ΚΟΥΙΖ 1

Γιατί συγκαλέσατε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με πέντε θέματα, αφού είχατε σκοπό να το πραγματοποιήσετε τηλεφωνικώς; Ποιός να τολμήσει να αμφισβητήσει ότι στο ″παλάτι″ δεν παίρνετε άξια τον μισθό σας;
(111116)
ΚΟΥΙΖ 2

Δήμαρχε Λουτρακίου του ″δεν μπορώ να κάνω τίποτα″ Γιώργο Γκιώνη, έχετε σκεφθεί όλοι εσείς οι αμειβόμενοι στο ″παλάτι″ πώς θα δώσετε οριστική λύση στο θέμα της στάθμευσης των αυτοκινήτων και να μην έχετε υπό διωγμόν το Ι.Χ., που άλλωστε ο ιδιοκτήτης του αφήνει τα ωραία του χρήματα και ζει η πόλη;
(111116)
ΚΟΥΙΖ 3

Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών με τα ″βαλσαμωμένα πουλιά″ της ευελπιστεί ότι μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όταν σήμερα είναι κατά πολύ χειρότερη του άτακτου στρατού των προκατόχων της; Έχετε υπόψιν σας, ότι η τοπική κοινωνία εκτιμά την στάση σας χειρότερη έναντι της θητείας των ″βαλσαμωμένων πουλιών″ του Κώστα Λογοθέτη;
(111116)
Είπαν… 1

«Φρέσκο χρήμα άρχισε να μπαίνει στην ΔΕΥΑΛ, αφού ο φόβος φυλάει τα έρμα. Η αυτοσυντήρηση, λόγω των επικείμενων αλλαγών σε πολιτικό επίπεδο στην εταιρεία, συνέβαλε στο ″κυνήγι″ των κακοπληρωτών, με συνέπεια να έχουν σπεύσει πολλοί οφειλέτες να ρυθμίσουν το χρέος τους, για να απαλλαγούν από δυσάρεστες επιπτώσεις.»
(111116)
Είπαν… 2

«″Αφού δεν καιγόμαστε, ποιός να ασχοληθεί τώρα με την Φιλαρμονική Λουτρακίου; Θα έλθουν παρακαλώντας να συμβιβασθούν με τις προτάσεις μας″. Στην Ιάσονος θα πρέπει να αλλάξουν πλευρό, αν νομίζουν ότι έτσι ασκείται διοίκηση. Αυτός είναι και ο λόγος, κάθε ημέρα που περνάει που ο τόπος οδεύει από το κακό στο χειρότερο.»
(111116)
Είπαν… 3

«Συνεχίζονται και εντείνονται οι προσπάθειες στο ″κρυφό σχολειό″ που έχει στήσει στο γραφείο του ο τέως δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, στον οποίο καθημερινά αυξάνεται η αισιοδοξία ότι θα είναι και πάλι δήμαρχος, γιατί λέει του το χρωστάνε οι Λουτρακιώτες -μήπως τους το δάνεισε και πρέπει να το επιστρέψουν;- αλλά αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η τοπική κοινωνία με αυτό που έπαθε από τον Γιώργο Γκιώνη έχει γεμίσει ″κοψοχέρηδες″ και το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…»
(111116)
ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΚΑΙ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Η σύγχυση, τα ψέματα, ο αποπροσανατολισμός είναι η συνταγή που ακολουθούν την τελευταία οκταετία τα τοπικά και μη πολιτικοοικονομικά λαμόγια, υπακούοντας και εκτελώντας εντολές των οικονομικών συμφερόντων, προκειμένου να απολάβουν ωφελημάτων, αδιαφορώντας αν το Λουτράκι παραμένει καταδικασμένο, περιθωριοποιημένο και διολισθαίνει συνεχώς.
Πρόσφατα, άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά στον τόπο, προβεβλημένοι που δημόσια τάσσονται υπέρ της έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου Λουτρακίου, απευθυνόμενοι στο loutraki-press, διαπιστώθηκε να μην γνωρίζουν αφενός τον σχεδιασμό του έργου, αφετέρου τους πραγματικούς λόγους που δεν έχει γίνει ένα έργο με χρόνο κατασκευής το πολύ τους εννέα μήνες, αλλά καθυστερεί περισσότερο από οκτώ χρόνια κι αν ξετυλιχθεί το κουβάρι από την αρχή φθάνουμε και πίσω από το 2000!
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα συγκεκριμένα πολιτικοοικονομικά λαμόγια αδιαφορούν ειδικότερα στη σημερινή οικονομική συγκυρία, για την επιβίωση της τοπικής οικονομίας και των τοπικών επιχειρήσεων, προσπαθώντας να παίξουν την «κολοκυθιά», ποιός είναι αρμόδιος για την κατασκευή του έργου και ποιός όχι, προκειμένου να επιτύχουν ο προαστιακός να μην μπει στο Λουτράκι, αφού έτσι επιτάσσουν οι εντολοδόχοι τους, παράγοντες του χρήματος.

Η αληθινή πραγματικότητα
Το loutraki-press θα επιχειρήσει να αποτυπώσει την πραγματικότητα για το έργο, σε ποιά φάση βρίσκεται σήμερα η υπόθεση προαστιακός για το Λουτράκι, αλλά και την άλλη όψη του νομίσματος, με ποιούς τρόπους επιχειρούν να βάλουν εμπόδια για να μην έλθει το πλέον σύγχρονο παγκοσμίως, οικονομικότερο, ταχύτερο, και ασφαλέστερο επίγειο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς στο Λουτράκι.
1 Στις 14 Ιουνίου 2016 ο ΟΣΕ με το υπ’ αριθ. 113032 έγγραφό του της διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Οργανισμού, αποστέλλει στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης τα τεύχη δημοπράτησης του έργου και ζητά την άμεση χρηματοδότησή του. Αυτό σημαίνει ότι ο φάκελος του έργου είναι εγκεκριμένος και ολοκληρωμένος από κάθε άποψη, με τον προϋπολογισμό του έργου να διαμορφώνεται στα € 12 εκατ. Αυτό σημαίνει, όπως εκτιμά ο ίδιος ο ΟΣΕ, μετά τις εκπτώσεις, θα αναδειχθεί μειοδότης στα περίπου € 8 εκατ.
2 Στον τεχνικό φάκελο του έργου προβλέπεται η δημιουργία σταθμού στον Ισθμό επί του κεντρικού άξονα - μετά την διακλάδωση της παρακαμπτηρίου γραμμής, στάση στην οδό Παπανικολάου και τερματισμός στην οδό Αιγαίου. Όσον αφορά τον Ισθμό, ο ΟΣΕ επιφυλάσσει έκπληξη, με την ακόμη ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση των επιβατών - επισκεπτών επί της Διώρυγας Κορίνθου.
3 Το δρομολόγιο προς το Λουτράκι θα είναι αυτοτελές από τον Πειραιά - Σταθμό Λαρίσης - ΣΚΑ - Ισθμός - Λουτράκι. Εννοείται ότι ο συρμός θα σταματάει σε όλους τους διερχόμενους σταθμούς και θα εξυπηρετεί την επιβατική κίνηση μέχρι τον Ισθμό. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο εκτιμάται ότι θα είναι, σύμφωνα με την σχετική μελέτη, υπερκερδοφόρο. Στον σχεδιασμό του ΟΣΕ και την πλήρη ανάπτυξη της γραμμής προς την Πάτρα, η πρόβλεψη του δρομολογίου Σταθμός Λαρίσης - Λουτράκι θα πραγματοποιείται σε 39 λεπτά, με κόστος μετάβασης το ίδιο που ισχύει και για την Κόρινθο. Οι σκέψεις είναι για 9 δρομολόγια ημερησίως ανά δύο ώρες Πειραιάς - Λουτράκι και Λουτράκι - Πειραιάς, ενώ στον ενδιάμεσο χρόνο ο συρμός που θα παραμένει στο Λουτράκι, μελετάται να πραγματοποιεί ένα δρομολόγιο μετ’ επιστροφής στον Ισθμό, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι επιβάτες από το διερχόμενο συρμό Αθηνών - Πατρών και Πατρών - Αθηνών. Για τους δήθεν δύσπιστους, πώς θα εισέρχεται ο προαστιακός στο Λουτράκι, αυτός θα κινείται ακριβώς όπως και το τραμ στο κέντρο της Αθήνας.

Η εικονική πραγματικότητα
Το loutraki-press έχοντας καταγράψει την αλήθεια, θα αναδείξει αφενός τα ψέματα που λέγονται από τα πολιτικοοικονομικά λαμόγια, αφετέρου την υπερπροσπάθεια που καταβάλλεται για την υπερκοστολόγηση του έργου με ότι αυτό συνεπάγεται, γιατί κανείς δεν μεθοδεύει έτσι αθώα να καταβληθεί περισσότερο χρήμα.
1 Από την στιγμή που έχουν εκδοθεί και τα τεύχη δημοπράτησης από την μητρική εταιρεία του ομίλου τον ΟΣΕ, συνεπάγεται, όπως προαναφέρθηκε, ότι ο φάκελος του έργου από κάθε άποψη είναι πλήρης. Επειδή, στην περιοχή δεν έχει σημειωθεί καμία αλλαγή, δεν υφίσταται λόγος απολύτως, για επανεξέταση και επικαιροποίηση των διενεργηθεισών μελετών, καθ’ ότι είναι εκ του πονηρού. Και γιατί είναι εκ του πονηρού; Γιατί, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες που μεταφέρονται με επιφύλαξη, μεθοδεύεται να παρουσιασθεί νέος προϋπολογισμός με € 14 εκατ. από την θυγατρική του ΟΣΕ την ΕΡΓΟΣΕ. Δηλαδή, άνευ λόγου και αιτίας να επιβαρυνθεί το έργο με € 2 εκατ. Γιατί άραγε κατασπατάληση δημοσίου χρήματος; Τι να συμβαίνει άραγε και γιατί μεθοδεύουν κάτι τέτοιο; Αλλά και όπως λένε στον ΟΣΕ «η ΕΡΓΟΣΕ αμφισβητεί τις δικές μας μελέτες των τεχνικών υπηρεσιών, που έγιναν χωρίς επιβάρυνση του οργανισμού, ενώ οι ΕΡΓΟΣΕ κομμάτια της μελέτης θα τα δώσει εκτός;»
2 Πέραν από τους κατόχους των ιδιοκτησιών που επιδιώκουν την απαλλοτρίωσή τους, άσχετα αν γι’ αυτό τον λόγο βουλιάξει οικονομικά μία πόλη περίπου 10.000 κατοίκων και σημαντικού αριθμού τοπικών επιχειρήσεων, οι δραστηριοποιούμενες κάθε είδους επιχειρήσεις επί του Ισθμού έχουν να ωφεληθούν τα μέγιστα με την κατασκευή του σταθμού μετά την διακλάδωση, καθ’ ότι η μετακίνηση των επιβατών - επισκεπτών της Διώρυγας θα είναι πιο άνετη και κυρίαρχα πιο ασφαλής, σύμφωνα με την παρέμβαση που σχεδιάζει ο ΟΣΕ, πέραν του σιδηροδρομικού έργου!
3 Όσο κι αν έχουν βομβαρδίσει είτε με αερολογία το κέντρο του δήμου, είτε με υποσχέσεις, χωρίς αντίκρισμα, τους κατόχους ιδιοκτησιών παράλληλα με την γραμμή υψηλών ταχυτήτων για να τύχουν απαλλοτρίωσης των περιουσιών τους, η κατασκευή σταθμού στην θέση Α-Β Βασιλόπουλος είναι ένα άλλο έργο, αντιοικονομικό και μη κερδοφόρο, οπότε δεν συμφέρει οικονομοτεχνικά τον ΟΣΕ που θα του δημιουργήσει πρόσθετα κόστη στην εκτέλεση των δρομολογίων του, έναντι του προγραμματισμένου κερδοφόρου σταθμού επί της διακλάδωσης στην θέση Παράδεισος - Φιλοθέη.
Με όλα τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό, ότι αν τα συγκεκριμένα πολιτικοοικονομικά λαμόγια δεν έβαζαν εμπόδια στην κατασκευή του έργου, αντίθετα μάλιστα, το κυνηγούσαν και το προωθούσαν το Λουτράκι θα μπορούσε να είχε τον προαστιακό από το 2009.
Σήμερα, αν τα ίδια άτομα που εχθρεύονται απροκάλυπτα την τρέχουσα δεκαετία το παρόν και το μέλλον του Λουτρακίου, σταματούσαν να προβάλλουν εμπόδια στο έργο, δεν ήταν απίθανο το πολύ σε δέκα μήνες μαζί με την δημοπράτηση του έργου, ο προαστιακός να τρέχει πάνω στις ράγες και να συνδέει τον Πειραιά και την Αθήνα με την οδό Αιγαίου.
Αυτό που αβίαστα προκύπτει είναι ότι όλα γίνονται για την αύξηση του κόστους του έργου κατά € 2 εκατ. αφενός, αν δεν επιτύχουν να ματαιωθεί το έργο, ειδάλλως θα συνεχίσουν να προβάλλουν εμπόδια να ματαιωθεί το έργο, προσανατολιζόμενοι να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά συμφέροντα της περιοχής του Ισθμού.
Ας ξεσηκωθούν φορείς και πολίτες εναντίον τους, μην τους χαϊδεύουν, γιατί σκόπιμα δεν διευκολύνουν την ζωή τους, αλλά φροντίζουν να επιδεινώνεται λόγω της στάσης τους.
(111116)
Return top