ΚΟΥΙΖ 1

Ποιός ήταν ο συντάκτης της ομιλίας του νέου δήμαρχου Γιώργου Γκιώνη που παρέπεμπε στο παρελθόν και την προηγούμενη θητεία του σκορπίζοντας σε ενδιαφερομένους χαμόγελα ικανοποίησης;
(010914)




ΚΟΥΙΖ 2

Ποιό αρχιλαμόγιο ισχυριζόταν ότι αυτά δεν γράφονται γιατί ο κάθε δράστης έχει πίσω του και οικογένεια; Ο κάθε δράστης λοιπόν, προτού προβεί στην παράνομη πράξη του, γιατί δεν σκέπτεται πρώτα ο ίδιος ότι πίσω υπάρχει η οικογένειά του, της οποίας πρέπει να προστατέψει την τιμή και την υπόληψη; Κατά συνέπεια τα πάντα δημοσιοποιούνται, τα πάντα αποκαλύπτονται και τίποτα δεν συγκαλύπτεται. Το εις υγείαν των χαχόλων πέθανε…
(010914)




ΚΟΥΙΖ 3

Ποιός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είπε χθες στην ορκωμοσία: «Κοιτάχτε Μάρθα Βούρτση πάλι κλαίει»;
(010914)




Είπαν… 1

«Ανθίσταται και βρυχάται το τεράστιο τέρας της διαπλοκής που θέλει να εξουσιάσει ολόκληρο το Λουτράκι, ενώ η Λερναία Ύδρα διαπλεκόμενων και λαμογιών απειλεί και επιτίθεται…»
(010914)




Είπαν… 2

«Συγχαρητήρια σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά που επέτυχαν να εισαχθούν σε όλες ανεξαιρέτως τις ανώτατες και ανώτερες σχολές της χώρας. Χαρά στην οικογένεια από τη μία, αρχίζουν τα προβλήματα από την άλλη γιατί αυξάνεται κατακόρυφα ο οικογενειακός προϋπολογισμός, λαμβανομένων υπόψη και των δύσκολων εποχών. Στο πλαίσιο αυτό δύο γονείς διερωτώντο τι καλό θα ήταν να υπήρχε ο προαστιακός στο Λουτράκι και τα ετήσια ναύλα της μετακίνησης θα περιορίζονταν στα μηνιαίο μίσθωμα μιας οικίας με όλα της τα συναμαρτούντα. Ας στραφούν σε βάρος όλων αυτών που έχουν εγκληματίσει κατά του τόπου όλα τα προηγούμενα χρόνια και στέρησαν για περισσότερο από μια δεκαετία τον τόπο από το πλέον σύγχρονο συγκοινωνιακό μέσο παγκοσμίως.»
(010914)




Είπαν… 3

«Όταν προτάσεις το δημόσιο - δημοτικό συμφέρον και θέτεις ως προτεραιότητα το κοινό καλό, με διαπλεκόμενους και λαμόγια να ισχυρίζονται ότι έχεις πέσει στο λάκκο των λεόντων, διαπλεκόμενοι και λαμόγια μήπως νιώθουν ως ιεραπόστολοι που κηρύττουν το Λόγο και το Έργο του Κυρίου μας; Γιατί αν είναι έτσι, να εισηγηθούμε στον Σεβασμιότατο Κορίνθου, να τους εντάξει στην Ιεραποστολική Διακονία της Μητροπόλεώς του.»
(010914)




Είπαν… 4

«Τα συγκεκριμένα πρόσωπα που υπερτιμούν τον εαυτό τους - αφήστε να σας το πουν οι άλλοι, θεωρώντας ότι υποτιμάται η προσωπικότητά τους όταν συνομιλούν δημόσια με το γράφοντα, καλόν θα είναι, αφού νομίζουν ότι το loutraki-press υπολείπεται του επιπέδου τους, να μην το επισκέπτονται, γιατί βλάπτει σοβαρότατα την… υγεία τους.»
Π. Η.
(010914)




ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ,
ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

Με αφορμή την πρώτη της νέας δημοτικής αρχής και την τυπική ανάληψη των καθηκόντων τους από σήμερα, αν και μόνοι σας την περασμένη εβδομάδα στην τελική ευθεία ξεκινήσατε την πορεία με το αριστερό, η ευχή είναι να σας πάνε όλα δεξιά γιατί πρώτα απ’ όλα θα κερδίσει ο τόπος και οι πολίτες του.
Κυρίως, ας ελπίσουμε ότι σας έγινε μάθημα ότι πνιγήκατε σε μια κουταλιά νερό για ένα τόσο απλό θέμα και δεν θα ξανασυναντήσουμε στη θητεία σας τέτοιο αλαλούμ.
Αν έχετε φάρο σας το συμφέρον του τόπου και ρότα σας είναι ο φάρος, τότε το πλέον σίγουρο ότι θα επιτύχετε και δεν έχετε απολύτως τίποτα να φοβηθείτε, ενώ θα έχετε σύσσωμη και την κοινωνία στο πλευρό σας.
Αν παρελπίδα ανακατευθείτε με τα λαμόγια που προσπαθούν συνεχώς να κάνουν όσο πιο αισθητή γίνεται την παρουσία τους, τότε είστε άξιοι της τύχης για τις επιλογές σας.
(010914)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




Η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΤΡΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ, ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Άλλη μια χαμένη πενταετία για το Λουτράκι ξεκίνησε!
Από τα βάθη της καρδιάς μου παρακαλώ να διαψευσθώ στην πρόβλεψη και να εκτεθώ ανεπανόρθωτα, γιατί τότε θα αναδειχθεί ωφελημένος ο δήμος Λουτρακίου.
Λαβή για το τι πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον, με ορίζοντα δεκαμήνου, η ολοστρόγγυλη σαν μηδενικό ομιλία του νέου δημάρχου Γιώργου Γκιώνη που απογοήτευσε ακόμα και σκληρούς υποστηρικτές του, ενώ σκόρπισε την πλήρη ικανοποίηση στον τέως «υπηρεσιακό» δήμαρχο Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη ο οποίος είχε προηγηθεί και παρ’ ολίγον να πάρουν τα «ζουμιά» το ακροατήριο, καθώς και τον «βετεράνο»(!) πρώην ομόλογό του Παύλο Παύλου, ο οποίος δεν έκρυβε το χαμόγελο ικανοποίησής του.
Πλήρης ικανοποίηση και για τους εκπροσώπους της Club Hotel Loutraki (CHL) S.A., αφού δεν ακούσθηκε λέξη και δεν καταγράφηκε πνεύμα διεκδίκησης για τα εκατομμύρια ευρώ που οφείλουν στην Λουτράκι Α.Ε. και τον δήμο Λουτρακίου.
Ειρήσθω εν παρόδω οι νέες πληροφορίες από την CHL θέλουν τον προεδρεύοντα & διευθύνοντα σύμβουλο Νικόλαο Δαούλη Ρεμαντά να διαβεβαιώνει αριστερά και δεξιά, ειδικότερα δεν στην πέρα του Ατλαντικού όχθη Science, ότι μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η μετατροπή π ρ ο δ ο σ ί α σε ανώνυμη εταιρεία της κοινοπραξίας Club Hotel Casino Loutraki - CHCL. ΄(Ακόμα δεν ξεκίνησε το νέο δικαστικό έτος να αρχίσουν πρώιμα οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη). Κάποιοι δε, θεωρούν το μήνα αυτό ορόσημο, καθ’ ότι εικάζουν ότι στο τέλος του τρέχοντος μηνός θα αποχωρήσει και ο κρατών τα σκήπτρα της CHL Νικόλαος Δαούλης Ρεμαντάς, δημιουργώντας προβληματισμό ωστόσο, πώς είναι δυνατόν ο ισραηλινός μέτοχος Moshe Bublil να μείνει ολομόναχος, όταν ο μέχρι πρότινος εχθρός του Yigal Zilkha έχει αναλάβει το management CHL συνεπικουρούμενος από το νέο επενδυτή της Queenco Leisure International Ron Yariv.

Νερόβραστη απολιτίκ ομιλία
Η ενακτήρια ομιλία του Γιώργου Γκιώνη που θα έδινε και το στίγμα για το πώς θα διοικήσει και τι θα διεκδικήσει, ήταν μια απολιτίκ ομιλία που αποδείκνυε ότι οι τρεις τελευταίοι δήμαρχοι του Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, Κώστας Λογοθέτης, Παύλος Παύλου βρίσκονται σε αγαστή συζυγία και ο ένας συγκαλύπτει τον άλλον παρά τις περί αντιθέτου κορώνες προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού.
Παράδειγμα, το 2006 που ήταν η πρώτη φορά που εξελέγη η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών είχε παραγγελθεί η έκδοση πορίσματος από το ΣΟΛ, εκεί διαπιστώθηκε η υπέρβαση κατά 62% της κατασκευής του δημαρχείου. Αν και το πόρισμα το είχε αναγνώσει και καταγγείλει τον τότε προκάτοχό του Παύλο Παύλου ο Γιώργος Γκιώνης, όταν εκλήθη από τον εισαγγελέα Κορίνθου, είχε ισχυρισθεί ότι η υπόθεση δεν πρέπει να προχωρήσει γιατί καίγεται και υπαλληλικό προσωπικό και τελικά με απόφαση του εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου το πόρισμα οδηγήθηκε στο χρονοντούλαπο. Νέα στοιχεία πάντως που έγιναν γνωστά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις νομικών είναι ισχυρά για να υποβληθεί νέα μηνυτήρια αναφορά.
Το 2010 που εξελέγη ο Κώστας Λογοθέτης το μόνιμο μέλημά του, συνεπικουρούμενος από τον πολιτικό συνέταιρό του «βετεράνο»(!) δήμαρχο Παύλο Παύλου ήταν να κατηγορεί τον Γιώργο Γκιώνη για σκάνδαλα και τις υπερβάσεις στο Loutraki Thermal Spa, έως ότου το παρέλαβε, δημόσια δήλωσε ότι όλα έχουν γίνει καλώς, ενώ θα περίμενε κανείς να αντιδράσει ο Γιώργος Γκιώνης για την τόση λάσπη, πολιτικά δε άνοιξε ρουθούνι.
Χθες, ήλθε ο Γιώργος Γκιώνης, περιορίστηκε στο νέο μοτό «δεν περισσεύει» κανείς και δεν είπε λέξη για τα εγκλήματα των πολιτικών συνεταίρων, από την αδράνεια των οποίων η CHL στην τελευταία διετία πραγματοποίησε τα όργια των οργίων στη διαχείριση της CHCL.
Φυσικά, ο καθένας από τους τρεις έχει τον άμεσο αντ’ αυτού για τις συγκεκριμένες υποθέσεις και τον έμπιστο σύμβουλό του, ενώ όλοι μαζί συγκροτούν το στεγανό τοπίο της αλληλοσυγκάλυψης σε βάρος των συμφερόντων του δήμου Λουτρακίου και των πολιτών του.
Χαρακτηριστικό αυτού ο ισχυρισμός του Γιώργου Γκιώνη μόλις τις προηγούμενες ημέρες στη δημοτική του ομάδα ότι: «δεν έχουμε να καταβάλουμε το αγωγώσημο των περισσότερων των € 100.000 για να συζητηθούν οι πέντε αγωγές με τις οποίες αξιώνονται περισσότερα από € 24 εκατ.» Υπενθυμίζεται ότι το τίμημα για την μετατροπή π ρ ο δ ο σ ί α σε ανώνυμη εταιρεία διαμορφώνεται περίπου σε € 3 εκατ.

«Αρνούνται» να διεκδικήσουν το $ 1 εκατ.
Ωστόσο, τόσο ο Γιώργος Γκιώνης, όσο και ο προκάτοχός του Κώστας Λογοθέτης, καθώς επίσης και ο αναφανδόν υπέρ της μετατροπής Παύλος Παύλου, δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία της δημόσιας - δημοτικής μας επιχείρησης Λουτράκι Α.Ε.
Όπως έχει καταγραφεί από το loutraki-press από τις αρχές του 2013 οι πέντε αγωγές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έγκριτων νομικών της Κορίνθου «είναι σκόπιμα και μεθοδευμένα συνταγμένες αόριστες για να απορριφθούν κατά τη συζήτησή τους. Με τον τρόπο που υποβλήθηκαν φέρουσες ημερομηνία 28/12/2012, σκοπό είχαν η επίκληση να γίνει τόσο στην κύρια ανάκριση όσο και στην ακροαματική διαδικασία της Γνωμοδότησης Τσοβόλα, προκειμένου να ισχυρισθούν, αν και καθυστερημένα ότι έπραξαν το καθήκον τους». Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι παρακολουθώντας στενά τον Γιώργο Γκιώνη, επισημαίνουν ότι «δεν θα πρέπει να γίνει ματαίωση της διαδικασίας, αλλά παραίτηση από το δικόγραφο, προκειμένου να συνταχθούν και να υποβληθούν στη Δικαιοσύνη νέες ορισμένες και εμπεριστατωμένες αγωγές, όχι μόνον για τα έτη 2006 - 2010, αλλά από το 1997 και μετά που δεν έχουν παραγραφεί οι υποθέσεις με το άρθρο για τον αδικαιολόγητο πλουτισμό! Το διευκρινίζουν αυτό, γιατί με τη ματαίωση είναι υποχρεωμένοι να επαναφέρουν το αόριστο περιεχόμενο των αγωγών για να χαθούν.»
Όσον αφορά τη δικαιολογία του Γιώργου Γκιώνη, παραπέμποντας ολίγον σε Κώστα Λογοθέτη, ότι δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια, ο νέος πρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε. θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην κατάθεση προσωρινής διαταγής και αιτήματος ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης στο καθημερινό ταμείο της CHCL, μέχρις ότου συμπληρωθεί το ποσό του $ 1 εκατ. που αποτελεί την ελάχιστη εγγυημένη οφειλή της CHL προς την δημόσια - δημοτική μας επιχείρηση Λουτράκι Α.Ε., σύμφωνα με το κοινοπρακτικό, το οποίο αποτελεί το καταστατικό λειτουργίας της CHCL.
«Πρόκειται για παράβαση καθήκοντος και απιστία σε βαθμός κακουργήματος σε βάρος της Λουτράκι Α.Ε. αν ο Γιώργος Γκιώνης δεν προσφύγει στα συγκεκριμένα ένδικα μέσα, λαμβανομένου υπόψη ότι ήδη έχει περάσει δίμηνο από την ανάληψη των καθηκόντων του» επισημαίνουν οι έγκριτοι νομικοί κύκλοι, ενώ τονίζουν και την αναγκαιότητα να στραφεί και κατά του Κώστα Λογοθέτη στα ποινικά δικαστήρια για την απιστία σε βάρος της Λουτράκι Α.Ε., επειδή σκόπιμα δεν διεκδίκησε το προαναφερόμενο ποσό.
Αν κάποιος άκουσε τον Γιώργο Γκιώνη να εξαγγέλλει ότι θα διεκδικήσει έστω κι ένα ευρώ από την CHL, φαίνεται ότι θα βρισκόταν σε άλλη διάσταση…
(010914)
Return top