ΚΟΥΙΖ 1

Η απόφαση να… βάψετε τα πρανή του καναλιού κάτω από την πεζογέφυρα καφέ, ήταν πολιτική ή διοικητική από την ΔΕΥΑΛ; Ελήφθη κάτω από ώριμη σκέψη ή όχι; Έχετε υπόψιν σας ότι έχετε μεγαλουργήσει έχοντας γράψει ιστορία;
(260416)




ΚΟΥΙΖ 2

Θα ασκηθούν πιέσεις στον παπά Νίκο ο Επιτάφιος της Παναγίας Γιάτρισσας να μην ολοκληρώσει την παραλιακή διαδρομή του των τελευταίων ετών, έτσι ώστε να μην γίνει από περισσότερους ανθρώπους αντιληπτό το ρεζίλι με το κρηπίδωμα;
(260416)




ΚΟΥΙΖ 3

Τελικά ο ρόλος της εκάστοτε Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι να ελέγχει και να προσαρμόζει ως προς τον τύπο του νόμου τις πράξεις δημοτικών και κοινοτικών αρχών, καθώς επίσης και των νομικών προσώπων τους ή να αποκαλύπτει τα νομιμοφανή κατ’ ουσίαν σκάνδαλα και να τα παραπέμπει στον αρμόδιο εισαγγελέα; Γιατί υπό αυτήν την έννοια, η εκάστοτε Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν λειτουργεί ως «προστάτης» του κάθε αρχής και νομικού προσώπου κι όχι ως προστάτης του δημοσίου συμφέροντος; Δηλαδή, το κράτος, ο νομοθέτης, εφηύρε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να καλύπτει τα «σκάνδαλα» της α΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης;
(260416)




Είπαν… 1

«Ο μεγαλομέτοχος του Club Hotel Loutraki S.A. Moshe Bublil και ο προεδρεύων του Δ.Σ. της ίδιας εταιρείας Νικόλαος Δαούλης Ρεμαντάς, έχουν αντιληφθεί ότι τα διακόσια ή τριακόσια ευρώ δεν συγκινούν τους εργαζόμενους και το τελεσίγραφο για 50% της μισθοδοσίας του Μαρτίου είναι εν ισχύ, άλλως η απεργία θα συνεχισθεί με κυλιόμενες από την Δευτέρα του Πάσχα στις 08:00, σε συνέχεια αυτής που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Τυχερών Παιγνίων; Έχουν υπόψη τους ότι το Μεγάλο Σάββατο οι εργαζόμενοι θα είναι δύο μισθούς μέσα και δεν έχουν πρόθεση για ούτε μία ημέρα παραπάνω; Δεν θα πρέπει να αντιληφθούν ότι όλοι οι άλλοι σχεδιασμοί είναι για τον Μαΐστρο;»
(260416)




Είπαν… 2

«Ο διευθυντής του ξενοδοχείου και του τμήματος Food & Beverage του Club Hotel Casino Loutraki Michel Alpen, μαζί με τον εκπρόσωπο του μεγαλομετόχου Moshe Bublil Jacob Pardugo, συνέτρωγαν με άλλα επτά άτομα φιλετάκια κι έπιναν σαμπάνιες, γεγονός που εξόργιζε τους εργαζομένους, καθ’ ότι απλήρωτοι, διότι έβλεπαν τους εκλεκτούς του έχοντος το πάνω χέρι στην διοίκηση της εταιρείας Moshe Bublil, να το απολαμβάνουν διασκεδάζοντας στην πλάτη τους. Θα πρέπει η Βουκουρεστίου να τα προσέχει αυτά, καθ’ ότι τέτοια γεγονότα μπορούν να προκαλέσουν έκρηξη στα καλά των καθουμένων, όταν ο εργαζόμενος πλησιάζει τους δύο μήνες μέσα…»
(260416)




Είπαν… 3

«Μετά 34 χρόνια η ορειβατική αποστολή των 12,5 χλμ. εξετελέσθη με επιτυχία, γεγονός που έδειξε ότι ο πάλαι ποτέ commandos» είναι ενεργός για την οιανδήποτε είδους καταδρομική επιχείρηση ή ενέργεια. Καλό το χιούμορ, αλλά ο λόγος παρουσίας με τον Ορειβατικό Σύλλογο Λουτρακίου συνίστατο στο γεγονός ότι είχε ενταχθεί στην διαδρομή και πορεία εντός του ηφαιστείου Σουσακίου, με σκοπό να υπάρχει ιδία αντίληψη, έτσι ώστε με την άντληση πληροφοριών από την πανεπιστημιακή βιβλιογραφία, να καταστεί εφικτή η σύνταξη ενός story, που θα καθιστά ελκυστικό το τουριστικό ενδιαφέρον για το ηφαίστειο. Όποιος έχει επισκεφθεί κατ’ αρχήν την Σαντορίνη, μέσα στις εκδρομές του περιλαμβάνει και την εκδρομή στον ηφαιστειακό χώρο, και κατά δεύτερο λόγο το ίδιο συμβαίνει και με την Νίσυρο. Αφού διαθέτουμε ηφαίστειο, πρέπει να βρούμε τους λόγους για να το κάνουμε δελεαστικό κι επισκέψιμο. Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο Δημήτρη Καραχρήστο και τα μέλη του συλλόγου για την φιλοξενία τους και εις το επανιδείν. Να σημειωθεί, ότι έχουν καταστρώσει φοβερό πρόγραμμα όχι μόνον ημερήσιων, αλλά και τριήμερων εκδρομών - αποδράσεων!
Π. Η.
(260416)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




Ο ΜΑΪΣΤΡΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ € 23.388,58!

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Χρονιάρες ημέρες, όπως ακριβώς έχει συμβεί τα τελευταία έτη, πρόθεση του γράφοντος δεν ήταν να απασχολεί την τοπική κοινωνία με τα «επιτεύγματα» της εκάστοτε δημοτικής αρχής και να επανέλθει στις 10 Μαΐου 2016. Ωστόσο, ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, καθ’ ότι δεν καταλαβαίνει από… τίποτα, είχε αντίθετη άποψη και κρατάει τον γράφοντα στις επάλξεις προστασίας του δημοσίου - δημοτικού συμφέροντος.
Φυσικά, ο λόγος δεν είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου και οι αποφάσεις που λαμβάνει, όπως τις λαμβάνει, αλλά αυτός καθ’ εαυτός ο πρώτος πολίτης του τόπου, που αντί να τις σταματάει, τις ενθαρρύνει είτε λέγοντας μισές αλήθειες, είτε αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη. Γιατί ο Γιώργος Γκιώνης με ευκολία έσπευσε να μεμφθεί τον δημοσιογράφο, αλλά έκρυψε πίσω από αυτό ότι ο έμπιστος κι εξ’ απορρήτων του πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργος Ρουμελιώτης έχει εκτοξεύσει σε αστρονομικά ύψη το κόστος του έργου, ενώ παράλληλα, ο ίδιος ο δήμαρχος «πωλούσε και υποχρέωση» στην πόλη ότι την προστάτευε από την δαπάνη του εργολαβικού κόστους.
Αυτονόητο είναι ότι τα προαναφερόμενα αφορούν το παραλιακό κρηπίδωμα, για το οποίο οι πληροφορίες θέλουν ότι η ανάδοχος εργολήπτρια εταιρεία ξεκινάει εντός της Μεγάλης Εβδομάδος -ενδεχομένως από χθες, αλλά μάλλον ο Μαΐστρος δεν το επέτρεψε- τις διαδικασίες αποκατάστασής του με την τιμή των € 23.388,58, όπως αναδείχθηκε… από τον πρόχειρο διαγωνισμό.
Επιθυμία και πρόθεση του loutraki-press είναι να ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση και ειδικότερα προς την εργολήπτρια εταιρεία, αν και ξέρει την επωνυμία της, δεν την ενδιαφέρει ποιο θα είναι το νομικό πρόσωπο που έχει γίνει ανάδοχος του έργου και καλώς θα το πράξει. Η ένσταση του γράφοντος συνίσταται ως προς το κόστος κατασκευής και εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί και καταγγελία στον αρμόδιο επίτροπό, καθ’ ότι τα πάντα κινούνται στο όριο της νομιμοφάνειας κι όχι στο πλαίσιο της ηθικής ως προς το κόστος αποκατάστασης της ζημίας. Αυτός είναι λοιπόν και ο λόγος των παρεμβάσεων που σκόπιμα αποκρύπτονται από τον ίδιο τον Γιώργο Γκιώνη κι όχι όλες οι άλλες ευφάνταστες δικαιολογίες, προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού.
Γιατί καλή η δικαιολογία του κατεπείγοντος, αλλά τον Γιώργο Γκιώνη αν τον ενδιέφερε το κατεπείγον, για να μην δήθεν μολυνθεί από τον «καταθλιπτικό» αγωγό ο αιγιαλός από νέα ζημία, θα κινούσε Γη και Ουρανό, θα έβρισκε μέσα στις πρώτες ημέρες χρήματα και θα αποκαθιστούσε άμεσα το έργο, όπως θα ήταν φυσιολογικό κι όχι με 80 ημέρες καθυστέρηση, όπως αναγκάζεται και παρεμβαίνει τώρα δια των υπηρεσιών του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Στερεάς - Ιονίου, για να γίνει αποδεκτό το αστρονομικό κόστος, προβάλλοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι έχουν συνταχθεί σύννομα τόσο η μελέτη, όσο και η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί.
Επειδή θα υπάρξει επιμελής παρακολούθηση κι έλεγχος εξέλιξης αυτής της υπόθεσης, στην περίπτωση που το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου καταβάλλει αστρονομικά ποσά για την ολοκλήρωση του έργου, θα γίνει καταγγελία στις ελεγκτικές φορολογικές αρχές, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν οι εν λόγω τιμές ανταποκρίνονται στις τρέχουσες τιμές της αγοράς. Δηλαδή, να ελεγχθεί πόσο κόστισε στην ανάδοχο εταιρεία το μπετόν, σε τι κόστος πουλάει η παραγωγός εταιρεία του μπετόν το κυβικό στην πελατεία της, ο καλουπατζής πόσο χρέωνε σε ανάλογες περιπτώσεις και πόσο χρέωσε στο ανάλογο έργο, αν τα μπάζα έχουν αγορασθεί εν είδει χρυσόσκονης και ούτω καθ’ εξής... Κι αυτό όχι γιατί υπάρχει κάτι με την ανάδοχο εταιρεία, αλλά να μην τελεσφορήσουν οι προσπάθειες διασπάθισης δημοσίου χρήματος, που με τόση ορμή θέλει να πράξει η δημοτική αρχή.

Υ. Γ.: Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου, υπάρχει αντιπολίτευση; Θα ακουστεί από τους καθ’ ύλην αρμόδιους κάποια κουβέντα για την προστασία του δημοσίου - δημοτικού χρήματος; Αυτό για να μην διαφεύγει της προσοχής μας, ότι πρόκειται για «πολιτική ομερτά». Σιγά, στην προηγούμενη θητεία του Γιώργου Γκιώνη, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Παύλος Παύλου μην επέτρεπε να περάσει τέτοιο έργο και δεν το είχε καταγγείλει όπου δη.
(260416)
Return top