ΚΟΥΙΖ 1

″Τύποις″ δήμαρχε Λουτρακίου και επικεφαλής του συνδυασμού ″Ότι Να ʼΝαι - Ότι Κάτσει - Αούααα...″ Γιώργο Γκιώνη, μπορείτε να καταγράψετε ένα λόγο για δείγμα που συμβάλλατε στα τέσσερα και πλέον έτη το Λουτράκι να γίνει ελκυστικό για τους κατοίκους γειτονικών περιοχών; Τελικά, θέλετε να έρχονται επισκέπτες στο Λουτράκι ή είναι προτιμότερο και οι κάτοικοι να μην έχουν που να πάνε και να επιλέγουν την γειτονική Κόρινθο;
(191018)




ΚΟΥΙΖ 2

Ποιά ονόματα επικεφαλής υπό σύσταση συνδυασμών λέγεται στην ″πολιτική πιάτσα″ ότι θα προωθηθούν από το Club Hotel Loutraki S.A.(;) για να αποτελέσουν τους ″δορυφόρους″ του συνδυασμού ″Ότι Να ʼΝαι - Ότι Κάτσει - Αούααα...″ του Γιώργου Γκιώνη, όπως είχε συμβεί και το 2014, προκειμένου να επανεκλεγεί δήμαρχος; Πάλι εμπλέκεται ο κατά την φαντασίαν του ″εκλογομάγειρας″ και θα πάθει την ήττα του 2010, γιατί τον προσεχή Μάιο δεν θα είναι το 2014, που είχε συμπέσει τον Γιώργο Γκιώνη να τον στηρίζουν πρόσωπα… που παρασύρθηκαν από την δήθεν μεταμέλειά του και τελικά αναδείχθηκε κατά πολύ χειρότερος από την στιγμή που εξελέγη; (πολιτική κρίση)
(191018)




ΚΟΥΙΖ 3

Όλοι εσείς οι «δορυφόροι» που έχετε ταυτισθεί με τους τρεις δημάρχους και τις ακολουθίες τους της καταστροφής του Λουτρακίου και φέρετε εκ των πραγμάτων την ανάλογη ευθύνη, σε ποιά κατάντια θέλετε να περιέλθει ο τόπος για να αντιληφθείτε ότι τα προσωπικά και επιχειρηματικά συμφέροντά σας δεν αποτελούν την κορωνίδα του τόπου, αλλά προτεραιότητα είναι αυτός καθαυτός ο τόπος και το γενικό συμφέρον των πολιτών του; Μήπως είναι ώρα μαζί με όλους αυτούς να καθίσετε στο κοινωνικό περιθώριο, για να δει ο τόπος άσπρη ημέρα και να μπορεί να ελπίζει σε ένα υγιές παρόν, που θα είναι προϋπόθεση για ένα ευοίωνο μέλλον;
(191018)




ΚΟΥΙΖ 4

Ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η φημολογία ότι το μέλος της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου δεν θα κατέλθει υποψήφια του συνδυασμού του κόμματός της στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου, αλλά έχει συμφωνήσει να είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του επικεφαλής του συνδυασμού ″Ότι Να ʼΝαι - Ότι Κάτσει - Αούααα...″ Γιώργου Γκιώνη, είτε υπό τον ίδιο, είτε υπό τον Τάσο Σακελλαρίου;
(191018)




ΚΟΥΙΖ 5

Έχετε υπόψιν σας ″τύποις″ δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, ότι έχει εξανεμισθεί και η τελευταία ελπίδα να κάνετε το deal της ζωής σας που επιδιώκατε, καθ’ ότι… η μπίλια έκατσε ήδη αλλού;
(191018)




ΚΟΥΙΖ 6

Γιατί κάποιοι υποστηρίζουν ότι μετά το λύκο που τα «κακάρωσε», την ίδια τύχη θα έχει και το λυκάκι, αφού ήδη το έχουν ξεζουμίσει κι έχει στεγνώξει;..
(191018)




Είπαν… 1

«Οι εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 αποτελούν την μεγαλύτερη πρόκληση για τους πολίτες του δήμου Λουτρακίου, αν θέλουν να αλλάξει ο τόπος και να πάει μπροστά ή να συνεχίσει να υποχωρεί έναντι των γειτονικών του κυρίαρχα δήμων;»
(191018)




Είπαν… 2

«Παραιτήθηκε τελικά από τα αξιώματά της η αντιδήμαρχος Οικονομικών και αναπληρώτρια του δημάρχου Μαρία Πρωτοπαππά, προκειμένου η ίδια απερίσπαστα να ηγηθεί και να οικοδομήσει τον συνδυασμό της με τα παλαιά και φθαρμένα πολιτικά υλικά, που ήδη έχει συμφωνήσει. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες και τις εκτιμήσεις δημοτικών παρατηρητών, τέσσερις θέσεις είναι ήδη κλεισμένες από τώρα στην ελπίδα να κερδίσει ο συνδυασμός. Είναι αυτές της ιδίας, του Θανάση Γεωργίου, του Παναγιώτη Πέτρου και μισό - μισό -με το συνδυασμό που θα συνεργασθούν- στους Αγ. Θεοδώρους του Σωτήρη Νικολάου
(191018)




Είπαν… 3

«Όταν είχε παραιτηθεί ο Δημήτρης Θυμής από πρόεδρος του ″Ξένιου Ζευς″, πολλοί είχαν σπεύσει να τον κατηγορήσουν ότι με τις αντιδράσεις του στο πλαίσιο του Loutraki Tourism Organization δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συλλόγου του. Τώρα που το χαλί… δεν μπορεί να σκεπάσει άλλα πράγματα, όλα δείχνουν ότι ″κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας″ (όπως το έχει πει ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ). Καιρός είναι λοιπόν κάποιοι να ανακρούσουν πρύμναν, αλλάζοντας την ρότα που είχαν μάθει να ταξιδεύουν επί πολλά χρόνια… γιατί το Λουτράκι είναι πάνω απ’ όλους και απ’ όλα!»
(191018)




Είπαν… 4

«Οι πληροφορίες θέλουν η Μαρία Πρωτοπαππά να έχει ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα της στους ψηφοφόρους της στον υδροφόρο ορίζοντα Λουτρακίου και να τους επισκέπτεται με γεμάτα χέρια, με γλυκά, αλλά λέγεται ότι δεν επιστρέφεται η ίδια γλύκα, καθ’ ότι της εκφράζονται πολλά παράπονα για την θητεία της, ενώ οι προφάσεις της ότι δεν την άφηνε ο Γιώργος Γκιώνης, δεν πείθουν…»
(191018)




Είπαν… 5

«Αν δεν σφίξουν τα λουριά μέσα στο Club Hotel Casino Loutraki -γεγονός που επισημαίνουν και εργαζόμενοι- όσο είναι ακόμα καιρός, μετά δεν θα μπορεί να το σώσει κανείς…»
(191018)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΕΤΣΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΕΙΧΕ ΕΚΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ
ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΠΗΣ ″ΒΑΛΣΑΜΩΜΕΝΑ ΠΟΥΛΙΑ″

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

«Εγώ επαναλαμβάνω, όποιος ξέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο να μας πει, από τα 60.000.000 ευρώ που εξήγησα το σύνολο των 85.000.000, αν κάποιος υπάρχει στην αίθουσα είτε από μέλος του Δ.Σ. της Τουριστικής να μας πει τί ποσό από αυτό είναι δάνειο και τί... Γιατί έχει τεράστια σημασία και θα σας μιλήσω όταν τοποθετηθώ για το θέμα. Τί ποσό από αυτό είναι δάνειο και τι ποσό από αυτό είναι μέρισμα το οποίο οφείλει η Κοινοπραξία στην CLUB HOTEL Α.Ε. Παρακαλώ να με ενημερώσετε. Ρώτησα αλλά δεν πήρα απάντηση γι’ αυτό.»
Τα παραπάνω ρωτάει και διερωτάται στην δήθεν και κατ’ επίφασιν έκτακτη συνεδρίαση της 20ης Μαρτίου 2017 ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού ″Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω″ Κώστας Λογοθέτης, για να αντιληφθεί πώς το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου έλαβε πολιτική απόφαση να «φεσώσει» το δήμο Λουτρακίου και τους πολίτες του με € 85 εκατ. που μετά το δικαστικό «κούρεμα» περιορίσθηκαν στα € 26,58 εκατ.!
Πρόκειται για το προσωπικό δώρο της τέως αντιδημάρχου Οικονομικών και αναπληρώτριας του δημάρχου Μαρίας Πρωτοπαππά που προχώρησε σ’ αυτό το δώρο προς τους ισραηλινούς μετόχους του Club Hotel Loutraki S.A. καθ’ υπόδειξιν και με τις ευλογίες του επικεφαλής του συνδυασμού ″Ότι Να ʼΝαι - Ότι Κάτσει - Αούααα...″ δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη. Σημειώνεται ότι, από τους παρισταμένους αυτός που γνώριζε διεξοδικά για το τί αντιπροσωπεύουν τα € 60 εκατ. είναι ο «βετεράνος»(!) κατʼ ″ουσίαν″ δήμαρχος Λουτρακίου Παύλος Παύλου, ενώ αποτελεί ζητούμενο αν γνώριζε η ίδια η Μαρία Πρωτοαππά, αλλά όπως εκτιμούν δημοτικοί παρατηρητές «το έκανε επειδή της είπαν να το κάνει, χωρίς να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις της πρωτοβουλίας που ανέλαβε! Φυσικά, δεν θα πρέπει κάποιος να πιστεύει ως ιδέα ότι παλαιάς και νέας κοπής ″βαλσαμωμένα πουλιά″, αντιλαμβανόντουσαν τί υπερψήφιζαν, αλλά με την π΄ραξη τους ″φέσωσαν″ τον δήμο Λουτρακίου και τους πολίτες του γιατί έτσι τους είπαν να κάνουν!
Πριν την ερώτηση αυτή ο Κώστας Λογοθέτης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Πέτρου επισημαίνει επί λέξει: «Ακούστε κ. Πρόεδρε αν μου δίνετε το λόγο, βέβαια θα μου πει κάποιος, εσύ ισχυριζόσουν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένα πολιτικό όργανο και παίρνει πολιτικές αποφάσεις. Εσείς δηλαδή δεν σας ενδιαφέρει... Αν δεν σας ενδιαφέρει να φύγουμε και να σας αφήσουμε ήσυχους και να το κάνουμε και γρήγορα, να πάμε για καφέ όλοι. Εσάς δεν σας ενδιαφέρει αν από τα 60.000.000 ευρώ εκείνα, γιατί μιλάμε στο σύνολο 85.000.000 αφαιρώντας τα 24.400.000 που είναι η αρχική επένδυση γίνονται 60.000.000, εάν από αυτά τα 60.000.000 τί τμήμα είναι δάνειο και ποιός το πήρε το δάνειο και αν πήρε απόφαση το Διαχειριστικό Συμβούλιο για τα 10.000.000 το 2009 για να πάρουμε το δάνειο ή, ποιό ποσό από τα 60.000.000 είναι δάνειο και ποιός το πήρε και ποιόν ρώτησε και όλα αυτά; Εσείς για να πάρετε αυτή την απόφαση δεν σας ενδιαφέρει αυτό; Αν δεν σας ενδιαφέρει...»
Στο ίδιο μήκος κύματος οι δημοτικοί παρατηρητές προσέθεταν ότι «κανείς από τους ″19″ και ο Γιώργος Γκιώνης, δικαιούνται απαλλαγής των τεραστίων ευθυνών τους, όταν μάλιστα εμφανίζονται με το υπέρμετρο θράσος κι επιδιώκουν την επανεκλογή τους, σπέρνοντάς λήθη για την ″εγκληματική″ σε βάρος του Λουτρακίου και των πολιτών του απόφασή τους».
Ερωτηθείς για τα παραπάνω από το loutraki-press πρώην κορυφαίος δημοτικός παράγοντας τόνισε ότι «πρέπει οι συμπολίτες μου να αντιληφθούν να αναζητήσουμε νέα πρόσωπα, να ξεχάσουμε τις οικογενειακές και στενές προσωπικές φιλικές σχέσεις και να επιλέξουμε πρόσωπα που θα βάλουν τον τόπο σε μια άλλη πορεία, αν θέλουμε να υπάρχει παρόν και μέλλον. Άλλως, το ″κραχ″ του δήμου Λουτρακίου είναι μπροστά μας και σύντομα! Τότε δεν θα υπάρχει σωτηρία για κανέναν μας, γιατί απλά ο δήμος Λουτρακίου δυστυχώς, έχει έλθει στο χείλος του γκρεμού για να φαλιρίσει. Από εκεί και πέρα λίγο πολύ, όλοι αντιλαμβανόμαστε τις επιπτώσεις…»
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις νομικών κύκλων την συγκεκριμένη απόφαση, αν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης την βαρύνουν δύο κακουργήματα, που είναι πολύ χειρότερα απ’ ότι ο καθένας μπορεί να φαντασθεί.

Υ. Γ.: Κριτική και σχολιασμός των γεγονότων είναι αμιγώς πολιτικά, ουδόλως έχουν πρόθεση εξύβρισης και συκοφάντησης. Αυτό ας το αντιληφθούν τα κάθε είδους ανόητα δικομανή και δικολάγνα αρπακτικά, που παραφυούν και λαθροβιούν στο περιβάλλον των δημάρχων…
(191018)




Ο ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΤΤΗΣ ΥΠΕΡΑΜΥΝΕΤΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και όχι μελέτη έργου ήταν αυτή του 2002 από την δημοτική αρχή του Τάσου Πέτρου για το αλιευτικό καταφύγιο των Αγ. Θεοδώρων, τόνισε στο loutraki-presss ο αντιδήμαρχος Αγ. Θεοδώρων  της δημοτικής αρχής του Γιώργου Γκιώνη ″Ότι Να ʼΝαι - Ότι Κάτσει - Αούααα...″ Σπύρος Ράττης.
Ο Σπύρος Ράττης συμπλήρωσε ότι επί εποχής του τέως δημάρχου Αγ. Θεοδώρων Γιώργου Σοφία, είχε πραγματοποιηθεί η μελέτη, από την ίδια εταιρεία που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες τις εδαφολογικές έρευνες στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ για την θέση που είχε αναγραφεί από το ιστολόγιο, ο αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι την απέρριψαν γιατί εκεί καταλήγει ο χείμαρρος, γεγονός που κάποια στιγμή μπορεί αυτό να αποβεί καταστροφικό, όπως συνέβη στην Νέα Πέραμο.
Ο Σπύρος Ράττης υποστήριξε ότι η μελέτη δεν έχει αλλάξει κι απλά εξελίσσονται οι εργασίες, καθ’ ότι από όλα τα μέρη που είχαν ερευνηθεί το συγκεκριμένο σημείο είχε προκριθεί ως το πλέον κατάλληλο. Πρόσθεσε δε, ότι ο δήμος Λουτρακίου δεν θα επιβαρυνθεί με διπλό κόστος καθ’ ότι δεν είχε πληρωθεί, υπογραμμίζοντας ότι το κόστος της πλωτής πλατφόρμας θα καλυφθεί από την Motor Oil A.E., ενώ η επιβάρυνση για το δήμο θα αφορά το κόστος του γεωτρύπανου.
Ο αντιδήμαρχος Αγ. Θεοδώρων για την πρόσβαση που είναι δύσκολη σήμερα, υποστήριξε ότι στο νέο ΓΠΣ που θα έλθει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, προβλέπεται η διάνοιξη του χαραγμένου δρόμου, σχεδόν απέναντι από την υπάρχουσα AVIN, μέχρι λίγο πριν την παραλία και δεν θα υπάρχει απολύτως πρόβλημα για τα ρυμουλκούμενα σκάφη.
(191018)
Return top