ΚΟΥΙΖ 1

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, αν δεν γνωρίζετε εσείς το μέλλει και δέον γενέσθαι με τα ανοικτά μέτωπα του δήμου Λουτρακίου και των φορέων του, ποιός είναι αυτός που πρέπει να γνωρίζει; Για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στην Λουτράκι Α.Ε. πότε έχετε σκοπό να εξοφληθούν για τον μήνα Μάρτιο; Έχετε υπόψη σας ότι έχει δημιουργηθεί ανθρωπιστική κρίση στην εταιρεία που διοικείτε; Αντιλαμβάνεσθε ότι δεν μπορείτε και δεν δικαιούσθε να σηκώνετε τους ώμους και να λέτε δεν ξέρω τι θα γίνει;
(080715)




ΚΟΥΙΖ 2

Αλήθεια πρόεδρε και διευθύνοντα σύμβουλε της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργο Γκιώνη, πότε έχετε σκοπό να συγκαλέσετε γενική συνέλευση της εταιρείας, δεδομένου ότι πρέπει να έχει ληφθεί απόφαση μέχρι 30 Ιουνίου 2015; Μήπως νομίζετε ότι έτσι κρύβεσθε από την ωμή πραγματικότητα και την εγκληματική διοίκησή σας σε βάρος της δημόσιας - δημοτικής επιχείρησης;
(080715)




Είπαν… 1

«Περιφερειάρχα Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη πρέπει όλοι εσείς που θέλετε να διεκδικήσετε την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας, να αντιληφθείτε ότι είσαστε εκφραστές του άρρωστου παρελθόντος και παρόντος του πάλαι ποτέ λαϊκού δημοκρατικού κόμματος. Ειδικότερα εσείς, εάν έχετε σκοπό να ηγηθείτε του κόμματος και σκοπός σας είναι να του βάλετε ταφόπλακα, ώρα καλή στην πρύμνη σας και αέρα στα πανιά σας!»
Πάνος Ηλιακόπουλοςλιακόπουλος
(080715)




Είπαν… 2

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία από το να έχεις προσωπικά επαγγελματικά οικονομικά προβλήματα και να νομίζεις ότι εμπλεκόμενος με την εξουσία θα επιτύχεις να τα αντιπαρέλθεις. Ο κόσμος, όμως, το ’χει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι!»
(080715)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΛΕΝΕ
ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Στο δήμο Λουτρακίου οι αιρετοί του έχουν την αίσθηση ότι αυτοί είναι οι έξυπνοι και η κοινωνία από κάτω η ανόητη. Έτσι, έχουν την αίσθηση ότι μπορούν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους, είτε λέγοντας συνειδητά ψέματα, είτε περί άλλων να τυρβάζουν, επιδεικνύοντας ότι δεν συμβαίνει τίποτα.
Κούνια που τους κούναγε όμως, δεδομένου ότι ο δήμος Λουτρακίου τσακίζεται καθημερινά από βράχια και σε βράχια και είναι εγγύς ο χρόνος που θα κληθούν όλοι ανεξαιρέτως να δώσουν λογαριασμό στην κοινωνία που υποτιμούν κι έχουν την αίσθηση ότι είναι κατώτερή τους.
Μεταξύ των σοβαρών, σοβαρότατων θεμάτων είναι και η έλευση του προαστιακού στο Λουτράκι. Παίζουν τις κουμπάρες; Μαδάνε μαργαρίτες; Νομίζουν ότι εμπαίζουν την κοινωνία; Μόνον αυτοί ξέρουν τι φαντάζονται, αλλά δυστυχώς, ότι και να φαντάζονται, πλανώνται πλάνην οικτράν.
Όχι μόνον οι αξιωματούχοι της παρούσας δημοτικής αρχής, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι, είναι τουλάχιστον ενημερωμένοι ενδελεχώς για το συγκεκριμένο έργο. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών, όταν ερωτώνται από τον κόσμο προσφεύγουν στην προσφιλή τακτική των ψεμάτων, νομίζοντας ότι έτσι θα αποπροσανατολίσουν τους ενδιαφερόμενους πολίτες, θεωρώντας ότι είναι ανενημέρωτοι.
Τελευταία, λαμβανομένης υπ’ όψιν και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών, αλλά και πλήθος πολιτών που κινούνται σχεδόν καθημερινά προς την πρωτεύουσα, έχουν πυκνώσει τις οχλήσεις προς τους αξιωματούχους της δραματικής δημοτικής αρχής, αλλά και τους συμβούλους της. Ο ελιγμός υπεκφυγής είναι λέγοντας συνειδητά και ανερυθρίαστα ψέματα ότι το κόστος του έργου είναι στα € 15 εκατ. την ώρα που οι ερωτώντες γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι το κατασκευαστικό κόστος έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου έχει συμπιεσθεί maximum στα € 7,5 εκατ. Μόλις ο ερωτών πολίτης τους πει ότι μου λες ψέματα, αρχίζουν να μασάνε τα γέλια τους κι εκεί πλέον παίρνει την θέση της η γελιοποίηση.
Επειδή οι ταγοί του τόπου για το καλό του Λουτρακίου την τελευταία εικοσαετία είναι ανύπαρκτοι, το έργο του προαστιακού να βρίσκεται στην φάση ένταξης στο ΕΣΠΑ και να το μπλοκάρει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, έχει επιτευχθεί από τις αγωνιώδεις και κοπιώδεις προσπάθειες του επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων Έλευσης του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου Δημήτρη Καραπατά.
Ιδού λοιπόν τι θα έπρεπε να έχουν επιτύχει οι αυτόκλητοι «σωτήρες» του δήμου Λουτρακίου, έργο για το οποίο δεν έχουν κινήσει στην ουσία το δακτυλάκι τους, αλλά έχει επιτύχει ολομόναχος κτυπώντας πόρτες κι ασκώντας προσωπική πίεση, χωρίς κανένα άλλο εφόδιο ο Δημήτρης Καραπατάς. Τέτοιοι που είναι, όμως οι ταγοί του τόπου, δεν ασκούν πιέσεις στον Πέτρο Τατούλη, αλλά κάποιοι εξ’ αυτών ως δουλικά εκτελούν τις επιθυμίες του, πετώντας την τελευταία ευκαιρία και αδιαφορώντας αν θα βουλιάξει τελικά ο τόπος τους.

Τι έχει επιτύχει ο Δημήτρης Καραπατάς
Το έργο της σύνδεσης της πόλης του Λουτρακίου με το δίκτυο του προαστιακού σιδηροδρόμου είναι θεσμοθετημένο αφού προβλέπεται:
Από τον στρατηγικό σχεδιασμό του ΟΣΕ και όλες τις συναφείς μελέτες (σκοπιμότητας, λειτουργικού σχεδιασμού) για την ανάπτυξη του προαστιακού σιδηροδρόμου στα πλαίσια του δυτικού κλάδου, προς Πάτρα.
Συμπεριλαμβάνεται στο Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθηνών του ΥΠΕΚΑ, το οποίο την 1η Αυγούστου 2014, υπερψηφίστηκε από την εθνική αντιπροσωπεία και έγινε ο νόμος 4277/2014 ΦΕΚ Α167.
Στις 13-12-2011 η τεχνική υπηρεσία του δήμου Λουτρακίου με το υπ.αριθ.27826 έγγραφο της, υποβάλλει στον ΟΣΕ τις τεχνικές κατευθύνσεις της μελέτης, προκειμένου το έργο να είναι πλήρες εναρμονισμένο με το νέο ΓΠΣ στο Λιβαδάκι, και να μην δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία της περιοχής αυτής. Κάτι που επαναβεβαίωσε η τεχνική μας υπηρεσία με το αρ. πρωτ. 26888/15-12-2014 έγγραφο της, κατόπιν υποβολής σχετικού ερωτήματος που ετέθη από την Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων Έλευσης του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου.
Οι τεχνικές κατευθύνσεις της μελέτης που ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας των έγκριτων συγκοινωνιολόγων της Πρωτοβουλίας για τον Προαστιακό, με την τεχνική υπηρεσία του δήμου, συνέβαλλε στην σύμπτυξη του αρχικού κόστους του έργου, από τα € 25 εκατ. στα € 7εκατ. tampoula raza.
Με γνώμονα τις προαναφερόμενες τεχνικές κατευθύνσεις του δήμου Λουτρακίου, ο ΟΣΕ εκπονεί τις οριστικές μελέτες του έργου που περιλαμβάνουν:
- Μελέτη χάραξης,
- Οριστική στατική μελέτη και έλεγχο υδραυλικής επάρκειας διατομής τεχνικών,
- Τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων,
- Μελέτη ηλεκτροκίνησης,
- Μελέτη ΑΣΙΔ και εγκαταστάσεων.
Στις 20-1-2014 εγκρίνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου της επέκτασης του προαστιακού για Λουτράκι υπ’ αρ.114586/4-12-2013 έγγραφο ΟΣΕ, (ΥΠΕΚΑ/ΕΥΠΕ 172249/4-12-13) εφεξής καλούμενος με τον διακριτικό τίτλο ΦΤΗΚ (Φάκελος Τροποποίησης Ηλεκτροκίνησης Κανονικοποίησης). Το 172249/4-12-2013 έγγραφο της ΕΥΠΕ του ΥΠΕΚΑ διαβιβάστηκε στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου σύμφωνα με την παρ. 2α του αρ.6 του Ν.4014/2011 για την δημοσιοποίηση του, στα πλαίσια ενημέρωσης του κοινού, χωρίς την απαίτηση διαβούλευσης.
Στις 28-7-2014 ο ΟΣΕ με το αρ.πρωτ.113454 έγγραφο του, ενημερώνει προς πάσα κατεύθυνση, ότι το μόνο που εκκρεμεί πλέον είναι η χρηματοδότηση του έργου, για να δημοπρατηθεί και να υλοποιηθεί.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση με την απάντηση του επιτρόπου περιφερειακής πολιτικής κ. Hahn (Ε- 007367) αρ. 117 του κανονισμού Ευρωκοινοβουλίου, γνωστοποιεί, ότι το εν λόγω έργο, είναι δυνητικά επιλέξιμο για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αλλά δεν έχει συμπεριληφθεί μέχρι τώρα, στον προγραμματισμό του προγράμματος προσβασιμότητας που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές.
(080715)
Return top