ αυτή του την επιλογή (την αποστολή επιστολής - αιτήματος προς τον τέως υπουργό Οικονομίας - Υποδομών - Ναυτιλίας - Τουρισμού την 15η Ιουλίου 2015 με την οποία του ζητούσε την κανονικοποίηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμός - Λουτράκι και ένταξή της στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών [ΣΠΕΜ] 2014 - 2020), σύρθηκε λόγω των προηγηθεισών ενεργειών από τον περασμένο Μάρτιο της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων για Έλευση του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου, να φύγει το έργο από την περιφέρεια Πελοποννήσου και να μεταφερθεί στην κεντρική διοίκηση, καθ’ ότι ο Πέτρος Τατούλης αδυνατούσε να ανταποκριθεί τέτοιου είδους απαιτήσεων.
Δυστυχώς, αν και πρώτος πολίτης της περιφέρειας Πελοποννήσου ο Πέτρος Τατούλης δεν φείδεται ψεμάτων, αλλά και θράσους, δεδομένου ότι από την μία προσπαθεί να οικειοποιηθεί τον αγώνα της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων, ενώ από την άλλη ρίχνει λάσπη… με τουρμπίνα, ισχυριζόμενος ότι «σε αντίθεση με όσους ″δήθεν″ ενδιαφέρονται για το έργο, η περιφέρεια Πελοποννήσου προσέγγισε με μεθοδικότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα τον θέμα του προαστιακού του Λουτρακίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ωριμάσει μελετητικά το έργο και να δύναται να ενταχθεί στο ΣΠΕΜ, ώστε να αποδοθεί στους πολίτες ολοκληρωμένο προς χρήση». Για να το θάψει Πέτρο Τατούλη;
Το έργο ο Πέτρος Τατούλης το πληροφορήθηκε από την Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων τον Νοέμβριο του 2011, ενθουσιάσθηκε, δεσμευόμενος ότι θα το δρομολογήσει, έχοντας την ενημέρωση ότι το έργο με όλες τις διαδικασίες μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 18 μήνες και ο ίδιος έκανε λόγο για άνοιξη του 2013. Ενώ επεδείχθη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ήταν αυτός που εκτροχίαζε το έργο, ενώ προς τους «ιθαγενείς» του Λουτρακίου στην ουσία κουνούσε χάντρες και καθρεπτάκια, με τις καινοφανείς ανακοινώσεις του.
Είναι αναγκαίο, δεδομένου ότι η κοινωνία του Λουτρακίου το γνωρίζει, μήπως και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου το συνειδητοποιήσει κι επιστρέψει στον ρεαλισμό από την ουτοπία, ότι για την μελετητική ωρίμανση του έργου που κομπορρημονεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, η μόνη αλήθεια είναι πως αυτή είναι αποτέλεσμα των μορφοποιημένων τεχνικών προτάσεων που κατέθεσαν οι έγκριτοι πανεπιστημιακοί - συγκοινωνιολόγοι -που συνεργάσθηκαν και συνεργάζονται αφιλοκερδώς με την Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου- προς τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Λουτρακίου, αλλά και προς την ΔΙΣΣΑ του ΟΣΕ, που είχαν ως αποτέλεσμα την επίτευξη κοινωνικού και τεχνικού momentum, καθώς και την πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά σύμπτυξη του αρχικού προϋπολογισμού έργου, από τα € 25 εκατ. στα μόλις περίπου € 8 εκατ. tampoula raza. Πραγματικά, αυτό το κόστος, δεν έλκει το ενδιαφέρον των επιτήδειων…
Όσο για την επιστολή - αίτημα (15/7/2015) προς τον τέως υπουργό, αν ο Πέτρος Τατούλης πραγματικά επεδίωκε την ευημερία των πολιτών του Λουτρακίου, δεν θα κωλυσιεργούσε δεκαέξι μήνες (άλλες οι βουλές της κοινωνίας κι άλλες των οικονομικών συμφερόντων), αλλά μόλις παρέλαβε από τον ΟΣΕ ολοκληρωμένο τον φάκελο του έργου μαζί με τα τεύχη δημοπράτησης λίγες ημέρες πριν το τέλος Μαρτίου 2014, θα τα προωθούσε την επομένη προς το αρμόδιο υπουργείο για την άμεση ένταξη του έργου.
Επίσης, αφού ο περιφερειάρχης μας είχε όχι μόνον αγνές προθέσεις, αλλά και αν αυτές ήταν ειλικρινείς, γιατί δεν είχε γνωστοποιήσει το ολοκληρωμένο έργο, είτε στη διαβούλευση του ΣΠΕΜ τον Μάιο του 2014, είτε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αργότερα μεταξύ Εθνικής Αρχής Συντονισμού και περιφέρειας Πελοποννήσου;
Έχει ενδιαφέρον να φρεσκάρουμε την μνήμη του Πέτρου Τατούλη, αλλά και να υπενθυμίσουμε στην τοπική κοινωνία τι της υποσχόταν με ανακοινώσεις του ο περιφερειάρχης της, αλλά… του άλλαξαν γνώμη.
Στις 20-5-2013: Με την υποβολή των τεχνικών δελτίων του έργου σύνδεσης του Λουτρακίου με το δίκτυο του προαστιακού σιδηροδρόμου από τον ΟΣΕ, η περιφέρεια Πελοποννήσου θα το εντάξει άμεσα στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013, αφού έχει εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο.
Στις 16-7-2013: Παραδεχόμενος την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου που έχει, ανακοινώνει το δήθεν οριστικό πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου: «Όταν ο ΟΣΕ εκπονήσει τις απαιτούμενες μελέτες για την μετατροπή της μετρικής γραμμής Ισθμού - Λουτρακίου, σε γραμμή κανονικού εύρους με ηλεκτροκίνηση φιλική προς το περιβάλλον, θα υποβάλει το σχετικό αίτημα χρηματοδότησης στην περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και θα το ολοκληρώσει ως το τέλος του 2014.
Των ανακοινώσεων του Πέτρου Τατούλη είχαν προηγηθεί…
Στις 26-3-2011: Το υπουργείο Μεταφορών στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου κατόπιν ενεργειών της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων με το υπ’ αριθ. Β-518 έγγραφό του απαντά: «Στο βαθμό που το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον και οφέλη για το Λουτράκι και την ευρύτερη περιοχή, η εκτέλεση του είναι εύκολα εφικτή εάν εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του από το ΠΕΠ Πελοποννήσου της περιόδου 2007 - 2013 ΕΣΠΑ».
Στις 18-3-2012: Η ΕΡΓΟΣΕ με το υπ’ αριθ. 197946 έγγραφό της προς την Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για Έλευση του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου επισημαίνει τα ακόλουθα: «…Το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον και οφέλη για το Λουτράκι, καθώς και την ευρύτερη περιοχή, η εκτέλεσή του είναι εφικτή αν εξασφαλισθεί η χρηματοδότησή του από το ΠΕΠ Πελοποννήσου της περιόδου 2007 - 2013. Η εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων θα πρέπει να γίνει άμεσα από την περιφέρεια Πελοποννήσου, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το έργο εντός της προγραμματικής περιόδου». Με άλλα λόγια, Πέτρο Τατούλη σας λένε συντομεύετε και μην το κοσκινάτε… γιατί όλοι χάνουν.
Στις 28-7-2014: Ο ΟΣΕ με το υπ’ αριθ. 113454 έγγραφό του προς τον δήμο Λουτρακίου, επισημαίνει τα ακόλουθα: «Έχουν εκπονηθεί όλες οι οριστικές μελέτες με βάση τις αποφάσεις του Δ.Σ. Λουτρακίου και τις τεχνικές κατευθύνσεις των τεχνικών υπηρεσιών σας έγγραφο/27826/13-12-2011 και αναμένεται η χρηματοδότηση του έργου από την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στις 18-12-2014: Ο βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας, του κόμματος που θέλετε να γίνετε πρόεδρος, επειδή εκτροχιάζατε το έργο με ερώτημά του προς τον πρώην υπουργό Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων στην με υπ’ αριθ. πρωτ. 5633 στην οποία επισημαίνει: «...Σε χρηματοδοτικό επίπεδο, ανοίγει το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014 - 2020 και είναι εκπεφρασμένη η πρόταση της περιφέρειας Πελοποννήσου να εντάξει το έργο για το οποίο θέλω να σας επισημάνω ότι ο προϋπολογισμός έχει αναθεωρηθεί από τα € 25 εκατ. στα 2/5 περίπου, χωρίς τις εκπτώσεις που προβλέπεται και αναμένεται να δοθούν. Πέρα από το ΠΕΠ 2014 - 2020 υπάρχουν και άλλα αναπτυξιακά προγράμματα όπως πληροφορούμαι, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα για την υλοποίηση της επέκτασης του προαστιακού ως την οδό Αιγαίου στο Λουτράκι...»
Επειδή η πολιτική αμνησία είναι της μόδας Πέτρο Τατούλη να σας υπενθυμίσουμε και να εξηγήσετε προς τους πολίτες του Λουτρακίου, γιατί ο συνδυασμός σας στο περιφερειακό συμβούλιο στις 20-5-2013 καταψήφισε τις 3 ειλημμένες αποφάσεις του ανωτάτου θεσμικού οργάνου του δήμου Λουτρακίου, αλλά και γιατί δεν βγάλατε λέξη, όταν στην ίδια συνεδρίαση, σας καταγγέλθηκε πως στενοί σας συνεργάτες σύρθηκαν στο υπουργείο Μεταφορών από οικονομικά συμφέροντα της περιοχής ″Α-Β Βασιλόπουλος″ του Ισθμού, που στόχο έχουν να εκμηδενίσουν τις πιθανότητες να συνδεθεί η πόλη του Λουτρακίου με τον προαστιακό σιδηρόδρομο και να κατασκευασθεί σταθμός στην προαναφερόμενη θέση;
Όπως αντιλαμβάνεσθε περιφερειάρχα Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τα «τατουλογραφήματα» δεν παραπλανούν την κοινωνία του Λουτρακίου, η οποία δείχνει με το δάχτυλο όλους αυτούς που το εκτροχιάζουν, δεδομένου ότι η Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων έχει φροντίσει να την κρατά ενημερωμένη. Κατά συνέπεια, θα έπρεπε να έχετε μάθει μετά από τέσσερις δεκαετίες στην πολιτική, ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!

Υ.Γ.: Το ψέμα είναι ανανδρία - Νίκος Καζαντζάκης
(040915)
Return top