ΚΟΥΙΖ

Γιατί ο διαχειριστής της Club Hotel Casino Loutraki Νικόλαος Δαούλης Ρεμαντάς άλλα λέει στον δήμαρχο Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη ότι θα πράξει κι άλλα πράττει, σύμφωνα και με το νομικό σύμβουλο του δημάρχου Γιώργο Λιάππη, όπως εκμυστηρευόταν σε στενό κύκλο;
(261113)




Είπαν…

«Λίγο υπομονή να επενδύσω αποδοτικά το € 1 δισ. που πήρα και επιστρέφω στη μοναξιά του ξέφωτου αποτροπής ξεπουλήματος του τόπου…»
Π. Η.
(261113)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Στο όχι μακρινό παρελθόν, ορισμένοι διαπαραταξιακοί δήθεν ρεαλιστές, δήθεν ειρηνιστές και δήθεν πατριώτες με μια εκστρατεία συκοφάντησης, προσπάθησαν -ανεπιτυχώς φυσικά- να με καρφώσουν στο σταυρό, επειδή είχα το θάρρος να υπερασπιστώ τον τόπο μου.
Αυτοί οι ίδιοι, είναι που περιγράφει με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο, στην εφημερίδα «Σήμερα» και στο άρθρο του με τίτλο «Μολών λαβέ», ο Αντώνιος Γ. Κουκουλάς και που σταχυολογώντας το κυριότερο σημείο του κειμένου, τους περιγράφει με την ακόλουθη φράση «... Πρωταθλητές της ανευθυνότητας, της αδιαφορίας και της σπέκουλας, που είναι έτοιμοι να εκτελέσουν συμβόλαια θανάτου της πόλης και του μέλλοντός της...».
Αυτοί όλοι, είναι που δεν έχουν καμία επαφή με τα συμφέροντα και τους πολίτες του Λουτρακίου και που θυμίζουν εκείνους τους παλαιούς που οικτίρει ο Καβάφης, στο ποιήματα του «Μάχη της Μαγνησίας», λέγοντας χαρακτηριστικά τα ακόλουθα: «Θυμάμαι πόσο στη Συρία θρήνησαν, τι είδος λύπη
είχαν σαν έγινε σκουπίδι η μάνα των Μακεδονία».
Και η περαιτέρω σκουπιδοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου μας, πρέπει να ανασχεθεί και να εξοβελιστεί, με κάθε τρόπο (νόμιμο και δημοκρατικό), πάση θυσία, από εμάς τους πολίτες που έχουμε άσβεστη αγάπη για τον τόπο μας, για αυτό και πρέπει να παραμείνουμε και να εμείνουμε στις θέσεις μας, ακλόνητοι, ώστε να εμφυσήσουμε και στους γύρω μας, την αξεδίψαστη τάση για πατριωτικό παλμό, για να εκλείψουν οι ταγοί, αλλά και οι πολίτες, που είναι μόνο για τον εαυτό τους, ώστε να γίνουν για τον τόπο και το κοινωνικό σύνολο.
Γι’ αυτό ειδικά (ad hoc), σήμερα, απαιτείται μια εκστρατεία ευθύνης, ώστε να υπάρξει μια πανστρατιά συνειδητοποίησης πως τα προβλήματα είναι κοινά και όλοι συνεπώς είμαστε μέρος της λύσης τους. Α pasteriori πρέπει να απορρίψουμε τη νοοτροπία του dolce far niente, του κομματικού «πατριωτισμού» και του ατομικού ευδαιμονισμού των φράσεων «εγώ θα αλλάξω την κατάσταση, ή την άλλη περιλάλητη φράση καλά είμαι εδώ».
Τώρα που η πατρίδα μας δοκιμάζεται, εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε πίσω και δεν μπορούμε να αποσυρθούμε στην αγκαλιά της σιωπής, εφαρμόζοντας το Επικούρειο πρόσταγμα «Κυάμων απέχεσθαι», διότι και η ιστορική γνώση φέρνει την επίγνωση, ενώ αντίθετα η ιστορική άγνοια φέρνει την απόγνωση, φέρνει την Τίσιν δηλαδή την τιμωρία.
Αυτή η εποχή απαιτεί θυσίες και αν δεν κάνεις θυσίες για τις ιδέες σου ή εσύ δεν αξίζεις ή ιδέες σου, όπως έλεγε σοφά, ο φιλόσοφος Έζρα Πάουντ.
Δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο, να βλέπουμε τον τόπο μας και τον λαό του να φθίνει και να ατιμάζεται από όλους αυτούς, που έγιναν κίρκειοι χοίροι και τρέφονται με βελανίδι και που στις πολιτικές του εκφάνσεις, ενταφιάζουν συστηματικά τη σκοτωμένη ανθρωπιά τους, αφήνοντας στο έδαφος το κουφάρι της κοινωνίας.
Δικαιούμαστε να είμαστε για τον πολύπαθο τόπο μας, λάβροι επικριτές απέναντι στους ταγούς, που για να κρατήσουν ή για να κατακτήσουν την εξουσία, δεν αφήνουν όρθιο, ούτε ιερό, ούτε όσιο, ενώ ο λίβας της πολιτικής και κοινωνική τους απορρύθμισης μαραίνει στο πέρασμα του, τα πάντα.
Οι αλήθειες των πολιτικών είναι φτερό στον άνεμο, μόνο οι αλήθειες των ποιητών, είναι τα «ριζιμία χαράκια» των λαών και σε αυτό εμμένει ο γράφων έστω και αν δεν διαθέτει την ποιητική πνοή του Τυρταίου και προς επίρρωσιν των προηγουμένων, παραθέτει τα μεγάλα και προφητικά λόγια του ποιητή Μιχάλη Κατσαρού που είναι τα ακόλουθα:
«Αντισταθείτε σ’ αυτόν που χαιρετά απ’ την εξέδρα
ώρες ατέλειωτες τις παρελάσεις.
Στο πρόεδρο του Εφετείου αντισταθείτε,
στις μουσικές, τα τούμπανα και τις παράτες
σ’ όλα τα ανωτέρα συνέδρια που φλυαρούνε
πίνουν καφέδες, σύνεδροι συμβουλάτοροι,
σ’ αυτή την άγονη κυρία που μοιράζει έντυπα αγίων
λίβανου και σμύρναν.
Αντισταθείτε, σ’ όλους αυτούς που λέγονται μεγάλοι
καταγράφουν λόγους πλάι στη θερμάστρα
σ’ αυτούς που λένε λυρισμό τα ωραία λόγια
στα γλυκερά τραγούδια με τους θρήνους
στους θεατές, στον άνεμο...
Αντισταθείτε!

Ανελεύθεροι γάρ
είσιν οι φιλάργυροι
(Οι φιλάργυροι
είναι υπόδουλοι)
Μενάνδρου Γνώμαι

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(261113)
Return top