ΚΟΥΙΖ 1

Αφού στην ουσία διαβούλευση δεν έχει γίνει για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, αποκαλύφθηκε ότι δεν υπάρχει ίχνος έστω και προμελέτης, τα € 105.000 ο Γιώργος Ρουμελιώτης τα πέταξε... από το παράθυρο και τα εξανέμισε ο Μαΐστρος, γιατί εισάγετε το θέμα εκ νέου προς συζήτηση; Λάβατε τελικά δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη την συγκατάθεση του «πολιτικού συνεταίρου» σας «βετεράνου»(!) δημάρχου Παύλου Παύλου, έχετε την αίσθηση ότι η κοινωνία θα το «καταπιεί αμάσητο»; Ευελπιστείτε ότι θα επανεκλεγείτε και θα εφαρμόσετε ένα σαθρό σχέδιο κοροϊδίας κι εμπαιγμού, στην ουσία για να κατασπαταλήσετε τα δημοτικά χρήματα;
(220917)
ΚΟΥΙΖ 2

Γιατί τεχνικός της ΔΕΥΑΛ υποστηρίζει ότι αν καθαρισθούν από τα μπάζα που έχουν εισέλθει στις δύο γεωτρήσεις, ενδεχομένως να βαθύνουν και λίγα μέτρα, σε συνδυασμό με τον καθαρισμό και επισκευή του υποβρυχίου μοτέρ άντλησης, το νερό θα επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες τω Αγ. Θεοδώρων; Ποιός είναι ο ουσιαστικός λόγος που κάποιοι είναι αντίθετοι στην συγκεκριμένη λύση; Τι τρέχει στο χωριό;
(220917)
ΚΟΥΙΖ 3

Θα έχει διαβάσει κάποιος δημοτικός σύμβουλος τί ζητάει επʼ ακριβώς η Motor Oil όπως τροποποιείται με την χωροθέτησή του ή θα περάσει αδιάβαστο ως συνήθως;
(220917)
ΚΟΥΙΖ 4

Μπούφο πάλι τα κατάφερες;.. Ολόκληρο το Λουτράκι, εκ νέου γελάει μαζί σου; Αληθεύουν οι φήμες ότι θέλεις να γίνεις και ιπτάμενος μπούφος;
(220917)
Είπαν… 1

«Ποιός θα πάει φυλακή που χάσαμε την μαρίνα; Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά ερώτημα τριών παράκτιων επιχειρηματιών προς τον γράφοντα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τριών επιχειρηματιών, οι οποίοι σημειωτέον ήταν φίλα προσκείμενοι, είχαν στηρίξει και ήλπιζαν στον Γιώργο Γκιώνη, αλλά τώρα που διαπίστωσαν την ανικανότητά του με το Λουτράκι να βρίσκεται σʼ αυτήν την κατάντια, άδειο από κόσμο και παντού να κυριαρχεί το μπάχαλο, τώρα αντιλαμβάνονται τα «εγκλήματα» του πρώην δικού τους προσώπου, καθώς επίσης κι όλων ανεξαιρέτως των πρωταγωνιστριών δημοτικών αρχών.»
Π. Η.
(220917)
Είπαν… 2

«Τον καφέ της... παρηγοριάς έπινε χθες το πρωί - πρωί και ολομόναχος στο πολιτικό στέκι -που μαζεύονται κάθε ημέρα- του συνδυασμού της δημοτικής αρχής ″Ότι Να ʼΝαι″, ο έμπιστος κι εξ απορρήτων του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργος Ρουμελιώτης
(220917)
Είπαν… 3

«Τόσο κουτός, ούτε τα σκυλιά δεν σε τρώνε… για να μην μολυνθούν από την υπέρμετρη κουταμάρα!»
(220917)
Είπαν… 4

«Την ετήσια γενική συνέλευσή του πραγματοποιεί την προσεχή Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 12:30, στο Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου, η Ένωση Υπαλλήλων Λουτρακίου Περαχώρας & γύρω περιοχής, με θέματα την προκήρυξη αρχαιρεσιών και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής.»
(220917)
ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ (Γιώργος Γκιώνης)

ΤΙ ΠΡΑΤΤΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, όπως φαίνεται από τις προσωπικές κινήσεις και των συνεργατών σας, πρέπει να είστε ως πολιτικό πρόσωπο αχάριστος κι αγνώμων, με συνέπεια να μην πρέπει να επαναπαύεται κάποιος στην φήμη, χωρίς αντίκρισμα, ″ο Γιώργος Γκιώνης είναι καλό παιδί″.
Αφορμή για το παραπάνω οι απειλές του έμπιστου κι εξ απορρήτων σας Γιώργου Ρουμελιώτη, ο οποίος απείλησε τον εκδότη της εφημερίδας ″Το Βήμα″ με δικαστικές διώξεις. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι επικοινωνία ο γράφων δεν έχει και ούτε θέλει να έχει μαζί του.
Ωστόσο, ο Σπύρος Γιαλοψός είναι αυτός που έχει στην πλάτη του για να εκλεγείτε εσείς δήμαρχος μια δικαστική απόφαση ύψους περίπου € 35.000 και τρέχει στον Άρειο Πάγο, επειδή συνέβαλε το 2006, στην κατακρήμνυση του νυν ″πολιτικού συνεταίρου″ σας «βετεράνου»(!) δημάρχου Παύλου Παύλου.
Αφού τα έχετε βρει με τον Παύλο Παύλου από το 2011, δεν θα έπρεπε να έχετε φροντίσει να τον πείσετε να ματαιώσει τις διαδικασίες, χωρίς να πείτε τίποτα και σε κανέναν, μόνον από υποχρέωση; Τί έχετε πράξει αντʼ αυτού; Με την σύμφωνη γνώμη σας ο Γιώργος Ρουμελιώτης τον απειλεί με δικαστικές διώξεις. Τί άλλο έχουμε να ζήσουμε στο Λουτράκι με την δημοτική αρχή ″Ότι Να ʼΝαι″ και πόσο ακόμα θα βουλιάξει τον τόπο;»
Πάνος Ηλιακόπουλος
(220917)
ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)
«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΩΛΟΘΕΙ Η ΣΑΠΙΑ ΡΙΖΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ
ΑΦΗΝΕΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΝΑ ΑΝΠΤΥΧΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΓΙΕΣ!»

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

«Η κατάντια του Λουτρακίου που βιώνουμε όλοι μας, σε συνδυασμό με τον απροκάλυπτο εμπαιγμό της κοινωνίας που υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών, όχι μόνον δεν μπορεί να συνεχισθεί, αλλά δεν μπορεί να πάει και παρακάτω. Έχουν ξεφύγει όλοι από τον θεσμικό ρόλο τους, με συνέπεια να απειλείται η εύρυθμη λειτουργία ολόκληρου του δήμου και να περιπέσουμε σε κατάσταση αναρχίας, αφού όλοι γνωρίζουν ότι δημοτική αρχή και δημοτικό συμβούλιο αδυνατούν να ανταπεξέλθουν των καθηκόντων τους με την δέουσα αποτελεσματικότητα και υπολείπονται των απαιτήσεων».
Τα παραπάνω τονίζει σε αρκετά έντονο και φορτισμένο ύφος πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας, που κρίνεται επιτυχημένος από το πολιτικό αποτέλεσμα, αλλά έχει υπέρμετρη αγάπη για το Λουτράκι, παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα, έχει άποψη, ωστόσο προτιμάει να μην εμπλέκεται στα δημοτικά πράγματα. Επισημαίνει δεν την αναγκαιότητα για την ανεύρεση νέων και δυναμικών προσώπων, ενώ παρακολουθώντας τακτικά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης συμφωνεί απόλυτα με το loutraki-press στην εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση το επόμενο δημοτικό συμβούλιο εκτός από άκρως περιορισμένες περιπτώσεις ή περίπτωση, να συγκροτείται από πρόσωπα που δεν έχουν εμπλακεί στα τοπικά πράγματα.
«Είναι η ώρα, περιθώρια δεν υπάρχουν πλέον αν θέλουμε να υπάρχει Λουτράκι, θα το πω λαϊκά για να το καταλάβει και ο τελευταίος: πρέπει να ξεκωλοθεί η σάπια ρίζα, γιατί αυτή επί δεκαετίες δεν αφήνει να αναπτυχθεί κάτι υγιές και το καταστρέφει! Δεν έχουμε νέα πρόσωπα; Δεν έχουμε νέο αίμα να πάρει τον τόπο στην πλάτη του; Σε καμία των περιπτώσεων δεν εννοώ κάτι το άρρωστο, όπως συνέβη στις τελευταίες εκλογές με την Πρωτοβουλία Πολιτών, που πολύ ορθά την χαρακτηρίζεται το ″δεκανίκι του δημάρχου″ στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και με τον ρόλο που έπαιξε στις εκλογές».
Στο ερώτημα του loutraki-press τί πρέπει να γίνει τώρα, απάντησε ο πρώην κορυφαίος και επιτυχημένος θεσμικός παράγοντας, ότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει και πολλά πράγματα. «Είναι αδιανόητο να μην έχουμε τρία χρόνια αντιπολίτευση και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Παύλος Παύλου, με περισσή αμετροέπεια, χωρίς σεβασμό προς την κοινωνία -έχει διατελέσει 12 χρόνια δήμαρχος και 15 χρόνια στην αντιπολίτευση- απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη να του λέει: ″Μαζί τελειώσαμε, μέχρι εδώ″ και ο Γιώργος Γκιώνης να το ″βάζει στα πόδια″ να προσπαθήσει να μην επέλθει ρήξη μεταξύ τους. Πρόκειται για ιταμή συμπεριφορά του δημοτικού συμβουλίου προς την κοινωνία, με κανέναν εξ όλων αυτών να μην αντιδράει. Δεν έχουν θέση, δεν μπορούν πλέον όλοι αυτοί να διεκδικούν τέτοιους ρόλους. Να πάνε σπίτι τους.»
Τί πρέπει να γίνει όμως; Τί εκτιμάτε;
Νέοι άνθρωποι, νέα πρόσωπα, κυρίως άφθαρτα, να κινητοποιηθούν, να συγκροτηθούν και να βγουν μπροστά. Χρειάζονται στήριξη απʼ όλους μας, πρέπει να τους την δώσουμε, να τους ωθήσουμε, αλλά κυρίαρχα να τους στηρίξετε όλοι εσείς, να τους υποβοηθήσετε να ακουστεί ο λόγος τους, το σχέδιό τους, να το περάσετε στην κοινωνία, να γυρίσει την πλάτη, στο παλιό, το φθαρμένο και κατεστραμμένο. «Όλοι μαζί και ο καθένας τους ξεχωριστά οι παρόντες, δεν έχουν κάτι να δώσουν και να προσφέρουν, αντίθετα για το μόνο που είναι ικανοί, να συνεχίσουν την ζημιά και την καταστροφή».
Πώς κρίνετε το αλισβερίσι που έχει στηθεί μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης;
Είναι λυπηρό για το Λουτράκι όλο αυτό που συμβαίνει από τις εκλογές του 2010 και μετά, γιʼ αυτό άλλωστε έχουμε φθάσει σε αυτήν την κατάντια και κανείς δεν πρέπει να διερωτάται ποιός φταίει; «Αιτία του κακού είναι τα μεγάλα πακέτα των οικογενειακών ψήφων, που κατευθυνόμενα ψηφίζουν για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες κάποιου μέλους, χωρίς να ελέγχονται κριτήρια. Έτσι φθάσαμε εδώ που φθάσαμε και κάποιοι το εκμεταλλεύθηκαν αυτό με μεγάλη μαεστρία. Οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι, σήμερα κόβουν χέρια, αλλά το κακό που έκαναν δεν γυρίζει πίσω και ο δήμος Λουτρακίου έχει βουλιάξει».
Να απαντήσω ουσιαστικά και στο ερώτημά σας. Θα αναφερθώ σε ένα περιστατικό που διάβασα στο δικό σας ιστολόγιο, αλλά μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και η εξέλιξή του, όπου διαπίστωσα, ότι όλοι είναι μια παρέα και δεν έχουν φραγμό, ενώ ότι κάνουν είναι για να εμπαίζουν την κοινωνία. Αναφέρομαι στην περίπτωση των απευθείας αναθέσεων τοποθέτησης πυροσβεστήρων στον πρώην αντιδήμαρχο Γιώργο Δέδε (αντιπολίτευση), από τον Γιώργο Γκιώνη, ο πρώτος να σας καλεί με εξώδικο να τον αποκαταστήσετε -ορθώς πράξατε όπως αντιδράσατε- ενώ το εξώδικο υπογράφει εις εκ των δικηγόρων της δημοτικής αρχής. Πόση πολιτική κατάντια ακόμα και που έχουν σκοπό να κατρακυλίσουν τον δήμο μας;
Οι προσεχείς εκλογές είναι "ζει ή πεθαίνει το Λουτράκι"! Ας αναλογισθούμε όλοι μας τί, αλλά και πώς θα πράξουμε αν θέλουμε να είμαστε κυρίαρχοι στον τόπο μας.
(220917)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑ
ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ (7)

Συνεχίζοντας την πεπατημένη τακτική της κοπτοραπτικής κι εν προκειμένω της κοπτικής, πάλι ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης δια του υπογράφοντος δικηγόρου του Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου στο 7ο τμήμα της αγωγής - κεφάλαιο 3, που αναρτάται σήμερα από το loutraki-press, έχουν σκοπό με ένα προκλητικά ψευδές, βαρύτατα συκοφαντικό, άκρως δυσφημιστικό, κατάφωρα υβριστικό και συνάμα βλαπτικό δικόγραφό τους, να αντιστραφεί η πραγματικότητα και να διασκεδασθούν οι εντυπώσεις όσων παρατίθενται στο επίδικο κείμενο, που ανταποκρίνονται μέχρι κεραίας σε γεγονότα και σε όσα έχουν συμβεί στην πόλη.
Με την εξαφάνιση του τελευταίου τμήματος της ανάρτησης αδυνατίζουν το ρεπορτάζ και καθιστούν ευάλωτες τις κρίσεις του γράφοντος, προκειμένου να θέσουν αμφιβολίες και ανύπαρκτους προβληματισμούς στην κρίση της έδρας, για να επιτύχουν με αυτόν τον ανήθικο τρόπο την καταδίκη με βαρύτατο οικονομικό κόστος, αλλά και παράλληλα να καταστήσουν τον δημοσιογράφο αναξιόπιστο και κατά συνέπεια, χωρίς εγκυρότητα τις αναρτήσεις του, ευελπιστώντας ότι δεν θα έχει απήχηση η αρθρογραφία του.
Κι αν η τοπική κοινωνία έχει ξεχάσει τι είχε κάνει ο Γιώργος Γκιώνης στο παρελθόν για το συγκεκριμένο θέμα, τα πάντα θα προσκομισθούν στην ακροαματική διαδικασία και μετά θα δημοσιοποιηθούν, προκειμένου η τοπική κοινωνία να τα έχει σε γνώση της συγκεντρωτικά κι όχι αποσπασματικά, όπως τα γνωρίζει σήμερα.
Αυτός είναι και ο λόγος που σε βάρος του Γιώργου Γκιώνη και των παρʼ αυτώ, θα κατατεθεί από τον εναγόμενο αγωγή, για την προάσπιση της τιμής, της υπόληψης, της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητος της προσωπικότητάς του.
Στο επίδικο απόσπασμα ο ενάγων Γιώργος Γκιώνης αναφέρει τα ακόλουθα:
«Σε ανάρτηση του στις 05-07-2016 µε τίτλο ″ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ (Του Πάνου Ηλιακόπουλου)″, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: ″ο δόλος και η σκοπιμότητα του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, να προκαλέσει άλλη µία καταστροφή στο Λουτράκι, τεκμαίρεται από τις μεθοδευμένες κατευθυνόμενες ενέργειες του, σε συνδυασμό µε τις ακαταλόγιστες προφάσεις του για να τις υποστηρίξει, καθ’ ότι δεν υπάρχει έρεισμα στήριξής τους. Συνέπεια αυτών, όχι μόνον να μειδιά και η ποικιλόχρους αιξ, αλλά να εξοργίζεται και ο τελευταίος πολίτης και δη ψηφοφόροι του, καθ’ ότι τον Μάιο του 2014 τον εμπιστεύθηκαν για να τους επιλύσει συσσωρευμένα προβλήματα από τον προκάτοχό του. Ωστόσο εκείνος, τους εξαπάτησε µε σκοπό σήμερα να συνειδητοποιούν ότι πρόθεσή του είναι να τους καταδικάσει και να επιβαρύνει στις κρίσιμες εποχές που διανύουμε, ακόμα περισσότερο το επίπεδο διαβίωσής τους.
Ο Γιώργος Γκιώνης, ως πρώτος πολίτης, που το αυτονόητο είναι να κόπτεται για τα συμφέροντα του δήμου και των πολιτών του, αυτός κόπτεται -σύμφωνα µε τις εντολές που λαμβάνει, υπηρετεί και επιδιώκει να εφαρμόσει- για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, µε συνέπεια να στερεί ένα εργαλείο δουλειάς από τους πολίτες και την ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη του δήμου Λουτρακίου. Το δυστύχημα είναι, ότι δίπλα του δεν υπάρχει άνθρωπος µε νου έστω και για δείγμα να ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών του, αλλά αντίθετα το πώς θα έχουν σχέσεις µε τα συμφέροντα.
Το θέμα είναι ότι όσα προβάλλει ως δικαιολογίες ο Γιώργος Γκιώνης για να υποστηρίξει το μεθοδευμένο έγκλημά του σε βάρος του δήμου Λουτρακίου και των πολιτών του, αποδεικνύουν πόσο ακαταλόγιστες είναι οι επικλήσεις του λαμβανομένου υπόψη ότι όσα έχει υποστηρίξει στο παρελθόν µέσω των προεκλογικών προγραμμάτων του 2006 - 2010 - 2014, που πρόβαλε την αναγκαιότητα έλευσης του προαστιακού στην οδό Αιγαίου, αλλά και όσα έχει υποστηρίξει ο ίδιος σε προσωπικά έγγραφα, ως εκ τούτου τον εκθέτουν και τον μειώνουν στα όμματα της τοπικής κοινωνίας.

Μόνος του έχει αδειάσει τον εαυτό του
Χαρακτηριστικότερη όλων είναι η επιστολή του προς τον έτερο «νεκροθάφτη» του προαστιακού, που λειτουργεί προς δόξαν των οικονομικών συμφερόντων της περιoχής του Ισθμού, περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, στην οποία μεταξύ άλλων είχε επισημάνει: «... Θεωρούμε ότι η σύγχρονη σιδηροδρομική σύνδεση για το Λουτράκι είναι η απαραίτητη υποδομή για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. Σήμερα, μετά τη θετική στάση του ΟΣΕ, ο οποίος λαμβάνει πλέον υπόψιν του και προσαρμόζεται με την επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Λουτρακίου, διαμορφώνονται οι κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου».
Από αυτή την επιστολή και μόνον, καθ’ ότι και ο ίδιος ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε υπερψηφίσει το ΓΠΣ -που είχε εισάγει προς ψήφιση η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη, όπως για παράδειγμα και ο πρώτος εξάδελφός του Κώστας Δόσχορης- προκύπτει ότι οι ακαταλόγιστες δικαιολογίες ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στην οδό Αιγαίου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά τις ισχυρίζεται για να δικαιολογήσει τις κατευθύνσεις που λαμβάνει από τους εντολοδόχους του, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σκοπιμότητές τους.
Τι προέβλεπε η συντάξασα την εισήγηση επί του Β2 σταδίου της μελέτης ΓΠΣ Τεχνική Υπηρεσία δήμου Λουτρακίου στην 89/2014 ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου: «Προβλέπεται η προσαρμογή του σιδηροδρομικού δικτύου μέσα στο σώμα του κόσμου και κατασκευή νέου τερματικού σταθμού προαστιακού στην οδό Αιγαίου με ενδιάμεση στάση τραμ, στην οδό Παπανικολάου (καζίνο)».
Γιώργο Γκιώνη, πάνω σε αυτήν την εισήγηση δεν έχει προσαρμοστεί και η ολοκληρωμένη προς ένταξη στο ΕΣΠΑ μελέτη του ΟΣΕ, που «πνίγει» επί είκοσι επτά συναπτούς μήνες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης: «Στην μελέτη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Λουτρακίου προσαρμόστηκαν όλα τα στοιχεία της μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας και στο σχεδιασμό του έργου έχει ληφθεί επίσης υπόψιν η μελλοντική κάλυψη όλων των ισόπεδων διασταυρώσεων που θα προκύψουν από την εφαρμογή του προς έγκριση ρυμοτομικού σχεδίου Λουτρακίου».

Tι έχουν πει Μαρία Πρωτοπαπά και Θανάσης Γεωργίου
Πέραν των ανοήτων στενών συμβούλων του που αυτοκτονούν πολιτικά, συνειδητά μαζί του, μεγάλη σημασία έχει τι υποστηρίζουν οι πρωτοκλασάτοι σε ψήφους της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών, οι οποίοι προέβαλαν στην μάχη του σταυρού το αυτονόητο της αναγκαιότητας έλευσης του προαστιακού στην οδό Αιγαίου, αλλά και υπέρ αυτής της άποψης έχουν ταχθεί είτε στο δημόσιο λόγο, είτε κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Πιο πρόσφατη, μόλις πριν τρεις μήνες, είναι η τοποθέτηση της Μαρίας Πρωτοπαπά στις 13/04/2016, η οποία σε δημόσια τοποθέτησή της ισχυρίζεται: «Η δημοτική μας αρχή θέλει τον προαστιακό μέσα στο Λουτράκι αλίμονο αν δεν το θέλαμε αυτό θα σήμαινε άλλα πράγματα... (Ας μας εξηγήσει ο Γιώργος Γκιώνης ποιά είναι αυτά τα πράγματα)».
»Ανήκω στους δημοτικούς συμβούλους που το έχουν υπερψηφίσει, όμως εδώ παίζονται περίεργα παιχνίδια και δεν μιλάω για τη δημοτική μας αρχή. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Ότι αποφασίζουμε αυτό ισχύει.
»Δεν ξέρω όμως τον ρόλο της περιφέρειας Πελοποννήσου, την μία λέει έτσι, την άλλη αλλιώς ... Το Λουτράκι και οι πολίτες του τώρα στα δύσκολα χρειάζονται βοήθεια, τώρα την έχουμε ανάγκη να δεσμεύσει χρήματα η περιφέρεια Πελοποννήσου, για να κάνει την επέκταση του προαστιακού στο Λουτράκι.»

Το διπλό άδειασμα στους καταστροφείς
Σε προγενέστερο χρόνο, που ο έτερος «πρωταθλητής» σταυρών Θανάσης Γεωργίου, ανήκε τότε στον συνδυασμό της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης, αλλά είχε συμφωνήσει για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του ιδίου έτους, στην κάθοδό του με τον συνδυασμό της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών, ως προεδρεύων της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Λουτρακίου, στις 31 Μαΐου 2010 λέει χαρακτηριστικά στον Γιώργο Γκιώνη: «Κύριε δήμαρχε, ελάτε σε μία συνεννόηση με τον κ. Καραπατά δεν είναι άστοχα αυτά τα οποία λέει ο κ. Καραπατάς, όμως ελάτε σε μία συνεννόηση να τελειώνει αυτό το πολύ σοβαρό θέμα για την πόλη, διότι θα τον βλέπεις κάθε φορά στο δημοτικό συμβούλιο, κάτι καινούργιο να σου καταγγέλλει».
Στην ίδια συνεδρίαση, ο Θανάσης Γεωργίου αδειάζει τον έμπιστο κι εξ’ απoρρήτων, του Γιώργου Γκιώνη, τότε αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Ρουμελιώτη, για τον οποίο λέει χαρακτηριστικά: «... Και δεν μπορεί ο αντιδήμαρχος να πηγαίνει πέρα των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και να εκφράζει προσωπικές απόψεις, μιλάω για τον κ. Ρουμελιώτη και για τη συνάντηση που έγινε στην περιφέρεια Πελοποννήσου (υπό τον Μιχάλη Χατζημιχάλη τότε), υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου για τον προαστιακό.
»Κύριε δήμαρχε, πιστεύω ότι πρέπει να συνεργαστείτε και με έβαλες και μεσάζοντα, και ας μην τα λέω τώρα έτσι αυτά στον αέρα, δεν κάνει...»
Με το τελευταίο απόσπασμα δε, προκύπτει ότι ο Γιώργος Γκιώνης από τότε βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία των οικονομικών συμφερόντων, έχει τεράστιο πρόβλημα από τον Δημήτρη Καραπατά κι αυτό που προσπαθεί είναι, ενδεχομένως να τον «εξαπατήσουν» για να περιορισθούν οι αντιδράσεις του, προκειμένου να μην υπάρχουν επιπτώσεις ενόψει των επικείμενων εκλογών. Παρ’ όλα αυτά στο προεκλογικό φυλλάδιό του τονίζει την αναγκαιότητα έλευσης του προαστιακού, όπως το 2006, όπως επίσης και το 2014.

Συνειδητή και σκόπιμη η εξαπάτηση
Συνειδητά λοιπόν, ο Γιώργος Γκιώνης έχει εξαπατήσει την τοπική κοινωνία, της έχει αποσπάσει την ψήφο και στην παρούσα φάση, ενώ τα πάντα είναι έτοιμα, υπηρετεί εκτελώντας τις εντολές τους, να εκτροχιάσει τον προαστιακό από την οδό Αιγαίου εις βάρος του παρόντος. και του μέλλοντος της πόλης προς δόξαν των οικονομικών συμφερόντων″.
Κατόπιν των ανωτέρω είναι αυταπόδεικτο πως με εμφανή πρόθεση να θίξει και μάλιστα χωρίς κανέναν ενδοιασμό την τιμή και την υπόληψή μου, ο εναγόμενος για ακόμη μία φορά με παρουσιάζει ως έναν κοινό απατεώνα, ένα κατευθυνόμενο πολιτικό πρόσωπο που εξυπηρετώ οικονομικά συμφέροντα, προωθώ σκοπιμότητες, ενεργώ με μεθοδεύσεις ενάντια στα Δημοτικά συμφέροντα, που εξαπάτησα τους συμπολίτες μου, υφάρπαξα την ψήφο τους και που λαμβάνω εντολές προκειμένου να μην προασπίσω τα Δημοτικά κεκτημένα.
Είναι δε βαρύτατα προσβλητικό και προεχόντως συκοφαντικό να με κατηγορεί ουσιαστικά ότι με δόλο (!!!!) επιδιώκω την καταστρατήγηση των δημοτικών συμφερόντων. Δια των ψευδών και ανυπόστατων αυτών καταγγελιών του, με εκθέτει ανηλεώς στην τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα, θέλοντας έτσι για λόγους άγνωστους σε εμένα να με παρουσιάσει ως δήθεν υπαίτιο σκόπιμης και δόλιας οικονομικής καταστροφής από την πιθανή μη έλευση του Σταθμού του Προαστιακού Σιδηροδρόμου σε συγκεκριμένο σημείο στην πόλη του Λουτρακίου. Δίχως να αναφέρει απτά στοιχεία και δίχως να μπορεί ούτε ο ίδιος να υποστηρίξει τα όσα καταγγέλλει, εξαπολύει αφορισμούς, συκοφαντίες και προσβολές σε βάρος μου, που δεν συνάδουν με το δημοσιογραφικό λειτούργημα που θα έπρεπε να υπηρετεί, κατηγορώντας με ότι δήθεν επιδιώκω το να μην εγκατασταθεί εντός Λουτρακίου ο άνω Σταθμός, με απώτερο σκοπό να εξυπηρετήσω τάχα οικονομικά συμφέροντα προς βλάβη του δήμου και των δημοτών.
Στο δικόγραφο λοιπόν της επιλεκτικής κατηγορίας ο ενάγων με τον δικηγόρο του ξέχασαν να συμπληρώσουν το τελευταίο κομμάτι της συγκεκριμένης ανάρτησης, στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Παράλληλα, με τον Γιώργο Γκιώνη αναδεικνύεται σε βάρος του τόπου και ο ″βρώμικος ρόλος″(;) του έμπιστου κι εξ’ απορρήτων του Γιώργου Ρουμελιώτη, που υποστηρίζει σε σύσκεψη στην περιφέρεια Πελοποννήσου αντίθετες απόψεις από τις δύο είδη αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, με τον Δημήτρη Καραπατά σε εκείνη την συνάντηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, να του ρίχνει κλωτσιές κάτω από το τραπέζι, δεδομένου ότι καθόταν δίπλα του.
Διαπιστώνεται μέσα από αυτό, ο πολίτης, εν προκειμένω ο Δημήτρης Καραπατάς, όχι μόνον ανιδιοτελώς, αλλά και με προσωπική οικονομική επιβάρυνση να προσπαθεί να εξυπηρετήσει το παρόν και το μέλλον του τόπου του, ενώ ο πρόθυμος να υπηρετήσει τα συμφέροντα των συμπολιτών του, στην ουσία και την πραγματικότητα να τα σαμποτάρει για να εξυπηρετηθούν οι οικονομικές σκοπιμότητες!»
Τα παραπάνω, είναι καταγεγραμμένα σε πρακτικά, εκτός κι αν τα πρακτικά αποτελούν υλικό συκοφαντίας;..
Υπενθυμίζεται ότι σε εκείνη την συνάντηση ο Γιώργος Ρουμελιώτης είχε πει το αμίμητο: «Θα παραγγείλω μια δική μου Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που θα ακυρώνει το έργο»!
Επομένως, το loutraki-press και ο γράφων, δεν είναι αυτοί που θέλουν στα καλά των καθουμένων να διαβάλλουν, να προσβάλλουν, να υποτιμήσουν, να απαξιώσουν τον ενάγοντα κι όλα όσα ευτράπελα υποστηρίζονται και ισχυρίζονται στην αγωγή, προκειμένου να αλλοιώσουν με ψευδέστατους, ανυπόστατους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και αιτιάσεις, αφενός τις αποκαλύψεις, αφετέρου τις προθέσεις του γράφοντος για ένα τόσο σημαντικό έργο υποδομής, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας του Λουτρακίου, εν αντιθέσει με τον δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, του οποίου οι τελευταίες δηλώσεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με το σαθρό κατηγορητήριό του.
(220917)
Return top