ΚΟΥΙΖ 1

Όλοι εσείς οι δημοτικοί σύμβουλοι της νυν δημοτικής αρχής μην παρεξηγείσθε ούτε να έχετε την αίσθηση ότι είσαστε κάτι διαφορετικό; Είσαστε όλοι ίδιοι και κανείς σας μην έχει την αίσθηση ότι διαφέρει... Ποιός όρθωσε το ανάστημά του, στην προ ημερησίας συζήτηση του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, αντιδρώντας, καυτηριάζοντας, καταγγέλλοντας την προκλητική για το δημόσιο αίσθημα απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου; Υπάρχει κάποιος; Φοβάσθε μήπως σας μάθει ο κόσμος πώς ο ένας καλύπτει τον άλλον;
(220316)




ΚΟΥΙΖ 2

Εσείς οι κομματικά διορισμένοι στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς επίσης και αιρετοί της, επειδή δεν σας ενδιαφέρει το Λουτράκι, εκμεταλλευόμενοι και την συνειδητή αδράνεια των αιρετών του τόπου να προασπίσουν και να διασφαλίσουν τα συμφέροντά του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, τι είναι αυτό που πιάνετε τον έναν και τον άλλον κοινό γνωστό να παρακαλέσει να μην δημοσιοποιούμε τα εγκλήματα σε βάρος του δήμου Λουτρακίου; Ας μην τα κάνετε, μην ασελγείτε σε μια κοινωνία ολόκληρη για κάποια μικροσυμφέροντα, για να μην δημοσιοποιούνται ονοματεπώνυμα και οι εγκληματικές ενέργειες κρατικών αξιωματούχων. Είναι κατανοητό προς όλους όσους εκτροχιάζουν τον προαστιακό για το Λουτράκι;
(220316)




ΚΟΥΙΖ 3

Το παλαιό εργοστάσιο Θρουβάλα θα το μετατρέψετε τελικά σε «πράσινη χωματερή» και σιγά - σιγά θα μετατραπεί σε κανονική χωματερή, να παίρνουν οι επισκέπτες την πρώτη αίσθηση για το τί τους περιμένει με την επίσκεψή τους στο πάλαι ποτέ τουριστικό θέρετρο;
(220316)




Είπαν… 1

«Η σημερινή δημοτική αρχή, ως αντιπολίτευση στην προηγούμενη θητεία, κατηγορούσε την προκάτοχό της για την σύμβαση που έκανε με επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας από το Κιάτο, υποστηρίζοντας ότι δεν στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις. Η σημερινή δημοτική αρχή, επέλεξε για λόγους που αυτή γνωρίζει, τον πάροχο Wind. Στο Λουτράκι η συγκεκριμένη εταιρεία εκπροσωπείται ή δεν εκπροσωπείται από την επιχείρηση ″Αφοί Γεωργίου″; Γιατί ως δημοτική αρχή δεν απευθυνθήκατε για προσφορές στην συγκεκριμένη επιχείρηση; Μετά θέλετε να πείσετε την τοπική κοινωνία ότι ″ενδιαφέρεσθε″ για την πρόοδο του Λουτρακίου; Μήπως έτσι δεν σαμποτάρετε την οικονομία του Λουτρακίου, εκτροχιάζοντας τον προαστιακό για το Λουτράκι; Δυστυχώς, μόνον οι ανόητοι είναι δυνατόν να σας πιστεύουν και να σας εμπιστεύονται…»
Π. Η.
(220316)




Είπαν… 2

«Καλόν θα είναι ο εργολάβος που έχει επιλέξει δια… των προσφορών ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργος Ρουμελιώτης, με στόχο -σκοπός είναι άλλος- την αποκατάσταση των ζημιών του κρηπιδώματος από την θεομηνία, να μην σπεύσει να αναλάβει εργασίες, καθ’ ότι θα υποβληθεί ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου για την απόφαση που ελήφθη χθες, από το Δ.Σ. του νομικού προσώπου. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να διεξαχθεί έρευνα κι ενδεχομένως στην συνέχεια ο εργολάβος να μην μπορέσει να αποζημιωθεί για εργασίες που θα πραγματοποιήσει.»
(220316)




Είπαν… 3

«Ας ελπίσουμε ότι ο διευθυντής αυτού του πεντάστερου ξενοδοχείου γι’ αυτό το τριήμερο θα έχει κάνει επιτέλους σωστό προγραμματισμό από πλευράς προσωπικού για τους χώρους των καφέ και των εστιατορίων, έτσι ώστε να μην χρειασθεί να περάσουν κι αυτές οι ημέρες με… μπαλώματα. Γιατί αν είναι έτσι, να διοικείται κατ’ αυτόν τον τρόπο, ας φωνάξουμε τότε μοδίστρες να σερβίρουν.»
(220316)




ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΠΩΣ ΘΑ ΔΑΠΑΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ!

Τελικά, πρέπει να πίνουν από το ίδιο μίγμα στο ″παλάτι″ και δεν μας δίνουν, όπως και οι προκάτοχοί τους, τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του Κώστα Λογοθέτη.
Εξάλλου, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, σκυταλοδρομία σε όλα έχουμε!
Μπρος στην πρεμούρα τους να περάσουν εξόφθαλμες και προκλητικές αποφάσεις για ″νομιμοποίηση″, δεν προσέχουν τι γράφουν, αλλά δεν τους ενδιαφέρει κιόλας, καθ’ ότι έχουν τους πάντες γραμμένους…
Στην πρόσκληση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου που απέστειλε στις 17 Μαρτίου 2016 και υπογράφει ο πρόεδρος του Γιώργος Ρουμελιώτης γράφει:
«Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) την 21 Μαρτίου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ. σε τακτική συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:»
Από κάτω πέντε τα θέματα, με πρώτο και καλύτερο αυτό που καίγονται την «Διάθεση πιστώσεων προϋπολογισμού τρέχοντος οικονομικού έτους», ενώ τρίτο είναι το διαφαινόμενο ως ενδεχόμενο σκάνδαλο αποκατάστασης του παραλιακού κρηπιδώματος, που κατεστράφη στις 7 Ιανουαρίου από θεομηνία και το εισήγαγε ως δήθεν κατεπείγον, για να το δώσει απευθείας ανάθεση.
(220316)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ,
ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Με τα ψέματα ο Γιώργος χτίζει ανώγεια και κατώγια (Γιάννης λέει η λαϊκή παροιμία), αλλά ο λαός τα αναγνωρίζει, δεν τσιμπάει και βάζει τον λέγοντα ψέματα στο περιθώριο, όταν μάλιστα λέγων τα ψέματα, με νέα ψέματα διαψεύδει τον εαυτό του, αποπειρώμενος με τα δεύτερα ψέματα να αμβλύνει τις εντυπώσεις για τα πρώτα ψέματα!
Ο λόγος για τον δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, στην προσπάθειά του να καλύψει τον έμπιστο κι εξ’ απορρήτων του πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργο Ρουμελιώτη για το κατά πόσον υπήρχαν όντως μία ή η πραγματικότητα, το γεγονός είναι ότι υπήρχαν δύο μελέτες!
Όμως, δεν είναι μόνον οι δύο μελέτες. Κι αυτό γιατί τον Γιώργο Γκιώνη είχε επισκεφθεί στο γραφείο του ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που «έπνιξαν» την μελέτη, πριν ένα περίπου μήνα από την ημέρα συζήτησης του θέματος στο Δ.Σ. του νομικού προσώπου. Δηλαδή, τον είχε επισκεφθεί αρχές Μαρτίου και η συζήτηση στο Δ.Σ. έγινε Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki-press εικάζεται ότι πραγματοποιούντο εκ του παραλλήλου συζητήσεις, μέχρι κάποια στιγμή που απεκόπη η μία πλευρά. Αυτό μεταφέρεται και με την σχετική επιφύλαξη.
Ας έλθουμε στο σήμερα για να καταγραφούν τα ψέματα του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, εκ των οποίων προκύπτει ότι τίποτα δεν είναι διάφανο, τίποτα δεν είναι κρυστάλλινο και η συγκεκριμένη υπόθεση αν κάποιοι επιδιώξουν να την τραβήξουν, ενδεχομένως να φθάσει και στο ακροατήριο των ποινικών δικαστηρίων!
Περίπου ένα μήνα πριν, ο Γιώργος Γκιώνης δήλωνε στην κάμερα τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ότι «…δεν υπάρχει καμία δεύτερη μελέτη, αυτοί που τα λένε ψεύδονται, ντροπή τους!»
Κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα, σε νέες δηλώσεις του στον τηλεοπτικό φακό είπε: «…υπήρχε δεύτερη μελέτη, δεν την αποδέχομαι γιατί ήταν ανυπόγραφη και τα ανυπόγραφα χαρτιά είναι σαν να μην υπάρχουν».
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας με την δεύτερη δήλωσή του ο Γιώργος Γκιώνης, ακύρωνε τον εαυτό του. Και θα ήταν δεκτή η επανόρθωσή του, εάν δεν είχε πλήρη γνώση ευθύς εξ’ αρχής. Ωστόσο, επειδή δεν διαθέτει ικανούς ανθρώπους δίπλα του, μοιραίο είναι να υποπίπτει σε γκάφες. Και δεν φθάνουν οι γκάφες… Προκαλεί στον τηλεοπτικό αέρα με συνέπεια να ξεσπούν «αερομαχίες».
Απέναντί του βρέθηκε ο γραμματέας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κορινθίας Χάρης Μαρίνης, διαψεύδοντάς τον, αποδομώντας τους ισχυρισμούς του, προβάλλοντας ότι και η μελέτη που πρόκρινε παρόντος του ιδίου στην επίμαχη συνεδρίαση, δεν έφερε κι εκείνη υπογραφές, ούτε προηγουμένως το σώμα είχε ενημερωθεί για την συγκεκριμένη μελέτη.
Σύμφωνα με την γνώση που διαθέτει το loutraki-press, καθ’ ότι είχε δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο και των δύο μελετών, υπογραφές δεν έφερε καμία εκ των προτάσεων διεξαγωγής έρευνας προς σύνταξιν μελέτης, ενώ εκπρόσωπος και των δύο επιστημονικών ομάδων ήταν το ίδιο πρόσωπο, από τις οικονομικές υπηρεσίες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Στον περίπου ένα χρόνο που έχει μεσολαβήσει, έχουν γίνει πάρα πολλά, πάρα πολλά μη σύννομα κι αυτά είναι που θα ανοίξουν τον «ασκό του Αιόλου» κατά του διδύμου Γιώργου Γκιώνη - Γιώργου Ρουμελιώτη, αλλά κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που και πόσο είναι διατιθεμένοι να ρισκάρουν και πολύ περισσότερο ενδεχομένως, να βρεθούν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη.
Κι αυτό γιατί με τις δηλώσεις του στην κάμερα ο Γιώργος Γκιώνης δεν δίστασε να αναφερθεί και στην έρευνα που γίνεται από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για το τι πραγματικά έχει συμβεί, κατά την διαδικασία λήψης της συγκεκριμένης απόφασης και με ποία τεχνική είχε «πνιγεί» η άλλη μελέτη που είχε υποβάλλει έτερο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ο αντιπρόεδρος του νομικού προσώπου Άρης Μαρίνης.
Οι ελεγκτές με την μέχρι τώρα έρευνά τους έχουν ανακαλύψει το ένα σημείο της υπόθεσης. Δηλαδή ότι άλλα έχουν καταγραφεί στα χειρόγραφα πρακτικά κι άλλα περιλαμβάνει κατά το δοκούν του προέδρου του σώματος η επίσημη απόφαση. Αυτό θα το ξεκαθαρίσουν. Ζητούμενο είναι αν θα προχωρήσουν περισσότερο, αναζητώντας ποιός μεθόδευσε και έβαλε την υπογραφή του να προχωρήσει η εκταμίευση της προκαταβολής των € 17.500, λαμβανομένου υπόψη ότι ο εκτελών χρέη γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, ως αρμόδιος, δηλώνει άγνοια και παραπέμπει σε αναρμόδια υπηρεσία, που εκ των πραγμάτων αδυνατεί να απαντήσει. Ωστόσο, το κουβάρι μπορεί να ξετυλιχθεί, αρκεί να υπάρχει θέληση από τις ελεγκτικές αρχές και την ακόλουθη δημοσιοποίηση και διάσταση που θα λάβει το συγκεκριμένο θέμα.
(220316)
Return top