ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ,
ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ & ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ




ΚΟΥΙΖ 1

Είναι ηθικόν μετά την έκδοση του εκ 225 σελίδων 30/18 Βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου, ο πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργος Γκιώνης και το μέλος του Δ.Σ. Παύλος Παύλου να συνεχίσουν να παραμένουν στην διοίκηση της εταιρείας και να μην ανακοινώσουν τις παραιτήσεις τους αυτοβούλως; Ο επόμενος που θα αναλάβει την προεδρία της εταιρείας, μπορεί να φαντασθεί εκ των προτέρων τους κινδύνους που υπάρχουν αν δεν προβεί στις δέουσες κι ενδεδειγμένες ενέργειες, όπως άλλωστε αποτυπώνονται στο Βούλευμα, αλλά προειδοποιούσα και τον Γιώργο Γκιώνη το 2014 κι εκείνος αγρόν ηγόραζε; Μήπως θα πρέπει ο νέος πρόεδρος να προχωρήσει σε νέα ενδελεχή έρευνα και να φθάσει μέχρι την ημέρα που θα παραλάβει την διοίκηση της εταιρείας;
(21-220518)




ΚΟΥΙΖ 2

Μήπως η αγωγή του ″τύποις″ δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη ήταν τελικά εκδικητική για να κάμψει το φρόνημα του δημοσιολόγου σχολιαστή που προέτασσε, προτάσσει, προβάλλει και υπερασπίζεται το Δημόσιο - δημοτικό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών του δήμου Λουτρακίου κι όχι τις ιδιοτελείς σκοπιμότητες;
(21-220518)




ΚΟΥΙΖ 3

Επειδή ο χρόνος έχει παρέλθει, μήπως θα πρέπει να ξεκινήσουν παράκτιοι αλιείς να απομακρύνουν πλησίον της παραλίας τον υδάτινο εφιάλτη, για να μην υποστεί περαιτέρω καταστροφή ο τόπος, δεδομένου ότι με μία ένσταση στο διαγωνισμό τα θαλάσσια φράγματα μπορεί να μην έχουν τοποθετηθεί ακόμα και στο τέλος Αυγούστου; Δεν πρέπει να και το γνωρίζουν στο ″παλάτι″ να δώσουν άμεση λύση; Χρήματα δεν έχει υπόλοιπο στο ταμείο του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου;
(21-220518)




ΚΟΥΙΖ 4

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου και αντιπρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργος Ρουμελιώτης, την περασμένη Τρίτη που υπέβαλε στον Ειρηνοδίκη Κορίνθου την Ένορκη Κατάθεσή του, δεν γνώριζε από το πρωί την παραπομπή του δημάρχου Λουτρακίου και κυρίαρχα προέδρου - διευθύνοντος συμβούλου της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργου Γκιώνη στο ακροατήριο του Τριμελούς Κακουργιοδικείου Ναυπλίου, αφού ισχυρίζεται ότι παρακολουθεί το loutraki-press; Επομένως, πώς έχει κάνει την συγκεκριμένη κατάθεση με αυτού του είδους το περιεχόμενο;
(21-220518)




Είπαν… 1

«Το νέο μότο που κυκλοφορεί στην πόλη από το περιβάλλον των κατηγορουμένων είναι ότι ″η υπόθεση δεν είναι σοβαρή, μην δίνετε σημασία, την έχουν προκαλέσει -στολίζοντας τους δύο μηνυτές με κοσμητικά επίθετα, χαρακτηρισμούς και ύβρεις- ένας δημοσιογράφος κι ένας δικηγόρος″. Όποιος γι’ αυτούς δεν είναι διαπλεκόμενος για να παίζει ότι του σερβίρουν κι όπως το επιτάσσουν, τον στολίζουν αναλόγως… Τα λόγια είναι φτώχεια, στο ακροατήριο του Τριμελούς Κακουργιοδικείου Ναυπλίου θα κριθούν αλήθειες και ψέματα…»
(21-220518)




Είπαν… 2

«Από το ″παλαιό″ αναχρονιστικό πολιτικό προσωπικό, η νυν αναπληρώτρια του δημάρχου και αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Πρωτοπαππά, βρίσκεται στην πλεονεκτικότερη θέση και είναι αυτή που μπορεί να εκφράσει το σύνολον σχεδόν των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής ″Ότι Να ʼΝαι - Ότι Κάτσει - Αούααα...″ με τον συνδυασμό της ″Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση″, που πλέον έχουν γίνει ένα! Γιʼ αυτό και δεν υπάρχει αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο και την Λουτράκι Α.Ε.»
(21-220518)




Είπαν… 3

«Ο ″ταχυδρόμος″ άκουσε την επίκληση του γράφοντος και το υπ’ αριθ. 30/18 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου των 225 σελίδων, βρίσκεται από την Παρασκευή το βράδυ στην κατοχή του loutraki-press, προκειμένου να περιέλθει αυτούσιο σε γνώση της τοπικής κοινωνίας.»
(21-220518)




Είπαν… 4

«Εκτάκτως και λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων του γράφοντος για την σημερινή ημέρα, η αυριανή ανάρτηση πραγματοποιήθηκε σήμερα για να μην ματαιωθεί. Κανονικά πάλι, πρώτα ο Θεός, την προσεχή Παρασκευή.»
(21-220518)




ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΚΗ
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

Σε συνέχεια από την περασμένη Παρασκευή και την ίδια στήλη, παρουσιάζονται σήμερα αυτούσια άλλα δύο αποσπάσματα της κατάθεσης του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου και αντιπροέδρου της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργου Ρουμελιώτη, που αφορούν τις τοποθετήσεις του τόσο για το ΝΠΔΔ που είναι πρόεδρος, όσο και για το πάνδημο ζήτημα της έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου.
Προτού απαντηθούν τα συγκεκριμένα αποσπάσματα, επισημαίνεται ότι για τις ενέργειές τους ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε. ήταν ενήμερο το Δ.Σ. της εταιρείας και απολάμβαναν της σύμφωνης γνώμης του Δ.Σ. της εταιρείας, τόσο γιατί δεν απαίτησαν τις οφειλές του Club Hotel Loutraki S.A. προς την Λουτράκι Α.Ε., όσο και γιατί άφησαν την εταιρεία να εξευτελισθεί με κατασχέσεις!
Επικουρικά κι ένα ερώτημα: Ο εξοπλισμός που λειτουργεί σήμερα το Loutraki Thermal Spa είναι της εταιρείας ή έχει δοθεί δανεικός από φίλο επιχειρηματία του Γιώργου Γκιώνη, που υπάρχει σχετική αναφορά στο loutraki-press;
Στην ουσία της Ένορκης Κατάθεσης ο Γιώργος Ρουμελιώτης ξεκινάει τους ισχυρισμούς του ως ακολούθως: «Τα επίδικα δημοσιεύματα τα οποία και έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου, μετά λόγου γνώσεως βεβαιώνω ότι όχι μόνον είναι ψευδή αλλά τυγχάνουν πρωτοφανή για έναν Δημοσιογράφο, ο οποίος όφειλε να προσέχει τους χαρακτηρισμούς του και τις καταγγελίες που εκτοξεύει τόσο εναντίον του ενάγοντος Δημάρχου αλλά όσο και σε βάρος μου, αφού σε πάρα πολλά από τα δημοσιεύματα αυτά, εμπλέκει και το δικό μου όνομα.»
Οι εν λόγω χαρακτηρισμοί του δημοσιογράφου, ο οποίος σε καμία των περιπτώσεων δεν καταγράφει αναλήθειες και ψέματα ιδιαίτερα από πρόθεση και δόλο όπως κατηγορείται στην αγωγή, μπορεί να είναι κάπως σκληροί, ωστόσο έχουν έλθει ως αποτέλεσμα προηγούμενων ηπιότατων αναφορών, οι οποίες όπως αποδείχθηκε δεν συγκινούσαν τον δήμαρχο Λουτρακίου, με συνέπεια το έντονο ύφος, χωρίς υβριστική πρόθεση, διάθεση και κυρίαρχα δόλο, είχε στόχο να τον επαναφέρουν στο πλαίσιο των σύννομων ενεργειών ευθυγραμμισμένων με αποφάσεις του κορυφαίου θεσμικού οργάνου, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου, υπηρεσιών του - Τεχνική Υπηρεσία, όλων ανεξαιρέτως των φορέων της πόλης, της εγκεκριμένης μελέτης από τον ΟΣΕ και αδειοδοτημένης από το τότε αρμόδιο υπουργείο ΥΠΑΠΕΝ, αλλά και με σκοπό που δεν ήταν και άλλος, την προστασία των συμφερόντων του δήμου Λουτρακίου και των πολιτών του.
Επειδή ο γράφων, δεν δημοσιεύει αβασάνιστα ότι του σερβίρουν ενίοτε συνοδευόμενο και από κάποιο αντίτιμο έναντι «διαφήμισης», αυτό ενοχλεί όχι μόνον την παρούσα δημοτική αρχή, αλλά και τις προγενέστερες αυτής, γιατί απλά δεν κινούντο στο πλαίσιο εξυπηρέτησης των συμφερόντων του δήμου Λουτρακίου και των πολιτών του κι αυτός είναι ο λόγος που παραπέμπονται στο ακροατήριο του Τριμελούς Κακουργιοδικείου Ναυπλίου, με το εκ 225 σελίδων υπ’ αριθ. 30/18 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου!
Παρεμβάλλεται τμήμα της κατάθεσης, η οποία δημοσιεύεται αυτούσια παρακάτω και ο Γιώργος Ρουμελιώτης συνεχίζει απτόητος: «Επίσης, προσωπικά, έχω πέσει θύμα των συκοφαντιών και των αναληθειών που αναρτά ο εναγόμενος σχετικά με τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου ζήτημα για το οποίο κάνει συχνές αναρτήσεις και για το οποίο έχω ήδη ξεκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου.

Τα € 105.000 για «μελέτη» που τελικά δεν ήταν και έρευνα…
Η πρώτη και επί της ουσίας σκληρή κριτική στον Γιώργο Ρουμελιώτη, αφορούσε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου για την μελέτη αναμόρφωσης του παραλιακού μετώπου.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ είχαν «πνίξει» την εισήγηση και δεν έκαναν δεκτή προς συζήτηση την εισήγηση - δεύτερη πρόταση μελέτης ύψους € 50.000, τελικά αποφάσισαν με την υπ’ αριθ. 23 απόφαση της 7ης Απριλίου 2015 την υπογραφή σύμβασης ύψους € 105.000 για την εκπόνηση έρευνας με τίτλο «Ερευνητική συνδρομή Ε.Μ.Π. προς ένα Στρατηγικό Σχέδιο για τη βιώσιμη κινητικότητα και την ανάδειξη του θαλάσσιου μετώπου στο Λουτράκι» από την Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Τομέα Γεωγραφίας & Περιφερειακού Σχεδιασμού της Σχολής Αγρονόμων - Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ!
Σημειώνεται ότι η στοιχειώδης λογική υπαγορεύει ότι για την αναμόρφωση ενός ολόκληρου μετώπου απαιτείται αρχιτεκτονικός - πολεοδομικός σχεδιασμός με την επικούρηση τοπογράφων.
Η αρχικώς εμφανιζόμενη ως μελέτη, που συμβασιοποιήθηκε ως ερευνητική συνδρομή, δια στόματος Γιώργου Ρουμελιώτη ακούσθηκε ο ισχυρισμός ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για μελέτη, δεν ήταν και έρευνα, αλλά ας ευχαριστήσουμε τους υπαλλήλους του δήμου Λουτρακίου!

Η «τρύπα» στο παραλιακό κρηπίδωμα
Η δεύτερη σκληρή κριτική αφορούσε την αποκατάσταση του παραλιακού κρηπιδώματος από θεομηνία, όγκου περίπου 96 κυβικών μέτρων, το κόστος του οποίου ξεκίνησαν από τις € 30.000 και μετά τις παρεμβάσεις του loutraki-press, ακόμα και με αναφορά στην πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναγκάσθηκαν το κόστος να το περιορίσουν στα περίπου € 16.000. Σημειωτέον ότι ο γράφων δεν είχε κάποιο επιχειρηματικό ενδιαφέρον ή οποιαδήποτε άλλου είδους εμπλοκή στις εργασίες αποκατάστασης της ζημίας, αλλά μόνον και μόνον τον περιορισμό της δαπάνης για να αξιοποιηθεί το υπερβάλλον χρήμα και σε άλλες υποχρεώσεις.

Ο προαστιακός
Αναφορικά προς τα δημοσιεύματα που ουσιαστικά επίκεντρό τους είναι το ζήτημα της έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, ο εναγόμενος γνωρίζει πολύ καλά ότι ήδη από την προηγούμενη θητεία της Δημοτικής μας Αρχής, έχουν γίνει όλες οι ενέργειες καταρχήν για να επιτευχθεί η έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στον Δήμο.
Ο Δήμαρχος έχει τονίσει ότι το ζήτημα της οριστικοποίησης της θέσης του Σταθμού του Προαστιακού θα αποφασισθεί τελικώς από το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού σταθμισθούν πρώτα οι θετικές και αρνητικές παράμετροι των προτάσεων για το που είναι συμφερότερο για την πόλη και τους δημότες να κατασκευαστεί ο Σταθμός, βάσει τεχνικών μελετών και προδιαγραφών.
Προς τον σκοπό αυτό η Δημοτική μας Αρχή και ο ενάγων Δήμαρχός, προάγουμε τον διάλογο με όλους τους φορείς και τους δημότες, αφουγκραζόμενοι έτσι το συμφέρον και την επιθυμία των δημοτών σε συνάρτηση με την επίτευξη της τεχνικής αρτιότητας του έργου.
Αποτέλεσμα των χειρισμών αυτών είναι το ότι οριστικοποιήθηκε πλέον η πραγματοποίησή του συγκεκριμένου έργου στην πόλη του Λουτρακίου και η ολοκλήρωσή του αναμένεται το έτος 2020.
Και ενώ μετά από τόσους αγώνες, προσπάθειες και κόπο, επιτεύχθηκε το έργο αυτό, ο εναγόμενος απτόητος, συνεχίζει την ίδια πρακτική και δεν είχε το θάρρος να ζητήσει έστω μία συγγνώμη για όλα αυτά τα ψέματα που έχει δημοσιεύσει για τον Δήμαρχο.
Αντίθετα στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο εναγόμενος λειτουργεί με αφορισμούς και συκοφαντίες, ισχυριζόμενος ψευδώς και συκοφαντικώς ότι ο Δήμαρχος επεδίωξε να μην εγκατασταθεί εντός της πόλης του Λουτρακίου ο Σταθμός και αυτό γιατί δήθεν είναι προδότης, εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα και προς τούτο έχει λάβει ανταλλάγματα.»
Ο Γιώργος Ρουμελιώτης ως δημοτικός σύμβουλος στην προηγούμενη θητεία του είχε μειοψηφήσει στην απόφαση 303/08-10-2009, γιατί ήταν υπέρμαχος να είναι ο τερματικός σταθμός στην οδό Παπανικολάου, όπως είχε ισχυρισθεί κατά την επίσκεψή του στην περιφέρεια Πελοποννήσου, συνοδεύοντας την ″Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων Έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου″.
Σημειωτέον δε ότι δεν έκαναν αγώνα να έλθει στην οδό Αιγαίου, αλλά να μην φθάσει ο προαστιακός στον κεντρικό ιστό της πόλης, όπως άλλωστε προβλέπεται από τρεις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, την οριστική μελέτη του έργου, την αδειοδότηση από το ΥΠΑΠΕΝ, την ανάδειξη μειοδότη πάνω στον εν λόγω σχεδιασμό, ενώ αυτές τις ημέρες αναμένεται η συμβασιοποίηση του έργου.
Μόλις πριν δύο εβδομάδες ο Γιώργος Γκιώνης προέβαλε και πάλι την αναγκαιότητα δημιουργίας στάσης στον Ισθμό, όταν αυτό προβλέπεται άλλωστε από την μελέτη που ο ίδιος είχε παραγγείλει, αλλά αποτελούσε και τον αρχικό σχεδιασμό του ΟΣΕ, όπως άλλωστε θα υλοποιηθεί από τον κύριο του έργου ΕΡΓΟΣΕ.
(21-220518)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ


Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΓΙΩΣ
ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται και θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές στις 13 Οκτωβρίου του 2019 στο δήμο Λουτρακίου, θα πρέπει εκ των πραγμάτων να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα αφήνοντας πίσω του μια καταστροφική 25ετία που κλείνει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους τρεις επικεφαλής της, αφού συνέβαλαν στην κατακρήμνιση του τόπου από τις κορυφαίες θέσεις που είχε κατακτήσει στο πανελλήνιο, ως τουριστικός και παραθεριστικός προορισμός.
Ο εγκλωβισμός της τοπικής κοινωνίας σε κατʼ εξοχήν δύο συνδυασμούς και ο τρίτος περιστασιακά λόγω πολιτικών κριτηρίων, πρέπει κι επιβάλλεται πλέον όσο το δυνατόν συντομότερα να καταρρεύσει, ταυτόχρονα να αρθεί το «αόρατο» πέπλο του φόβου που απέτρεπε υγιώς σκεπτόμενους κι έντιμους πολίτες του τόπου να εμπλακούν στα κοινά, επιλέγοντας να διαφυλάξουν το κύρος της προσωπικότητάς τους και το ακέραιον της αξιοπρέπειας τους, παρά να εμπλακούν στην τοπική πολιτική κονίστρα.
Πρόκειται για ενεργούς πολίτες, επιτυχημένους επιστήμονες, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, που δεν θέλουν καμία εμπλοκή με τους υφιστάμενους συνδυασμούς και πολιτικά σχήματα στον δήμο Λουτρακίου, παρά το γεγονός ότι έχουν γνώσεις, προτάσεις, ιδέες, αλλά γνώριζαν πολύ καλά ότι θα λοιδορηθούν, θα υποτιμηθούν, θα γίνει προσπάθεια απαξίωσής τους και θα τεθούν εκτός «συστήματος», που έχει μάθει να επιβιώνει με το δικό του τρόπο, αναθεματίζοντας κάθε τι το ορθόδοξο και συμβαδίζων με την στοιχειώδη λογική.

Το υπʼ αριθ. 30/18 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου μπορεί να βάζει τέλος στις φιλοδοξίες και των τριών δημάρχων, των οποίων η παρουσία μπορεί να μην είχε θετικό αποτέλεσμα σε ένα τέταρτο αιώνα προς όφελος του παρόντος και του μέλλοντος του δήμου Λουτρακίου, όμως αυτό δεν αρκεί για να προσδοκά κάποιος ότι με την προσθήκη κάποιων νέων προσώπων μπορείς να οικοδομήσεις το μέλλον βασιζόμενος στα «παλαιά και φθαρμένα υλικά» που έχουν πρωταγωνιστήσει τις δύο τελευταίες δεκαετίες, μη έχοντας να επιδείξουν το παραμικρό.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τα δάκτυλα του ενός χεριού είναι υπερβολικά πολλά που να αντιστοιχούν σε ισάριθμα πρόσωπα του σημερινού δημοτικού συμβουλίου, από τα οποία θα μπορεί κάποιος να αναμένει κάτι το θετικό, αφού πέραν των παλαιών προσώπων η πλειονότητα των νέων που εγκαταστάθηκαν στα έδρανα ειδικότερα της πλειοψηφίας, έσπευσαν να ενταχθούν και να γίνουν ένα με το παλαιό και αναχρονιστικό, εξανεμίζοντας κάθε ελπίδα σε όσους τους πίστεψαν ότι μπορεί να αποτελέσουν αυτοί το λιθάρι που θα ανατρέψει το κακό παρόν και αρρωστημένο παρελθόν.

Επειδή υπάρχουν άνθρωποι που ζουν, δραστηριοποιούνται σʼ αυτόν τον τόπο και δεν μιλούν, αλλά ανησυχούν για το παρόν και το μέλλον του, πρόσφατα συναντήθηκαν, διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους και αντάλλαξαν απόψεις για το δέον γενέσθαι ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών του 2019. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να περιορισθεί στο άπαξ, αλλά να επαναληφθεί για να μετουσιωθεί σύντομα σε οντότητα, έτσι ώστε να υπάρξει ελπίδα! Πρόκειται για μια υγιή κίνηση προς την ορθή κατεύθυνση, που συντονισμένα και μεθοδικά με αναγνωρισμένες προσωπικότητες του τόπου, μπορεί να χαράξει τους δρόμους που θα οδηγήσουν σε ένα υγιώς αναπτυσσόμενο μέλλον.
Το Βούλευμα 30/18, επιβάλλεται να αξιοποιηθεί και να λειτουργήσει ευεργετικά και ως εφαλτήριο, προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πορεία του τόπου, την οποία οι σημερινοί ταγοί συμβιβασμένοι προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται, γιατί δεν θέλουν να ανατρέψουν την επικρατούσα αρρωστημένη καθεστηκυία τάξη, αλλά το χειρότερο για τους ίδιους είναι ότι επιδίδονται σε πολιτικό χαρακίρι, που η κοινωνία διαπιστώνει και τους απαξιώνει αυτόματα στην συνείδησή της.

Ο κύκλος ενός τέταρτου αιώνα των τριών επικεφαλής με τις ακολουθίες τους σε 17 μήνες κλείνει. Ένας νέος κύκλος θα ανοίξει που θα πρέπει να βασίζεται σε νέα πρόσωπα, με φρέσκιες σύγχρονες ιδέες που θα διαθέτουν όραμα, θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν για το Λουτράκι την νέα φυσιογνωμία του, που θα αποτελέσει και την ταυτότητά του, δεδομένου ότι όπως έχει καταντήσει ο τόπος δεν μπορεί κανείς να τον προσδιορίσει.
Με ευχολόγια δεν θα γίνει το παραμικρό, ούτε θα επέλθει η πολυπόθητη αλλαγή που θα μπορέσει να σπρώξει τον τόπο στο μέλλον. Όσοι θα θελήσουν να δώσουν το παρόν, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να έλθουν σε ρήξεις, να γκρεμίσουν κάθε τι αναχρονιστικό που αγκυλωμένο επιβιώνει, να ″σπάσουν αυγά″ δυσαρεστώντας φίλους και γνωστούς, αφοσιωμένοι στην αναδιάταξη των βάσεων στο νέο οικοδόμημα και την επαναχάραξη των αναπτυξιακών οδών που θα οδηγήσουν το Λουτράκι σε ένα υγιές μέλλον.
Αν χαθεί αυτή η ευκαιρία που δόθηκε από την Θέμιδα, γιατί κάποιοι δεν διαθέτουν το κουράγιο να πράξουν το στοιχειώδες για τον τόπο, μένοντας εγκλωβισμένοι στις κάθε λογής αναχρονιστικές ιδέες, δυστυχώς το Λουτράκι θα πετάξει στον κάλαθο την ελπίδα και δεν θα μπορέσει να υπάρξει προοπτική που θα βελτιώνει τις σημερινές υποτυπώδεις συνθήκες.
Είναι η ώρα οι πολίτες αυτού του τόπου να απαντήσουν στο ερώτημα αν επιθυμούν να αλλάξει το Λουτράκι ή όχι;
(21-220518)




Η ΕΝΟΡΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΥ ΚΙ ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ
ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

Δημοσιεύεται αυτούσια η Ένορκη Κατάθεση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου και αντιπροέδρου της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργου Ρουμελιώτη, έμπιστου κι εξ απορρήτων φίλου του δημάρχου Λουτρακίου και προέδρου - διευθύνοντος συμβούλου της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργου Γκιώνη, προκειμένου να αντιληφθούν οι αναγνώστες του loutraki-press, πως αντιλαμβάνονται την παρουσία τους στην διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, αλλά δεν εξηγούν γιατί ο δήμος έχει διολισθήσει εκ της θέσεως που τον παρέλαβαν από τον προκάτοχό τους Κώστα Λογοθέτη.
Αξιοσημείωτο είναι ότι αναφερόμενος στην διοίκηση και την διαχείρισή τους κάνει λόγο κι εξ ονόματος ολοκλήρου του διοικητικού συμβουλίου, καθώς επίσης και των μελών της δημοτικής αρχής στο δημοτικό συμβούλιο, θεωρώντας με αυτόν τον τρόπο λόγω της έγκρισης του εκάστοτε σώματος θεωρούνται ex officio σύννομες οι αποφάσεις που λαμβάνουν και οι ενέργειες που πράττουν.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Ρουμελιώτης ως πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου είχε ισχυρισθεί ότι η πολιτική απόφαση είναι ανώτερη του νόμου, για μη σύννομη απόφαση που είχε ληφθεί από το Δ.Σ. του νομικού προσώπου!
Αφού λοιπόν πράττουν κι ενεργούν με απόλυτη διαφάνεια γιατί ο Γιώργος Γκιώνης μαζί με τους άλλους δύο δημάρχους με το υπ’ αριθ. 30/18 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου των 225 σελίδων παραπέμπονται στο ακροατήριο του Τριμελούς Κακουργιοδικείου Ναυπλίου για τον τρόπο διοίκησης της Λουτράκι Α.Ε.;
Εν αναμονή σάρωσης του εν λόγω βουλεύματος σε μορφή word, προς το παρόν η δημοσιοποίησις ολοκλήρου του κειμένου της Ένορκης Κατάθεσης της 15ης Μαΐου 2018 στον Ειρηνοδίκη Κορίνθου.

Το πλήρες κείμενο
«Είμαι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων με τον συνδυασμό της Ανανεωτικής Δημοτικής Παρέμβασης Πολιτών κατόπιν των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών του 2014, του οποίου συνδυασμού από το 2002 ηγείται ο νυν Δήμαρχος και ενάγων Γεώργιος Γκιώνης, ενώ είχα εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος με τον ίδιο συνδυασμό και με τον ίδιο επικεφαλής, τόσο στις Δημοτικές εκλογές του 2002 όσο και σε αυτές του 2006.
Κατά την παρούσα αυτοδιοικητική μου παρουσία ως αιρετός, τυγχάνω Πρόεδρος του ΝΠΔΔ με την επωνυμία Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου-Περαχώρας και συγχρόνως διατελώ Αντιπρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ με την επωνυμία «Τουριστική Λουτρακίου ΑΕ ΟΤΑ» και με το διακριτικό τίτλο «Λουτράκι ΑΕ».
Παρακολουθώ και ενημερώνομαι σχετικά με τα δημοσιεύματα και τις εν γένει ενέργειες-αναρτήσεις του εναγόμενου στο blog «loutraki-press» ήδη από το έτος 2008.
Τα επίδικα δημοσιεύματα τα οποία και έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου, μετά λόγου γνώσεως βεβαιώνω ότι όχι μόνον είναι ψευδή αλλά τυγχάνουν πρωτοφανή για έναν Δημοσιογράφο, ο οποίος όφειλε να προσέχει τους χαρακτηρισμούς του και τις καταγγελίες που εκτοξεύει τόσο εναντίον του ενάγοντος Δημάρχου αλλά όσο και σε βάρος μου, αφού σε πάρα πολλά από τα δημοσιεύματα αυτά, εμπλέκει και το δικό μου όνομα.
Τόσο ο ενάγων Δήμαρχος όσο και εγώ, έχουμε καταθέσει στην κυριολεξία τους εαυτούς μας στην προσπάθεια διατήρησης της βιωσιμότητας της «Λουτράκι ΑΕ», την στιγμή που με τα σημερινά δεδομένα οι οικονομικές δυσχέρειες που την μαστίζουν, καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο μιας αυτό. Παρόλα ταύτα, έχουμε επιτύχει μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ της Εταιρείας, την τακτοποίηση των περισσοτέρων οικονομικών ζητημάτων που είτε αφορούν αποκλειστικά την Εταιρεία είτε τις σχέσεις της με τρίτους και πιστωτές, διεκδικώντας συγχρόνως τις υφιστάμενες προς αυτήν οφειλές.
Όλες αυτές οι ενέργειες, έχουν την έγκριση του Δ.Σ της Εταιρείας και είναι γνωστά σε ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ για την απόλυτη διαφάνεια με την οποία έχουν πραγματοποιηθεί, κάτι που ο εναγόμενος το γνωρίζει αλλά εμπαθώς το αποκρύπτει όπως και τα θετικά αποτελέσματα των ενεργειών αυτών. Ουδέποτε ο Δήμαρχος ενήργησε αυτόβουλα, επιζήμια και εν αγνοία του Δ.Σ. της Εταιρείας αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, εις το οποίο συζητούνται τα Εταιρικά πεπραγμένα και διενεργείται απολογισμός αυτών.
Η εμμονή του εναγόμενου να καταγγέλλει τον Δήμαρχο ως υπεύθυνο των προβλημάτων της Εταιρείας και εξυπηρετούντα σκοπιμότητες, είναι μία πρακτική προσβλητική, συκοφαντική και αναληθής.
Γνωρίζει πολύ καλά ο εναγόμενος Δημοσιογράφος, ότι ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Εταιρείας δεσμεύεται από το Καταστατικό της αλλά και από τον Νόμο, καμία απόφαση δεν λαμβάνει μόνος του αφού ως συλλογικό όργανο οι επί αυτού αποφάσεις λαμβάνονται εν γνώσει και με την ψήφο όλων των μελών, ελέγχονται από αυτά αλλά και από το Δημοτικό Συμβούλιο και συγχρόνως δημοσιεύονται στο σύστημα «Διαύγεια». Συνεπώς τίποτα δεν μένει εν κρυπτώ, χωρίς έλεγχο και στο σκότος.
Επίσης, προσωπικά, έχω πέσει θύμα των συκοφαντιών και των αναληθειών που αναρτά ο εναγόμενος σχετικά με τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου ζήτημα για το οποίο κάνει συχνές αναρτήσεις και για το οποίο έχω ήδη ξεκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου.
Αναφορικά προς τα δημοσιεύματα που ουσιαστικά επίκεντρό τους είναι το ζήτημα της έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, ο εναγόμενος γνωρίζει πολύ καλά ότι ήδη από την προηγούμενη θητεία της Δημοτικής μας Αρχής, έχουν γίνει όλες οι ενέργειες καταρχήν για να επιτευχθεί η έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στον Δήμο.
Ο Δήμαρχος έχει τονίσει ότι το ζήτημα της οριστικοποίησης της θέσης του Σταθμού του Προαστιακού θα αποφασισθεί τελικώς από το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού σταθμισθούν πρώτα οι θετικές και αρνητικές παράμετροι των προτάσεων για το που είναι συμφερότερο για την πόλη και τους δημότες να κατασκευαστεί ο Σταθμός, βάσει τεχνικών μελετών και προδιαγραφών.
Προς τον σκοπό αυτό η Δημοτική μας Αρχή και ο ενάγων Δήμαρχός, προάγουμε τον διάλογο με όλους τους φορείς και τους δημότες, αφουγκραζόμενοι έτσι το συμφέρον και την επιθυμία των δημοτών σε συνάρτηση με την επίτευξη της τεχνικής αρτιότητας του έργου.
Αποτέλεσμα των χειρισμών αυτών είναι το ότι οριστικοποιήθηκε πλέον η πραγματοποίησή του συγκεκριμένου έργου στην πόλη του Λουτρακίου και η ολοκλήρωσή του αναμένεται το έτος 2020.
Και ενώ μετά από τόσους αγώνες, προσπάθειες και κόπο, επιτεύχθηκε το έργο αυτό, ο εναγόμενος απτόητος, συνεχίζει την ίδια πρακτική και δεν είχε το θάρρος να ζητήσει έστω μία συγγνώμη για όλα αυτά τα ψέματα που έχει δημοσιεύσει για τον Δήμαρχο.
Αντίθετα στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο εναγόμενος λειτουργεί με αφορισμούς και συκοφαντίες, ισχυριζόμενος ψευδώς και συκοφαντικώς ότι ο Δήμαρχος επεδίωξε να μην εγκατασταθεί εντός της πόλης του Λουτρακίου ο Σταθμός και αυτό γιατί δήθεν είναι προδότης, εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα και προς τούτο έχει λάβει ανταλλάγματα.
Καθημερινά έρχομαι σε επαφή με δημότες οι οποίοι έχουν λάβει γνώση των διαδικτυακών δημοσιευμάτων του εναγόμενου τα οποία λόγω της χρήσης του διαδικτύου γίνονται γνωστά σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών. Οι δημότες ζητούν να μάθουν αν όντως έχουν υπόσταση οι καταγγελίες αυτές με αποτέλεσμα να είμαστε όλοι υποχρεωμένοι και κατά κύριο λόγο ο Δήμαρχος, να απολογούμαστε και να εξηγούμε το ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι αναληθή.
Προσωπικά, γνωρίζω τον νυν Δήμαρχο και τον στηρίζω πολιτικά πλέον της δεκαπενταετίας και αυτό διότι πέραν του ότι αποτελεί υπόδειγμα δημοκράτη, εντιμότητας, ήθους, επαγγελματία και οικογενειάρχη, είναι ένας πραγματικός πολιτικός αγωνιστής που κάνει το παν για να υποστηρίξει τα συμφέροντα της πόλης και του Δήμου του και στέκεται ΑΠΕΝΑΝΤΙ στις δυσκολίες που εμποδίζουν την επίτευξη των Δημοτικών συμφερόντων.
Θεωρώ απαράδεκτο ο Δήμαρχος να θίγεται από τέτοιου μεγέθους προσβολές και αναλήθειες για τις οποίες ο εναγόμενος δεν έχει αποδείξεις και το μόνο που πράττει είναι να εξυπηρετεί το μένος και την εμμονή του απέναντι στον ενάγοντα και στην Δημοτική Αρχή.
Σε καμία περίπτωση δεν έχει δικαίωμα -και μάλιστα χωρίς να έχει αποδείξεις- ένας δημοσιογράφος να κατηγορεί ψευδώς πρόσωπα και δη πολιτικά μόνο και μόνο γιατί διαφωνεί μαζί τους ή για να υποστηρίξει την άποψή του.
Αυτά γνωρίζω και βεβαιώνω από προσωπική αντίληψη.»
(21-220518)
Return top