ΚΟΥΙΖ 1

Στο Βραχάτι γιατί κάνουν λιμενικά έργα, που θα παρέχουν την δυνατότητα ελλιμενισμού σκαφών και πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων; Δεν θα πρέπει να τους ανοίξουμε τα μάτια ως πιο έμπειροι και πιο ειδικοί, να πληροφορηθούν ότι τα λιμενικά έργα δεν συνιστούν ανάπτυξη; Αν έχουν το μυαλό τους στην ανάπτυξη, πώς θα μπορέσουν να μας ανταγωνισθούν στην κατάντια που έχουμε περιέλθει την τελευταία εικοσαετία;
(150116)




ΚΟΥΙΖ 2

Μπούφο γιατί δεν σε αφήνουν να μιλήσεις; Ξέρει ο δικός σου, ότι όταν ανοίγεις το στόμα σου βγαίνουν… βατράχια και δημιουργείς προβλήματα; Αντελήφθης το πρωί της Τετάρτης ότι η ομήγυρη υπομειδιούσε μαζί σου;
(150116)




ΚΟΥΙΖ 3

Μήπως θα πρέπει η Εκκλησία ή τουλάχιστον οι έντιμοι και πιστοί ιερείς να σταματήσουν να ορκίζουν αβασάνιστα δημοτικά συμβούλια, όταν μεταξύ των αιρετών υπάρχουν και επίορκοι, που τους γνωρίζουν τόσο από την καλή, όσο και από την ανάποδη;
(150116)




Είπαν… 1

«Περιφερειάρχα Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, συναρπαστικές οι ανακοινώσεις σας, προκαλούν θαυμασμό για την ομοψυχία που εκφράζετε και την πρόθεσή σας να επιφέρετε ανάπτυξη στην Κορινθία. Όπως γνωρίζετε, στους δήμους της Κορινθίας ανήκει και ο δήμος Λουτρακίου και το πιθανότερο είναι να παρευρισκόταν και ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, λέγοντας ενδεχομένως και μαγεμένος από τα λόγια σας «ναι σε όλα». Ο γράφων από την πλευρά του, ως απλός πολίτης, με μέσο κοινό νου, με αφορμή την ανακοίνωσή σας, έχω να σας υποβάλλω ένα ερώτημα, αφού πασχίζετε να κερδίσει η Κορινθία το στοίχημα της ανάπτυξης μέσω του ΕΣΠΑ. Στα χέρια σας, έχετε τους φακέλους δύο ολοκληρωμένων μελετών μαζί με τα τεύχη δημοπράτησης για ένταξή τους στο ΕΣΠΑ 2014  2020. Πρόκειται για τα έργα σύνδεσης κι έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου της πόλης του Λουτρακίου και της ανέλκυσης, συντήρησης, αποκατάστασης, προστασίας του Αρχαίου Διόλκου. Αυτές τις δύο μελέτες που είναι καθ’ όλα ολοκληρωμένες έχετε σκοπό να τις προωθήσετε προς ένταξη στο τρέχον ΕΣΠΑ ή κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα δεν σας επιτρέπουν να τα αγγίξετε; Όπως αντιλαμβάνεσθε Πέτρο Τατούλη, από τις ενέργειές σας μετά ευκολίας θα εξαχθούν και τα ανάλογα συμπεράσματα! Πριν δύο χρόνια είχατε κάνει λόγο για ανήθικους που έγραφαν για τον προαστιακό. Θα επαναλάβετε πάλι το ανήθικοι ή θα πρέπει να διερωτώμεθα ποιοί πραγματικά είναι οι ανήθικοι;»
Πάνος Ηλιακόπουλος
(150116)




Είπαν… 2

«Αν θέλουν τα μέλη της δημοτικής αρχής να μην είναι αποκρουστικά στην τοπική κοινωνία και να παρουσιάσουν ένα νέο προφίλ, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να εξαιρέσουν του συνδυασμού τους τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργο Ρουμελιώτη. Αλλιώς, ότι και να κάνουν, θα είναι… άλλαξε ο Μανωλιός…»
(150116)




Είπαν… 3

«Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη μαζί με την σκυτάλη από τον Κώστα Λογοθέτη πήρατε και τα «ληγμένα» που κατάπιναν τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του; Τι γίνεται με τους συμβούλους στο τοπικό των Αγ. Θεοδώρων; Ένας άνθρωπος κάνει ενέργειες να αποτρέψει το κλείσιμο, την απομάκρυνση -ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το- του τοπικού αστυνομικού τμήματος κι αυτοί του δημιουργούν προσκόμματα, με αστείους ισχυρισμούς για να μην επιτύχει θετικό αποτέλεσμα; Μήπως γιατί ανήκε στο συνδυασμό σας και αποχώρησε; Αυτές οι πράξεις συνιστούν υπεύθυνη στάση ανθρώπων που εξελέγησαν για να υπηρετήσουν το δημόσιο - δημοτικό συμφέρον; Ληγμένα και χαλασμένα κάνουν κακό Γιώργο Γκιώνη. Αλλάξτε τα σύσσωμη η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών.»
(150116)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




Η… ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ «ΣΚΛΗΡΟΥ» ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΚΑΙ
Ο ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Τον Άρη Μαρίνη και τους παράκτιους επιχειρηματίες κατήγγελλε μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι, ως υπευθύνους για το προδιαγραφόμενο γκρέμισμα της παραλιακής παράγκας, ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, ζητώντας τους παράλληλα, με ανακοίνωσή τους να καταδικάσουν τόσο τον ίδιο τον Άρη Μαρίνη, όσο και το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που έφεραν το θέμα με ερώτηση στην Εθνική Αντιπροσωπεία.
Κι’ αυτό γιατί οι παράκτιοι επιχειρηματίες προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη και ειδικότερα στο Διοικητικό Εφετείο Τριπόλεως δια του έγκριτου Λουτρακιώτη νομικού -τι σύμπτωση;- Περικλή Μπαλοδήμου και επέτυχαν την έκδοση προσωρινής διαταγής, γεγονός που συνέβαλε στην προσωρινή ματαίωση της κατεδάφισης της «παραλιακής παράγκας» μέχρι την πραγματοποίηση της ακροαματικής διαδικασίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, ο μέχρι εκείνη την ώρα «νταής» και απειλών τους πάντες και τα πάντα Γιώργος Γκιώνης να πραγματοποιήσει μια τεράστια εναέρια κωλοτούμπα, να ρίξει τους τόνους ή πιο ορθά να βάλει την ουρά στα σκέλια, και δια του νομικού εκπροσώπου του να συνταχθεί ο δήμος με τις κινήσεις του έγκριτου νομικού. Παρά αυτή την εξέλιξη, η πραγματικότητα είναι ότι οι παράκτιοι επιχειρηματίες πνέουν μένεα εναντίον του, με τον Γιώργο Γκιώνη να αδυνατεί να αντιληφθεί γιατί έχει διαμορφωθεί αυτό το κλίμα;
Ωστόσο, χθες το πρωί, η συντριπτική πλειοψηφία των παράκτιων επιχειρηματιών εξέδωσε ανακοίνωση δια του σωματείου τους «Ξένιος Ζευς» το οποίο αποτυπώνει ανάγλυφα το πόσο εκτεθιμένες ανεπανόρθωτα είναι οι δημοτικές αρχές από το 2010, που δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα, απλά ξύπνησαν, ειδικότερα η σημερινή δημοτική αρχή, όταν ήλθε η ώρα να γκρεμισθεί η «παραλιακή παράγκα». Με την ανακοίνωσή τους αντιστρέφουν τις κατηγορίες που είχαν δεχθεί από τον δήμαρχο Λουτρακίου και τους «κολλητούς» του όλο το προηγούμενο διάστημα, ξεκαθαρίζοντας ότι «ουδείς από τους 32 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αρνήθηκε ποτέ ότι οι υφιστάμενες κατασκευές πρέπει να αντικατασταθούν με τέτοιες που να προβλέπονται από το νόμο και με βάση τα γεωμορφικά κριτήρια της παραλιακής του Λουτρακίου και γι αυτό εξάλλου οι καταστηματάρχες δεν στράφηκαν δικαστικώς κατά των πρωτοκόλλων κατεδάφισης που εκδόθηκαν σε βάρος τους, αλλά άφησαν να τελεσιδικήσουν και από το 2010 και μέχρι σήμερα για 5 και πλέον χρόνια αναμένουμε… τις αρμόδιες δημόσιες αρχές να βρουν κάποια νόμιμη και αξιοποιήσιμη λύση για την παραλιακή ζώνη και για τους καταστηματάρχες και να προταθεί η εναλλακτική πρόταση για τις εν λόγω κατασκευές».
Φυσικά, σε αυτή την δεινή θέση ο Γιώργος Γκιώνης περιέρχεται γιατί ακούει ότι πιο ανόητο υπάρχει, αλλά φαίνεται ότι και ο ίδιος ενδεχομένως να έχει αδυναμία να κρίνει, να αξιολογήσει και να λάβει την ενδεδειγμένη απόφαση; Επομένως τίποτα δεν είναι τυχαίο… και γίνονται όλοι μάρτυρες αυτού του κωμικοτραγικού γεγονότος, που στην ουσία λειτουργεί καταλυτικά σε βάρος της οποιασδήποτε προοπτικής για τον τόπο.
Η δικαστική αναβολή γκρεμίσματος που επιτεύχθηκε, σε καμία των περιπτώσεων δεν σημαίνει ότι αποτρέπεται η κατεδάφιση της παραλιακής παράγκας, κάτι άλλωστε που γνωρίζουν οι επιχειρηματίες. Η καλύτερη, η πιο ιδανική περίπτωση θα είναι, αν ο αρμόδιος δικαστής δώσει μια δυνατότητα και κάνει δεκτό το αίτημα που ενδεχομένως θα υποβληθεί, να «παγώσουν» οι διαδικασίες μέχρι την έναρξη εργασιών ανάπλασης και αναμόρφωσης του παραλιακού μετώπου.
Αλλά στην βάση ποιάς μελέτης όμως; Της παράνομης απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου με τα όργια που έγιναν και κατά παράβασιν κάθε έννοιας νομιμότητας, στην συνέχεια προσυπέγραψε ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά του οποίου θα κατατεθεί αναφορά για παράβαση καθήκοντος;
Δυστυχώς, ο Γιώργος Γκιώνης και οι «κολλητοί» του δεν αλλάζουν, με συνέπεια να μην υπάρχει αισιοδοξία για τίποτα, απλά το μόνο που μπορούμε με συγκατάβαση να λέμε είναι άλλη μια πενταετία πάει χαμένη για το Λουτράκι, ενώ η καταστροφή βαθαίνει την κατάντια του τόπου.
(150116)
Return top