Ο άρχοντας πρέπει
να διαθέτει
απέναντι
στις περιστάσεις
σκέψη,
απέναντι
στους εχθρούς
τόλμη,
απέναντι
στους υπηκόους
ευμένεια
Δημόκριτος




ΚΟΥΙΖ 1

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου απέστειλε τους φακέλους των απευθείας αναθέσεων που του εζητήθησαν από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίου; Δε μπορεί να φαντασθεί κάποιος έμπιστε κι εξ απορρήτων του δημάρχου Γιώργου Γκιώνη Γιώργο Ρουμελιώτη, ότι δεν θα στείλετε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα δικαιολογούν το ύψος των συγκεκριμένων δαπανών, αλλά και των προσωπικών σας επιλογών, καθ’ ότι οι πληροφορίες θέλουν ότι τα πάντα θα γίνουν χωρίς αντίρρηση αποδεκτά;
(040316)




ΚΟΥΙΖ 2

Αντιδήμαρχε Πολεοδομίας - Τεχνικών Έργων Θανάση Γεωργίου, επειδή δεν σας ξεχνάμε, θα μας πείτε αν έχετε σκοπό να προστατευθεί το δημοτικό χρήμα με την αποκατάσταση του κρηπιδότοιχου που έσπασε ο «τζηριώτης» ή θα το πάρει κάποιος άλλος αέρας;
(040316)




ΚΟΥΙΖ 3

Ποιόν από τους προσελθόντες στο τελευταίο διαχειριστικό συμβούλιο, οι εργαζόμενοι στο Club Hotel Casino Loutraki τον αποκάλεσαν «φερεντίνο»;
(040316)




Είπαν… 1

«Μετά από τόσο καιρό που είχαν να συναντηθούν, φυσικό ήταν να έχει κατά κάποιο τρόπο πανηγυρικό χαρακτήρα η συνάντηση, με τα μέλη του διαχειριστικού συμβουλίου να διακρίνονται και για τον ευαίσθητο ουρανίσκο τους, την ώρα που δεν υπάρχει στην εταιρεία χρήμα. Γιατί δεν είναι δυνατόν η ″παρέα″ των ″11″ με τους παρατρεχάμενους να πίνει το ακριβό σπέσιαλ ουίσκι μάρκας cardhu και το Σαββατοκύριακο, δύο ημέρες πριν, αλλοδαπός πελάτης, που τα ακούμπησε δεόντως, ζητούσε chivas στο δωμάτιό του και του απαντούσαν ότι δεν υπάρχει!.. Καλά, σ’ αυτό το ξενοδοχείο, στο F & B, δεν υπάρχει ένας άνθρωπος, πέραν από τους ακατάλληλους διευθυντές να έδινε μια λύση, να εξυπηρετηθεί τέτοιας εμβέλειας πελάτης; Με ποιά λογική και με ποιά στελέχη μπορεί κάποιος να ελπίζει ότι αυτό το μαγαζί έχει ελπίδες να σωθεί; Πότε τέλος πάντων θα συνέλθετε και πότε έχετε σκοπό οι ″1+27 μεσσίες″ του Λουτρακίου να αντιδράσετε, μήπως και συγκινηθεί κάποιος για να σωθεί το περιουσιακό στοιχείο του τόπου;»
(040316)




Είπαν… 2

«″Ποιός είναι ο λόγος που σύρεσθε να ζητάτε συγγνώμη από την ΔΕΥΑΛ; Τι είναι αυτό που έχει κάνει; Τί έχουν προσφέρει τα πολιτικά της πρόσωπα, να αλλάξουν τον ρου της; Έχετε υπόψη σας ότι είναι από παντού εκτεθειμένοι για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους″; Το θέμα δεν είναι επειδή βρίσκεται κάτι σε πήλινα πόδια να το σπρώξεις να πέσει, αλλά να συμβάλλεις να εδραιωθεί, να το στηρίξεις, έτσι ώστε να καταστεί αταλάντευτο. Ωστόσο, αυτό που απαιτείται, είναι τα κατάλληλα πρόσωπα που έχουν όρεξη και διάθεση να προσφέρουν ανιδιοτελώς, από αγάπη και πάθος για την καλυτέρευση του τόπου τους, να τους τραβήξεις από το περιθώριο που έχουν επιλέξει λόγω αηδίας, να ενεργοποιηθούν και να μπουν στην πρώτη γραμμή ανάταξης του δήμου Λουτρακίου.»
(040316)




Είπαν… 3

«Του έχει κάτσει στο στομάχι και δεν μπορεί να χωνέψει ο ″Arsene Wenger″, αν κι έχουν περάσει πέντε ημέρες την ήττα από την ″Ρόμα″. Ωστόσο, ο ″Arsene″ δεν μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα, καθ’ ότι την ώρα που ανέλαβε την ομάδα δεν ήταν τίποτα και σήμερα στις τάξεις της, θεωρείται υπέρ του δέοντος ως βέβαιον, ότι έχει ανέβει κατηγορία. Αυτό δεν γίνεται με ευχολόγια, ούτε με… κάθε φίλαθλος και προπονητής. Απαιτείται σοβαρότητα, σκληρή δουλειά, προσήλωση και αφοσίωση στον στόχο, καθ’ ότι θα αλλάξουν και τα φώτα του γηπέδου.»
(040316)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ… ΑΣΙΑΤΕΣ «ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ»
ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Η αφασία που διαπνέει και διακατέχει την Πολιτική Εταιρεία Καταστροφής του Λουτρακίου, είναι προφανές, ότι τελικά της βγαίνει σε… καλό!
Χωρίς να κουνηθούν, χωρίς να αγωνιούν, χωρίς να μεριμνήσουν, χωρίς να είναι σε ετοιμότητα, επιτυγχάνουν να «γεμίσουν» το Λουτράκι με τουρισμό.
Λίαν συντόμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφθασαν αργά το βράδυ στο loutraki-press, αφικνείται το πρώτο καραβάνι κατατρεγμένων από την μοίρα που θα δώσει πνοή και ζωή στο έρημο Λουτράκι όπως το κατήντησαν…
Η ιστορία παίζει πολλά παιχνίδια και κάποιες φορές η μοίρα φέρνει τα πράγματα έτσι για να σου αποδείξει πόσο λίγος ήσουν και δεν έκανες γι’ αυτή την θέση που σε είχαν εμπιστευθεί. Έτσι, οι πρώτοι αλλοδαποί φθάνουν στον τόπο κι έρχονται να εποικίσουν το χώρο της Σχολής Μηχανικού που μας παραχωρούσε ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, για να προχωρήσουμε στην κατασκευή του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου, τον οποίο άλλος δεν πίστευε ότι θα φέρει ανάπτυξη, άλλος έλεγε δεν τον θέλω και ο τρίτος δεν ήξερε τι του γινόταν;..
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του , οι οποίες δεν πρέπει να απέχουν στην πραγματικότητα, από σήμερα ξεκινούν να στήνονται σκηνές στο παραλιακό οικόπεδο της Σχολής Μηχανικού, όπου θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες των πολέμων (διεθνής συνθήκη) και λαθρομετανάστες.
Θα είναι ανοησία όποιος φαντάζεται ότι οι νέοι έποικοι είναι περαστικοί κι όχι μόνιμοι, καθ’ ότι κατά την πάγια τακτική μας, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Όταν μάλιστα, η Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2009 δεν διαθέτει πατριωτική κυβέρνηση, αλλά εντολοδόχους πραγματευτάδες του Δ΄ Ράϊχ, που τους εκβιάζουν «θα μας το δώσεις εσύ, γιατί ο επόμενος μας το έχει υποσχεθεί για να του δώσουμε τις καρέκλες σας;»
Φυσικά, η Πολιτική Εταιρεία Καταστροφής του Λουτρακίου, όπως φθάνουν οι πληροφορίες στο loutraki-press δεν φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα, δεδομένου ότι ήδη ξεκίνησαν να πλασσάρουν την άποψη, με αφορμή και την οργιώδη φημολογία που επικρατεί για «εποίκιση κατασχεμένων ξενοδοχείων», ότι «για την πόλη δεν γνωρίζουμε κάτι. Αν γίνει κάτι στην Σχολή Μηχανικού, εμείς εκεί δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Αν μας ζητηθεί, όταν μας ζητηθεί, τότε θα κοιτάξουμε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το θέμα». Αυτή είναι η πολιτική θέση των ταγών του Λουτρακίου, με συνέπεια να τίθεται το ερώτημα: «πώς είναι δυνατόν μια πόλη να κοιμάται ήσυχη, όταν έχει εμπιστευθεί στους συγκεκριμένους τις τύχες της;»
Μπορεί να προφασίζονται ότι ο προαστιακός θα φέρει επισκέπτες με… ταπεράκια, ωστόσο αυτοί φέρνουν στην πόλη ακόμα υψηλοτέρου επιπέδου τουρισμό, οπότε καλόν θα είναι οι παράκτιες επιχειρήσεις, αλλά και η τοπική οικονομία να ετοιμάζονται για μια θύελλα που θα σηκώσει και θα αδειάσει από τα ράφια της, τα εμπορεύματά της.
Σίγουρα, από το δράμα τόσων χιλιάδων ψυχών, κάποιοι θησαυρίζουν και κάνουν προσωπικές μπίζνες, αλλά ας ελπίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στον τόπο μας, γιατί τα πάντα θα δουν το φως της δημοσιότητας με ονοματεπώνυμο.

Υ. Γ.: Ο γράφων είναι άνθρωπος, συμπαρίσταται στο δράμα όλων αυτών των ανθρώπων, διαθέτει γνωριμία και φιλία αν θέλει κάποιος με Ασιάτη πρώην λαθρομετανάστη που πλέον έχει νόμιμα χαρτιά, αλλά σήμερα όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, είναι άλλο πράγμα οι πρόσφυγες του πολέμου κι άλλο πράγμα οι εγκληματίες πολέμου.
(040316)
Return top