Τους άδειους ασκούς
τους φουσκώνει ο αέρας
και τα άδεια κεφάλια,
η έπαρση
Σωκράτης




ΚΟΥΙΖ 1

Γιατί στο Λουτράκι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να βρεθούν ανιδιοτελείς άνθρωποι που θέλουν να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον;
(221014)




Είπαν… 1

«Είπαμε, αλλά στην κοινότητα Πισίων πήραν φόρα και δεν κρατιούνται... Η μόνη τοπική κοινότητα που ξέρει… που να πάει, θέτοντας επί τάπητος τα πλέον κεφαλαιώδη θέματα που απασχολούν την ντόπια κοινωνία και τους θερινούς επισκέπτες. Ο μόνος φορέας από το σύνολο του δήμου, που συνεδριάζει για θέματα ουσίας και επίλυσης προβλημάτων.»
(221014)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




«ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΓΑΜΨΑ ΘΕΛΟΥΝ
ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ!»

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Πρόσωπα -γνωστό το ονοματεπώνυμό τους- που σκοτώνουν με την πρακτική τους καθημερινά το Λουτράκι, πολιορκούν ακατάπαυστα τον φιλοξενούμενο από το loutraki-press επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι Δημήτρη Καραπατά, να σταματήσει να αρθρογραφεί είτε για το θέμα που γνωρίζει τόσο καλά, όσο κανένας άλλος, είτε για τα εγκλήματα που βλέπει να γίνονται από τους ταγούς σε βάρος του γενέθλιου τόπου του.
Χωρίς να σέβονται τον άνθρωπο, κάποιος έφθασε σε σημείο ακόμα και να αποπειραθεί να τον χρηματίσει, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος μ’ ένα στέρεο ΟΧΙ, γιατί απλά είναι πατριώτης και το μόνον που τον ενδιαφέρει είναι η πρόοδος του Λουτρακίου, η ευημερία των συμπολιτών του κι όχι προς τιμήν του -σε βάρος των οικονομιών του- να φουσκώσει η τσέπη του.
Είναι αξιολύπητοι, γιατί δεν είναι μόνον εμείς που τους γνωρίζουμε ότι είναι ικανοί να πουλήσουν ακόμα και τα παιδιά τους για το χρήμα, αλλά η ίδια εκτίμηση συναντάται και στην τοπική κοινωνία. Είναι γνωστό ότι έχουν μια τιμή, η οποία είναι πάρα πολύ φθηνή, ανταποκρινόμενη επακριβώς στα ευτελή ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Κάποιοι εξ’ αυτών βρέθηκαν σε δημόσια θέση, κάποιοι άλλοι εξ’ αυτών να δραστηριοποιούνται πέριξ αυτής, όχι για να υπηρετήσουν την κοινωνία και τον δήμο, αλλά να έχουν δυνατότητα να μπορέσουν να αυξήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και μόνον.
Αυτός είναι και ο λόγος που το Λουτράκι βρίσκεται σε αυτή την κατάντια, ενώ όλοι αυτοί οι δήμιοι του τόπου, άρχισαν να βρίσκουν επικούρηση από πρόσωπα και εκτός δήμου που επιβουλεύονται την πρόοδο του δήμου Λουτρακίου και την ευημερία των πολιτών του, θυμίζοντας την παροιμία «μάθαν πως ………., πλάκωσαν και οι γύφτοι». Σκόπιμα και μεθοδευμένα προσπαθούν να δημιουργήσουν οι εντός κι εκτός Λουτρακίου ένα πέπλο σε βάρος των συμφερόντων του, έτσι ώστε να εξαφανισθούν από το δημόσιο διάλογο, όλα όσα μπορούν να βγάλουν τον τόπο από την σημερινή παρακμή του και να του δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις που θα τον βάλουν σε τροχιά ανάπτυξης.
Με τις σημερινές προϋποθέσεις και το κύκλωμα που κυριαρχεί, η πραγματική προοπτική ανάπτυξης του Λουτρακίου, φαντάζει ως ουτοπία!
Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, δεν πρόκειται ποτέ να κατασκευασθεί μαρίνα στο Λουτράκι, να έλθει ο προαστιακός σιδηρόδρομος, να διεκδικηθούν οι αξιώσεις από τους κάθε είδους οφειλέτες στο δήμο Λουτρακίου. Το Λουτράκι είναι μια μικρογραφία της Αθήνας κι αν δεν αλλάξει η νοοτροπία δεν πρόκειται ο τόπος να ξεφύγει από τον εξελισσόμενο μαρασμό, που πάντοτε θα έχει ο καθένας να πει κάτι καλό που έζησε χθες, δεν το απολαμβάνει σήμερα και δεν πρόκειται να το ξαναβρεί μπροστά του.
Αν οι υγιώς σκεπτόμενοι θέλουν κι επιδιώκουν να αλλάξει η καταστροφική πορεία του Λουτρακίου και να εξέλθει από την προδιαγραφόμενη τουριστικά απομόνωσή του και κατά συνέπεια την οικονομική εξαθλίωσή του, απαιτείται η πλειοψηφία των προσώπων που δραστηριοποιείται στα κοινά, με τη ψήφο των πολιτών να οδηγηθεί στην απόσυρση. Αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν, γιατί ο λύκος κι αν εγέρασε το τρίχωμά του άλλαξε…
Αυτό θα επιτευχθεί αν οι υγιώς σκεπτόμενοι βγουν μπροστά, να δραστηριοποιηθούν και να ομαδοποιηθούν, ανεξάρτητα και αποκλείοντας το άρρωστο χθες, δημιουργώντας ένα νέο υγιή οργανισμό, με γνώμονα το εμείς κι όχι το εγώ, που έχει τα περιθώρια να ωριμάσει μέσα σε τέσσερα χρόνια, να βάλει στο περιθώριο όλους όσους -είτε δημόσια πρόσωπα, είτε επιχειρηματικά συμφέροντα- έχουν λειτουργήσει σε βάρος του Λουτρακίου προς προσπορισμό κέρδους.
Το σχόλιο και η κριτική δεν φέρουν αποτέλεσμα, δεν προκαλούν ανατροπές, το μόνον που επιτυγχάνουν είναι να καθιστούν πιο χοντρόπετσους όλους αυτούς που επί τόσα χρόνια ανενόχλητοι έχουν συμβάλλει στην σημερινή καταστροφή του τόπου, είτε ενεργητικά από τις πράξεις τους, είτε παθητικά, μη αντιδρώντας, αλλά απλά συναινώντας δια της σιωπής τους, στις αμαρτίες ή που έγιναν μάρτυρες ή γνωρίζουν εκ των έσω.
Τον συνειδητοποιημένο ΑΝΘΡΩΠΟ δεν τον αλλάζεις, ενώ το χρήμα δεν είναι το μέσον που θα τον δελεάσει, είτε να κλείσει τα μάτια, είτε να σιωπήσει. Αυτής της ποιότητας οι άνθρωποι δεν κάμπτονται από τα κελεύσματα των Εφιαλτών, αλλά πιο σίγουρο είναι ότι θεωρούν αξιοθρήνητους τους Εφιάλτες.
(221014)
Return top