ΚΟΥΙΖ 1

Το πρόσωπο που έχει επιλεγεί από το νέο δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη και θα εισηγηθεί για να διαχειρισθεί το ζεστό χρήμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, θα είναι υπεράνω υποψίας;
(220914)




ΚΟΥΙΖ 2

Πρόεδρε - διευθύνοντα σύμβουλε της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργο Γκιώνη μήπως θα βρείτε τις απαιτούμενες € 100.000 στο τριήμερο μετά τη συζήτηση των πέντε αγωγών και αφού ελεχθεί η προσθήκη - αντίκρουση;
(220914)




ΚΟΥΙΖ 3

Ποιος ήταν ο λόγος και γιατί ο τέως «υπηρεσιακός» δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, αφού είχαν συνταχθεί κατά την άποψή του καλές αγωγές που δεν θα απορριπτόντουσαν -αν και είχε προκληθεί- υπέβαλε αίτημα αναβολής την ώρα που εισήχθησαν να συζητηθούν στο τμήμα Πολυμελούς του Πρωτοδικείου Κορίνθου;
(220914)




Είπαν… 1

«Καλά, ο νέος δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης δεν μπορεί να λάβει υπόψη του και να παραδειγματισθεί τι κάνει ο ″θεά″ στον Μαραθώνα;»
(220914)




Είπαν… 2

«Στα περίπου € 230.000 είναι το ποσό που αξιώνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου (ΔΕΥΑΛ) από το Poseidon Resort, δεδομένου ότι από την αρχική οφειλή έχουν καταβληθεί έναντι ποσά λόγω ρύθμισης με μηνιαία καταβολή. Ωστόσο, η οφειλή εξακολουθεί να είναι δυσθεώρητη κι έχουν ευθύνη όσοι την άφησαν να εκτοξευθεί σε αυτά τα ύψη, χωρίς να λαμβάνονται άμεσα μέτρα που θα διασφάλιζαν τις αξιώσεις και τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΛ.»
(220914)




Είπαν… 3

«Προβληματισμό σε μεγάλη μερίδα των ενασχολούντων με τα κοινά, έχει προκαλέσει στην πρώτη συνεδρίαση του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Πέτρου να υπάρχουν τόσα αιτήματα από ολόκληρο το δήμο Λουτρακίου για διαγραφή χρεών. Και να μην θέλεις σε αναγκάζουν να κάνεις δεύτερες και τρίτες σκέψεις…»
(220914)




ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

«ΠΟΡΤΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΠΑΛΟΔΗΜΟ
ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΑΓΩΓΕΣ!

Κάτι πρέπει να συμβαίνει με τους ανθρώπους που συγκροτούν τη νέα διοίκηση του τόπου και ειδικότερα κάποιους που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του προέδρου - διευθύνοντος συμβούλου της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργου Γκιώνη.
Ή έχουν και διαθέτουν ασθενέστατη μνήμη ή νομίζουν επειδή βρίσκονται στο περιβάλλουν του Γιώργου Γκιώνη, έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν την κοινωνία για να προωθήσουν και να υλοποιήσουν ενέργειες που πλήττουν ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα της δημόσιας - δημοτικής επιχείρησης Λουτράκι Α.Ε., του δήμου Λουτρακίου και των πολιτών του.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στο loutraki-press, κάποιος εκ των έμπιστων ανθρώπων του Γιώργου Γκιώνη απευθύνθηκε στον λουτρακιώτη έγκριτο νομικό Περικλή Μπαλοδήμο και του ζήτησε να λάβει μέρος στην υποστήριξη των αγωγών μεθαύριο Τετάρτη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κορίνθου, κατά του Club Hotel Loutraki S.A.
Όπως μεταφέρθηκε, ο Περικλής Μπαλοδήμος το αρνήθηκε μονολεκτικά και χωρίς δεύτερη σκέψη.
Αυτό ακούσθηκε απόλυτα φυσιολογικό, γιατί ο Περικλής Μπαλοδήμος στην περίπτωση που θα δεχόταν θα γελοιοποιούσε τον εαυτό του. Κι αυτό; Γιατί ο Περικλής Μπαλοδήμος είναι ο άνθρωπος που προκαλούσε μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου κιόλας (οι αγωγές είχαν κατατεθεί στις 28 Δεκεμβρίου 2012 για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα) ανοικτά πριν είκοσι δύο μήνες τον τέως «υπηρεσιακό» δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη σε στοίχημα δέκα χιλιάδων για κάθε αγωγή εκ των πέντε, ότι θα απορριφθούν ως αόριστες!
Μια εβδομάδα πριν τη συζήτηση των αγωγών πώς είχαν το θράσος να κάνουν τέτοια πρόταση στον Περικλή Μπαλοδήμο; Δεν θα πρέπει άνθρωποι που θέλουν να βρίσκονται στο κέντρο λήψης αποφάσεων να αντιληφθούν ότι υπάρχουν κι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους, διαθέτουν αξιοπρέπεια και δεν είναι σαν κι αυτούς;
Δήμαρχε Γιώργο Γκιώνη, αν και πάρα πολύ νωρίς, θα πρέπει να αρχίσετε να περνάτε από την κρησάρα συμβούλους και συνεργάτες σας και να τους δείχνετε την πόρτα εξόδου από το περιβάλλον σας.
Η λογική λέει ότι πρέπει να μάθατε από την προηγούμενη θητεία σας, γιατί πάθατε…

Υ. Γ.: Πρέπει να έχετε υπόψη σας οι κάθε είδους σύμβουλοι του Γιώργου Γκιώνη ότι το Πρωτοδικείο Κορίνθου, αλλά και από τον Άρειο Πάγο παρακολουθούνται στενά οι εξελίξεις σε ότι έχουν σχέση με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου για τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα. Οι περί ου τον λόγο αγωγές αποτελούν τμήμα των αξιώσεων της Γνωμοδότησης Τσοβόλα και ως εκ τούτου κάθε τι που αφορά τη εν λόγω υπόθεση βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Θέμιδας, ενώ υπάρχουν και πολίτες που δεν αφήνουν τίποτα να λιμνάσει!
(220914)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ
ΤΟΝ «ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ» ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Κανείς ένοικος της Γης δεν μπορεί σήμερα να ισχυρισθεί ότι ανακάλυψε τον όμφαλό της. Έτσι και στο Λουτράκι κανείς εχέφρων άνθρωπος δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τη λύση των προβλημάτων του τόπου. Κι αυτό γιατί, τα προβλήματα είναι εδώ για χρόνια, χρειάζονται γνωστή κι ενδεδειγμένη συνταγή, αλλά βαλτώνουν πέραν της δεκαετίας κι όσες προσπάθειες κι αν έχουν γίνει να κουκουλωθούν, δυστυχώς για τους επιτήδειους, πνίγει η δυσώδης οσμή τους.
Σήμερα, δεν χρειάζεται κανείς να αυτοχρησθεί σε προφέσορα -αν και υπάρχουν οι αυτόκλητοι για να καλύψουν το ουσιαστικό μηδέν τους- καθ’ ότι ο δήμος Λουτρακίου έχει ως μαγιά ότι καλύτερο υπάρχει. Το ίδιο το έμψυχο υλικό του. Τους νέους του. Με φρέσκιες ιδέες και όραμα που έδειξαν ότι διαθέτουν τα νοητικά προσόντα να κάνουν ρηξικέλευθες τομές, για να πορευθούν στο μέλλον, δείχνοντας παράλληλα ότι το σημερινό με την παλαιά νοοτροπία που σύρει είναι αναχρονιστικό.
Η ψυχή του τόπου, οι νέοι του που το μέλλον τους ανήκει κι αυτοί πρέπει να έχουν ουσιαστική και καθοριστική συμμετοχή διαμόρφωσης των προοπτικών αυτού του τόπου, μπήκαν στον κόπο, σπατάλησαν τον προσωπικό χρόνο τους, έστυψαν το μυαλό τους, προκάλεσαν δημόσια ζύμωση και κατέληξαν σε συμπεράσματα. Συμπεράσματα από τη δημόσια διαβούλευση των πέντε κύκλων που αποτελούν προίκα για τον τόπο. Αποτελούν τον «οδικό χάρτη» για κάθε δημοτική αρχή, που τη μόνη ανάγκη θα έχει την προσαρμογή και εκσυγχρονισμό του στις επιταγές των καιρών.
Ας θυμηθούμε λοιπόν τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν μετά από πέντε δημόσιες διαβουλεύσεις:
 Επιλογή χαρακτήρα Δήμου. Κοινή πλεύση όλων, για τον επιδιωκόμενο στόχο.
- Τουρισμός (ιαματικός, ιατρικός, αθλητικός, θρησκευτικός, ορειβατικός, καταδυτικός, συνεδριακός - εκθεσιακός, πολιτιστικός),
- Εμπορία Νερού,
- Πρωτογενής Τομέας,
- Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας,
- Ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας,
- Κοινωνική πολιτική,
- Απορρόφηση και εκμετάλλευση ΕΣΠΑ (ΣΕΣ),
- Συνεχής επικοινωνία - συνεργασία με τους δημότες,
- Αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών πόρων του δήμου,
 Προώθηση έργων που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και όχι και σε υποκειμενικά κριτήρια.
- Εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για κάθε έργο που προωθείται.
 Ανάπτυξη Δήμου μέσω ΕΣΠΑ (ΣΕΣ).
- Δημιουργία ειδικού τμήματος με εξειδικευμένα - ενημερωμένα στελέχη για την απορρόφηση και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
 Ισομερής ανάπτυξη και προβολή όλων των περιοχών του δήμου (Άγιοι Θεόδωροι, Περαχώρα, Ίσθμια, Πίσια, Σχίνος, κ.λπ.).
 Δημιουργία δημοτικής τουριστικής επιτροπής, με εκπροσώπηση από επαγγελματίες του κλάδου (καταστηματάρχες, ξενοδόχους, τουριστικά γραφεία, οδηγούς ταξί, εκπρόσωπος casino) και την δημοτική αρχή η οποία θα χαράζει και θα φροντίζει να υλοποιείται η τουριστική πολιτική του δήμου. Η διοίκηση της θα καταλήγει σε σταθερό Manager, με το απαιτούμενο επιστημονικό υπόβαθρο.
 Διαφημιστική προβολή Δήμου.
- Εκσυγχρονισμός δημοτικής ιστοσελίδας και αναλυτική προβολή του τουριστικού πακέτου της περιοχής,
- Τουριστική ανάδειξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους,
- Αναβάθμιση ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών (εστίαση, διαμονή, parking, καθαριότητα), ανταγωνιστικότητα, προβολή,
- Τοποθέτηση των κατάλληλων ανθρώπων με επιστημονικό υπόβαθρο στις σωστές θέσεις.
 Προώθηση και επενδύσεις στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας με σεβασμό στο περιβάλλον.
 Προώθηση αγροτικής ανάπτυξης.
- Δημιουργία δημοτικού τμήματος αγροτικής-κτηνοτροφικής παραγωγής και ανάπτυξης, το οποίο θα χαράζει και θα φροντίζει να υλοποιούνται οι απαραίτητες πολιτικές για την αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα. Το παραπάνω τμήμα θα είναι υπεύθυνο για την εύρεση και την αξιοποίηση των σχετικών υπαρχόντων ευρωπαϊκών κονδυλίων (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης κλπ).
- Ανάθεση εκπόνησης μελέτης με βάση τα χαρακτηριστικά της περιοχής σε ελληνικό ΑΕΙ/ΤΕΙ, για τη βιώσιμη αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη του δήμου.
- Παραχώρηση ανεκμετάλλευτων δημοτικών εκτάσεων σε ενδιαφερόμενους δημότες για αξιοποίηση και δημιουργία αγροτικών - κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.
 Ανάθεση μελέτης σε ελληνικό ΑΕΙ/ΤΕΙ για την ουσιαστική αλλαγή - ανάπλαση της πόλης ή εκτέλεση ήδη υπαρχόντων μελετών.
- Αναγκαιότητα για δημιουργία «Κέντρου» στο Λουτράκι και προσανατολισμό πόλης.
- Συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό και τη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου, σε επίπεδο παροχής μελετών για την κατασκευή έργων, επαγγελματικού προσανατολισμού κ.λπ.
 Αίτημα - ενέργειες προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση στον δήμο του δυτικού - παραλιακού τμήματος του στρατοπέδου της Σχολής Μηχανικού. Ανάθεση μελέτης σε ελληνικό ΑΕΙ/ΤΕΙ για την αξιοποίηση της έκτασης, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει:
- Ενυδρείο,
- Πάρκο και παιδικές χαρές,
- Χώρο για πολιτιστικές εκδηλώσεις,
- Αθλητικές εγκαταστάσεις,
- Χώρο για εμπορική εκμετάλλευση.
 Η προοπτική της δημιουργίας του Ενυδρείου και τα ενδεχόμενα οφέλη για την περιοχή.
 Αξιοποίηση - εκμετάλλευση ήδη υπαρχόντων δημοτικών ακινήτων (π.χ. πρώην εργοστάσιο Θρουβάλα, ΕΟΤ κ.λπ.)
 Χτίσιμο σταθερής σχέσης εμπιστοσύνης με τους δημότες.
- Ίδρυση δημοτικού γραφείου επικοινωνίας. Οι δημότες θα μπορούν να καταθέτουν στους αρμόδιους υπαλλήλους τα προβλήματα, τις ιδέες και τις προτάσεις τους, τα οποία θα προωθούνται άμεσα στο αρμόδιο τμήμα/όργανο προς τεκμηριωμένη απάντηση και επίλυση.
- Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στα τοπικά συμβούλια των δημοτικών διαμερισμάτων και αναβάθμιση της λειτουργίας τους.
 Η σημασία της αξιοποίησης και της ανάπλασης της περιοχής της Βουλιαγμένης. Αναγκαιότητα για την εκτέλεση των ήδη υπαρχόντων μελετών.
 Αξιοποίηση-ανάπλαση περιοχής Ισθμού.
- Βελτίωση της υπάρχουσας αρνητικής εικόνας. Ελλείψεις ακόμα και σε βασικές υποδομές (απουσία W/C).
- Τοποθέτηση προειδοποιητικών ταμπελών για την είσοδο του Λουτρακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
- Λειτουργία και αναβάθμιση του ενημερωτικού περιπτέρου για τον Δήμο και τις παροχές του, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν.
 Σχετικά με το Σχίνο και την ευρύτερη περιοχή:
- Ένταξη της περιοχής στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
- Ανάπτυξη πρωτογενών υποδομών, στοχεύοντας στην συνολική ανάπτυξη της γεωγραφικής ενότητας, από την Μαυρολίμνη έως την Λίμνη Βουλιαγμένης (Ηραίον).
- Άμεση εύρεση μόνιμης λύσης σχετικά με το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής.
- Διάνοιξη και καθαρισμός αντιπυρικών ζωνών προστασίας Γερανείων.
- Κατασκευή και συντήρηση δρόμων (π.χ. Ηραίον, Μυλοκοπή, Σκαλωσιά, Βουλιαγμένη, Στραβά - Σχίνος - Αλεποχώρι - Μέγαρα).
 Ανάγκη για ύπαρξη διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του δήμου:
- Μηνιαία ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και δημοσίευση στη «Διαύγεια» του ταμειακού υπολοίπου του δήμου.
- Τριμηνιαία ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και δημοσίευση στη «Διαύγεια» των απολογιστικών καταστάσεων του δήμου.
- Εξαμηνιαία ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και δημοσίευση στη «Διαύγεια» των υποχρεώσεων προς εξόφληση του δήμου.
- Δημοσίευση δήλωσης «Πόθεν Έσχες» στη «Διαύγεια» όλων των εμπλεκόμενων προσώπων (φυσικών και νομικών) του δημοσίου.
 Γνωστοποίηση - δημοσίευση οικονομικής κατάστασης δήμου - δημοτικών Επιχειρήσεων (δημοσίευση οικονομικών απολογισμών, έλεγχος των πραγματικών οικονομικών μεγεθών - π.χ. μισθοδοσίες).
 Λανθασμένη πολιτική απευθείας αναθέσεων έργων. Προώθηση υγιούς ανταγωνισμού, μόνο μέσα από την προκήρυξη διαφανών διαγωνισμών.
- Ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και δημοσίευση στη «Διαύγεια» με την παραλαβή κάθε έργου, του προϋπολογισθέντος ποσού και του πραγματικού του κόστους.
- Ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και δημοσίευση κατάστασης στη «Διαύγεια» με τα έργα που εκτελέσθηκαν και τους αναδόχους τους.
- Ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και δημοσίευση στη «Διαύγεια» των διαδικασιών που εκτελέσθηκαν οι προμήθειες και τα έργα (διαγωνισμός, πρόχειρος διαγωνισμός, απευθείας ανάθεση κ.λπ.)
 Υποβάθμιση - απαξίωση δημοτικού συμβουλίου λόγω της μη τήρησης των κανονισμών λειτουργίας και της ανυπαρξίας πολιτικού πολιτισμού από τα μέλη του.
- Προτείνεται να τίθενται τα θέματα «προ Ημερησίας Διάταξης» στο τέλος κάθε δημοτικού συμβουλίου και να συζητούνται ως θέματα «Ημερησίας Διάταξης» στην επόμενη συνεδρίαση. Να επιτρέπονται εξαιρέσεις μόνο σε εξαιρετικά επείγοντα θέματα, για το συμφέρον του τόπου.
 Προστασία και αξιοποίηση Φυσικού Μεταλλικού Νερού Λουτρακίου. Φύλαξη και τακτική συντήρηση δικτύου, δεξαμενών και γεωτρήσεων. Δημιουργία δημοτικής διαφημιστικής εκστρατείας για την προώθηση και την προστασία του νερού ΔΕΥΑΛ.
 Ανάπτυξη με βάση το νερό. Να δοθούν κίνητρα για νέες επενδύσεις στον τομέα της εμπορίας νερού.
- Προτείνεται να μην καταβάλλουν οι νέες επιχειρήσεις το «Δικαίωμα Εμπορίας Νερού στον Δήμο», για τα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους. Το ίδιο μέτρο να ισχύσει ως μέτρο στήριξης και για την μοναδική σημερινή λειτουργούσα επιχείρηση (Υδρία Μεταλλικά Νερά ΑΕΒΕ). Με την προσέλκυση νέων επενδύσεων, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα αυξηθούν τα δημοτικά έσοδα και θα ενισχυθεί το «Brand Name» του δήμου. Προτείνεται επίσης μέρος του «Δικαιώματος Εμπορίας Νερού» να χρησιμοποιείται σε επενδύσεις για την αναβάθμιση των δημοτικών υλικοτεχνικών υποδομών και τη διαφήμιση του νερού.
- Προτείνεται η δημιουργία δημοτικής επιτροπής νερού, η οποία η οποία θα χαράζει και θα φροντίζει να υλοποιείται η πολιτική του νερού στον Δήμο. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν η ΔΕΥΑΛ, ο δήμος, οι επιχειρηματίες και εκπρόσωποι των εργαζομένων.
 Προστασία υδροφόρου ορίζοντα. Αεροφωτογράφιση και καταγραφή των ήδη υπαρχόντων οικημάτων και απαγόρευση ανέγερσης νέων (καθημερινοί έλεγχοι από αστυνομία και δήμο). Άμεση κατασκευή στεγανών βόθρων στις οικίες που διαθέτουν απορροφητικούς (έλεγχοι από Τεχνική Υπηρεσία).
 Χάραξη και υλοποίηση οργανωμένης δημοτικής κοινωνικής πολιτικής:
- Δημιουργία νέων δημοτικών κοινωνικών δομών, με χρηματοδότηση μέσω του νέου ΕΣΠΑ (Σ.Ε.Σ. 2014 - 2020) ή από τα διαθέσιμα του δήμου. Διεκδίκηση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την «Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας», μέσω συνεργασιών με αξιόπιστες ΜΚΟ, όπως συμβαίνει σε αρκετούς δήμους στην υπόλοιπη Ελλάδα.
- Υποστήριξη, τόνωση και στελέχωση με επιστημονικό προσωπικό, των ήδη υπαρχόντων δομών - Κοινωνικό Παντοπωλείο, πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
- Ένταξη ΑΜΕΑ και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας, με την αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ,
- Λειτουργία δημοτικού καφενείου ΑΜΕΑ,
- Λειτουργία, υποστήριξη και τόνωση ΚΑΠΗ Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων,
- Δημιουργία Κοινωνικών Φροντιστηρίων σε συνεργασία με εθελοντές εκπαιδευτικούς της περιοχής,
- Αίτημα στη Motor Οil από τον δήμο, για χορηγία - δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους και για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων του δήμου,
- Υποστήριξη σχολείων με ψυχολόγους - κοινωνικούς λειτουργούς, για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των μαθητών, των οικογενειών και την καταπολέμηση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας,
- Ενδυνάμωση Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου σε συνεργασία με εθελοντές ιατρούς της περιοχής,
- Δημιουργία Δημοτικού Κοινωνικού Εστιατορίου, σε συνεργασία με εθελοντές τοπικούς καταστηματάρχες, «Ξένιο Ζεύς», «ΣΕΓΕΣ» για την παροχή μερίδων σε άπορους, άνεργους και άστεγους συμπολίτες μας,
- Δημιουργία Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου σε συνεργασία με εθελοντές φαρμακοποιούς της περιοχής,
- Συνεργασία και υποστήριξη της Κοινωνικής Προσφοράς της Εκκλησίας στους πολίτες του Δήμου.
 Προτείνεται η δημιουργία και η αξιοποίηση ενός ισχυρού δημοτικού δικτύου εθελοντισμού.
- Δημιουργία Δημοτικής Τράπεζας Χρόνου, για την εθελοντική ανταλλαγή υπηρεσιών μεταξύ των δημοτών, αλλά και προς το γενικότερο όφελος του δήμου,
- Υποστήριξη, αξιοποίηση ήδη υπαρχόντων εθελοντικών συλλόγων (π.χ. Εθελοντές Δασοπυροσβέστες, Loutraki Divers κ.λπ.),
- Να δοθούν κίνητρα στους εθελοντές. Βεβαιώσεις εθελοντικής προσφοράς, αναγνώριση εθελοντικής προσφοράς μέσω τιμητικών εκδηλώσεων κ.α.,
- Έκδοση δημοτικής κάρτας εθελοντή, η οποία θα δίνει προνόμια σε δημοτικές επιχειρήσεις (π.χ. έκπτωση ή δωρεάν λούσεις στο SPA) και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις του Δήμου, μέσα από τη συνεργασία με τους τοπικούς καταστηματάρχες, τους ξενοδόχους, τους εμπόρους και τους αντίστοιχους συλλόγους.
 Παραμονή και τόνωση Α.Τ. Λουτρακίου. Σημαντική πρωτοβουλία δημοτών που συνέλεξαν υπογραφές για την παραμονή του και κατέθεσαν το σχετικό υπόμνημα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη προσπάθεια και να οργανωθούν και άλλες παρόμοιες δράσεις και επαφές από τον δήμο.
- Προτείνεται η παραχώρηση ενός από τα αναξιοποίητα δημοτικά κτίρια για τη στέγαση και την παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος στο Λουτράκι.
 Άμεση επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των Σχολείων. Στέγαση τάξεων σε λυόμενα, ανεπαρκής θέρμανση, φύλαξη, καθαριότητα. Υπερσυνωστισμός παιδιών στον ίδιο χώρο. Ελλείψεις ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης.
- Τίθεται ο προβληματισμός σχετικά με την πρόβλεψη των αρχών για τη μελλοντική μετακίνηση - πρόσβαση των μαθητών στο νέο Λύκειο Λουτρακίου, που θα χτισθεί βόρεια του κλειστού γυμναστηρίου «Γεώργιος Γαλανόπουλος».
 Το σοβαρό πρόβλημα των ναρκωτικών και η ανάγκη για την αντιμετώπιση του.
 Αναβάθμιση κατάστασης - παροχών Κέντρου Υγείας Λουτρακίου. Κινητοποίηση δήμου για την ανάδειξη και τη λύση του προβλήματος με πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς.
 Η σημασία για την προστασία των Γερανείων, της παραμονής και της τόνωσης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Περαχώρας.
 Συντήρηση και φωτισμός δημοτικών πάρκων/χώρων αναψυχής.
- Προτείνεται η κατασκευή φωτιζόμενων ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ στο πάρκο «Δεξαμενής».
 Δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλα τα μέρη του Δήμου.
 Η πολιτική μεταφορικών μέσων του Δήμου. Αναγκαιότητα για την έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι και τη μεταφορά του ΚΤΕΛ εκτός κέντρου πόλεως.
 Συντήρηση και επιμήκυνση παραλιακού πεζοδρόμου Λουτρακίου.
 Αξιοποίηση των ντόπιων καλλιτεχνών για τη δημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων (π.χ. Lab2Art) και τον γενικότερο καλλωπισμό της πόλης.
 Η σημασία της ολοκλήρωσης της ανασκαφής και της ανάδειξης της αρχαίας ρωμαϊκής έπαυλης με το λουτρό στην περιοχή Κατουνίστρα.
 Η ανάγκη για το συντονισμό και τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων, για τη διάσωση και την αναστήλωση του Αρχαίου Διόλκου.
 Η ανάδειξη και η αξιοποίηση των Αλκυονίδων Νήσων.
 Η συντήρηση και η προβολή των καταφυγίων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
 Ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου, του προγράμματος λειτουργίας για τις βυθιζόμενες γέφυρες Ποσειδωνίας και Ισθμίων, ώστε να έχει ο καθένας πρόσβαση ανά πάσα στιγμή.
Θα είναι ευχή για τον τόπο, αν η δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη, από την «καμένη γη» που παρέλαβε, επιτύχει να ενεργοποιήσει πέντε άξονες στα εκ των ων ουκ άνευ  που κατέληξαν οι νέοι του τόπου και πρέπει να υλοποιηθούν.
Συγχαρητήρια και πάλι στα παιδιά του τόπου και από το Νοέμβριο θα πρέπει να προγραμματίζουν να βάλουν μπρος νέους κύκλους ζύμωσης, από τους οποίους ωφελημένος θα αναδειχθεί μόνον ο τόπος, αν φυσικά και στην περίπτωση που οι διοικούντες έχουν ευήκοα ώτα και δεν παρασύρονται από τα κάθε είδους τρωκτικά.
(220914)
Return top