ΚΟΥΙΖ 1

Τελικά, ο λιγότερο χειρότερος δήμαρχος στον δήμο Λουτρακίου για την 25ετία 1995 - 2019, είναι ο Κώστας Λογοθέτης με το άτακτο μπουλούκι και τις ιδιοτέλειες των «εξαπτερύγων» του που τον ακολουθεί; Αν δεν βγει νέο πρόσωπο άσχετο με όλους τους συνδυασμούς των τριών δημάρχων, καθώς επίσης και με την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ και το «ροζ» τέκνο αυτής την Πρωτοβουλία Πολιτών, οι πολίτες αυτού του τόπου δεν θα είναι που θα φταίνε για την περαιτέρω κατάντια του τόπου;
(140717)




ΚΟΥΙΖ 2

Μέχρι και τα περίπτερα κλείνουν καταμεσής του καλοκαιριού στο Λουτράκι; Τόσος τουρισμός, γεμάτα ξενοδοχεία, που δεν έχουν ελεύθερο κρεβάτι, αλλά ο τζίρος είναι μηδέν στην πόλη; Είστε όλοι οι εμπλεκόμενοι υπερήφανοι για την οικονομική δυνατότητα των τουριστών που φέρνετε στον τόπο;
(140717)




ΚΟΥΙΖ 3

Η εντεταλμένη ΜΚΟ καταβάλλει κανονικά τα μισθώματα στην ενοικιάστρια εταιρεία του ξενοδοχείου ″Motel Isthmia″ που φιλοξενεί μετανάστες, επειδή ακούγονται πολλά και διαφόρων ειδών παρατράγουδα;
(140717)




Είπαν… 1

«Αν διευθυντές και γενικός διευθυντής δεν έχουν την δυνατότητα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, θα πρέπει να παρέμβουν τόσο η Βουκουρεστίου, όσο και ο ″yes man″ της μαρίνας και του κολυμβητηρίου που του κατασκεύασαν με δημοτικό χρήμα(;) δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης. Δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται στο ξενοδοχείο η σύζυγος του ενός εκ των δύο μεγαλομετόχων -που χρωστάνε στο Λουτράκι εκατομμύρια ευρώ, με την επιχείρηση να κρέμεται σε μια κλωστή να μην κλείσει- να κυκλοφορεί με το σκυλί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και να το βάζει πάνω στο τραπέζι, ενώ τα παιδιά του να κυκλοφορούν με τα τρίκυκλα εντός του lobby. Δεν θα πρέπει κάποιος να τους συνετίσει, γιατί η δυσφορία της πελατείας διαρκώς διογκώνεται; Έλεος…»
(140717)




Είπαν… 2

«Όταν ο άλλος έχει συνηθίσει να παρανομεί και να αγνοεί νόμους και υποχρεώσεις το κάνει παντού. Ο Γιώργος Ρουμελιώτης θεωρεί ότι η Ανδρούτσου και η Περικλέους οδηγούνται όπως τον βολεύει ή όπως γουστάρει, με αποτέλεσμα να βάζει σε κίνδυνο πεζούς, παιδιά που πάνε σχολείο, μηχανάκια και οδηγούς που έκαναν το λάθος να οδηγούν νόμιμα. Μα τι βλακεία να νομίζεις ότι το ενδεδειγμένο στην πόλη που διοικείται από τύπους σαν τον Ρουμελιώτη κι αυτούς που τον εμπιστεύονται. Άμα ο άλλος είναι εθισμένος στην παρανομία στα απλά, σκέψου στα πιο περίπλοκα τι συμβαίνει. Γιώργο Γκιώνη να τον χαίρεσαι. Για να τον εμπιστεύεσαι όμως, κάτι δείχνει. Είτε ότι δεν έχεις ορθή κρίση, είτε όμοιος ομοίω, αεί πελάζει…»
Γ. Μπ.
(140717)




Είπαν… 3

«Ποινές που φθάνουν την 11ετή κάθειρξη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος όσων κρίθηκαν ένοχοι για το ταμειακό έλλειμμα -ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ- που αποκαλύφθηκε στην Δημοτική Επιχείρηση Τελετών Καλαμαριάς.»
(140717)




Είπαν… 4

«Όταν γνωριστήκαμε στο γραφείο σου, δεσμεύθηκα από εμένα να μην φύγει το παραμικρό, να μην εκτεθείς, να μην έχεις κάποιο πρόβλημα από πάνω. Δεν φαντάζομαι να έχεις αντίρρηση, ότι από εμένα έγινε γνωστό κάτι; Αυτό που προέχει είναι το συμφέρον της κοινωνίας του Λουτρακίου και κανενός άλλου. Γι’ αυτό, καλόν, σκόπιμον και ωφέλιμον θα είναι να σταματήσει να περιφέρεται ο φραπές και η πολύ… θεωρία, να πέσει στρώσιμο στην δουλειά και μέσα στην προσεχή εβδομάδα να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα, αφού στην ουσία για μια ανάγνωση πρόκειται και τίποτα περισσότερο!»
Π. Η.
(140717)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΤΣΙΠΑ, ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ
ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΝΑ «ΜΠΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ…»

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Ακριβώς στο μέσον του καλοκαιριού, το Λουτράκι σφύζει από κόσμο, στην κεντρική παραλία δεν υπάρχει τετραγωνικό μέτρο ελεύθερο να απλώσεις την πετσέτα σου, τα ξενοδοχεία γεμάτα με τους τακτικούς πελάτες τους και κάποιους που άκουγαν και ήθελαν να κάνουν διακοπές στην λουτρόπολη, τα κάθε είδους καταστήματα να σφύζουν από κόσμο, οι μόνιμοι παραθεριστές να είναι εδώ και όλα να κινούνται κατ’ ευχήν.
Εικόνα μιας άλλης εποχής από τις δεκαετίες του ’70, του ’80 και την μισή δεκαετία του ’90, μέχρι δηλαδή την ώρα που άνοιξε το Club Hotel Casino Loutraki, η παρουσία του οποίου, λόγω των αρνητικών χειρισμών των δημάρχων, δεν έχει ωφελήσει κατ’ ουσίαν τον τόπο σε υποδομές και ανάπτυξη, καθ’ ότι τα ποτάμια των εκατομμυρίων ευρώ εξυπηρετούσαν πελατειακές κι όχι μόνον σχέσεις.
Λόγω του αδιανόητου χρήματος που εισέρεε, πάρα πολλοί ανακάλυψαν την εμπλοκή τους στα τοπικά πολιτικά τεκταινόμενα, κανείς δεν σκεφτόταν τα ποτάμια αυτά των εκατομμυρίων ευρώ πώς θα αξιοποιηθούν για να αποφέρουν πολλαπλάσιες αποδόσεις, όπως θα έκανε κάθε εχέφρων επιχειρηματίας, αλλά με ευκολία διαθέτονταν όπου δη, με συνέπεια να μην έχουν δουλέψει ανταποδοτικά ως έργα υποδομής - αναπτυξιακά στο Λουτράκι και σήμερα να είναι αρκετά τα δάκτυλα του ενός χεριού για να τα μετρήσεις…
Τα εγκληματικά λάθη δεν υπάρχει πλέον σήμερα η δυνατότητα και οι ευκαιρίες να διορθωθούν και να επουλωθούν οι πληγές που έχουν ανοίξει στο Λουτράκι, γιατί απλά οι εποχές αλλάζουν, αλλά τα μυαλά όλων αυτών που ενεπλάκησαν στα πολιτικά πράγματα του τόπου, στην καλύτερη των περιπτώσεων παραμένουν ίδια, γεγονός που εξασφαλίζει ότι δεν πρόκειται και αποτελεί ουτοπία, όποιος νομίζει ή φαντάζεται ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα που έφεραν όλη αυτή την κατάντια στον τόπο, είναι και ικανά να μεταμορφωθούν και να αλλάξουν τον ρου των πραγμάτων.
Δύο και πλέον δεκαετίες μετά, με περίπου € 400 εκατ. να έχουν περάσει συνολικά από το Λουτράκι, αυτούς που πραγματικά το αγαπούσαν και είχαν όραμα να το δουν ένα κοσμοπολίτικο τουριστικό προορισμό όμοιο με την αίγλη που είχε περασμένες δεκαετίες, σήμερα, με την κατάντια του τόπου, τους πιάνει θλίψη και απογοήτευση, ενώ και νουνεχείς πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει χαραμάδα προοπτικής για βελτίωση των συνθηκών.
Σήμερα, άδειοι δρόμοι, η παραλία να μην γεμίζει ούτε τα Σαββατοκύριακα, οι παραθεριστές να μην έρχονται να ανοίξουν τα διαμερίσματά τους, ενώ οι όποιοι τουρίστες του all inclusive κατά την παραμονή τους μετατρέπονται στην καλύτερη πελατεία των τοπικών σούπερ μάρκετ!
Κάποια στιγμή όλοι αυτοί που εμπλέκονται σε αυτήν την καταστροφή του τόπου, πρέπει και είναι αναγκαίο να επιδείξουν λίγη τσίπα και να παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους έτσι όπως κατάντησαν το Λουτράκι, μήπως και σωθεί, για να «…μπει ο ήλιος μες στον τόπο μας…» Αυτό δεν αφορά μόνον τους αιρετούς, αλλά και όλους τους άλλους που εμπλέκονται στο γίγνεσθαι του Λουτρακίου. Φθάνει πια, το έσωσαν ή πιο ορθά έσωσαν τους σχεδιασμούς τους σε βάρος του δήμου Λουτρακίου και των πολιτών του. Είναι αδιανόητο τί άλλο μπορούν να περιμένουν ότι θα επιτύχουν και να νομίζουν ότι ενδεχομένως θα αποκομίσουν, καθ’ ότι σύμπασα η κοινωνία τους έχει πάρει «πρέφα», τους χλευάζει, τους απαξιώνει, τους λοιδορεί, ενώ κάποιοι πιο θαρραλέοι δεν διστάζουν να τους τα πουν και κατά πρόσωπο.
Κάποιους που δεν τους έδιναν σημασία προ μηνών, επειδή έκαναν πολύ θόρυβο και τους δυσφημούσαν, τώρα τους πλησιάζουν και τους δίνουν κάποια δουλίτσα για να πέσουν οι τόνοι της οργής τους…
Κάποιους άλλους τους πλησιάζουν, τους ζητάνε να τα βρουν, τους υπόσχονται ψίχουλα, αλλά και αυτοί τους κοιτάζουν με δυσπιστία, καθ’ ότι τους έχουν γυρίσει την πλάτη.
Η ανοησία που έκαναν είναι ότι τώρα, εδώ που το έφθασαν για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον τους, θα πρέπει να δώσουν πολλαπλάσια χρήματα, έναντι αυτών που θα έδιναν συνολικά για να τους συντηρούν.
Να αλλάξει το τροπάριο και τα ″παπαγαλάκια″ να κελαηδάνε εκ διαμέτρου αντίθετα, καθ’ ότι ο κόσμος τα γνωρίζει και είναι δακτυλοδεικτούμενα, θα πρέπει να πέσουν στον βωμό της προπαγάνδας πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Με το ταμείο μείον και στα τάρταρα, ενδεχομένως να δούμε μεγάλες «φούθκες» για να γίνει το άσπρο μαύρο. Όλοι πλέον κι ο καθένας από την πλευρά του, είναι εκτεθειμένοι στα όμματα της κοινωνίας.
(140717)
Return top