ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ
ΚΑΙ ΕΥΤΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2015
ΝΑ ΛΕΦΤΕΡΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!
ΝΑ ΛΕΦΤΕΡΩΘΕΙ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΜΑΣ!




ΚΟΥΙΖ 1

Είναι αλήθεια, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι ασκήθηκε πίεση σε τοπική κομματική οργάνωση, αλλά και στελέχη του, από αξιωματούχο επιχείρησης να μην πάρουν θέση υπέρ της απεργίας των εργαζομένων;
(140115)




ΚΟΥΙΖ 2

Ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι η Λουτράκι Α.Ε. δεν έχει καταβάλει το δικαστικό ένσημο των περισσότερων από € 100.000 που αναλογεί στις πέντε αγωγές που συζητήθηκαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κορίνθου το περασμένο Φθινόπωρο σε βάρος του Club Hotel Loutraki S.A.; Το γνωρίζουν ότι αν δεν καταβληθεί το ποσόν χάνονται οριστικά και αμετάκλητα οι αξιώσεις της δημόσιας - δημοτικής επιχείρησής μας; Γιατί, όταν σας επισημαινόταν να μην προχωρήσετε στη συζήτηση των «κάλπικων αγωγών» όλοι εσείς δεν ακούγατε;
(140115)




Είπαν… 1

«Η προηγούμενη είναι καλύτερη από την ημέρα που ξημερώνει στο Λουτράκι, δεδομένου ότι είναι ώρες που περνάς από την κεντρική λεωφόρο, δεν βλέπεις ψυχή και νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε μια πόλη όπως στον κινηματογράφο που έχει πέσει θύμα πυρηνικής καταστροφής.»
(140115)




Είπαν… 2

«Αν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ήταν περιφερειάρχης των πολιτών και τον ενδιέφερε η ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας που διοικεί, σήμερα όχι μόνον θα είχε φέρει τον προαστιακό στο Λουτράκι, αλλά παράλληλα θα προχωρούσε οικεία βουλήσει στην ολοκλήρωση του έργου όπως προβλέπεται από τον αρμόδιο μελετητικό και κατασκευαστικό φορέα, τον ΟΣΕ, στην διακλάδωση της αρτηριακής Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων με την παρακαμπτήρια Ισθμός - Λουτράκι, στη θέση Παράδεισος - Φιλοθέη. Όλα τα άλλα που επιχειρούνται να γίνουν, εχθρεύονται την τοπική κοινωνία, εχθρεύονται τους πολίτες, έχουν σκοπό να καταστρέψουν μια ολόκληρη πόλη.»
(140115)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΠΕΝΤΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝΑ ΠΑΣΑ
ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Πέντε είναι οι ενεργοποιημένες βόμβες για την Λουτράκι Α.Ε. και μακάρι να μην συμβεί ποτέ, αλλά μία αν σκάσει ο δήμος Λουτρακίου θα χάσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία που ανήκουν στην δημόσια - δημοτική επιχείρησή μας, δεδομένου ότι οι δύο μεγαλύτερες δεν είναι απίθανο να προκαλέσουν την κατάσχεση όλων ανεξαιρέτως των περιουσιακών της στοιχείων. Ας ελπίσουμε ότι η μεγαλύτερη δεν θα σκάσει, ενώ η αμέσως επόμενη θα καταστεί εφικτό να αντιμετωπισθεί και να γίνει ένας νέος δυσβάσταχτος και εξοντωτικός διακανονισμός, σε σχέση πάντοτε με την αρχική επωφελή κι αδιανόητων όρων δανειακή σύμβαση.
Ποιες είναι οι πέντε βόμβες, όμως, κατά μέγεθος;
1 Η οφειλή στην εργολήπτρια - κατασκευάστρια Αλέξανδρος ΑΤΕ που πλέον υπερβαίνει κατά πολύ πλέον τα € 5.000.000 και ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκδοθεί διαταγή πληρωμής και να προχωρήσει η εταιρεία σε πλειστηριασμό μέχρι του ισόποσου των περισσότερων των € 5 εκατ. Εδώ ας υποθέσουμε ότι δεν είναι προς συμφέρον της Αλέξανδρος ΑΤΕ να προχωρήσει στην έκδοση διαταγής πληρωμής και πλειστηριασμού, δεδομένου ότι κλείσιμό του θα ισοδυναμεί με πνίξιμο του Loutraki Thermal Spa (LTS) στην ίδια την πισίνα του.
2 Η οφειλή, το υπόλοιπο του δανείου στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (ΕΤΕ) περίπου € 2.400.000 που έχει σταματήσει να εξυπηρετείται μερικώς για το 2013 και ολοσχερώς για το 2014, γιατί o οφειλέτης στην Λουτράκι Α.Ε. Club Hotel Loutraki (CHL) S.A. δεν τήρησε τις συμβατικές του υποχρεώσεις να εξοφλήσει άπαξ και κάθε χρόνο απευθείας στην ΕΤΕ την οφειλή για κάθε χρόνο αντίστοιχα, με την νυν και την πρώην δημοτική αρχή να φέρουν απεριόριστες ευθύνες γιατί δεν υπερασπίσθηκαν και δεν διεκδίκησαν τις οφειλές κι απλώς περί άλλων τύρβαζαν… Φέρουν ευθύνη τόσο ο νυν δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, όσο και ο προκάτοχός του Κώστας Λογοθέτης. Αν ο γράφων ενθυμείται καλώς, την προσεχή Κυριακή 18 Ιανουαρίου -μεταφέρεται 19 Ιανουαρίου 2015- λήγει η προθεσμία καταβολής από τo CHL του ελάχιστου εγγυημένου για το 2014. Την Τρίτη λοιπόν το πρωί, αν δεν έχει καταβληθεί στην ΕΤΕ το ελάχιστο εγγυημένο του € 1 εκατ., θα πρέπει η Λουτράκι Α.Ε. να προχωρήσει χωρίς δεύτερη συζήτηση στην έκδοση διαταγής πληρωμής κι άμεση συντηρητική κατάσχεση στο ταμείο του Club Hotel Casino Loutraki του ως άνω ποσού. Μια και η αναφορά για το ελάχιστο εγγυημένο, ο Γιώργος Γκιώνης είναι εκτεθειμένος δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει διεκδικήσει το αντίστοιχο ποσό για το 2013 και το υπόλοιπο για το 2012. Παράλληλα, δεν έχει προχωρήσει μαζί με τον αντιπρόεδρό του στην Λουτράκι Α.Ε., στην κοστολόγηση των δυσβάσταχτων επιπτώσεων και στη συνέχεια να αξιώσουν το λογαριασμό από το CHL, καθ’ ότι ως γνωστόν το δάνειο της ΕΤΕ διαμαρτυρήθηκε εξαιτίας της αντισυμβατικής συμπεριφοράς του.
3 Έχει υπερβεί τις € 300.000 η οφειλή στην ΔΕΗ, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος ανά πάσα ώρα και στιγμή η εταιρεία να προχωρήσει στην διακοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, με συνέπεια το LTS να αναστείλει τη δραστηριότητά του, ενώ και η Λουτράκι Α.Ε. δεν θα μπορεί να λειτουργήσει.
4 Από το 2013 έχουν να καταβληθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο ΙΚΑ, με συνέπεια να ζουν ανασφάλιστοι οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους. Το ΙΚΑ επίσης, όποτε αποφασίσει μπορεί να κινήσει διαδικασίες και η Λουτράκι Α.Ε. να βρεθεί στον αέρα.
5 Μικρές οφειλές δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε διάφορους πιστωτές της εταιρείας, που ανά πάσα στιγμή κάποιος που βρίσκεται σε οικονομική απόγνωση λόγω της γενικότερης συγκυρίας μπορεί να προκαλέσει το «ατύχημα» και να επέλθει η καταστροφή.
Με ευχολόγια λύσεις δεν δίνονται, ας ελπίσουμε ότι κανείς από τους πιστωτές της Λουτράκι Α.Ε. δεν θα ασκήσει τις αξιώσεις και να συμβεί το μοιραίο σε βάρος του τόπου.
Ωστόσο, αυτό που αποτελεί ζητούμενο είναι η εγκληματική αδράνεια του δημάρχου και προέδρου - διευθύνοντος συμβούλου της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργου Γκιώνη, ο οποίος δεν κινείται να διεκδικήσει τις οφειλές εκατομμυρίων από την CHL.
Γιατί άραγε;
(140115)
Return top