Ο άνθρωπος
πρέπει να περπατά
με το κεφάλι ψηλά,
μέχρι που ο ήλιος
να του κάψει το μέτωπο,
σφραγίζοντάς το
με την σφραγίδα
της τιμής.
Όποιος περπατά
με σκυμμένο το κεφάλι
έχασε την τιμή.
Ernesto che Guevara




ΚΟΥΙΖ 1

Ποιό είναι άραγε το κίνημα ευθύνης και ελπίδας που προφασίζεται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, όταν συνειδητά με τον εκτροχιασμό του προαστιακού σιδηροδρόμου έχει καταδικάσει την τοπική οικονομία και ολόκληρη την κοινωνία του Λουτρακίου σε μαρασμό, από τον οποίο επωφελούνται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα;
(180215)




ΚΟΥΙΖ 2

Γιώργο Γκιώνη ενόψει και της 25ης Φεβρουαρίου - σε μία ακριβώς εβδομάδα, έχετε αντιληφθεί ότι είστε πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της Λουτράκι Α.Ε. για οκτώ μήνες και δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα που να έδινε μια ανάσα στην δημόσια - δημοτική επιχείρησή μας; Αντιλαμβάνεσθε ότι με την στάση σας την σπρώχνετε πλέον εσείς στον γκρεμό λόγω της αδράνειάς σας;
(180215)




Είπαν… 1

«Είναι προτιμότερο να πεθαίνεις όρθιος, αξιοπρεπής, ειλικρινής, με… το όπλο στο χέρι, παρά να ζεις στα τέσσερα για κάποια αργύρια! Το ″σφάξε με πασά μου να αγιάσω″ δεν υποδηλοί ανδρεία, αλλά υποτέλεια και ραγιαδισμό.»
Π. Η.
(180215)




Είπαν… 2

«Αντίθετο στο αίτημα του Club Hotel Casino Loutraki για υπαγωγή ένταξης σε καθεστώς εξυγίανσης του άρθρου 106 Β΄ του Πτωχευτικού Κώδικα, τάχθηκε το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου.»
(180215)




Είπαν… 3

«Επειδή ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τάσος Σακελλαρίου είναι πολυδιάστατος, αντ’ αυτού στον Προμηθέα, πρόεδρος δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, επ’ εσχάτοις επικεφαλής του καρναβαλιού, ένα ενδιαφέρον θέμα χωρίς κόστος για το φετινό καρναβάλι, είναι να καλέσει τους μαθητές την Κυριακή το πρωί στο σχολείο -λόγω της πάγιας πρακτικής να μην ανάβει ο δήμος το καλοριφέρ- και αφού γίνουν ″παγωτό″, να τους βγάλουν ως γκρουπ στο καρναβάλι, για να θαυμάσει ο κόσμος τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής.»
(180215)




ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ…

Αν ο ο δήμαρχος Λουτρακίου και πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργος Γκιώνης δεν διέθετε πρότερη εμπειρία, θα είχε τα χίλια ελαφρυντικά για την άγνοια και την αδράνειά του. Ωστόσο, έχει μια αρνητική τετραετία στην καμπούρα του με τις πιο πάνω ιδιότητες και κατά συνέπεια για τον ίδιο δεν υπάρχει δικαιολογία. Αντίθετα, η αντιπολίτευση θα έπρεπε όχι μόνον να τον έχει ωριμάσει, αλλά να έχει δουλέψει και να έχει έτοιμα να εφαρμόσει τα κενά και τις παραλήψεις του, έτσι ώστε να επιδείξει στους συμπολίτες του που τον εμπιστεύθηκαν για δεύτερη φορά ότι «έπαθε, αλλά έμαθε». Φευ!
Ως παράδειγμα και το τεράστιο τίποτα που είναι το πρόκριμα της εκάστοτε δημοτικής αρχής, προβάλλεται από το loutraki-press τί κάνουν άλλοι δήμοι και δημοτικές αρχές που αγαπούν και θέλουν πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου τους, εν αντιθέσει με το τι γίνεται στο Λουτράκι της συνειδητής καταστροφής.
Έχει λοιπόν σημασία να διαβάσει και να ενημερωθεί η καθεμία και ο καθένας τί κάνει και πώς προάγει η ανταγωνιστική σε εμάς στο πεδίο του θερμαλισμού Αιδηψός που είναι σχεδόν διπλάσια η απόστασή της έναντι ημών από την Αθήνα:
Σύντομα θα ξεκινήσει στο ΚΔΒΜ Ιστιαίας - Αιδηψού, στο Γυμνάσιο Ιστιαίας, τμήμα που έχει συγκροτηθεί με θέμα "Υγεία (θερμαλισμός) και εναλλακτικές θεραπείες" το οποίο με επιτυχία έγινε στην Αιδηψό.
Το αντικείμενο του συγκεκριμένου τμήματος είναι:
- Ποιές είναι οι εναλλακτικές θεραπείες και τι ωφελούν;
- Τι είναι ο θερμαλισμός, είδη θερμών πηγών, σύσταση νερών;
- Ενδείξεις και αντενδείξεις της λουτροθεραπείας, πληροφορίες για την περιοχή της Αιδηψού - ιστορία της περιοχής.
- Που ωφελεί η λουτροθεραπεία στο σώμα μας;
- Με ποιές μορφές μπορεί να γίνει;
- Πώς θα επιλέξω τι είναι κατάλληλο για τον καθένα;
- Ποιός είναι ο σωστός τρόπος για να εκτελώ κάθε μορφή λουτροθεραπείας για να έχω τα μέγιστα αποτελέσματα στον οργανισμό μου;
- Συνδυασμός υδροθεραπείας, θεραπευτικής γυμναστικής και φυσικοθεραπείας.
- Τί είναι η θαλασσοθεραπεία και πώς μπορώ να την εφαρμόσω μόνος μου και σωστά;
- Διατροφή και βοτανοθεραπεία.
- Θεραπείες σε διάφορες σύγχρονες παθήσεις με τη βοήθεια της διατροφής και των βοτάνων.
- Τρόποι θεραπείας, δραστικές ουσίες.
- Ενδείξεις και αντενδείξεις.
- Πλειάδα άλλων πληροφοριών σχετικά με τις εναλλακτικές θεραπείες που ενδιαφέρουν τους εκπαιδευόμενους...
Ο Γιώργος Γκιώνης επειδή είναι ο δήμαρχος που κατασκεύασε το Loutraki Thermal Spa, για το οποίο είναι υπεύθυνος και για το κόστος κατασκευής του, θα έπρεπε να επεδείκνυε στοιχειώδη ευαισθησία και να έχει αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες που θα το βοηθούσαν τουλάχιστον να ισορροπήσει. Ας ελπίσουμε -αυτό γράφεται εν πλήρη ειλικρινεία και ο γράφων το απεύχεται- να μην βιώσουμε το «στολίδι» της πόλης να… πνίγει μέσα στις ίδιες τις πισίνες του, επί των ημερών του Γιώργου Γκιώνη.
Απλά αφυπνισθείτε!
(180215)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

Του Δημήτρη Καραπατά*

Η παρεμπίπτουσα απόφαση γνωστού επιχειρηματία του Λουτρακίου -ο οποίος σημειωτέον στο πρόσφατο παρελθόν είχε προβεί σε βαρύγδουπη, γραπτή ανακοίνωση υπέρ της έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου ως την οδό Αιγαίου- να καλέσει τηλεφωνικά πρόεδρο άλλου επαγγελματικού φορέα της πόλης μας και να του ασκήσει ιδεολογική τρομοκρατία! Κι αυτό; Έτσι ώστε να μην ταχθεί εκ νέου υπέρ για το εν λόγω έργο, να τον καταστήσει συνεργό του και να προβάλει κι εκείνος αντίδραση στην υλοποίηση του. Η μεθόδευση αυτή δεν καταδεικνύει απλά το ποιόν του ως ανθρώπου, αφού επιδόθηκε σε μια προσπάθεια να βλάψει τους συνανθρώπους και τον τόπο που δραστηριοποιείται, αλλά αναδεικνύει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο πως με την υπερχειλίζουσα λιποψυχία και την εκμηδενισμένη θέληση του, αποτόλμησε την αναζήτηση ανθρώπων με αλλοτριωμένη συνείδηση -ευτυχώς έκρουσε λάθος πόρτα- για να συνεχισθεί το καταστροφικό έργο σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Μάλιστα, στην ίδια πάντα τηλεφωνική συνομιλία, ο περι ου ο λόγος, δεν δίστασε να προβεί και σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια εξαπάτησης, λέγοντας πως δήθεν δεν υπάρχει εκπονημένη μελέτη για το έργο. Ουδέν ψευδέστερον αυτού, αφού όχι μόνο μελέτες υπάρχουν και είναι εγκεκριμένες από το ΥΠΕΚΑ - τις γνώριζε και ήταν ενημερωμένος και ο ίδιος, αλλά παρουσιάστηκαν πρόσφατα -και πριν την παρέμβασή του- στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τις τοπικές εφημερίδες.
Το άλλο φρικώδες ενδεχόμενο, είναι να έχει βάλει στο μάτι ο εν λόγω, το νεόχτιστο, απαστράπτον και ακριβοπληρωμένο δημοτικό υδροθεραπευτήριο, ενώ επωφελούμενος της απεμπόλησης αναπτυξιακών έργων -τα οποία θα προσέφεραν στον τόπο μεγάλη επισκεψιμότητα και θα απέτρεπαν την καταστροφή της τοπικής οικονομίας- που έχει υιοθετηθεί από τις τελευταίες δημοτικές αρχές, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις, ώστε η συγκεκριμένη δημοτική υποδομή, να περιέλθει στην εκμετάλλευση του, και μάλιστα έναντι ευτελούς χρηματικού ποσού.
Αυτές οι πρακτικές και αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα, είναι που έχουν διαμορφώσει την σοβούσα πολιτική κρίση, η οποία αλλοίωσε το πολίτευμα, "τραυμάτισε" την Δημοκρατία και κατέστρεψε τον τόπο.
Ο ατομικισμός είναι
το λίκνο της χυδαιότητας
Nikolas Gomez Davila
(κολομβιανός συγγραφέας)

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου.
(180215)
Return top