O ανώτερος άνθρωπος είναι
σκληρός με τον εαυτό του.
Ο κατώτερος άνθρωπος είναι
σκληρός με τους άλλους.
Κομφούκιος




ΚΟΥΙΖ 1

Περιφερειάρχα Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, συνεπικουρούμενος από κάποια «εκλεκτά» στελέχη της Κορινθίας, είναι αλήθεια, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η φημολογία ότι θα «πνίξετε» το έργο του προαστιακού σιδηροδρόμου και της έλευσης του στο Λουτράκι, λόγω των εμποδίων που τίθενται στην κατασκευή σταθμού στη θέση Α-Β Βασιλόπουλος για την ικανοποίηση ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων, όταν αυτά είναι και θα λειτουργήσουν σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας;
(201014)




Είπαν… 1

«Μεταξύ των θεμάτων της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου περιλαμβάνεται η ″Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου - Επέκταση αλιευτικού καταφυγίου Λουτρακίου, αρ. μελ. 46/2006″. Δεν υπάρχει άνθρωπος στο Λουτράκι που να μην λοιδορεί το πλέον κακόγουστο και αντιλειτουργικό ″έργο″ στην πόλη. Μήπως θα πρέπει να διενεργηθεί νέα μελέτη και η γωνία του μισοκατασκευασμένου βραχίονα να ανοίξει, για παράδειγμα να έχει κατεύθυνση προς το δημαρχείο, έτσι ώστε στο μέλλον να μπορεί να είναι λειτουργικό και ανταποδοτικό της δαπάνης και του λόγου για τον οποίο κατασκευάσθηκε; Επιτέλους, κάντε κάτι που να προκαλεί εντύπωση στον επισκέπτη, αλλά να είναι λειτουργικό και χρήσιμο στις επόμενες γενεές.»
(201014)




Είπαν… 2

«Όταν ένας αιρετός παραπέμπεται κατηγορούμενος στο εδώλιο για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του, τον συνήγορο υπεράσπισης τον αποζημιώνει ο δήμος Λουτρακίου. Αν αποδειχθεί ότι οι πράξεις του ήταν σε βάρος του συνόλου, ενώ εξυπηρέτησαν και ωφέλησαν ιδιωτικά συμφέροντα, τον δικηγόρο δεν θα πρέπει να τον πληρώσει είτε ο ίδιος, είτε τα συγκεκριμένα συμφέροντα, δεδομένου ότι διέπραξε σε γνώση του παράβαση καθήκοντος;»
(201014)




Είπαν… 3

«Τελικά τι έχουν πετύχει στη ζωή τους οι ταγοί του Λουτρακίου, που από την πρώτη λουτρόπολη και τουριστικό θέρετρο της χώρας, την μετέτρεψαν στο πρώτο τουριστικό νεκροταφείο της χώρας. Σάββατο βράδυ στο Λουτράκι, σε έτρωγε ο λύκος.»
(201014)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΦΥΣΑΕΙ… Ο ΜΑΪΣΤΡΟΣ;

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Οι πληροφορίες θέλουν, μετά την απόφαση που ελήφθη στην Λουτράκι Α.Ε., τα απαιτούμενα, περισσότερα των € 100.000 ως δικαστικού ενσήμου που αναλογούν στις πέντε αγωγές που συζητήθηκαν στο τμήμα του Πολυμελούς του Πρωτοδικείου Κορίνθου, να εξευρεθούν μέσω δανεισμού από άλλο νομικό πρόσωπο του δήμου Λουτρακίου.
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν ότι η Λουτράκι Α.Ε. διερευνά το ενδεχόμενο τετράμηνου δανεισμού της, κατ’ αρχήν μέσω της ΔΕΥΑΛ κι αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, μέσω Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου. Πρόκειται για επιλογές, που ενδεχομένως να μην είναι καθ’ όλα σύννομες και κατά συνέπεια η όποια προσπάθεια θα προσκρούσει στον έλεγχο του επιτρόπου της περιφέρειας. Και τούτο, δεδομένου ότι γίνεται απόπειρα να δοθεί δάνειο σε μία επιχείρηση, η οποία είναι υπόδικη για πτώχευση, ενώ τα οικονομικά μεγέθη είναι τα πλέον αποθαρρυντικά για την χορήγηση δανείου, γιατί σήμερα φαντάζει ως βαρέλι χωρίς πάτο. Κι όλα αυτά γιατί οι αντιδράσεις είναι ευκαιριακές, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς «οδικό χάρτη» για το πώς θα βγει η εταιρεία από την κρίση. Εκτός πλέον, αν επιλογή διάσωσης της, θεωρείται το ολοσχερές ξεπούλημά της;
Ζητούμενο είναι ότι το διοικητικό συμβούλιο της Λουτράκι Α.Ε. και ειδικότερα τα μέλη του που προέρχονται ή πρόσκεινται στην δημοτική πλειοψηφία της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών, αλλά και οι φιλικά διακείμενοι της αντιπολίτευσης, δεν έχουν προβληματισθεί για το πώς θα διασωθεί με σχεδιασμό η εταιρεία. Τα πάντα κατά πως φυσάει ο… Μαΐστρος.
Ευθύνες, όμως, γι’ αυτό το αδιέξοδο φέρει κι έχει εξ’ ολοκλήρου ο πρόεδρος  διευθύνων σύμβουλος της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργος Γκιώνης. Και τούτο, γιατί δεν έπραξε όπως επιτάσσει το καθήκον του να υπερασπισθεί τα συμφέροντα της δημόσιας - δημοτικής επιχείρησης, αν και γνώριζε ενδελεχώς τι συμβαίνει στην εταιρεία, αλλά και ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες έπρεπε να προβεί με την ανάληψη των καθηκόντων του.
Δεν έπραξε τίποτα, γιατί από την προεκλογική ακόμα περίοδο φαίνεται να είχε τείνει ενδεχομένως ευήκοον ους σε άγνωστου τύπου «σειρήνες», με συνέπεια να μην μπορεί να αντιδράσει όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του.
Τι θα έπρεπε να είχε πράξει και δεν έπραξε ο Γιώργος Γκιώνης;
Δεδομένο είναι ότι όχι μόνον γνώριζε ενδελεχώς την κατάσταση της δημόσιας - δημοτικής επιχείρησής μας, αλλά και τι έπρεπε να πράξει, προκειμένου να διεκδικήσει τα αυτονόητα για την Λουτράκι Α.Ε.; Κανείς δεν γνωρίζει, πέραν του ιδίου και των συγκεκριμένων εμπίστων συμβούλων του ποιόν ή ποιούς(;) ακούει και συμβουλεύεται ή δεν ακούει κανέναν και αυτοσχεδιάζει… Που αν συμβαίνει το δεύτερο, αποβαίνει άκρως επικίνδυνο για τον ίδιο, δεομένου ότι τον έχει ήδη εκθέσει έναντι του καλώς εννοουμένου καθήκοντός του, γιατί έχει αφήσει την εταιρεία στο πέλαγος εκμεταλλευόμενος την νηνεμία που υπάρχει, αντί να την έχει οδηγήσει σε ασφαλές λιμάνι για να θωρακισθεί.
Ο πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της Λουτράκι Α.Ε., μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντά του θα έπρεπε να προβεί άμεσα στην έκδοση διαταγής πληρωμής στη βάση του κοινοπρακτικού σε βάρος της Club Hotel Loutraki S.A. για το ελάχιστο εγγυημένο του $ 1 εκατ. του 2013, καθ’ ότι υπάρχει από τη νομοθεσία η περίοδος του εξαμήνου για την άσκηση του συγκεκριμένου δικαιώματος. Για λόγους που μόνον ο ίδιος γνωρίζει δεν το έπραξε. Στη συνέχεια δεν προέβη στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων συνοδευόμενα από την αντίστοιχη αγωγή, ενώ δεν προσέφυγε και στην Ποινική Δικαιοσύνη. Άγνωστο σε τι προσβλέπει και σε τι αναμένει, αλλά από την άλλη πλευρά των «συνεταίρων» δεν υπάρχει προς το παρόν φως και ελπίδα. Και τούτο γιατί από εκεί που μας χρωστούν ουκ ολίγα, θέλουν να μας πάρουν και το βόδι, με της «τεχνικής οικονομικής φύσεως» αγωγές που έχουν καταθέσει κατά Λουτράκι Α.Ε. και δήμου Λουτρακίου εγείροντας όλες αυτές τις παράλογες αξιώσεις.
Ο Γιώργος Γκιώνης θα πρέπει να έχει υπόψη του, ότι αν δεν ασκήσει άμεσα τα αμέσως προαναφερόμενα ένδικα μέσα, δημιουργεί προηγούμενο και για το ελάχιστο εγγυημένο του 2014, με συνέπεια να στην περίπτωση που αποφασίσει να το διεκδικήσει με διαταγή πληρωμής, αυτό το αίτημα να υπάρχει κίνδυνος να προσβληθεί στην Δικαιοσύνη με ανακοπή και να γίνει αποδεκτή γιατί δεν διεκδικήθηκε το ελάχιστο εγγυημένο του $ 1 εκατ. για το 2013.
Τι κάνουμε λοιπόν; Ευνουχίζουμε μόνοι μας τα δικαιώματα που νομικά απορρέουν υπέρ της Λουτράκι Α.Ε.;
…Και πάμε στην ουσία. Αν δεν βρεθούν τα περισσότερα από € 100.000 που απαιτούνται για την εξόφληση του δικαστικού ενσήμου, γιατί άλλως κινδυνεύει να χαθεί και να διαγραφεί οριστικά και αμετάκλητα η απαίτηση των περισσότερων των € 10 εκατ. από την Club Hotel Loutraki S.A., τί θα πράξει ο Γιώργος Γκιώνης; Σε ποιόν θα απευθυνθεί για την εξεύρεση αυτού του κεφαλαίου;
Θα επιλέξει να παρανομήσει μαζί με κάποιον πρόεδρο νομικού προσώπου;
Πρόεδρε - διευθύνοντα σύμβουλε της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργο Γκιώνη δημιουργήσατε αδιέξοδα στην εταιρεία, τα οποία δημιουργούν άλλη μία αρνητική πρόσθετη παράμετρο σε βάρος της, που την εγκλωβίζουν ακόμα περισσότερο.
Αναμένεται η άμεση μα αποτελεσματικότητα αντίδρασή σας, όπως επιτάσσει το καθήκον σας και κελεύουν τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου και των πολιτών του.
(201014)
Return top