Αν δεν μπορείς να βρεις
καλόν σύντροφο
για να περπατήσετε μαζί,
περπάτα μόνος,
όπως ο ελέφαντας
μέσα στην ζούγκλα.
Είναι καλύτερα
να περπατήσεις μόνος,
παρά με κάποιον
που θα σου χαλάσει
την διαδρομή.
Buddha




ΚΟΥΙΖ 1

Αφού έχει περάσει και το εξάμηνο της νέας δημοτικής αρχής στο τιμόνι του, προτίθεται να κάνει κάτι με τις αυθαίρετες κατασκευές στην κεντρική παραλία του Λουτρακίου ή θα συνεχίζεται το χάλι αυτό; Γιατί, όταν κοιτάς από την στεριά προς την θάλασσα είναι όλα καλά. Όταν βρίσκεσαι μέσα στη θάλασσα και κοιτάς έξω, τότε τι γίνεται; Είναι δυνατόν να συνεχίζεται το χάλι του Λουτρακίου προς δόξαν συγκεκριμένων συμφερόντων ή το δόγμα είναι «ζήτω το μπάχαλο»;
(200215)




ΚΟΥΙΖ 2

Ποιός βουλευτής από τα λεγόμενα του έχει κάνει κωλοτούμπα σε σχέση με τις προεκλογικές τοποθετήσεις του ίδιου και του κόμματός του και συντάσσεται με τις κατευθύνσεις των οικονομικών συμφερόντων;
(200215)




Είπαν… 1

«Αφού ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με την στάση που έχει επιδείξει επί 39 μήνες, δεν θέλει στην ουσία να προχωρήσει στην κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου και της έλευσής του στην πόλη του Λουτρακίου, καλόν δεν θα είναι να βγει και να το πει δημόσια; Η ευθύτητα και η ειλικρίνεια δεν πρέπει να χαρακτηρίζει τον πολιτικό άνδρα;»
(200215)




Είπαν… 2

«Ούτε η νόθα Νουδούλα της Συγγρού μπορεί να μιλάει και να επικαλείται την Δημοκρατία, όταν προχώρησε σε 59 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Τυποκτόνο νόμο κατά της Ελευθεροτυπίας που συνέταξε το 1993 ως υπουργός Πολιτισμού. Δυστυχώς, αυτοί μας κυβερνούσαν!»
(200215)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ ΕΝΟΨΕΙ
ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ CHCL

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Κατά πόσο η σημερινή δημοτική αρχή έχει ετοιμασθεί να υπερασπισθεί ολοκληρωμένα και με αποτελεσματικότητα τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου, αλλά και της θυγατρικής του δημόσιας - δημοτικής επιχείρησης Λουτράκι Α.Ε.;
Το ζητούμενο αυτό μένει να διαπιστωθεί την προσεχή Τετάρτη στο τμήμα του Πολυμελούς του Πρωτοδικείου Κορίνθου, όπου και θα κατατεθεί μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε. η πρόταση απόρριψης του αιτήματος -χωρίς την συναίνεση της δημόσιας - δημοτικής επιχείρησής μας, άλλη μια φορά μας έχουν αγνοήσει- του Club Hotel Casino Loutraki (CHCL) σύμφωνα πάντοτε με τις εντολές και κατευθύνσεις της διαχειρίστριας εταιρείας και «συνεταίρου» (τα εισαγωγικά λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς) Club Hotel Loutraki (CHL) S.A. για υπαγωγή δεύτερη φορά σε καθεστώς εξυγίανσης του άρθρου 106 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Ένα αίτημα που βάλλει ευθέως και πλήττει κατάφωρα τα συμφέροντα του Λουτρακίου και των πολιτών του, επιδεικνύοντας την έλλειψη σεβασμού προς τον «εταίρο», δεδομένου ότι υπερβαίνει τα εσκαμμένα, επαναφέρει και διεκδικεί όλα όσα είχε αναγκασθεί στο πρώτο αίτημα να παραιτηθεί, ενώ πλέον με υπέρμετρο θράσος έχει αγνοήσει και τις συμβατικές του υποχρεώσεις και έχει αξιώσει να επιστραφούν ποσά που έχουν καταβληθεί σύμφωνα πάντοτε με τον καταστατικό χάρτη που υπεγράφη το 1994 και ανέδειξε το CHL ανάδοχο.
Το ζητούμενο είναι πώς και γιατί το δημοσίων και δημοτικών συμφερόντων CHCL έφθασε στην υποβολή δεύτερου αιτήματος;
Μετά την πρώτη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου, περίπου ένα χρόνο πριν, αποδοχής του αιτήματος υπαγωγής στο ως άνω άρθρο και ρύθμισης των οφειλών που είχε δημιουργήσει από τη διαχείρισή του το CHL από το 2012 μέχρι και περίπου τον Αύγουστο του 2013, συνεχίζοντας την παρελκυστική τακτική του συνέχισε να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του -με την πολιτεία να κλείνει τα μάτια σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος- δημιουργώντας ένα πρόσθετο χρέος, το οποίο ρύθμισε παράλληλα με την απόφαση και το οποίο διακανόνισε με τους πιστωτές του, συνολικού ύψους € 1.35 εκατ. μηνιαίως. Αυτό το ποσό, πέντε δόσεις τους τελευταίους μήνες του 2014 δεν το κατέβαλε, ενώ συγκεντρώθηκαν και πρόσθετες υποχρεώσεις τις οποίες συμπεριλαμβάνει στο εν λόγω αίτημα και συνολικά έχει διαμορφωθεί ένα ποσό της τάξης των περίπου € 6,94 εκατ.
Το CHL, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες μέχρι κάποια στιγμή έναντι των υποχρεώσεων που είχε δημιουργήσει, κατέβαλε στο CHCL ποσό περίπου € 14 εκατ. και έκτοτε δεν υπάρχει πρόθεση να καταβληθούν όπως διαρρέεται από κύκλους του CHL πρόσθετα κεφάλαια, με συνέπεια οι όποιες οφειλές του CHCL να καταβάλλεται προσπάθεια να καταβληθούν εκ των ενόντων, δηλαδή εκ των εσόδων, που ναι μεν μπορεί να επαρκούν για την κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεων, είναι ψιχία για την αντιμετώπιση των οφειλών που έχουν δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια. Η τακτική αυτή είναι που επιτείνει το ναυάγιο, δεδομένου ότι οι ίδιοι είναι που μεγαλώνουν το ρήγμα στο σκάφος.
Η διοίκηση του Γιώργου Γκιώνη με τους νομικούς συμβούλους της, παρά την εγκληματική αδράνειά τους επί οκτώ και πλέον μήνες, την προσεχή Τετάρτη καλούνται να σταθούν απέναντι στο αίτημα του CHL με ένα νομικό κείμενο απόλυτα ολοκληρωμένο, συμπαγές που δεν θα αφήνει κανένα απολύτως νομικό περιθώριο να μην ληφθεί σοβαρά υπόψη από την έδρα του δικαστηρίου.
Πρέπει για τον εκτεθειμένο για την αδράνεια και την παθητική στάση του πρόεδρο - διευθύνοντα σύμβουλο της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργο Γκιώνη να γίνει αντιληπτό όσο και αν αφήνει να επωάζεται αυτό το καθεστώς, πέραν των ευθυνών και της παράβασης καθήκοντος, να αντιδράσει και να σταματήσει την κατάσταση αυτή γιατί με την ανοχή του καταστρέφεται και γκρεμίζεται το οικοδόμημα δήμος Λουτρακίου.
Στην αντίθετη ως προς το αίτημα πρόταση που θα καταθέσει την προσεχή Τετάρτη η Λουτράκι Α.Ε., ως βάση κειμένου υπάρχει το προηγούμενο αίτημα, το οποίο επιβάλλεται να εμπλουτισθεί με όλα τα αρνητικά σε βάρος των συμφερόντων της δημόσιας - δημοτικής μας επιχείρησης που έχουν συσσωρευθεί έκτοτε, έχουν σκληρύνει τις σχέσεις των δύο «εταίρων», που κατά εκτός απροόπτου - αλλαγής στάσης, οδηγούν στην βύθιση του καραβιού.
Παρά την απόφαση της Λουτράκι Α.Ε., που στην ουσία σύρθηκε λόγω της προηγουμένης απόφασης, αυτή που ελήφθη, αν αναλογισθεί κανείς τί έχει πράξει η διοίκηση του Γιώργου Γκιώνη είναι το τίποτα και η αδράνειά του είναι εγκληματική.
Πάντως, το κείμενο της Τετάρτης, θα είναι καθοριστικό κατά πόσο ανταποκρίνεται στο καθήκον του, υπερασπίζεται και θωρακίζει τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου, κάτι που δεν έχει κάνει για οκτώ μήνες, ενώ και πάλι δεν έχει προβεί σε νομική ενέργεια για να εισπράξει το ελάχιστο εγγυημένο του € 1 εκατ. δολαρίων.
(200215)
Return top