ΚΟΥΙΖ 1

Διευθυντά Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΟΣΕ Γρηγόρη Σαμπατακάκη για τα παλαιά κατορθώματά σας σε βάρος του Λουτρακίου, πέρυσι για να μεταβείτε στην κεντρική λεωφόρο της πόλης εξερχόμενος από την εξοχική σας κατοικία στην οδό Χατζοπούλου, αλλάζατε πεζοδρόμιο. Φέτος, με τα φρέσκα κατορθώματά σας θα περικυκλώνετε το τετράγωνο;
(100715)




ΚΟΥΙΖ 2

Είναι αλήθεια δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη ότι επισκεφθήκατε την Μαυρολίμνη και συζητήσατε με τους τοπικούς παράγοντες, χωρίς να συνοδεύεσθε από τον έμπιστο κι εξ’ απορρήτων φίλων σας πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιώργο Ρουμελιώτη; Ποιος ήταν ο λόγος; Πότε θα μας τον πείτε για να μάθει και το Λουτράκι;
(100715)




ΚΟΥΙΖ 3

Ποιός δήμαρχος έχει ακέραια την ευθύνη για τον χλοοτάπητα του γηπέδου της Περαχώρας και σήμερα ο Όμιλος είναι έτοιμος να παραδώσει τα κλειδιά του στο Πρωτοδικείο Κορίνθου; Πόσα άλλα δεινά θα υποστεί αυτός ο τόπος από τους τρεις τελευταίους δημάρχους και τους αιρετούς του;
(100715)




Είπαν… 1

«Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη είναι αληθής η πληροφορία ότι για το ναυάγιο αναμόρφωσης της παραλιακής παράγκας μέμφεσθε τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Άρη Μαρίνη; Γιατί τον μέμφεσθε Γιώργο Γκιώνη αν είναι αληθής η πληροφορία  καταγγελία που έφθασε στο loutraki-pres; Επειδή βρέθηκε ένας άνθρωπος που θέλει και επιδιώκει την νομιμότητα και να προστατέψει τα συμφέροντα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου και κατ’ επέκτασιν τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών; Γιατί προκρίνεται τις παράνομες διαδικασίες που έχουν χαράξει εντονότατες σκιές και δεν είστε οπαδός της απόλυτης νομιμότητας και διαφάνειας σε διαδικασίες που υπάρχει δημοτικό - δημόσιο χρήμα; Έτσι έχετε σκοπό να πορευθείτε ολόκληρη την πενταετία; Έχετε υπόψη σας ότι όχι μόνον έχουν πυκνώσει σε βάρος σας προσωπικά, αλλά και ολόκληρης της δημοτικής αρχής οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας; Έχετε αντιληφθεί ότι η αδράνειά σας κάθε ημέρα που περνάει βουλιάζει στο τέλμα τον τόπο; Καλοκαίρι έχουμε; Άδεια η πόλη. Που είναι οι τουρίστες που μας λέγατε ότι θα έρθουν;»
(100715)




Είπαν… 2

«Αντιδήμαρχε Πολεοδομίας - Τεχνικών Έργων Θανάση Γεωργίου, έχετε υπόψιν σας ότι η κοινωνία -μικρή άλλωστε- σας γνωρίζει πάρα πολύ καλά και από την καλή και από την ανάποδη και δεν σας εμπιστεύεται πλέον ως δημοτική αρχή και που οδηγείτε το… καράβι; Βράχο, βράχο τον καημό μου, για να λέμε και του στραβού το δίκιο…»
(100715)




Είπαν… 3

«Μετά την ανακοίνωση του τέως προέδρου του ″Προμηθέα″ Νίκου Λόη και την παράθεση ολόκληρης της αντικειμενικής αλήθειας και πώς έφθασε στα χέρια της περιφέρειας Πελοποννήσου ο φάκελος με την ανέλκυση, αναστύλωση, προστασία και θωράκιση του Αρχαίου Διόλκου προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, θα περίμενε ο καθένας, ο εκτεθειμένος θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Λάκης Παπαφωτίου, να επιδείξει την ενδεδειγμένη αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό κι έστω συγκαλυμμένα με πολιτικές πιρουέτες, να ζητήσει δημόσια συγγνώμην από τον Νίκο Λόη. Εις μάτην, όμως, δεδομένου ότι το loutraki-press είχε και πλήρη γνώση ενός παρασκηνίου που είναι ανάγκη να δημοσιοποιηθεί, προκειμένου να γνωρίζει ο καθένας πως λειτουργούν άνθρωποι που έχει επιλέξει να τον εκπροσωπούν και να αποφασίζει για τις τύχες τους.
Μετά την διάψευση του Λάκη Παπαφωτίου από το loutraki-press, ο Νίκος Λόης συναντήθηκε με ″συγγενή″ του Λάκη Παπαφωτίου και του διατύπωσε την δυσαρέσκειά του για την καπηλεία του έργου του. Ο ″συγγενής″ δεσμεύθηκε ότι θα το διαβιβάσει, με τον Λάκη Παπαφωτίου να του διαμηνύει ότι είναι θέμα του δήμου κι όχι του Νίκου Λόη. Ωστόσο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου τα εκφράζουν άνθρωποι που επιτελούν έργο. Κατά συνέπεια δεν είναι ορθόδοξο κάποιος να καπηλεύεται το έργο άλλου. Ο Νίκος Λόης προχώρησε σε ανακοίνωση, για την οποία ο Λάκης Παπαφωτίου δεν έδωσε και πάλι δεκάρα…
Το loutraki-press με την σειρά του επέδειξε αναμονή να παρέλθει κάποιο διάστημα μήπως και ο Λάκης Παπαφωτίου μετά τα ψέματα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, δεδομένου ότι έχει εκτεθεί, με σοβαρότητα και φειδώ να ζητήσει συγγνώμην από τον Νίκο Λόη.
Αν το έχει κάνει, το γεγονός αυτό δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη του loutraki-press, του ζητάει ταπεινά και προκαταβολικά συγγνώμην και του ζητεί να του αποστείλει την αποκατάσταση της πραγματικότητας για να την δημοσιοποιήσει.»
Π. Η.
(100715)




Είπαν 4

«Περιφερειάρχα Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη πολύ ορθή η θέση σας να μην κόψουν τις καταθέσεις, γιατί πέρα από τα λαμόγια και τα αρπακτικά, υπάρχουν και οι οικονομίες μια ζωής λόγω στερήσεων που άλλοι απολάμβαναν. Ωστόσο, πώς από την μία εμφανίζεσθε κήρυκας του αυτονόητου και από την άλλη βουλιάζετε το Λουτράκι με τον εκτροχιασμό του προαστιακού σιδηροδρόμου προς δόξαν των οικονομικών συμφερόντων; Γιατί χρησιμοποιείτε δύο πρόσωπα; Πώς να σας πιστέψει η τοπική κοινωνία του Λουτρακίου;»
(100715)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΟΙ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ
ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Ιστορικά, τα κάστρα και τα φρούρια έχουν πέσει εκ των έσω. Έτσι και το Λουτράκι έχει φθάσει σε αυτό το κατάντημα που όλοι πλέον αντιλαμβάνονται, γιατί προδόθηκε από τους ανθρώπους του. Άνθρωποι, που προσφέρθηκαν οικειοθελώς να υπηρετήσουν τον τόπο και είτε λόγω ανικανότητας, είτε λόγω άλλων ενδιαφερόντων που όμως ζημίωναν σε γνώση τους τον τόπο, έχουν διαμορφώσει αυτό το λυπηρό θέαμα.
Στην διάλυση που επικρατεί, με τα «μαύρα κοράκια» πανέτοιμα να κατασπαράξουν ότι έχει απομείνει, επιβεβαιώθηκε και η ρήση του λαού μας «μάθαν πως .......... πλάκωσαν και οι γύφτοι», όπως έγινε και με τις κολώνες που «πωλήθηκαν» από το παλαιό εργοστάσιο Θρουβάλα κι έχει ο Θεός τι άλλο μπορεί να συμβεί στον τόπο;
Τα νέα… της αγοράς είναι δυσάρεστα και πάλι για το Λουτράκι και ειδικότερα για όλους όσοι τάσσονται αναφανδόν υπέρ της ανάπτυξης και προοπτικής του τόπου, δίνοντας έναν άλλον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα στην πόλη, χαρακτήρα που στέρησαν οι τρεις δήμαρχοί του την τελευταία εικοσαετία.
Στο ζοφερό αυτό περιβάλλον που έχουν διαμορφώσει οι αυτόκλητοι «σωτήρες» του τόπου, εμφανίστηκε και προστέθηκε ο διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΟΣΕ Γρηγόρης Σαμπατακάκης «φίλος»  από το 2009 με τον δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη (ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του) ο οποίος εντός του ΟΣΕ ακούσθηκε παρουσία πολλών στελεχών να λέει, σιγά μην τους πάμε τον προαστιακό στο Λουτράκι. Κάντε τους μία στάση στον Ισθμό και πολύ τους είναι!
Φυσικά, υπήρξαν αντιδράσεις από στελέχη του οργανισμού που αγαπάνε το τραίνο και πολύ περισσότερο την πρόοδο και ανάπτυξη του ΟΣΕ - γιατί η γραμμή θα αυξήσει τα έσοδα, προκειμένου να εξακολουθήσει να υπάρχει και να μην ξεπουληθεί όπως - όπως, που επεδίωκε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Πασοκρατίας.
Φυσικά, η σημερινή συγκυβέρνηση, όπως ακούγεται στο μέγαρο της οδού Καρόλου, προτίθεται να αντικαταστήσει τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, προκειμένου να τοποθετήσει άνθρωπο που συμβαδίζει με τη δική της φιλοσοφία.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για μίζες…
Να διευκρινισθεί, ότι σύμφωνα με στελέχη του ΟΣΕ, το κόστος κατασκευής της παρακαμπτήριας γραμμής Ισθμός - οδός Αιγαίου Λουτράκι έχει συμπιεσθεί τόσο πολύ και σε αντικειμενικά ρεαλιστικά κόστη, που δεν υπάρχουν περιθώρια για υπερβάσεις και παιχνίδια με τα κοστολόγια, οπότε το έργο να μην έχει και ενδιαφέρον από αυτήν την πλευρά για ενδεχόμενους επιτήδειους. Οπότε, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην κατασκευή της Στάσης των Οικονομικών Συμφερόντων του Ισθμού, ενδεχομένως για να τα πάρουν κάποιοι, σε βάρος του Σταθμού της Κοινωνίας στο Λουτράκι και με απώτερο σκοπό να το ισοπεδώσουν!

Τι θα πρέπει να πράξουν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Προσκήνιο και παρασκήνιο βρίσκονται σε απόλυτη γνώση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Μαρίας Θελερίτη, Θεοφάνη Κουρεμπέ, Γιώργου Ψυχογιού, για τους οποίους είναι η ώρα να αναλάβουν δράση, ενόψει μάλιστα και της τοποθέτησης νέου προέδρου - διευθύνοντος συμβούλου στον ΟΣΕ. Και η δράση αυτή θα πρέπει να είναι στον προσανατολισμό αντικατάστασης από την θέση σε άλλη θέση που να μην εμπλέκεται με το έργο, του διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Γρηγόρη Σαμπατακάκη, με κάποιο άλλο πρόσωπο που θα ενδιαφέρεται πραγματικά για το κοινωνικό σύνολο μιας ολόκληρης πόλης κι όχι να παίζει με την οριστική και αμετάκλητη καταβαράθρωσή της, ταυτιζόμενος έστω κι ακουσίως με τα συμφέροντα εκείνα που προωθούν την Στάση των Οικονομικών Συμφερόντων του Ισθμού κόντρα και σε βάρος του Σταθμού της Κοινωνίας στο Λουτράκι.
Παράλληλα, οι τρεις βουλευτές θα πρέπει να απευθυνθούν και στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων Χρήστο Σπρίντζη, παρακάμπτοντας φυσικά τον γραμματέα του υπουργείου Γιώργο Δέδε, να του εκθέσουν την κατάσταση και να του εξηγήσουν την προδοσία που διαδραματίζεται στο Λουτράκι, προκειμένου να επιληφθεί άμεσα και καταλυτικά, δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που δημιουργείται από εχθρούς της κοινωνίας σε όποια θέση κι αν βρίσκονται!
(100715)
Return top