ΚΟΥΙΖ 1

Τι θα γίνει με το θέμα της καθαριότητας, ακόμα και στο κέντρο της πόλης; Νύφη πήγε να φωτογραφηθεί στους Καταρράκτες με τον φωτογράφο να ταλαιπωρείται να την στήσει, να αδυνατεί και τελικά στη φωτογράφηση αναγκάσθηκε να τις κόψει τα πόδια για να μην φαίνονται τα σκουπίδια. Δεν είναι αίσχος αυτό για τον δήμο μας την ώρα που προσδοκά και στηρίζεται η οικονομία του τόπου στην επισκεψιμότητα;
(200515)




ΚΟΥΙΖ 2

Τι ζητούσαν το απόγευμα τα τρία χορτοκοπτικά μηχανήματα του Πρασίνου του δήμου Λουτρακίου πάνω σε ιδιωτικά αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Βουλιαγμένης; Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σωτήρης Πέρρας θα επιληφθεί τα θέματος να μάθει τι γίνεται; Εκτός πλέον, αν ανταποκρίνονται στην αλήθεια οι καταγγελίες που έφθασαν στο loutraki-press, θα πρέπει να αρχίσει ο δήμος Λουτρακίου να κόβει Δελτία Παροχής Υπηρεσιών για οικοδομικές και άλλου τύπου εργασίες;
(200515)




ΚΟΥΙΖ 3

Ποιός είναι αυτός ο τόσο ανίκανος που τρέχει για το προσωπικό συμφέρον του και μόνον, αλλά δεν μπορεί να σκεφθεί το ορθόν;
(200515)




Είπαν… 1

«Πνίγηκαν… στο χρήμα χθες οι εργαζόμενοι του Club Hotel Casino Loutraki, αφού στις 19 Μαΐου βρήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους το 25%, έναντι του μισθού Απριλίου, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα ξαναπάνε… ταμείο!»
(200515)




Είπαν… 2

«Οι εργαζόμενοι στο δήμο Λουτρακίου θα πρέπει να αντιληφθούν ότι έξω η ανεργία και ειδικότερα στον τόπο, ″πετάει″ σε υψηλά επίπεδα. Έτσι, δεν θα πρέπει να σπεύδουν σε εργασίες ιδιωτών, αλλά να αφήνουν χώρο να δουλέψουν και άλλοι συνάδελφοί τους, δεδομένου ότι κι εκείνοι πρέπει να πάνε χρήματα στο σπίτι τους για να ανέβει το τσουκάλι στην φωτιά! Στην δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, επιβάλλεται να σκεφτόμαστε και τους άλλους και ειδικότερα όλους όσους δεν έχουν δουλειά.»
(200515)




Είπαν… 3

«Θα πρέπει να ξέρεις όταν θα μείνει ο ένας μόνος του, εσένα θα σε διώξει γιατί πλέον δεν θα σε έχει ανάγκη. Σε κρατούσε, έστω κι αν ήξερε ότι έκλεβες, αλλά σε ήθελε ως αντίπαλο δέος. Τα πάντα, θέμα χρόνου είναι…»
(200515)




ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο παιχνιδότοπος στην πλατεία Κρήνης υπό την πλήρη και αποκλειστική κάλυψη του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργου Ρουμελιώτη, δείχνει το αίσχος του δημοτικού συμβουλίου Λουτρακίου σε όλο του το μεγαλείο, δεδομένου ότι τα μέλη του θα έπρεπε, αν σεβόντουσαν τον εαυτό τους, αν σεβόντουσαν τις άλλες επιχειρήσεις και δη τις ανταγωνιστικές που λειτουργούν νόμιμα, να έχουν αντιδράσει και να έχουν παύσει τις εν λόγω επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Αλλά, όταν βλέπεις τον έμπιστο του δημάρχου Γιώργου Γκιώνη να πρωτοστατεί σ’ αυτήν την παρανομία ειδικότερα στον χώρο που προΐσταται, γιατί προηγούνται οι ιδιωτικές μπίζνες, τι μπορεί να περιμένει κάποιος;
Με αυτό το καθεστώς, γιατί να συμμορφωθούν οι άλλοι επιχειρηματίες με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και να μην κάνει ο καθένας ότι του καπνίσει;
Αυτό συνιστά ευνομούμενο δήμο που οι ταγοί του υπηρετούν την Δημοκρατία;
Πώς να επικρατήσει τάξη στο Λουτράκι;
Άραγε με τι μυαλά μπορεί να πάει μπροστά αυτός ο έρμος τόπος;
(200515)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΜΟΝΟ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΟΡΘΙΑ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ «ΠΑΡΑΓΚΑ» ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ!

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Παρά την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί στο Λουτράκι κι επικρατούσε χθες ολόκληρη την ημέρα, ότι δόθηκε αναβολή κατεδάφισης της παραλιακής «παράγκας» -μέχρι χθες το βράδυ που γράφονταν αυτές οι αράδες- όλη αυτή η φημολογία ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας, του ευχολογίου, του παραμυθιού και του εμπαιγμού.
Ζαλισμένοι από την αδράνεια(!) οι ταγοί του τόπου, προκειμένου να μην κουνήσουν τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές Κορινθίας, αρνούνται να ομολογήσουν ότι η καταστροφή είναι unde portas με πιο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο εργολάβος έχει πληρωθεί από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ερχομένη Δευτέρα, αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, πιάνει δουλειά να κατεδαφίσει την παραλιακή παράγκα. Μάλιστα, όπως ισχυριζόταν ο ίδιος, σύμφωνα με τα χρήματα που πρόκειται να εισπράξει, έχει πληρωθεί για 26 «παράγκες», ενώ οι επίδικες κατεδαφίσεις ανέρχονται σε 33!
Οι ταγοί του Λουτρακίου αντί να τρέχουν να αποτρέψουν την καταστροφή του τόπου ενόψει της θερινής περιόδου, ανήμποροι περιμένουν την «σφαγή», αφενός χωρίς να γνωρίζουν τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην Αθήνα και αφετέρου προβάλουν ισχυρισμούς για να επιδείξουν ότι γνωρίζουν, αλλά στην ουσία εμμέσως πλην σαφώς με όσα προτείνουν αναδεικνύουν μόνοι την ανικανότητα κι επικινδυνότητά τους.
Στην Αθήνα λοιπόν, χθες, κατατέθηκε τροπολογία, που δημοσίευσε το geraniablog.gr σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ στην οποία ξεκαθαρίζεται ότι «Μοναδική εξαίρεση, οι περιπτώσεις αυθαιρέτων για την κατεδάφιση των οποίων έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση - κάτι που με μια διασταλτική ερμηνεία θα μπορούσε να αφορά και τις περιπτώσεις που βρίσκονται ή θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και στο μέλλον.» Αυτόματα, η διατύπωση της συγκεκριμένης απόφασης καθιστά το πρόβλημα της παραλιακής «παράγκας» εκτός του Ν. 4178/8-8-2013 κι απλά όσοι τον επικαλούνται κοροϊδεύουν τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.
Εδώ, όπως έχουν κάνει τα πράγματα το μόνον που μπορεί να γίνει είναι η πολιτική λύση, αν και χρόνος δεν υπάρχει. Δηλαδή, ο Γιώργος Γκιώνης θα πρέπει να θέσει τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη, Γιώργο Ψυχογιό, Φάνη Κουρεμπέ, ενώπιον των ευθυνών τους, δεδομένου ότι θα πρέπει να μην διαφεύγει της προσοχής μας ότι το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος στις τελευταίες εκλογές στο Λουτράκι διαμορφώθηκε στο 45% και δεν τους το έδωσαν οι ταγοί του τόπου, αλλά οι απλοί πολίτες. Θα πρέπει λοιπόν να κατατεθεί τροπολογία που θα αναστέλλει την κατεδάφιση της παραλιακής «παράγκας» για λίγους μήνες προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή των παράκτιων επιχειρήσεων
Άλλος ένας λόγος που πρέπει να κινηθεί επιτακτικά προς αυτή την κατεύθυνση ο Γιώργος Γκιώνης είναι ότι παραμονές των εκλογών έπαιζε και με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ειρήσθω εν παρόδω, ενδεχομένως να είναι κι αυτός ένας λόγος που οι τρεις βουλευτές αποφεύγουν να προωθήσουν το θέμα επίλυσης έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, δεδομένου ότι ο Γιώργος Γκιώνης είναι αρνητικός προς αυτή την κατεύθυνση και για κάποιο λόγο ταυτίζονται μαζί του.

Η τροπολογία που δημοσίευσε το geraniablog
Η τροπολογία που κατατέθηκε χθες στην Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος αναφέρει τα ακόλουθα:
«Ο μεγάλος αριθμός των δηλώσεων αυθαιρέτων -που σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία ξεπερνά τις 875.000- φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη «στροφή» της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στη νομολογία της σχετικά με τα αυθαίρετα. Στο σκεπτικό της απόφασης, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δείχνει εμπιστοσύνη στις ρυθμίσεις του ν. 4178/13 για την αποτροπή της αυθαίρετης δόμησης κι έτσι, για πρώτη φορά μετά το 1983, η νομιμοποίηση αυθαιρέτων κρίθηκε συνταγματική. Μοναδική εξαίρεση, οι περιπτώσεις αυθαιρέτων για την κατεδάφιση των οποίων έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση –κάτι που με μια διασταλτική ερμηνεία θα μπορούσε να αφορά και τις περιπτώσεις που βρίσκονται ή θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και στο μέλλον.
Η απόφαση 1858/15 της Ολομέλειας αποτελεί σταθμό στην πολεοδομική νομοθεσία, καθώς ανατρέπει μια αταλάντευτη στάση 30 ετών στο θέμα της αυθαίρετης δόμησης. «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το Δικαστήριο τη δέσμη μέτρων που θεσμοθετούνται προς αποτροπή συνεχίσεως της άνομης οικοδομικής δραστηριότητας για το μέλλον, κρίνει ότι οι σχετικές ρυθμίσεις του νόμου, που αναφέρονται στα αυθαίρετα του παρελθόντος, είναι συνταγματικώς ανεκτές», αναφέρει η απόφαση, παραθέτοντας τις (μέχρι στιγμής ανεφάρμοστες σχεδόν στο σύνολό τους) ρυθμίσεις του ν. 4178/13 για την αποτροπή της αυθαίρετης δόμησης. Μάλιστα, καταγράφονται και τα παραδείγματα της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Κροατίας, που κινήθηκαν αναλόγως.
«Τα προηγούμενα ″συστήματα″ αντιμετωπίσεως της αυθαίρετης δομήσεως δεν απέδωσαν, διότι συναρτώντο κατά βάσιν μόνο με το κατασταλτικό μέσο της κατεδαφίσεως, το οποίο αφενός δεν εφαρμοζόταν ούτε στοιχειωδώς και αφετέρου αναιρείτο με αλλεπάλληλα νομοθετήματα», αναφέρεται.»
(200515)
Return top