ΚΟΥΙΖ 1

Δήμαρχε Λουτρακίου και πρόεδρε - διευθύνοντα σύμβουλε της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργο Γκιώνη μαζί με τον έμπιστο κι εξ απορρήτων σας αντιπρόεδρο της εταιρείας Γιώργο Ρουμελιώτη, έχετε τοποθετήσει υπηρεσία φύλαξης του καλωδίου με «χρυσό» λόγω του δυσθεώρητου κόστους του, που συνδέει τον παρακείμενο υποσταθμό της ΔΕΗ με το Loutraki Thermal Spa; Πόσων καρατίων χρυσό περιλαμβάνει σύμφωνα πάντοτε με το κόστος του, αυτό το καλώδιο μέσης τάσης;
(180316)




ΚΟΥΙΖ 2

Αντιδήμαρχε Πολεοδομίας - Τεχνικών Έργων Θανάση Γεωργίου, επειδή το σπάσιμο του κρηπιδώματος έχει συμβεί στην κεντρική παραλία του Λουτρακίου, που είναι η βιτρίνα της πόλης, έχετε σκοπό να αποκαταστήσετε την εικόνα της ξεκινώντας άμεσα τις εργασίες, χωρίς να γίνουν σημαντικές δαπάνες κι αφήστε να περιμένουν αυτοί όλοι που θέλουν να πετάξουν τα χρήματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου από το παράθυρο με τις απευθείας αναθέσεις; Εσείς από την πλευρά σας τι έχετε κάνει για να προστατευθεί το δημοτικό - δημόσιο χρήμα, αφού προωθούν ατάραχοι αυτές τις διαδικασίες; Είστε υπερήφανος γι’ αυτή την εξέλιξη εσείς και τα μέλη του συνδυασμού σας; Σας τιμούν αυτές οι πρακτικές, γιατί με την στάση σας είναι ως να βάζετε την υπόθεση κάτω από το χαλί;
(180316)




ΚΟΥΙΖ 3

Τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, όταν θα έλθει προς έγκριση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου η απόφαση της απευθείας ανάθεσης αποκατάστασης του κρηπιδώματος με τα τρελά κόστη θα την απορρίψουν ή θα την καταπιούν και μετά στο ψιθυριστό θα διαμαρτύρονται μεταξύ τους ότι εκτίθενται στα μάτια της τοπικής κοινωνίας που έχει αντιληφθεί τί πραγματικά συμβαίνει και κουνάει με λύπη το κεφάλι της;
(180316)




Είπαν… 1

«Δεν μοίρασε στα ίσα και σε όλους την προβλεπόμενη ″διαφήμιση″ ο δήμος Λουτρακίου στα τοπικά ″δημοσιογραφικά juke box″ να πληροφορηθούν οι Λουτρακιώτες για το καρναβάλι - θεσμό, με συνέπεια να ανοίξει ″πόλεμος″ από αυτούς που δεν πήραν, όπως είχαν μάθει, ζεστό χρήμα κι άρχισε το ξεκατίνιασμα. Φυσικά, ήταν και οι σχεδόν ″τσάμπα″ που τους τακτοποιούν με… ξεροκόμματα. Ψηλά πάντως, φιγουράρουν τα ″leader juke box″ του Λουτρακίου.»
(180316)




Είπαν… 2

«Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, επειδή δεν θέλετε τους Έλληνες ″ιθαγενείς″ που παίνονται στο Λουτράκι, επειδή θα έχουν, λέτε, το φαγητό τους σε ″ταπεράκια″ και αυτός είναι ο λόγος που δεν αφήνετε τον προαστιακό να μπει στην οδό Αιγαίου όπως προφασίζεσθε. Την συμπαθή και φιλικά διακείμενη προς εσάς φυλή των ρομά, στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, πώς έχετε σκοπό να την φιλοξενήσετε;»
Π. Π.
(180316)




Είπαν… 3

«Μέχρι σήμερα η Βουκουρεστίου έχει δώσει εντολή να εξοφληθούν ολοσχερώς οι αποδοχές των εργαζομένων για τον μήνα Φεβρουάριο στο Club Hotel Casino Loutraki. Οι εργαζόμενοι ευελπιστούν σε εισπρακτική επιτυχία το προσεχές τριήμερο της 25ης Μαρτίου, έτσι ώστε να εξοφληθούν στις πρώτες ημέρες του Απριλίου, τις αποδοχές του Μαρτίου.»
(180316)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ;

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Τελικά, ο έμπιστος κι εξ απορρήτων του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργος Ρουμελιώτης, δεν ορρωδεί προ ουδενός, αδιαφορεί για το αυτονόητο, που είναι η προστασία του δημοσίου - δημοτικού χρήματος και προχωρεί ακάθεκτος στους σχεδιασμούς που ο ίδιος έχει συλλάβει, με την πλήρη κάλυψη του δημάρχου.
Σύμφωνα με την πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορά: «Ανάκληση της υπ’ αριθ. 2/16 ΑΔΣ και
α) Έγκριση της υπ’ αριθ. 1/16 Μελέτης έργου της ΔΤΥ του δήμου μας με τίτλο «Αποκατάσταση ζημιών στη ΧΖΛ από θεομηνία»,
β) Διάθεση σχετικής πίστωσης,
γ) Απ’ ευθείας ανάθεση εκτέλεσης του ανωτέρω έργου με τη διαδικασία των παρ. 4 & 7 του αρθρ. 158 του Ν. 3463/06, ως κατεπείγον.
Κατ’ αρχήν όσον αφορά τα διαδικαστικά απαιτούνται τρεις εργάσιμες ημέρες και η πρόσκληση εξεδόθη στο τέλος της χθεσινής ημέρας, ενώ και η ημέρα έκδοσης δεν λαμβάνεται υπόψιν.
Κατά δεύτερον λόγο η αποκατάσταση μιας ζημίας που έχει σημειωθεί πριν εβδομήντα ημέρες δεν μπορεί να ακολουθήσει την διαδικασία του κατεπείγοντος, είναι παράτυπη κι ενδεχομένως παράνομη!
Κατά τρίτον λόγο, είναι αξιοπερίεργο, πώς είναι δυνατόν ένα έργο που μπορεί να πραγματοποιηθεί με μηχανήματα και τεχνικό προσωπικό του δήμου Λουτρακίου, με σκοπό την προστασία δημοσίου - δημοτικού χρήματος, καθ’ ότι το κόστος του δεν θα ξεπεράσει τις περίπου € 3.000 υπό αυτές τις προϋποθέσεις, να προωθείται για απευθείας ανάθεση σύμφωνα με την μελέτη που αρχικά είχε εκδοθεί η οποία μαζί με τον ΦΠΑ ήταν λίγο πάνω από τις € 28.500;
Είναι απορίας άξιον, πώς τα μέλη του Δ.Σ. θα βάλουν στο τραπέζι μια τέτοια μελέτη, με τόσο χάσμα κόστους.
Κατά τέταρτον λόγο, θα πρέπει να εξηγηθεί και να δοθούν πειστικές εξηγήσεις για τα κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία θα γίνει η απευθείας ανάθεση στον εργολάβο που θα επιλεγεί!
Θα πρέπει να είναι όλα τα μέλη του Δ.Σ. προετοιμασμένα, ότι με την λήψη της απόφασης, ακριβώς την επομένη θα κατατεθούν προσφυγές τόσο στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και στην Εισαγγελία Κορίνθου, προκειμένου να προστατευθεί το δημόσιο - δημοτικό χρήμα.
Σύμφωνα με τεχνικό που επισκέφθηκε το έργο, το χαρακτήρισε απλό και σύντομο εκτιμώντας ότι σε τρεις ημέρες η ζημία αποκαθίσταται. Ωστόσο, η αναφορά γίνεται για να υπάρχει αίσθηση, ποιές είναι οι απαιτήσεις για το συγκεκριμένο έργο και πόσο θα κοστίσει αυτό για τους δημότες! Κι αυτό για να μην μπορούν τα μέλη του Δ.Σ. να ισχυρισθούν εκ των υστέρων ότι δεν γνώριζαν.
Εν κατακλείδι δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, θα μπορούσατε να ρωτήσετε κοινό γνωστό να σας πει κι εκείνος την άποψή του για το κόστος του έργου, για να μην έχετε την αίσθηση ότι παρουσιάζονται μυθεύματα όπως σας παραμυθιάζουν(;) ή έχετε απόλυτη γνώση και απολαμβάνουν της πλήρους καλύψεώς σας;
(180316)
Return top