ΚΟΥΙΖ 1

«Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, μιας και είστε φίλος, θα θέλατε να μας πείτε σε ποια πρωτεύουσα της Ευρώπης τα τραίνα δεν πηγαίνουν στο κέντρο της; Επίσης, θα επιθυμούσατε να μας πείτε σε ποιά πόλη της Ευρώπης ο προαστιακός έχει τερματικό σταθμό πλησίον καζίνο, ή επιθυμείτε να πρωτοτυπήσουμε παγκοσμίως στον δήμο Λουτρακίου;»
Μ. Γ.
(251016)




ΚΟΥΙΖ 2

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη μαζί με τον έμπιστό σας αντιδήμαρχο α-Πολιτισμού Τάσο Σακελλαρίου, έχετε υπόψιν σας ότι η Φιλαρμονική θα παραστεί τελευταία φορά την 28η Οκτωβρίου για την σημαία του Λουτρακίου, ανεχόμενη τον περίπου διετή εμπαιγμό σας; Φυσικά, δεν ιδρώνει το αυτί σας γιατί η επόμενη παρουσία της θα πρέπει να είναι στην λιτάνευση της εικόνας του Αγ. Ανδρέα -φυσικά θα σκέφθεσε και τι έγινε αν δεν τους έχουμε;- καθ’ ότι μετά από εκεί, η επόμενη παρουσία της θα πρέπει να είναι στην επόμενη εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου; Μέχρι τότε;..
(251016)




ΚΟΥΙΖ 3

Πρόεδρε του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιώργο Ρουμελιώτη, επειδή τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου σας κόπτονται για την ανάπτυξη και την αξιοπρεπή εμφάνιση της πόλης και ειδικότερα του παραλιακού μετώπου - που είναι και αρμοδιότητά σας, επειδή τα όμβρια ύδατα είναι και πάλι επικίνδυνο να ανοίξουν «κρατήρα» όπως και πέρυσι έμπροσθεν του καφέ ″Loutraki″, το έχετε λάβει υπόψιν σας να παρέμβετε και να αποτρέψετε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που προσβάλλει και δυσφημεί, λόγω της εστίας μόλυνσης που δημιουργείται, την πόλη;
(251016)




Είπαν… 1

«Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου - Καθαριότητας Σωτήρης Πέρρας και η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Λουτρακίου είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσουν να ψεκάζουν μετά την αποκομιδή των απορριμμάτων τους κάδους, πάνω από τους οποίους συγκεντρώνονται σμήνη μυγών, επικίνδυνες για την Δημόσια Υγεία;»
(251016)




Είπαν… 2

«Συγχαρητήρια στην ΔΕΥΑΛ που διαφημίζει, έστω και αρνητικά το Λουτράκι για την μόλυνση που προκαλεί σε ένα νεότερο μνημείο, με την διαρροή λυμάτων στα πρανή της Διώρυγας, καθ’ ότι το συγκεκριμένο θέμα αναδείχθηκε μέσω πανπελοποννησιακής εφημερίδας. Τουλάχιστον, στην Ελ. Βενιζέλου έχουν προβληματισθεί από το δημοσίευμα, επειδή τα τοπικά blogs δεν τους αγγίζουν, να αποκαταστήσουν το πρόβλημα με των αγωγό και να σταματήσει η διαρροή λυμάτων;»
(251016)




Είπαν… 3

«Πανελλήνια διάκριση για το Λουτράκι, αφού οι πληροφορίες θέλουν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων να ζητά την συνδρομή λόγω της αυθεντίας του, τον Γιώργου Ρουμελιώτη, έτσι ώστε να τους δείξει τον ″κούσουλα″ για την αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου στο διατηρητέο λιμάνι, λόγω και της ύπαρξης του ενετικού κάστρου.»
(251016)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ
Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Η υπόθεση τουρισμός είναι χαμένη υπόθεση για το Λουτράκι κι αυτό δεν αναστρέφεται ούτε με ευχολόγια, αλλά ούτε και με θαύματα, όταν δεν υπάρχουν οι βάσεις για να σχεδιάσεις στρατηγική και να κτίσεις μακροπρόθεσμη προοπτική…
Η υπόθεση τουρισμός για το Λουτράκι τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα το Φθινόπωρο του 2011 κι όσο δεν αλλάζει το υφιστάμενο καθεστώς, απλά κάθε νέα δημοτική αρχή θα κάνει πιο ασφαλή την ταφόπλακα, για το πλέον σημαντικότερο και σοβαρότερο θέμα για το παρόν και το μέλλον του Λουτρακίου.
Τα πιο πάνω επισημαίνει πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας που έχει αποσυρθεί πολλά χρόνια από την ενεργό δράση και χωρίς να δίνει άφεση αμαρτιών στους προκατόχους του, περισσότερο όλων μέμφεται τον τέως δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Κώστας Λογοθέτης, χωρίς να γνωρίζει, «εγκλημάτισε» κατά του παρόντος και του μέλλοντος του Λουτρακίου, όταν έπαυσε την επιτροπή τουρισμού που ήταν εξ’ ολοκλήρου αρμοδιότητα της Λουτράκι Α.Ε. και την εκχώρησε στους ιδιώτες, έτσι ώστε αυτοί να χαράξουν την τουριστική πολιτική.
Δηλαδή, συνεχίζει, ένας κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός, που από εκεί εξαρτώνται και οι πόροι της τοπικής οικονομίας, να μην διαθέτει το θεσμικό φορέα που βάζει το πλαίσιο για την λεγόμενη τουριστική ανάπτυξη και τον τρόπο που αυτή πρέπει να σχεδιασθεί. Σκέφθεσθε, διερωτάται, η κάθε κυβέρνηση που κάνει λόγο για την τουριστική βιομηχανία να καταργήσει το υπουργείο Τουρισμού; Πώς θα μπορέσει τότε να χαράξει τον «οδικό χάρτη» για το πώς πρέπει να σχεδιασθεί για να φθάσει στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα;
Έτσι και ο Κώστας Λογοθέτης ευνούχισε την υπόθεση τουρισμός για το Λουτράκι, εκχωρώντας τον βασικότερο τομέα ανάπτυξης του τόπου στο Loutraki Tourism Organization, που επιβεβαίωσε την επικυριαρχία του, παίρνοντας ακόμα και το σήμα της εταιρείας από την Λουτράκι Α.Ε.
Ο πρώην κορυφαίος δημοτικός παράγοντας σπεύδε να  ξεκαθαρίσει ότι με τους επιχειρηματίες δεν έχει κανένα πρόβλημα, θεωρεί ότι κάνουν την δουλειά τους και το μόνον που τους ενδιαφέρει είναι να δημιουργούν έσοδα για να επιβιώνουν οι επιχειρήσεις τους κι αυτό το επιτυγχάνουν γεμίζοντας κατ’ αρχήν τα ξενοδοχεία τους. Αυτό είναι το κυρίαρχο μέλημά τους κι από εκεί και πέρα, είτε γιατί δεν διαθέτουν χρόνο, είτε γιατί δεν έχουν ενδεχομένως διάθεση, δεν ασχολούνται για τον τουριστικό σχεδιασμό που θα συμπεριλαμβάνει ολόκληρο τον δήμο Λουτρακίου.
Επομένως, αυτό είναι δουλειά του δήμου Λουτρακίου και το «υπουργείο Τουρισμού» του το διαθέτει μέσω της Λουτράκι Α.Ε., που σε αυτήν πρέπει να στηριχθεί, να δώσει έμφαση κι από εκεί να ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η χάραξη της πορείας για την αναστροφή της καθοδικής πορείας του δήμου Λουτρακίου.
Ακούω, υπογραμμίζει ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας ότι η Λουτράκι Α.Ε. είναι μια προβληματική επιχείρηση, ενώ σε συζήτηση που είχα προ ημερών με δικηγόρο, διατηρούσε τις επιφυλάξεις του μήπως και την κλείσουν γιατί είναι ζημιογόνος. Ισχυρίσθηκε ότι «τα αστέρια μας, επιβάλλεται να αλλάξουν μυαλά, να είναι σίγουροι ότι θα πάρουν κι άλλη παράταση, αλλά θα πρέπει να σταματήσουν τα παιχνίδια, να σοβαρευθούν και να στρώσουν τον πισινό τους στην καρέκλα να εργασθούν, να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να ξαναγίνει το Λουτράκι ένας ελκυστικός τόπος. Μην περιμένουν τίποτα από τους επαγγελματίες του τουρισμού, η γνώση και η δουλειά τους είναι να γεμίζουν τα κρεβάτια τους. Την δουλειά αυτή, είναι άλλοι αρμόδιοι να την κάνουν, που έχουν εξειδικευθεί πάνω σε αυτόν τον τομέα, υπάρχουν πολλοί που διαθέτουν την εμπειρία κι αυτοί συμβουλευτικά μπορούν να μας βοηθήσουν. Ο τρόπος κατατρέχεται από τον μεσοπόλεμο, που μας έδειχναν τον δρόμο κι εμείς εδώ απαντούσαμε ″και ποιός είσαι εσύ που θα μας υποδείξεις τι πρέπει να κάνουμε; Εμείς  ξέρουμε καλύτερα στον τόπο μας″. Σήμερα, επειδή εμείς γνωρίζουμε καλύτερα, γι’ αυτό ο δήμος Λουτρακίου παρουσιάζει αυτά τα χάλια σε όλα τα επίπεδα».
Ακόμα και ο νυν δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης θα πρέπει να αφυπνισθεί, να ξεφύγει από την εικονική πραγματικότητα και να επιστρέψει στον ρεαλισμό, να πάρει τα ηνία στα χέρια του κι όχι άλλοι να κάνουν κουμάντο στην πόλη, σχεδιάζοντας το παρόν και το μέλλον του Λουτρακίου, υπέδειξε την κατεύθυνση προς την δημοτική αρχή.
Όσο και αν ακούγεται περίεργο, με στενοχώρια και αγανάκτηση υπογράμμισε ότι τελειώνουμε, σβήνουμε με τα μυαλά που κουβαλάνε από την χάρτη ως τουριστικός προορισμός.
Στο σημερινό κατάντημα του δήμου Λουτρακίου, έχουν πάρα πολλοί ευθύνες και καλόν θα είναι για τον τόπο, όλοι αυτοί που έχουν πρωταγωνιστήσει αρνητικά τόνισε, άσχετα αν προσποιούνται ότι προσφέρουν και δείχνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν, να κάνουν πίσω από την πρώτη γραμμή και να αφήσουν πιο υγιείς δυνάμεις από αυτούς, γιατί το Λουτράκι δεν είναι μόνον οι τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά περισσότεροι από δέκα χιλιάδες άνθρωποι, με πολλούς εξ’ αυτών να διαθέτουν περιουσίες και δεν είναι δυνατόν ο τόπος να μαραζώνει, κατέληξε και να είμαστε όλοι θεατές.
(251016)
Return top